Les publicacions en accés obert de l’I3PT, al Dipòsit Digital de Documents de la UAB

Les publicacions en accés obert de l’I3PT, al Dipòsit Digital de Documents de la UAB 1024 410 Guillem Cebrian

L’accés obert als resultats d’investigació científica ha esdevingut una prioritat per a les institucions amb competències en ciència i tecnologia. Recentment, el Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD) ha incorporat una col·lecció d’articles científics publicats per l’I3PT. El DDD és una eina que recopila, gestiona, difón i preserva la producció científica dels diferents centres de recerca associats a la universitat, entre d’altres.

Aquesta col·lecció, que disposa de 87 publicacions i que s’anirà actualitzant progresivament al seu portal (Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí – I3PT), es mostra organitzada, en obert i interoperable, aspectes clau per a garantir-ne la seva accessibilitat. En afegit, l’eina permet accedir a les publicacions per investigador, any i matèria, així com extreure’n estadístiques d’ús i consultar les més visualitzades.

Marcat en blau l’investigador de l’I3PT, Dr. Guirao (Servei de Cirurgia General i Digestiva de la CSPT)

Tal com es recull al mateix portal, els seus objectius són:

  • Oferir a la comunitat universitària una plataforma de publicació dels seus treballs en text complet i accés obert.
  • Augmentar la visibilitat dels autors i de la institució.

Tanmateix, aquesta decisió repón a qüestions estrictament legislatives. A nivell nacional, a través de la Ley de la Ciencia de 2011 s’obliga a posar en accés obert els resultats d’aquelles investigacions financiades a través de fons dels Presupuestos Generales del Estado. En l’àmbit europeu, el programa Horizon 2020 ofereix també subvencions a tots aquells investigadors que posen en obert els resultats de la seva investigació (tant publicacions, com dades).

Guillem Cebrian
Guillem Cebrian

Graduat en Informació i Documentació (UB) i Màster en Gestió i Direcció de Biblioteques i Serveis d’Informació (UB). A l’I3PT sóc el Responsable de la Biblioteca i m’encarrego de la recollida i disseminació de la seva producció científica. M’apassionen les noves tecnologies, la gestió de dades i la ciència oberta.

All stories by: Guillem Cebrian

Leave a Reply

Your email address will not be published.

En aquest web utilitzem cookies, principalment de tercers. Si segueixes navegant, entenem que hi estàs d'acord.
Més informació