Català Castellà Anglès Francès Romanès Àrab Xinès (tradicional)

Dispositius Mèdics, TIC i Imatge

L’àrea comprèn tota la recerca i la innovació en la base més tecnològica en les línees d’Imatge mèdica, tecnologies de la Informació i la comunicació i dispositius mèdics. Entre d'altres destacar projectes de diagnòstic per la imatge del càncer de mama, monitoratge de senyals biomèdiques en el entorn crític, robòtica aplicada a la cirurgia laparoscòpica, plataforma per a la rehabilitació neurocognitiva o pròtesis per corregir una malformació toràcica.

Concretament, la Fundació Parc Taulí té una forta presència a la plataforma ITEMAS (Plataforma de Innovación en Tecnologías Médicas y Sanitarias), des de la qual es promou la innovació en la tecnologia de la salut com una eina fonamental més sostenible per al Sistema Nacional de Salut, donant suport al desenvolupament de la cultura innovadora necessària per facilitar la integració de la ciència-indústria en el camp de la tecnologia mèdica. També té una presència destacable a RETICS, Xarxa Temàtica d'Investigació Cooperativa en Salut, promoguda per l'Instituto de Salud Carlos III com un component de la visió integrada de la innovació en el seu entorn.

A més a més, la CSPT forma part de la Xarxa de Salut de la Innovació de Catalunya (XISCAT), que engloba altres nou institucions de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb estreta col•laboració per qüestions de R+D+I.

Addicionalment el Centre de Imatge Mèdica de la UDIAT desenvolupa i comercialitza productes d’imatge mèdica des de l’any 2001 tenint una cota propera al 30% del mercat Español en tecnologia PACS (Picture Archiving and Communication System).

Grups de recerca

Coordinador de l'àrea de Dispositius Mèdics, TIC i Imatge

Josep Fernàndez Bayó

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.