Català Castellà Anglès Francès Romanès Àrab Xinès (tradicional)

Càncer

L'àrea de recerca en càncer s'ha estructurat en dues vessants diferenciades: la clínica i la de recerca traslacional de laboratori.

Dins de la clínica, en aquests moments podem trobar quatre línies d'investigació que tenen a veure amb el volum d'incidència i prevalença de la malaltia neoplàsica, com són: càncer de mama, càncer de pulmó, tumors urològics i tumors gastrointestinals. Cadascuna d'elles està conformada per professionals que es dediquen al diagnòstic, tractament i seguiment de la neoplàsia específica.

En totes les línies hi ha una àmplia experiència en la realització d'estudis nacionals i internacionals. Molts dels integrants pertanyen a diferents societats científiques nacionals i internacionals, cosa que els permet estar en contacte amb els últims avenços científics. En aquests moments s'està treballant per augmentar el nombre específic de línies de recerca clínica.

Dins la recerca traslacional, l'objectiu s'ha marcat en la detecció de factors pronòstics tumorals que ens permetin predir la supervivència dels nostres pacients afectes de càncer en els seus diferents tipus i estadis. El laboratori de recerca traslacional s'ha convertit en referència en la detecció de miRNA en sèrum i teixit, i ha assolit experiència en càncer de còlon.

Actualment, s'ha encetat la col·laboració amb el Servei de Digestiu, per iniciar l'estudi de miRNA en càncer gàstric, i amb el Servei de Pneumologia, per a l'estudi de miRNA en càncer de pulmó. També s'està treballant per augmentar la cooperació amb tots aquells professionals que estan treballant en algun tipus de càncer.

Grups de recerca

Coordinador de l'àrea de Càncer

Enrique Gallardo Díaz

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.