Hospital de Sabadell

Qui som

Mercè Vergara Gómez - Directora del Servei de l'Aparell Digestiu. Coordinadora de la Unitat d'Hepatologia.

Xavier Calvet Calvo - Coordinador de la Unitat de Gastroenterologia
Eva Martínez Bauer - Coordinadora de la Unitat d'Endoscòpia Digestiva

Facultatius Unitat de Gastroenterologia

Eduard Brunet i MasFoto d'Eduard Brunet. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB el 2015. Especialista en Aparell Digestiu des del 2020. Doctorant en Medicina a la UAB des del 2019. Estudiant del Màster en Patologia de l’Aparell Digestiu de la UOC. Les seves àrees d'interès són la malaltia inflamatòria intestinal i la colitis microscòpica. Publicacions relacionades amb diferents aspectes de l’especialitat

 

 

Xavier Calvet Calvo - Coordinador de la Unitat de Gastroenterologia. Foto de Xavier CalvetCatedràtic del Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Docent de pregrau i postgrau des de 2001. Corresponsable del Màster en Aparell Digestiu de la Universitat Oberta de Catalunya. Especialista en Aparell Digestiu desde 1987. Responsable de la Unitat de Malaltia Inflamatòria intestinal de la Corporació Sanitària Universitària Parc Taulí (CSUPT). Coordinador del Grup de recerca en malalties digestives, integrat en el Centre d'Investigació Biomèdica en xarxa de Malalties hepàtiques i digestives (CIBERehd) de l'Institut de Salut Carlos III i grup consolidat de l'AGAUR. Autor de més de 285 articles en revistes biomèdiques indexades a PubMed, múltiples articles de revisió i capítols de llibre. Secretari de la Societat Catalana de Digestologia (2001-2003), vicepresident de l'Associació Espanyola de Gastroenterologia (2014-18) i actual vicepresident de la Societat Catalana de Digestologia.

Pilar García Iglesias. Foto de Mª Pilar GarcíaEspecialista en Gastroenterologia. Màster en Metodologia de la investigació. Especial interès en l'atenció de pacients amb hemorràgia digestiva alta i baixa, anèmia aguda i crònica.

 

 

Leticia Hernández Sánchez-Carnerero. Foto de Leticia HernándezLlicenciada en Medicina per la Universitat del País Basc en 2014. Especialista en Aparell Digestiu des 2020. Les seves àrees d'interès són la patologia esofàgica i gàstrica i els procediments endoscòpics diagnòstics i terapèutics.

 

 

 

Laura Llovet SotoFoto de Laura Llovet. Llicenciada en Medicina per la UB 2013. Especialista en Aparell Digestiu des de 2017. Doctorant de Medicina a la UB. Màster oficial en Investigació Clínica: Especialitat d’Hepatologia per la UB (2018) i estudiant de la Diplomatura en Estadística en Ciències de la Salut a la UAB. Les seves àrees d’interès són la patologia pancreàtica i de la via biliar. Publicacions relacionades amb diferents aspectes de l’especialitat.

 

 

 

Luigi MelcarneFoto de Luigi Melcarne. Especialista en Aparell Digestiu des de 2016. Les seves àrees d'interès són la malaltia inflamatoria intestinal i els trastorns motors esofàgics. Publicacions relacionats amb diferents aspectes de l’especialitat.

 

 

 

 

Albert Villoria Ferrer. Foto de Albert VilloriaLlicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB al 1997. Especialista en Aparell Digestiu al Hospital Vall Hebron des de 2003. Diplomatura estadística en ciències de la salut per la UAB al 2006. Fellow in Gastroenterology. European Board of Gastroeneterology 2006. Doctor en Medicina per la UAB des del 2011. Premi extraordinari doctorat 2011. Professor associat de la Facultad de Medicina de la UAB. Les seves àrees d'interès són la malaltia inflamatòria intestinal i les proves funcionals digestives.

 

Facultatius Unitat d'Hepatologia

Meritxell Casas RodrigoFoto de Meritxell CasasLlicenciada en Medicina per la UB l´any 2001. Especialista en Aparell Digestiu des de 2006. Doctora en Medicina per la UAB des del 2015. Les seves àrees d'interès són l´esteatosi hepàtica, les hepatitis virals i la cirrosi i les seves descompensacions. Publicacions i documents de consens relacionats amb diferents aspectes de l’especialitat

 

 

Montserrat Gil PradesFoto de Montse Gil

 

 

 

 

 

Mireia Miquel Planas- Tutora MEF. Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UB en 1999. Especialista en Aparell Digestiu des de 2004. Doctor en Medicina per la UAB des del 2008. Tutor de residents d'aparell digestiu. Professora associada a la Facultat de Medicina de la Universitat de VIC. Professor del Màster en Patologia de l’Aparell Digestiu de la UOC. Actualment membre del comité científic de la Societat Catalana de Digestiu. Formo part del grup investigador del nostre centre liderat pel Dr. Calvet dins del programa 'Investigación en Red de Enfermedades Hepáticas y Digestivas (CIBERehd). Instituto de Salud Carlos III'.

 

Jordi Sánchez Delgado- Tutor MEF. Foto de Jordi SánchezLlicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB en 1999. Especialista en Aparell Digestiu des de 2004. Doctor en Medicina per la UAB des del 2013. Tutor de residents d'aparell digestiu. Màster en Coaching Sanitari. Professor del Màster en Patologia de l’Aparell Digestiu de la UOC. Les seves àrees d'interès són la infecció per H. pylori i en la cirrosi i les seves descompensacions. Publicacions i documents de consens relacionats amb diferents aspectes de l’especialitat.

 

 

Cristina Solé Martí. Foto de Cristina SoléLlicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB (2009). Especialitat en Aparell Digestiu (2014). Màster oficial en Investigació clínica: especialitat d’Hepatologia (2014). Beca PFIS (2014). Doctorat en Medicina a la UB (2019). Professora de Màster de la UB (2019). Les seves àrees d'expertesa són: la cirrosi i les seves descompensacions. Publicacions, capítols de llibre i documents de consens relacionats amb diferents aspectes de l’especialitat.

 

 

Mercedes Vergara Gómez - Coordinadora de la Unitat d'Hepatologia. Foto de Mercè VergaraLlicenciada en Medicina i Cirurgia per la UAB en 1991. Especialista en Aparell Digestiu en Hospital Vall d’Hebron des de 1996. Doctora en Medicina per la UAB en 2001. Professora associada de la UAB des de 2008. Professora del màster en patologia de l’Aparell Digestiu de la UOC. Adjunta de la Unitat d’hepatologia de parc Tauli Sabadell des de l’any 2001, sent les meves àrees d’interès les hepatitis virals, malalties hepàtiques autoimmunes i el carcinoma hepatocel·lular amb nombroses publicacions nacionals i internacionals amb participació en documents de consens de l’especialitat

 

Facultatius Unitat d'Endoscòpia Digestiva

Enric Brullet BenediFoto d'Enric Brullet

 

 

 

 

 

Félix Junquera FlórezFoto de Fèlix Junquera

 

 


 


 

Salvador Tarek Machlab Mashlab. Foto de Salvador TarekEspecialista en Aparell Digestiu via MIR. Professor associat clínic a la UAB. Postgrau en Ultrasonografia Endoscòpica avançada. Màster en Endoscòpia Digestiva Avançada i candidat a doctor en Medicina. Interès especial en la profilaxi, diagnòstic i tractament endoscòpic de la patologia oncològica digestiva, estudi de la microbiota i tractament dels trastorns funcionals digestius.

 

 

Alba Lira AguilarFoto d'Alba Lira

 

  

 

Eva Martínez Bauer - Coordinadora de la Unitat d'Endoscòpia Digestiva. Foto d'Eva MartínezLlicenciada en Medicina i Cirurgia per la UB en 1994. Especialista en Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la UB en 1994. Especialista en Aparell Digestiu des de 2001. Doctora en Medicina per la UAB des del 2008. Professora asociada UAB desde 2014. Les seves àrees d’interès són la infecció per VHC, la sedació en Endoscopia, diagnòstic i tractament de lesions colon . Publicacions i documents de consens relacionats amb diferents aspectes de l’especialitat

 

Valentí Puig Diví - Tutor MEF. Foto de Valentí PuigLlicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB en 1989. Premio extraordinario de licenciatura en Julio de 1990. Especialista en Aparell Digestiu des de 1994. Doctor en Medicina per la UAB des del 2013. Tutor de residents d'aparell digestiu. Professor del Màster en Patologia de l’Aparell Digestiu de la UOC. Les seves àrees d'interès són la patologia pancreàtica especialment la pancreatitis crònica junt amb l’endoscòpia digestiva especialitzada. Publicacions, xerrades i documents de consens relacionats amb diferents aspectes de l’especialitat.

 

Professionals residents en formació

 • Belén García Sagué
 • Gerard Grau Manrubia
 • Luis Enrique Frisancho Morales
 • Patrícia Pedregal Pascual
 • Anna Sòria Cadena
 • Jordi Vives Moreno

Infermeria

Roser Corcoy Rigola - Cap d'Infermeria
Sonia Galán Fernández - Gestora de l'àmbit
Josep Maria Barrades Ruiz - Supervisor infermeria 8a planta

 • Endoscòpia: 14 infermeres i 7 TCAI
 • CCEE/Hospital de dia: 3 infermeres, 2 TCAI
 • Hospitalització: 13 infermeres i 13 TCAI
   

Assaigs clínics, investigació i gestió de dades clíniques

 • Neus Alcalde Llena
 • Sergio Lario García
 • Antònia Montserrat Torres
 • Silvia Rodríguez Cerrillo
 • Maria José Rodríguez Lázaro