Català Castellà Anglès Francès Romanès Àrab Xinès (tradicional)

Malalties infeccioses, SIDA i Sèpsia

L'àrea de Recerca d'Infeccions, Sida i Sèpsia es dedica a la investigació traslacional en infeccions, tant adquirides en la comunitat com nosocomials, dels pacients adults i en edat pediàtrica, incloses les associades a pacients ventilats mecànicament. La prevenció, els factors de risc i la gestió d'aquestes infeccions són les principals prioritats. A aquest nivell, la investigació s'enfoca a estudis d'epidemiologia general i molecular; diagnòstic, prevenció i tractament basat en la implementació de mesures de cures i optimització del tractament.

En aquest mateix àmbit, el grup també inclou investigacions en la infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH), en els virus causants de l'hepatitis i, especialment, destaca la recerca en zoonosi (Rickettsia i Bartonella).

També engloba la recerca d'estudis d'epidemiologia general i molecular: diagnòstic, prevenció i tractament de la infecció per H. pylori i estudis de tractament, control de la infecció i supervivència d'una població específica de pacients amb fibrosi quística.

El grup és capdavanter en els estudis epidemiològics de la sèpsia i en diferents tractaments amb immunomoduladors.

Diferents grups de recerca d'aquesta àrea lideren i/o participen en diversos projectes en col•laboració amb altres grups nacionals i internacionals.

Grups de recerca

Coordinador de l'àrea de Malalties infeccioses, SIDA i Sèpsia

Oriol Gasch Blasi

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.