Hospital de Sabadell

© velusariot / Fotolia

Consells per a embarassades sobre la infecció per coronavirus COVID-19


El COVID-19 no és més greu en les embarassades i no es transmet al fetus. Les normes generals de contenció i prevenció de la infecció són les mateixes que les que es donen a la resta de la població.

Normes generals a seguir

  • Queda’t a casa i evita els contactes amb altres persones de fora del domicili.
  • Fés només visites imprescindibles als centres sanitaris, i com a màxim, vine amb un sol acompanyant.
  • Evita el contacte amb gent malalta.
  • Si contactes amb altres persones, mantingues la distància de seguretat mínima d’un metre.
  • Renta’t les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques).

Atenció a l’embaràs

Les visites presencials, com la resta d’atenció sanitària no urgent, estaran provisionalment restringides però rebràs l’atenció necessària, de la forma més eficient possible.

Què fer si tens símptomes d’infecció per coronavirus?

  • Si tens símptomes respiratoris lleus (febre de menys 38ºC, tos, mal de coll, dolors musculars…) no vinguis a l'hospital i truca’ns a 93 723 10 10 extensió 29330 / 29331 / 29340. Probablement et recomanarem que et quedis a casa, et prenguis la temperatura regularment, facis una ingesta abundant de líquids i prenguis paracetamol 500 mg/8 h.
  • Ventila bé la casa i intenta fer un aïllament de la resta de familiars mantenint una distància de 2 metres, o posa’t la mascareta si has de tenir un contacte amb altres persones. No comparteixis coberts, gots, ni tovalloles. Tapa’t la boca i el nas amb un mocador de paper o amb el colze per esternudar o tossir. Si tens més d’un bany a casa, fes-ne servir un només per a tu. No rebis visites. Si tens dubtes sobre aquestes mesures ens pots trucar.

I si també tens símptomes relacionats amb l’embaràs?

Si, a més dels símptomes respiratoris lleus, també tens alguna urgència relacionada amb l’embaràs (contraccions, pèrdua de líquid, sagnat...) dirigeix-te directament a urgències del Parc Taulí o al centre obstètric més proper.

Avisa a la teva arribada a urgències dels símptomes respiratoris.


Motius d’alarma sobre la infecció per coronavirus

  • Si la febre puja per sobre de 38 ºC, si tens sensació d’ofec o de dificultat per respirar, torna a trucar al Parc Taulí al telèfon 93 723 10 10 extensió 29330 / 29331 / 29340
  • Si la situació és molt urgent truca al 112 o dirigeix-te directament al Parc Taulí o centre hospitalari més proper.

Informació del Canal Salut sobre Coronavirus SARS-CoV-2 per a embarassades i famílies