Respostes a les consultes Any 2014
- Unitat VIH - SIDA -
 

En aquesta pàgina podreu trobar les diferents consultes que s'han anat fent a través del web, juntament amb les respostes donades. Per veure les respostes anteriors feu clic aquí.

 

 Data Publicació: 16/04/2014 18:43:52
 Nom: Michel
 Població: Barcelona
 Pregunta: Doctor me hice una prueba de combinada de anticuerpos hiv 0 1 2 y antígeno p24 en la semana 12 del la situación de riesgo concretamente a los 83 días dando esta negativa he pasado por un sin fin de síntomas y no se si todo es generado por mi cabeza la prueba me la realice en el laboratorio privado creu blanca, digame si ya es suficiente o debo hacerme otra prueba o pagar una pcr què tengo entendido son costosas por favor valoro su opinión mi estado de ansiedad y angustia es enorme, repito semana 12 dia 83 de la relación sexual de riesgo una trabajadora sexual me realizo una felación sin protección prueba negativa gracias doctor gracias ....
 Resposta: Yo siempre aconsejo 3 meses pero 12 semanas se considera suficiente. No hace falta que te hagas más pruebas.

 Data Publicació: 16/04/2014 13:09:21
 Nom: Lucas
 Població: Valencia
 Pregunta: Hola! Mi duda es acerca del herpes. Hace un año me practicaron una felación. Me hice en su debido tiempo las pruebas del VIH y de la hepatitis. Pude haber contraido herpes genital y no haber desarrollado sintomas? No tengo nada, simplemente que me da miedo desarrollarlo en un futuro. Si una persona alguna vez en su vida ha tenido herpes labial (algo que creo que el 90% de la poblacion hemos tenido) y practica sexo oral sin protección a otra persona cuando no tiene erupciones ni nada, hay riesgo de que contraiga herpes en un futuro? En pocas palabras, es el sexo oral sin proteccion practicamente sinonimo de herpes?
 Resposta: El herpes puede transmitirse por via sexual durante la fase aguda o unos dias antes pero no se transmite porque se haya tenido con anterioridad

 Data Publicació: 14/04/2014 22:54:46
 Nom:
 Població: Mataró
 Pregunta: Perdoni doctor, Crec que em vaig expresar malament. Quan deia "per la resta de la meva vida" em referia a si podia oblidar-me definitivament d'aquest assumpte tan esfereidor i no calia repetir la prova mai més #ni als 6 mesos ni a l'any#. És a dir, si tenir dues 4a generacions VIH als 45 i 87 dies negatives i una prova d'anticossos negativa als 92 dies és 99%, si a sobre tens un PCR és un 100% definitiu, per dir-ho d'alguna manera, com que la PCR reforça l'absència del virus. Moltrs gràcies pel seu temps i perdoni el malentés.
 Resposta: Ja he respos. No cal PCR. Amb una prova negativa als 87 diez ja n'hi ha prou

 Data Publicació: 14/04/2014 16:57:36
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Me han hecho las pruebas del vih hoy en tauli junto con otras pruebas le he preguntado al enfermero cuando tendrian ellos los resultados me ha dicho en dos dias. Yo hasta final de mes no tengo cita con el doctor para los resultados. Mi pregunta es...en el caso que tenga el vih me llamarian antes en cuanto lo sepan en laboratorio? O hasta q no tenga la cita con mi docyor no me enteraria? Ando preocupada y como me han dicho que en dos dias tienen los resultados quisiera saber que si pasan los dias y no me han llamado del hospital puedo quedarme tranquila.gracias
 Resposta: Como no pone el nombre no sé si es una pregunta que ya contesté. El dia de la visita el médico le informará personalmente pero no es costumbre avisar antes del resultado,sea positivo o negativo que es lo más probable

 Data Publicació: 14/04/2014 16:02:22
 Nom: ana
 Població: valencia
 Pregunta: Buenas tardes, estoy preocupada porque me fui de acampada y por equivocación me puse unas braguitas que no eran mias, puesto que el color era igual a unas que había dejado fuera de la tienda, no se como se intercambiaron, el caso es que a la noche me di cuenta por la marca que no eran mías (se que parece raro pero así fue incomprensiblemente), estoy preocupada porque desconozco su origen y si estaban usadas o no, podrían suponer un riesgo de infección de vih o hepatitis? Gracias.
 Resposta: Fijesé más pero no hay riesgo de transmisión de virus

 Data Publicació: 14/04/2014 15:44:06
 Nom: Pep
 Població: Mataró
 Pregunta: Hola doctor, Si als 45 dies i 87 dies d'una conducta sexual d'alt risc em vaig fer una prova pel VIH de 4a generació essent ambdues negatives, i al dia 92 em vaig fer el següent: Anticuerpos contra el virus de la hepatitis C (anti-HCV). Anticuerpos contra el virus de la Inmunodeficiencia humana (anti-VIH1+2). Serología de lúes. NATO del HCV (PCR). NATO del VIH (PCR). NATO del VHB (PCR). Em puc oblidar al 100% de tenir hepatitis, VIH o sifílis i estar tranquil per la resta de la meva vida, o cal fer-me alguna prova als 6 mesos o a l'any?
 Resposta: Pot estar tranquil. El reste de la vida es molt dir,depend de no tenir noves conductes de risc

 Data Publicació: 14/04/2014 14:06:00
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola, soy enfermera y hace dos semanas tuve que poner una vía a un paciente derivado de otro hospital que tenía mal aspecto. Las vías que utilizamos son con autoprotección pero al ir a tirar el fiador al contenedor no se exactamente que paso peroel fiador reboto y fue a caer dentro de un rollo de papel que habia allí. El caso es que cuando reboto salierón disparadas unas gotas de sangre que fueron a parar a una mesa. Yo no me vi sangre en ningún sitio pero me quedo la duda de si me hubiera podido sapicar en la boca. Lo hable con mi supervisora y la médico de guardia que me dijerón que estuviera tranquila que no me había salpicado porque hubiera notado el gusto a sangre. Pero mi duda sigue y estoy preocupada porque soy obsesiva con ciertas ideas. Ya en vie este mensaje pero veo que no me ha contestado.
 Resposta: No se obsesione.No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 14/04/2014 14:04:32
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Buenas tardes, esta tarde estuve en el cine. Antes habia ido al baño en mi casa y no se si pise alguna gota de orina que me cayo al levantarme del wc. El caso es que no se si tengo vih poruqe me estan haciendo las pruebas por un riesgo que tuve y no han pasado tres meses. Al estar sentada en el cine habrian transcurrido cinco minutos puse mi pierna derecha encima de la otra y le di sin querer con el zapato a la botella del agua de mi hijo que despues bebio de ella. Podría haberse infectado de vih si yo lo estuviera?
 Resposta: De ninguna manera pudo transmitir nada

 Data Publicació: 14/04/2014 13:42:28
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Buenos dias. Son fiables las pruebas de vih que se hacen en las farmacias? Esta prueba que es una tira y te la realiza el farmaceutico? Quisiera saber su opinion doctor me he hecho una pruena de vih en una fsrmacia de catalunya. Gracias
 Resposta: Si son fiables. Si dan resultado positivo se aconseja hacer una prueba de confirmación

 Data Publicació: 12/04/2014 23:27:24
 Nom: Adrian
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola. Dicen que el Sida puede "salir" a los años de haberlo contraído. Quiero pensar que se refieren a los síntomas, y que no tiene nada que ver con la fiabilidad de los análisis, ¿verdad? Son cosas diferentes, ¿no es así? Si alguien está infectado y se hace análisis a los tres meses de la situación de riesgo, aunque tardaran años en aparecer los síntomas, el análisis habría salido positivo, ¿no? Gracias.
 Resposta: Si el análisis es negativo no puede manifestarse la infección. Su razonamiento es correcto.

 Data Publicació: 12/04/2014 23:25:17
 Nom: juan
 Població: panama
 Pregunta: Hola doctor, mi consulta es la siguiente hace dos días fui a una sala de masajes yo me masturbe delante de ella y ella me propuso ayudarme a masturbarme tomó aceite de masajes y me frotó el pene como un minuto, me puede contagiar vih así y si el aceite estuviera contaminado por otro cliente cuanto viviría el vih ,gracias.
 Resposta: La situación que explica no es de riesgo

 Data Publicació: 12/04/2014 23:07:00
 Nom:
 Població: barcelona
 Pregunta: Disculpe que insista. La pasada semana me hicieron la prueba del vih en el hospital tauli pero hasta finales de mes no tengo cita con el medico para los resultados, esto me tiene loco son muchos dias de espera. En el caso de que hubiese salido positivo por parte del hospital me avisarian no? No creo que se esperen tantos dias (20) para decirmelo noo?
 Resposta: En principio se pide la prueba y en la visita médica se comunica directamente y personalmente al paciente. Supongo que será negativo pero no se avisa antes sea negativo o positivo pues tampoco hay medidas urgentes a aplicar.

 Data Publicació: 10/04/2014 11:51:18
 Nom: ruben
 Població: mataro
 Pregunta: hola bon dia vaig fer me una llimpieza bucal en un centre que la veritat molt higenic no era, la meva pregunta es pot haber alguna posibilitat de infeccio crec que no emb van sangra les genives, moltes gracies
 Resposta: No. Estigui tranquila

 Data Publicació: 10/04/2014 11:47:43
 Nom: nerea
 Població: lleida
 Pregunta: Hola tube una relacion sexual con riesgo me hice la prueba a los 3 meses,me salio negativa me dijeron que tenia que hacermela tb a los 6 mese y al año esto es verdad o con los 3 meses tengo suficiente gracias.
 Resposta: Con 3 meses es suficiente

 Data Publicació: 07/04/2014 22:59:37
 Nom: Nestor
 Població: Monzon
 Pregunta: Buenas noches. Queria saber si el periodo de espera de tres meses después de la ultima relación de riesgo hasta que te haces los analisis es aplicable a mi caso: me los hice por la Seguridad Social en Aragon (no se de que generacion eran) en mayo de 2013. Y espere exactamente 90 dias desde la ultima relacion de riesgo. En esa fecha, lo de los tres meses ¿ya estaba vigente? ¿Son los mismo analisis en Aragon que en Cataluña? ¿Puedo quedarme tranquilo con un resultado negativo?
 Resposta: Si puede quedarse tranquilo es igual en todos los sitios

 Data Publicació: 06/04/2014 21:04:49
 Nom: Alberto
 Població: Silla (Valencia)
 Pregunta: Hola soy el chico de antes, q no se si me he explicado bien.. Realmente fue como un beso húmedo en el pene, no creo q eso pueda llegar a considerarse sexo oral siquiera.. Me estoy rayando mucho o he de hacer algo al respecto?
 Resposta: Solo contesto una vez ,ya le dije que no ha riesgo

 Data Publicació: 06/04/2014 20:52:43
 Nom: Alberto
 Població: Silla (Valencia)
 Pregunta: Hola buenas! Soy gay y estoy conociendo a un chico, anoche decidimos ir un poco mas alla y nos besamos. El problema es que la cosa subió de tono y empezamos a tocarnos. Él empezó a darme besos por el cuerpo y llegó al pene. En cuanto note que sus labios apenas rozaban mi pene le dije que parase. No llegó a nada pero mi pene tenía un poco de saliva en el glande (estoy circundado). No había sangre suya ni vi que sangrase y me examiné el pene y no tenía ninguna herida. Cree q he corrido una situación de riesgo? Muchas gracias doctor
 Resposta: Creo que no hubo riesgo pero no olvide que el sexo oral si lo tiene

 Data Publicació: 04/04/2014 17:42:38
 Nom: Antoni
 Població: Barcelona
 Pregunta: Què vol dir que una prova ràpida tingui sensibilitat 100% i especificitat 99,7%?
 Resposta: Vol que detecta els anticosos en tots els casos pero que si es positiva cal fer una prova confirmatoria

 Data Publicació: 03/04/2014 0:12:58
 Nom: Albert
 Població: Barcelona
 Pregunta: Bon dia. Primer de tot moltes gràcies pel seu servei. És de gran ajuda per la gent que està engoixada per aquests temes. Fa un parell de setmanes estavem bebent una colla d'amics i unes persones que haviem conegut feia uns dies. Bebiem "a morro" de la mateixa ampolla. Era una ampolla de vi, de vidre. Em vaig fixar que un dels que bevia tenia una ferida al llavi inferior i es podia apreciar una mica de sang, potser una gota. Ell va beure i van anar passant l'ampolla. No recordo exactament si després d'ell vaig beure jo o algú altre. Se que vaig veure la sang al seu llavi després d'haver begut. Que jo recordi jo tenia la boca en bones condicions #cap ferida als llavis ni a la mucosa bucal,almenys que jo sapigués# pero no ho recordo perque ja fa dies i en el seu moment no li vaig donar importancia a la situació. Desconec l'estat serológic de la persona en qüestió, però pel que m'han comentat, en algunes de les seves relacions anteriors a vegades havia practicat activitats sexuals sense masses precaucions. El que em preocupa és que si just després #pocs segons#de que aquesta persona amb sang al llavi m'hagués passat l'ampolla a mi, jo m'hagués pogut contagiar d'alguna ITS que ell tingués. Creu que és una forma de contagi viable o puc estar tranquil? Moltes gràcies!
 Resposta: Compartir una ampolla no es gaire higienic pero no pot trasmetre cap malaltia de transmisió sexual

 Data Publicació: 02/04/2014 23:05:42
 Nom: Manuel
 Població: Madrid
 Pregunta: Estimado doctor: en torno a recibir sexo oral, existen versiones contradictorios. Reconocidos organismos nacionales e internacionales afirman taxativamente que la persona que recibe sexo oral no está en situación de riesgo en ningún caso. Otros organismos dicen que el riesgo es bajísimo o casi nulo, pero lo hay (¿hay casos documentados o es un riesgo teórico?). ¿Cuál es la realidad científica-médica y objetiva? ¿Hay que hacerse siempre la prueba si se recibe sexo oral de una persona de la que se desconoce si está infectada? (Lo comento porque la realidad es que la mayoría de gente hace sexo oral sin protección). Es necesaria una respuesta clara. Gracias.
 Resposta: Las respuestas claras no siempre existen. En general se considera que el riesgo del receptor es bajísimo. Eso no quiere decir que sea obligado hacerse la prueba.

 Data Publicació: 01/04/2014 11:21:07
 Nom: Marc
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenas noches estimado doctor. Cuando me hice los análisis que me mandó mi médico salí negativo en todo (hepatitis, vih, sifilis) y según me dijo no me vieron nada raro (infecciones) en la orina, lo que si encontraron es sangre en heces, por lo que me mandaron a un médico especialista, éste me hizo un tacto rectal, me dijo q no había nada raro y según mis síntomas, los cuales no son de gran molestia, pero si tengo un desorden a la hora de evacuar, como estreñimiento.me dijo q puedo tener dos cosas, una es "rectitis" y la otra una infección parasitaria. Me dijo q la "rectitis" es una inflacmación del recto, por lo q dicen es producida por lesiones constantes o por alguna ITS como clamidia. Mi duda es esa, cree que puede ser causado por clamidia??. Mi última relación sexual han pasado ya 5 meses, usé preservativo en esa relación, y por lo que he hablado con esa persona me dijo q está sana y q no tiene nada. También es cierto que este problema intestinal lo acarreo ya desde hace mucho tiempo, antes de mantener esta relación sexual. Añado que como "síntomas" no he tenido NADA, ni dolor de testículos, ni fiebres, ni dolor al orinar, ni pus por la uretra, nada. En mayo me hacen un rectoscopia,y ahora tengo q hacer unas muestras de heces para parásitos,no estoy preocupado pero quiero saber si es posible tener clamidia 5 meses después aunq haya usado condón (no en sexo oral).
 Resposta: El preservativo protege de todas las infecciones de transmisión sexual o sea que no creo que pueda ser una infección por clamidia

 Data Publicació: 29/03/2014 21:31:15
 Nom: Josep
 Població:
 Pregunta: quina es la posibilitat d'infectar-se tractan amb sèrum d'un Vih +? ja que tinc entes que el vih necesita per reproduir-se els limfocits CD4, sense ells es podria reproduir i en el sèrum ja no hi han cel lules?
 Resposta: No se que dir,el risc ha ser molt baix perque al serum s'elimina el component cel.lular pero poden quedar restes de virus i de cel.lules

 Data Publicació: 29/03/2014 12:35:28
 Nom: Jordi
 Població:
 Pregunta: amb vaig fer una proba de ViH de 4t generació als 23 dies despres del contacte de risc, i va sortir negativa. tindria de fer-me una altre proba, tenin en compte que el meu metge de capçalera amb va dir que si volia i per no preucuparme mes me la faria cap als 5 mesos.
 Resposta: 23 dies es molt poc ,s'ha de repetir la prova als 3 mesos

 Data Publicació: 27/03/2014 14:22:49
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Mi caso es que hace casi 8 años tuve una relación sexual de alto riesgo con una prostituta, ya que tenía una herida en el pene que me había sangrado ese mismo día por la mañana. A los pocos meses empecé a encontrarme mal, muy debilitado, cansado y con mareos. Bueno, el caso es que me realicé las pruebas de VIH 1/2 + Ag P24 en bastantes ocasiones (la última a los seis años del contacto de riesgo), todas ellas negativas. Como seguía sin encontrarme bien, me realicé dos PCR del VIH a los tres meses y al año y medio, que también dieron indetectable. El problema es que los síntomas que yo tengo los empieza a presentar mi mujer: mucho cansancio, pérdida de peso, mareos, problemas estomacales y náuseas. A ambos nos han adelgazado mucho los brazos   y las piernas, con bastante acumulación de grasa en el vientre. Yo además presento heces muy sueltas y muy claras, con dolores en el costado derecho, y transaminasas elevadas, por lo que también me hicieron varias serologías del VHC (estoy vacunado del B), además de dos PCR del VHC, que dieron negativo. También me hice una ecografía de esa zona sin nada destacable. También tengo análisis de sífilis negativo. Incluso me realicé 3 recuentos de CD4 a los dos , otro a los tres años, y otro a los 4 y medio con los siguientes resultados: a los dos años, recuento de linfocitos = 1,2, CD4 = 488 (41%), CD8 = 321 (27%) y relación CD4/CD8 = 1,52; a los tres años, recuento linfocitario = 1,0, CD4 = 440 (44%), CD8 = 230 (23%) y relación CD4/CD8 = 1,91. A los 4 y medio Linffocitos=1520; cd4 =547 (36%); cd8= 365 (24%) CD4/cd8=1.5 En la actualidad sigo con mucho cansancio y poca fuerza, heces muy sueltas y muy claras, herpes recurrente
 Resposta: No se obsesione con el tema ,ni Ud. ni su mujer estan infectados por el VIH ni el virus de la hepatitis C. Claro que pueden tener un hijo. Para sus síntomas consulte co un médico aunque algunos pueen ser de origen nervioso

 Data Publicació: 27/03/2014 13:51:45
 Nom:
 Població: València
 Pregunta: Una prova d'anticossos negativa a les 8 setmanes després d'un contacte, com és de probable seguir sent-ho a les 12?
 Resposta: No sé concretar,pero es molt probable que sigui negativa pero ja sap que jo recomano les 12 setmanes.

 Data Publicació: 27/03/2014 12:08:16
 Nom: VC
 Població: Maresme
 Pregunta: Hola doctor, Gràcies per la seva resposta però m'han afegit més inquietut en una consulta a la Seguretat Social: resulta que m'han dit que la prova per quedarse tranquil hauria de ser una ELISA per detectar anticossos als 90 dies. Entenc que la prova de 4a generació amb metodologia CMIA a uns laboratoris seriosos enlloc de ELISA)i als 87 dies és igualment vàlida per quedar-seabsolutament tranquil,no? Espero que si perque no puc més amb aquest tema....
 Resposta: Només respon un cop i ja ho vaig fer

 Data Publicació: 25/03/2014 19:23:25
 Nom: VC
 Població: Maresme
 Pregunta: Bones, Tinc dos negatius de proves de 4a generació als 46 dies y als 87 dies. Aquestes proves em van dir que utilitzen la tecnologia CMIA però no distingeixen entre anticossos y antígen p24 (és a dir, si dona positiu no se sap si és atribuible a uns o altres). Les meves inquietuds són: -puc donar aquests resultats com a definitius tot i tenir la pell dels braços, abdomen, esquena i cames reseca? a vegades em pica el cap i la cara també com si els tingués resecs... -puc donar sang amb total garantia de que tot anirà bé? Moltes gràcies pel seu temps
 Resposta: Pot estar completament tranquil

 Data Publicació: 25/03/2014 10:53:17
 Nom: Joan
 Població: Mallorca
 Pregunta: Fa uns mesos vaig tenir les ungles de la mà (polzes, índexs i cors) trencadisses, que se m'obrien per dedins. Té alguna relació amb el VIH?
 Resposta: No

 Data Publicació: 23/03/2014 20:31:32
 Nom: Pere
 Població: Tarragona
 Pregunta: Malgrat un negatius en test d Vih als tres, sis i 12 mesos, porto des de 15 dies després de la relació de risc i durant més de 14 mesos amb la boca mont blanca i sabureal, i la gola iirritada persistent ment. M han tractat contra els emrefluxes gàstrics, també amb antimicotics i amb antibiotics i tot segueix igual. Sé q els protocols ho descarten, però vist q res em cura, creu convenient q em realitzi una prova PCR? Moltes gràcies. Es suposa q hauria d estar tranquil, però la persistència inexplicable dels símptomes em té molt amoïnat. Què m aconsella?
 Resposta: No cal repetir cap prova. Les seves molesties son molt frequents pero en el seu cas no tenen relació amb l'VIH

 Data Publicació: 23/03/2014 20:10:44
 Nom: Manel
 Població: Sant Cugat
 Pregunta: Es possible tenir símptomes de VIH a la setmana 12/13 (ganglis, erupcions, mal articular) tot i tenir un negatiu en aquestes setmanes? és possible no haver generat anticossos a la setmana 12 o 13?
 Resposta: A les 12 setmanes ja tenim anticosos. Es molt difícil que els simptomes de primoinfecció apareguin tan tard pero no es imposible. Pero insisteixo un negatiu a les 12 setmanes es suficient.

 Data Publicació: 23/03/2014 20:06:46
 Nom: Tadeo
 Població: Martorell
 Pregunta: Buenas, Me he hecho 2 pruebas de 4a generación a las 6 semanas y 2 o 3 dias antes de los 3 meses, saliendo negativas. Mi inquietud es: pienso que la última prueba debía haber sido únicamente de anticuerpos (3a generación) ya que el antígeno ya no sería detectable a las 12 semanas y pico. La razón es que he oido que las pruebas de 4 generación no detectan tan bien los anticuerpos como las de 3a generación (como que pierden sensibilidad por detectar anticuerpos y antigeno indistintamente en lugar de centrarse en los anticuerpos como las de 3a generación). Estoy aterrado.
 Resposta: No te lies.A las 12 semanas una prueba negativa es suficiente sea de 3ª o 4ª generación

 Data Publicació: 23/03/2014 19:58:34
 Nom: VLC
 Població: VLC
 Pregunta: Hola, antes de nada gracias por el servicio que prestáis. mi duda es la siguiente. A un amigo le han diagnosticado sífilis, por mas que he mirado por internet no he visto los pasos a seguir con una persona diagnosticada. Se supone que esta en segunda fase y no se las precauciones que hay que tener, no es compañero sentimental ni sexual, la pregunta es ¿que tipo de protocolo hay que seguir si lo hay y que precauciones debo tener en cuenta?
 Resposta: La sífilis debe ser tratada con antibióticos (los debe recetar un médico) y hay que evitar la transmisión sexual usando el preservativo

 Data Publicació: 23/03/2014 19:12:36
 Nom: marc
 Població: barcelona
 Pregunta: Buenas noches. Tengo una pregunta, una prueba de cuarta generación a los 61 días es suficiente para descartar el vih? o tengo q repetir. La analitica me la han hecho un centro de salud publico. No es una prueba rapida.
 Resposta: Yo soy de la opinión de hacer la prueba a los 3 meses (o 12 semanas) pero existen otras opiniones. Yo le aconsejaría repetirla a los 3 meses

 Data Publicació: 23/03/2014 19:09:09
 Nom: Gonzalo
 Població: Mataró
 Pregunta: Buenas tardes doctor, tengo una pregunta, mi médico me realizó una analítica en VIH (Serología VIH. (AgVIH (p24), AcVIH 1-2 (EIA)), hepatitis B,C, Sífilis, entre otras cosas, dando negativo. ¿Puedo quedarme tranquilo con estos resultados? de la última relación sexual al día del análisis han pasado 5 meses.
 Resposta: Puede quedarse completamente tranquilo

 Data Publicació: 23/03/2014 19:07:56
 Nom: Toni
 Població: Mataró
 Pregunta: Bona tarda, Una prova de 4a generacio negativa als 87 dies, en termes de probabilitat i seguretat, és lleugerament inferior a la mateixa prova feta als 90 dies? O la probabilitat és tan propera a 100 en ambdós casos que és igualment confiable? M'estic martiritzant per no haver-me-la fet als 90 dies...espero que innecessàriament Resulta que l'angoixa causada pel VIH durant 3 mesos no sembla tan fàcil d'erradicar tot i un resultat negatiu...
 Resposta: 12 setmanes es un periode suficient. No li dongui més voltes

 Data Publicació: 20/03/2014 15:33:11
 Nom: Carleto
 Població: Mollet
 Pregunta: ostras doctor, he leido por ahí que si uno tiene lupus o cancer la prueba de VIh no es válida a las 12/13 semanas....hay que repetírsela. Que horror, podría ser que tuviera lupus o cáncer (me duelen las articulaciones un poco a veces y se me pone la piel roja y me pica)y por eso el VIH no se me ha manifestado con una prueba de 4a generación a los 87 dias???? madre mía
 Resposta: Esté tranquilo. Ni Ud. tiene lupus o cancer ni hay evidencia científica de que en estas enfermedades se alargue el periodo ventana

 Data Publicació: 20/03/2014 13:00:24
 Nom: Carleto
 Població: Mollet
 Pregunta: Buenos días, la posible coinfección del VIH con alguna otra ITS anularía la validez de un negativo obtenido por 4a generación a los 87 días? debería quedarme tranquilo respecto al VIH o sería preciso hacerse otra vez la prueba más adelante? podría donar sangre con total tranquilidad? Es usted muy amable.
 Resposta: Las ITS no invalidan la prueba.Puede estar tranquilo.

 Data Publicació: 19/03/2014 19:13:18
 Nom: Tono
 Població: Sant cugat
 Pregunta: Hola una prueba de 4a generacion negativa a los casi 3 meses (dia arriba día abajo) descarta la infección a pesar de tener alguna rojez esporadica en la piel y pinchacillos en las articulaciones? $
 Resposta: Si lo descarta

 Data Publicació: 19/03/2014 17:57:58
 Nom:
 Població: Mataro
 Pregunta: Perdoni doctor com que voste em va dir 12 setmanes...wn qualaevol caa son 12 setmanes i mitja, posria tenir algun problema per 3 dies? Li agraeixo molt la seva atencio i amb les seves respostes crec que ja em puc deixar de prendre els ansiolítics que m han permes anar tirant aquests ultims 2 mesos. Gracies
 Resposta: Estigui tranquil

 Data Publicació: 19/03/2014 17:29:57
 Nom:
 Població: Mataró
 Pregunta: Doctor, Al dia 45 i al dia 87 d'una exposició de risc m'he fet la següent prova: ANTICUERPOS ANTI-HIV-1 (grupo O y M), ANTI-HIV-1 Y ANTIGENO P24 per Inmunoanalisis Quimioluminiscente de Micropartículas dels Laboratoris Durán Bellido, sortint-me negativa en ambdós casos. La descripció de l'assaig posa: el presente ensayo de 4a generación permite detectar simultáneamente anticuerpos totales anti-HIV-1(incluyendo el grupo O) y anti-HIV-2, combinado con un ensayo para la detección del antígeno p-24 del HIV-1. Vosté creu que em puc quedar tranquil? Són adequats els periodes de temps i l'analítica realitzada?
 Resposta: Si es correcte i pots estar tranquila. Jo sempre recomano els 3 mesos pero 12 setmanes es suficient

 Data Publicació: 16/03/2014 20:52:24
 Nom:
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola, una compañera mía de residencia utilizó ya hace tiempo una cuchilla de afeitar y - aunque no el mismo día - posteriormente puede que yo la haya usado otras veces. Las lavó con agua y jabón pero creo que no es suficiente. Dudo que ella estuviera infectada de VIH u otra enfermedad, pero en el hipotético caso de que sí lo estuviera, puede constituir una vía de contagio? Ya sé que no es la medida más higiénica posible pero al lavarlas lo creía antes suficiente y conozco desde septiembre a mi compañera. Gracias.
 Resposta: No es aconsejable compartir cuchillas pero no hubo riesgo

 Data Publicació: 16/03/2014 20:30:28
 Nom: Maria
 Població: Barcelona
 Pregunta: Jo tinc un T.O.C. i bé arran d'una irritació a la zona púbica per una depilació a un centre d'estètica vaig començar a pensar si és possible contagiar-se de VIH per la depilació amb cera si la depiladora empra la mateixa espàtula de plàstic en totes les clientes.
 Resposta: No crec que sigui una pràctica de risc

 Data Publicació: 14/03/2014 20:40:23
 Nom:
 Població: Barcelona
 Pregunta: Bon dia, Li escric perquè estic preocupada i voldria saber la seva opinió. Fa més de tres anys vaig tenir una relació de risc: no va haver-hi penetració però sí contactes sense roba i sexe oral mutu sense protecció. A les 2 setmanes em van sortir llagues a la boca, tenia els llavis molt tallats i ganglis del coll inflamats. Arrel d'això em vaig fer vàries proves ràpides a farmàcies, als 2,3,9 i 14 mesos, totes van donar negatives. Però durant l'últim any he patit problemes intestinals,deposicions molt clares, canvis en el fluxe menstrual... Quin va ser el nivell de risc de la relació? Creu que donat els símptomes m'hauria de fer alguna altra prova #elisa,pcr# per descartar el vih o puc estar totalment tranquila? Moltes gràcies
 Resposta: La teva relació tenia risc baix pero en tenia. Amb les prives fetes pots estar tranquila. No estas infectada pel VIH. Consulta a un metge per les tevés molesties.

 Data Publicació: 13/03/2014 19:09:29
 Nom: Carlos
 Població: Valencia
 Pregunta: Hola doctor, le escribo porque hace algunos meses tuve una práctica de riesgo. A los 3 meses me hice la prueba en sangre y salió negativa. Y a los 6 meses hice una donación de sangre siendo los resultados de la analítica que te hacen tambien negativos en lo referente a VIH. Me puedo quedar tranquilo o debiera avisar al banco de sangre por si acaso? Gracias. Un saludo
 Resposta: Puede estar completamente tranquilo

 Data Publicació: 13/03/2014 12:07:44
 Nom: Andrea
 Població:
 Pregunta: Buenos días doctor Me gustaría saber si los besos profundos transmiten el vih Gracias
 Resposta: No

 Data Publicació: 12/03/2014 12:53:16
 Nom: Ander
 Població: Bilbao
 Pregunta: Buenos días doctor, después de una relación de riesgo, insertiva vaginal sin preservativo, y varias pruebas negativas, de esto hace dos años, decidí hacerme un conteo linfocitario en abril del 2013 con cd4 592 (38%)y cd8 292(19%). Mi preocupación viene porque me acabó de hacer otro con una notable bajada de cd4 468 (36%) y cd8 320(22%) con un cociente cd4/cd8 de 1,5. Por que tengo estos resultados tan bajos sí supuestamente soy vih negativo, pruebas incluso a los 18 meses de la exposición y de todo tipo elisas, pruebas rápidas he incluso tres pcr nat, todas negativas sin ninguna duda. Una persona sana puede tener conteos tan bajos de cd4?. Decirle que yo me encuentro bien físicamente , con la ecepcion de dolor de articulación de rodilla, codo y muñeca. También decirle que a las cuatro semanas de la exposición tuve síntomas de ganglios inflamados a ambos lados del cuello y un día de fiebre, así como un pequeño sarpullido en piernas a los tres meses. Le agradezco Su respuesta ya que estoy muy preocupado
 Resposta: En primer lugar existen otras causas de alteración del recuento linfocitario y además sus valores pueden considerarse casi normales

 Data Publicació: 12/03/2014 12:24:47
 Nom: Ricard
 Població:
 Pregunta: Vaig masturbar una noia amb els dits, durant bastant de temps, introduïnt-los. Després vaig percebre que tenia en un dels dits la pell aixecada, però sense treure sang. Hi ha algun risc? mercès
 Resposta: En principi no pero cal ser curós

 Data Publicació: 10/03/2014 21:47:30
 Nom: Josep
 Població:
 Pregunta: Hola Doctor, muchas gracias por su ayuda. me alojé en un hotel en Paris, i el dia antes de irme vi una mancha de sangre en una sabana, la de abajo del todo. Es posible así el contagio?? Las sabanas blancas aunque se laven se quedan esas manchas verdad? Gracias doctor.
 Resposta: No se obsesione con estas cosas ,no hay ningún riesgo

 Data Publicació: 10/03/2014 21:32:35
 Nom: Na
 Població:
 Pregunta: Hola doctor, tengo una pregunta, orinar cada 2-3h tiene alguna relación con alguna ITS? Estoy a la espera de unos resultados completos de sangre, donde incluye sífilis, hepatitis b y c, y vih, el vih lo descarto con 2 pruebas rápidas, la última pasado el periodo de ventana (fue a los 87 días exactos). Pero el médico me mandó a repetir la analítica entera. Tengo q decir que no tengo dolor de testículos, secreción, ardor al mear, o picor en la uretra. Sólo tengo la necesidad de ir al baño cada 2-3h. Pero sin molestia alguna.
 Resposta: En principio no creo que se deba a ninguna ITS. Tan solo las uretritis suelen dar molestias urinarias pero notaria escozor o dolor al orinar

 Data Publicació: 07/03/2014 0:21:36
 Nom: Jokin
 Població: Tarrasa
 Pregunta: Buenas tardes, quiero saber un par de cosas de las ITS,me estoy haciendo análisis de sangre de rutina, pero mi medico me aconsejó hacerme de Sifilis y mi pregunta es: ¿Las ITS asintomáticas? Después de 5 meses de mi ultima relación con preservativo, ¿puedo tener algo y sentirme igual de bien que siempre? ¿O estiempo para manifestar molestias, sintomas, etc?
 Resposta: Lógicamente debería haber tenido ya algún síntoma aunque es cierto que algunas ITS pueden ser asintomáticas

 Data Publicació: 06/03/2014 19:10:57
 Nom: Miguel
 Població:
 Pregunta: Hace como 7 años que tuve una relación de alto riesgo.  En este periodo tuve múltiples síntomas que hicieron que repitiera la prueba Vih 1/2+Ag P24 en múltiples ocasiones siendo siempre negativa, con lo cual intente seguir con mi vida normal, incluso tuve un hijo. En la actualidad he perdido masa muscular sobre todo en las extremidades y tengo la garganta frecuentemente irritada. Tengo petequias (pequeños puntos de sangre por el tronco). Me canso con facilidad, pero todas mis pruebas fueron negativas, incluso me realice 2 PCR RNA VIH siendo estas indetectables. Me salen con frecuencia herpes labial. Es descartable el VIH (la ultima prueba negativa la hice a los 6 años del contacto de riesgo). Es verdad que una prueba a los 6 meses es concluyente? o puede haber algún factor que le quite validez (subtipos, etc). Puedo olvidarme ya de este tema? La relación fue en España con una prostituta sudamericana.
 Resposta: Puede descartar la infección por el VIH pero consulte con un médico para aclarar las causas de sus molestias

 Data Publicació: 06/03/2014 12:30:30
 Nom: Mateo
 Població: Mataró
 Pregunta: Buenas noches doctor, tengo varias dudas con respecto a las pruebas rápidas, una prueba rápida de tercera generación, pinchazo en el dedo, en la semana 4, negativa, posteriormente en la 13, negativa, respecto a una relación de cierto riesgo. ¿Es suficiente para descartar el un contacto?¿el resultado incluye todo mi pasado? Muchas gracias, un saludo.
 Resposta: Una prueba rápida negativa a las 13 semanas es suficiente. Si es negativa es negativa por tanto incluyye posibles situaciones de riesgo anteiores

 Data Publicació: 05/03/2014 20:45:26
 Nom:
 Població: Asturias
 Pregunta: Buenas tardes Doctor: Hace aproximadamente 8 meses realice una practica de riesgo, sin embargo a las 11 semanas me hice una analitica completa en ambulatorio, con resultado negativo en VIH, sifilis, no obstante a las 22 semanas del contacto, aproximadamente me realice otra prueba esta vez rapida en una ONG, con el mismo resultado, es decir negativo. Mi pregunta es, existe alguna posibilidad de que esos varien con el tiempo? debo realizarme alguna otra prueba? Muchas Gracias
 Resposta: No hace falta que se haga más pruebas.Puede estar tranquilo.

 Data Publicació: 05/03/2014 12:43:25
 Nom:
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola. El otro día tuve sexo anal, yo receptor. Fue con preservativo. La otra persona no llego a eyacular y se retiró el condón. Estuvimos jugueteando y acerco su glande a mi ano, sin llegar a haber penetración de nuevo pero si que toco por fuera, como dando "puntadas" pero en ningún momento hubo penetración . Eso paso después de si que haber tenido sexo anal , ya le digo que sin eyaculación pero podría haber líquido preseminal y pudo tocar mi ano por fuera... Hay riesgo? Gracias
 Resposta: Tal como lo explica no parece que hubiera riesgo pero hay que utilizar preservativo siempre para cualquier tipo de contacto

 Data Publicació: 05/03/2014 11:46:24
 Nom: Gregorio
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenas noches, un par de preguntas, La sifilis puede ser asintomática o los sintomas son mas frecuentes? En hombres?
 Resposta: Suele dar síntomas

 Data Publicació: 04/03/2014 23:14:55
 Nom: Toni
 Població: Mataró
 Pregunta: Hola doctor, Fa algo més de 10 setmanes vaig mantenir una relació amb preservatiu amb una prostituta i desconec si el preservatiu estava en bon estat, ja que no vaig culminar l'acte i anava una mica begut. Estava tranquil fins que a la setmana 4 vaig experimentar un envermelliment de la zona de l'abdomen que es va anar repetint al llarg de 2 o 3 setmanes més (especialment amb el contacte amb alguna superficie#. A partir d'aquí va començar el meu calvari que m'ha portat a estar en tractament amb ansiolítics i del que no sembla que pugui escapar... A la setmana 6 i mitja em vaig fer una prova de 4a generació amb resultat no reactiu que em va tranquilitzar, fins que al s3 dies vaig experimentar dolor a la zona del coll i traquea, com si fosin els ganglis. Més ansietat. Se'm va apassar a les 2 setmanes...una treva, fins que a partir de la setmana 9 em comencen a fer mal les articulacions sense cap explicació #un dia els genolls, un dia els colces, un dia els tormells...).A les 9 setmanes es signe de primoinfecció? Què faig doctor? No puc més, estic al límit.
 Resposta: Estigui tranquil,no crec que el que explica siguin signes de primoinfecció. Repeteixi la prova a les 12 setmanes i quedis tranquil del tot.

 Data Publicació: 04/03/2014 23:06:47
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Buenas noches, tengo una consulta, el 26 de agosto (un dia mas un dia menos) tuve una relación de riesgo, me penetró un chico por menos de 1 min, SIN eyaculacion y SIN señales de líquido preseminal, solamente fue un momento, donde introdujo la mitad del pene. Pasado un mes más o menos, tuve otra relación(7 octubre 2013), esta vez usamos condón.En la semana 9 del primer contacto y cuarta de la segunda relación,me hice una prueba rápida, es una prueba de tira reactiva alere de tercera generacion, en farmacia del Pais Vasco, di negativo, pasado un tiempo repetí la prueba, el 2 de enero, pasaro 18 semanas mas o menos del primer contacto y 12 semanas (87 dias exactos) del segundo, repetí el resultado.Ahora bien, la semana pasada tuve una cita médica, porq tengo problemas de estreñimiento habituales cuando llevo una vida sedentaria, le comenté a mi medico lo ocurrido, me revisó el ano en busca de alguna señal de ITS, pero no tengo nada, su conclusion fue hacerme una analítica completa, desde colesterol hasta repetir el vih,asi q me ha mandado, pruebas para sífilis, vih, hepatitis B y C. En principio me dijo q no me preocupe, porq lo q tengo es algo más "común",q comiendo fruta puedo llevar una vida sana. Pero usted entiende, vuelvo a revivir el miedo a las ITS,sobre todo a la del vih, q se q con mis dos negativos,es más q suficiente, pero volver a pasar por las pruebas estas pueden con mi persona. Tengo varias preguntas para usted,me gustaria q me responda, ¿mi resultado de vih no va a cambiar?(no he vuelto a mantener relaciones de riesgo), ¿en el caso de sifilis es tiempo más q suficiente como para haber tenido ya síntomas? Y respecto a la hepatitis...¿ se transmiten por via sexual o es mas frecuente por sangre? Por último añado que nunca, repito,
 Resposta: Demasiadas preguntas. Respecto al VIH puede estar tranquilo y de hecho no haría falta repetirlo. De la hepatitis habría que alargar la respuesta pero la B y la C se pueden transmitir por la sangre o por vía sexual. Sin ninguna clínica tampoco creo que tenga sífilis ni otra enfermedad de transmisión sexual.

 Data Publicació: 04/03/2014 11:53:41
 Nom: Javier G.
 Població: Cerdanyola del Valles
 Pregunta: Hola buenos días, Tuve una relación con un chico, yo chico tambien, en el que yo era el activo y se rompio el preservativo sin darnos cuenta hasta el final. El tiene VIH, esta en tratamiento desde hace 6 meses y esta en niveles indetectables. Que posibilidades habria de que me contagiara?
 Resposta: Evidentemente se trata de un situación de riesgo si bien es cierto que si tiene la carga viral indetectable, el riesgo de transmisión es mucho menor

 Data Publicació: 04/03/2014 11:20:12
 Nom: Josep
 Població: Figueres
 Pregunta: L'altre día, a clase varem fer una prova de vih, i amb va caure una gota de sèrum al guant, al cap d'una estona (10min) amb vaig tocar l'ull i aquella mostra va sortir positiva, el resultat no era del tot clar, pero era una proba de reaccio antigen-anticos (immunocoombs), es posible haber-me contagiat del vih d'aquesta manera?
 Resposta: No entenc que es facin proves del VIH a clase. En tot cas no sembla que tinguis cap risc

 Data Publicació: 03/03/2014 19:45:47
 Nom: Daniel
 Població: Castellón
 Pregunta: Estimado doctor: le transmito una consulta de una práctica que, por lo que me han comentado, no es práctica de riesgo pero me gustaría que usted me lo confirmase. Me puse un preservativo de forma correcta. Entonces me percaté de que la otra persona me desenrollaba lentamente el condón, con la intención de quitármelo. En ese momento aparté mi pene y vi que el preservativo estaba justo por la mitad: cubriendo totalmente el glande y la mitad de mi miembro. En ese punto, interrumpí del todo la práctica. La duda que tengo es que no sé si me bajó el preservativo con la mano o con la boca. En el caso de que la otra persona me hubiese bajado el preservativo con la boca hasta la mitad (repito que en ningún momento se salió el condón, éste cubría de forma íntegra el glande y la mitad del pene), ¿se considera una práctica de riesgo? ¿Debo preocuparme y hacerme la prueba, o tal y como me han dicho, no ha habido riesgo? Muchísimas gracias por su gran ayuda.
 Resposta: Tal como lo explica no hay riesgo

 Data Publicació: 03/03/2014 16:04:32
 Nom: juan
 Població: mexico
 Pregunta: Buen dia doctor, hace 7 dias tube sexo vaginal con preservativo en 2 ocasiones con 2 preservativos diferentes, en el segundo acto saque mi pene con el preservativo puesto me quite el condon para eyacular sobre sus senos, ella froto mi pene con sus manos hay algun riesgo de contagio de vih al tocar mi pene o yo tocar con mi pene sus senos. Es necesario hacer una prueba de vih en penetracion tenia el condon y los revise y no estaban rotos tengo un alto riesgo vs. El vih tengo q realizar pruebas o me olvido del tema
 Resposta: Olvidese del tema.No hubo riesgo.

 Data Publicació: 02/03/2014 1:10:33
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola doctor. Estoy preocupado por la posibilidad de contagio y me gustaría que usted me aconsejara si debo hacerme una prueba o no. La situación fue la siguiente: Después de una relación con preservativo y eyaculacion, mi amigo se lavo el pene y volvimos a mantener relaciones y le practique una felación muy corta sin eyaculación. El problema después yo note que tenía un pequeño flemón y no se si despues de lavarse quedaría algunos restos. Considera riesgo suficiente como para realzarme una prueba. Muchas gracias.
 Resposta: Es difícil de aconsejar ya que la relación es de riesgo muy bajo pero no nulo. Usted decide.

 Data Publicació: 02/03/2014 1:03:22
 Nom: Antonio
 Població: Girona
 Pregunta: Hola. Llevaba desde hace unos diez días una herida con costra. Ayer duchandome se me cayó. Horas después di un apretón de manos a una persona a la que considero de riesgo, si este apelativo se puede aplicar a una persona; ya me entiende. Justo después miré mi herida y estaba cubierta por una burbuja mezcla de líquido transparente y sangre. Quiero pensar que fue el resultado de la ducha al limpiar la herida, y que si esta persona hubiera entrado en contacto con ella, no sería una burbuja... a no ser que la burbuja fuera producto del roce con esta persona. Me limpié con un pañuelo y estaba muy líquido y algo rojo. Esa persona llevaba una herida bien cubierta con una especie de guante de látex para un sólo dedo, por una herida con puntos, pero en la otra mano. No sé cómo llevaba la del apretón. Ya estoy haciendo pruebas con amigos para ver si un apretón de manos llega al dedo anular, donde tengo la herida. Mi herida dejó de sangrar al llegar a casa, pero claro, en aquel momento sangró. También tengo otras heridas superficiales en la mano, pero estas no me escuecen al contacto con colonia infantil, por ejemplo; se ven rojas debajo pero no sangran. ¿Deberé hacerme la prueba? Muchas gracias.
 Resposta: No hay ningún riesgo en lo que me explica por tanto no es necesario que se haga la prueba

 Data Publicació: 26/02/2014 22:26:59
 Nom: Pablo
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenas noches. Me compré una bufanda de segunda mano. Mi madre me ha dicho que cómo me pongo eso, porque al taparme hasta la nariz me dice que qué pasaría si hay sangre seca en ella, que podría tener acceso a mi boca y nariz. No la he lavado, es de lana buena. En el caso de haber sangre seca ¿bastaría las 24 horas que tardó en llegar para que el virus desapareciera? O al entrar en contacto con mi boca se habilitaría de nuevo... qué mal. Madres. Gracias de antemano.
 Resposta: Nada de nada.Ningún riesgo.

 Data Publicació: 25/02/2014 17:19:57
 Nom: Eleonora
 Població: Huesca.
 Pregunta: Apreciados doctores.El otro dia compre un rastrillo para el jardin,el señor de la tienda llevaba una herida y mancho con sangre el mango del rastrillo,no me di cuenta hasta que sali de la tienda,al ponerlo en el coche lo limpie con un papel y liquido desinfectante de manos.Tengo unas heridas en las manos de un cachorrito.¿Hay riesgo de contagio..Gracias.
 Resposta: No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 24/02/2014 16:50:58
 Nom:
 Població: Valencia
 Pregunta: Hola, ¿hay riesgo en besar continuamente a una persona que tiene un piercing en la parte inferior del labio, tanto si lo lleva puesto como si no? ¿Hay que hacerse la prueba?
 Resposta: No,no a no ser que se produzca un paso importante de sangre entre una y otra persona.

 Data Publicació: 24/02/2014 16:36:56
 Nom: Oriol
 Població: Hospitalet de Llobregat
 Pregunta: Hola: Hace uno o dos meses (no recuerdo exactamente si fue antes o después de Navidad) estuve con una chica que introdujo mi pene en su boca y jugo con el un rato. Luego lo saco escupió saliva en mi pene y acabó con una masturbación manual, desconozco si ella tenia heridas en su boca, o yo tenia heridas en mi pene o ella tenia algo de sangre en su saliva. Este pasado sábado como estaba muy agobiado con el tema fui a hacerme una prueba rápida de VIH a una farmacia de Cornellà, con resultado negativo. Puedo estar tranquilo? Que fiabilidad tienen estas pruebas rápidas? Gracias
 Resposta: El riesgo de esa relación es muy bajo.Las pruebas rápidas son fiables pero como ya habrá leido ,yo aconsejo realizarlas a los 3 meses dela relación. O sea que aconsejo repetirla dentro de 1 o 2 meses.

 Data Publicació: 24/02/2014 16:01:08
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Estoy preocupada por que mi hijo pequeño tuvo que usar un lavabo público de señoras para defecar. No habia papel y no pude limpiar la taza del wc. Parecia bastante limpio. El caso es que cuando se subio y se bajo no se si su pene pudo rozar la taza del wc. ¿Tengo que preocuoarme porque haya podido coger el vih?
 Resposta: No se preocupe,no hay ningún riesgo

 Data Publicació: 23/02/2014 23:28:32
 Nom: David
 Població: Valencia
 Pregunta: Buenas! Soy gay y me lié con un chico esta tarde.. La cosa fue a más y nos masturbamos y él rozó mi ano con su pene pero sin llegar a nada de nada.. Debería tomarme el tratamiento post vih o estoy obsesionándome?
 Resposta: Tal como lo explica no parece que hubiera riesgo. No debe tomar nada.

 Data Publicació: 21/02/2014 17:24:21
 Nom:
 Població: Murcia
 Pregunta: He leído que si bebes de un vaso o botella te puedes contagiar si la saliva que deja tenía alguna gota de sangre... es cierto? Porque creo que me estoy obsesionando con el tema de las barbaridades que se ven en internet
 Resposta: No es cierto

 Data Publicació: 21/02/2014 11:30:02
 Nom: Sergi
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola: Perdoni que li torni a molestar. T'acabo de fer una consulta sobre un massatge. Si la ejaculació va ser fora de la boca hi ha risc igualment? Gràcies
 Resposta: Si pero el risc es minim

 Data Publicació: 21/02/2014 11:05:45
 Nom: Sergi
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola: L'altre dia vaig anar a un centre de massatges on hem varen realitzar un massatge body body, es a dir un massatge estan tots dos despullats. La noia hem va fer una mica de felació i tots dos cosos varem estar en contacte sense protecció però sense penetració, hi ha algún risc? Gracies Sergi
 Resposta: El risc es molt baix pero la felació sense protecció té risc

 Data Publicació: 19/02/2014 18:44:58
 Nom:
 Població: Lleida
 Pregunta: Bona tarda, si beuen de la teva ampolla d'alcohol i després d'una mitja hora o així, utilitzes el seu contingut per fer un combinat, pot transmetre el VIH? I si hipotèticament hi hagués una mica de sang a l'orifici de l'ampolla? Cal realitzar alguna prova o puc estar tranquil·la?
 Resposta: Així no es trasmet el virus

 Data Publicació: 19/02/2014 13:29:35
 Nom:
 Població: Girona
 Pregunta: Estimat dr. Ferran, si vaig tenir una relació amb preservatiu des del primer moment i no es va trencar, puc entendre que no hi ha absolutament cap risc i seguir amb la meva vida?
 Resposta: Exactament

 Data Publicació: 19/02/2014 13:28:53
 Nom:
 Població: Bacelona
 Pregunta: Doctor, un resfriado común, con mucosidad en la nariz y el cuello podría ser un síntoma de primo-infección?
 Resposta: No

 Data Publicació: 18/02/2014 17:35:06
 Nom: Àlex
 Població: Mataró
 Pregunta: Bon dia. Fa una mica més d'un any i mig vaig tenir sexe oral amb un parell d'homes en un interval d'un parell de setmanes. Els dos van intentar penetrar-me però no els vaig deiar. Al cap d'uns dies o setmanes, no ho recordo, em va aparèixer, a la pell, a la zona del còccix, a la part superior de la línia que separa les dues natges, una mena de ferida vermellosa que només molesta quan la pressiono però que no se'n va. A partir d'aquests intents pot ser que em contagiessin VIH? O alguna altra malaltia de transmissió sexual? He estat durant molts mesos anant al gimnàs i fent una hora de bicicleta diària cada dia de la setmana. És possible que la ferida fos d'això? Moltes Gràcies. PD: Sé que el VIH no té per què mostrar símptomes concrets. Pel que fa a les altres ETS no ho sé... Però estic sa, i no he tingut cap problema de salut en aquest any i mig (a part d'una grip deu fer cosa de mig any).
 Resposta: El que expliques no sembla una malaltia de transmisió sexual pero es millor que t'ho miri un metge. El sexe oral sense preservatiu té un risc molt baix pero té risc

 Data Publicació: 18/02/2014 11:12:41
 Nom: Jorge
 Població: Sant Cugat
 Pregunta: Doctor, por favor deme su opinión más sincera porque estoy muy preocupado. Estuve con una mujer que podría estar infectada, yo fui muy cuidadoso, las prácticas que tuvimos fueron: 1: Ella me hizo sexo oral con preservativo. 2: Tuvimos penetración con preservativo, lo mire y no parecía roto ni se salió durante el acto. 3: Me saco el preservativo y me masturbo, yo toque un poco su vagina y puede ser que me tocara a mi mismo con la misma mano a los pocos segundos...pensaba que la masturbación mutua tenía riesgo 0 pero ahora tengo dudas. Cree que he corrido riesgo? Debería hacerme la prueba si antes no he tenido relaciones de riesgo? Estoy muy angustiado y me cuesta seguir con mi vida y necesito su consejo. Estoy 100% seguro que el sexo oral y la penetración fueron con preservativo y casi casi seguro que no se rompió porque lo miré al quitármelo.
 Resposta: Nada de lo que comenta representa riesgo

 Data Publicació: 18/02/2014 11:10:44
 Nom: Oriol
 Població: Barcelona
 Pregunta: M'he donat un petó profund amb un noi que possiblement te VIH. La cosa es que tenia els llavis tallats i sagnaven. Puc estar infectat?
 Resposta: Un petó no es una pràctica de risc. S'ha de vigilar el posible pas de sang d'una persona a altre.

 Data Publicació: 18/02/2014 11:06:01
 Nom: Anibal
 Població: Castellbisbal
 Pregunta: Doctor Ferran si yo en las primeras semanas presento sintomas de infeccion aguda por vih entonces saldria positivo en una prueba rapida de antigeno y anticuerpos o no usted que opina...
 Resposta: No ,en las primeras semanas no daria positivo

 Data Publicació: 17/02/2014 18:34:56
 Nom: luisa
 Població: el prat
 Pregunta: Tomar tranquimazin afecta al resultado de las pruebas
 Resposta: No

 Data Publicació: 17/02/2014 18:34:34
 Nom: marcio
 Població: rubi
 Pregunta: Hola, me he hecho los siguiesntes test después de una practica de riesgo: - 26 dias después. 4ª generacion. Resultado Negativo. - 31 dias después. 4ª generacion. Resultado Indeterminado. Los motivos es que el ELISA dio algo positivo (2,32 sobre un corte de 1) y la westernblot negativo. - 33 dias después. 4ª generacion. Resultado Negativo. - 37 dias después. 4ª generacion. Resultado Negativo. - 58 dias después. 4ª generacion. Resultado Negativo. - 91 días (13 semanas) 4ª generacion. Resultado Negativo. Los medicos a los que he consultado me han dicho que puedo estar tranquilo yla Cruz Roja Española considera los resultados de 4 generación negativos a partir de los 45 días. Pero queria conocer su opinión. Debo repetirme la prueba o puedo considerar los resultados negativos concluyentes y definitivos. Gracias.
 Resposta: Puede quedarse tranquilo.Los resultados son negativos pero no tiene sentido hacerse tantas pruebas

 Data Publicació: 17/02/2014 15:46:50
 Nom: Antonio
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola Doctor. Mire le escribo porque hace unos días me realice la prueba de VIH en sangre saliendo el resultado negativo. Pero el día que me hice el análisis estaba algo resfriado. No tuve fiebre ni nada, solamente catarro. Quería saber si ese resfriado o catarro pudiera haber tenido influencia en el análisis quitándole fiabilidad o si no influye para nada y puedo quedarme tranquilo. Muchas gracias por su tiempo.
 Resposta: No influye para nada

 Data Publicació: 16/02/2014 17:25:42
 Nom: Thiago
 Població: Barcelona
 Pregunta: Doctor usted ya me contesto y se que soy pesado y que usted no responde dos veces pero es la única persona en quien confio, le pido por favor me de su opinión, soy el chico que estuvo con una prostituta de carretera hace ya 4 semanas y le juro y perjuro que solo tuve sexo oral ella a mi y fue con protección, no paro de darle vueltas a la cabeza el preservativo era lo proporciono la propia chica y me lo puso ella y al finalizar no lo vi roto en absoluto no se que me esta pasando ya en esta cuarta semana luego de este hecho tengo dermatitis en la cara con picor intenso en la cara cuero cabelludo y resto del cuerpo y se que es uno de los síntomas de primo infección y estoy muy pero muy asustado que ya no se si es mi cabeza que esta obsesionada o son síntomas de vih la culpa me esta matando este viernes a los 27 días me hice un test rápido de vih y antígeno p24 cabe decir que me dio negativo y cuando me lo hice ya estaba presentando estos síntomas de dermatitis y picor general digame por favor su opinión y perdone por vovlver a escribir no lo haría si no me viese tán desesperado gracias....
 Resposta: Me remito a lo mismo que le dije.Mi trabajo no me permite dedicar más tiempo a la web

 Data Publicació: 16/02/2014 0:41:59
 Nom: Fernando
 Població: Alicante
 Pregunta: Doctor, le felicito por su labor, he visto que se habla de candidiasis como posible sintoma de primoinfección, es posible que alguien pueda tener un episodio de candidiases bucal a los 3 días de una exposición y se prolongue por varios meses, ¿se debe esto a una infección de VIH?.
 Resposta: La candidiasis puede aparecer en la primoinfección y más aún en fases avanzadas de la enfermedad. La candidiasis es muy frecuente y la mayor parte de los casos no tiene relación con la infección por vih

 Data Publicació: 16/02/2014 0:31:34
 Nom: Teresa
 Població:
 Pregunta: El dia 9/ 2/ de 2014 le envie un mensaje por un incidente que tuve en el trabajo a causa de realizar unas pruebas de esfuerzo y tener que rasurar a un paciente. No puedo dejar de pensar de si mi herida que estaba abierta de algun modo rozo la sangre que habia en la mesa y no me di cuenta. Ya se que solo contesta una vez, pero es que no recuerdo si al preparar al segundo paciente llevaba guantes o la herida tapada. La verdad es que la herida era pequeña y que al lavarme las manos no vi sangre en mis manos ni en la herida. Estoy mas preocupada porque tengo un hijo pequeño que pr mi misma. El otro dia toco la esponja con la que me lavo y en ese momento tenia el periodo. Luego se hizo un rasguño con las uñas. ¿Hay algun problema? ¿Podria contestarme? La verdad es que estoy muy preocupada.
 Resposta: No le de mas vueltas no hay riesgo y no insista. No puedo responder más de una vez y me planteo la continuidad de la web

 Data Publicació: 16/02/2014 0:21:40
 Nom: Pedro
 Població: Hospitalet
 Pregunta: El otro día tuve sexo anal con un chico, yo fui el pasivo. Fue con condón y todo bien, pero acabamos masturbandonos. El eyaculó en su barriga pero no se limpió, y para ayudar a q yo acabase me toco y uno de los sitios fue por mi ano, no llego a introducirme los dedos pero si por fuera del ano..y contando que después del sexo eso estaba más dilatado...mi pregunta es :si el se masturbo puede q tuviera alguna gota de su semen en el dedo, y si es así al tocarme en mi ano, además más dilatado después del sexo, me podría contagiar si el tuviese vih? Q hago? Debería ir al médico a tomarme el tratamiento preventivo? Gracias por la respuesta de antemano
 Resposta: Tal como lo explica parece que no hay riesgo o este es mínimo no hay necesidad de hacer ningún tratamiento

 Data Publicació: 16/02/2014 0:08:13
 Nom: Lorena
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenas noches. Esta tarde, un camarero al que considero persona de riesgo, me ha hablado cerca y he notado claramente una gota de saliva en un ojo ¿Debo alarmarme ante la posibilidad de sangre en esa gota? o en cuanto a la saliva. He leido que la gente discrepa en cuanto a si es transmirosa... Muchas gracias.
 Resposta: La saliva no transmite el virus

 Data Publicació: 14/02/2014 19:06:39
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Soy enfermera y hoy he tenido que poner una sonda vesical a una paciente por globo vesical. En principio la paciente no tiene ninguna enfermedad. Al ir a sondarla creo que me he salpicado en los labios, no se si con lubricante urologico o de los flujos vaginales de la paciente. Me he limpiado bien los labios y la boca. Ha sido una salpicadura muy pequeña. Al ir a limpiarme no había nada parecía que ya se había secado. Pero estoy preocupada. ¿Podría coger alguna enfermedad como el vih ? Lo he comentado a mi supervisora que no le ha dado importancia. Gracias.
 Resposta: No veo riesgo en ese incidente

 Data Publicació: 14/02/2014 15:37:41
 Nom: Antoni
 Població: Mataró
 Pregunta: Bon dia, Una prova que combina anticossos i p24 amb tècnica CMIA si resulta negativa als 45 dies, és poc probable que positivitzi posteriorment? O no indica res? És que tinc tot tipus de simptomes relacionats amb el VIH i estic una mica nerviós, no sé com fer-ho per a esperar fins els 3 mesos.
 Resposta: Es poc probable pero,en la meva opinió, no es segur del tot i es per aixó que aconsello la repetició als 3 mesos

 Data Publicació: 13/02/2014 10:21:51
 Nom:
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Dr., Abans de res agrair la seva sincera resposta.Fa qúestió de 10-11 dies vaig estar amb una dona que podria estar infectada o no, no ho sé. Evidentment tot va ser amb preservatiu (tant el sexe oral receptiu en el meu cas com la penetració) i vaig ser molt cuidadós. Crec que no es va trencar. El dilluns a la meva empresa fan una donació de sang, en puc donar? No he tingut cap relació de risc (entenent de risc sense preservatiu). Gràcies.
 Resposta: Es clar que pot donar sang

 Data Publicació: 12/02/2014 17:47:21
 Nom: Rocio
 Població: Ripollet
 Pregunta: Buenas tardes estoy en fertilidad en la Tauli y nos han enviado a realizar a mi esposo y a mi de ETS entre ellas el VIH ya hace 15 dias, y tengo visita medica a finales de este mes mi consulta es si hubiera dado la prueba del VIH positivo nos avisan antes de la visita, esto me tiene algo intranquila y la espera me tiene muy nerviosa,agradeceria su respuesta. Gracias.
 Resposta: No creo que se avise con anterioridad aunque lo más seguro es que la prueba sea neativa y se lo comuniquen el dia de la visita

 Data Publicació: 12/02/2014 17:25:02
 Nom: Carlos
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola! Estoy haciendo practicas de enfermería. Hace unos dos meses, cambiando la vía a un paciente VIH positivo me tuve que quitar el guante de la mano izquierda y sin darme cuenta me manche un poco el pulpejo del dedo con sangre del paciente (a priori yo no tenía ninguna herida en esa zona) y luego me lo lavé bien con agua y jabón. Hay algún riesgo de contagio?
 Resposta: Cuando hay un accidente hay que acudir a Salud Laboral del Hospital o al Servicio de Enfermedades Infecciosas. En principio lo que me explicas no tiene riesgo.

 Data Publicació: 11/02/2014 22:37:40
 Nom: Amanda
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola, He rebut un tractament d´estetica d´infiltració de bótox, he demanat m´expliquessin l´us de les xeringues. m´han dit que eren d´insulina i que per això ja venien preparades amb l´agulla però amb el seu caputxo-precinte individual. Després he vist com la tiraben al contenidor. El que no he sapigut veure ni recordar preguntar es si el pot de bótox l´ha obert nou per mi. La clinica es modesta però correctament registrada al registre mercantil i el doctor es extranger però es membre del colegi oficial de metges de Barcelona. Això si que ho he comprobat per internet. Opina que vostè que hi ha risc?
 Resposta: No es pot asegurar pero no crec que hagi cap risc.

 Data Publicació: 11/02/2014 22:33:05
 Nom: Enric
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola. La meva parella té VIH. Ara mateix està en tractament (es prén les pastilles Atripla), porta més d'un any amb càrrega viral indetectable. El metge que el tracta ens va dir que el fet que ell estigui indetectable és una garantia per a mi ja que la transmissió en aquests cas és realment molt difícil. El cas és que ell a vegades s'oblida de prendre la pastilla diària. Ha estat així sempre, aproximadament un cop al mes. Les últimes anàlisis fa un mes i seguia indetectable. Jo estic negatiu en el meu últim control fa poc. La meva pregunta és si les resistències al fàrmac per les que podria deixar d'estar indetectable es produeixen per deixar de prendre'l diversos dies seguits o si per anar acumulant dies en el temps (sempre és un dia al mes més o menys, i no és tots els mesos que se li oblida) al final es produeix. Fins ara ha anat tot bé però em fa por que canviï. Potser és una pregunta una mica complexa o rara, però donada la situació meva em produeix bastant ansietat ... Gràcies i salutacions.
 Resposta: Aixó t'ho explicar el metge de la teva parella. Els oblits del tractament son una de les causes d'aparició de resistencies. Si només es un cop al mes el perill de resistencies es petit.

 Data Publicació: 11/02/2014 12:25:48
 Nom:
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola. El domingo tuve sexo con un chico con vih . La penetración fue con preservativo en todo momento y sin rotura , pero durante los "previos" el acerco su pene por mi ano. En ningún momento llego a haber penetración en esos momentos, pero si "roce" por la parte de fuera del ano. Al día siguiente me salio un grano blanco en la nalga casi en la línea donde se junta con la pierna,tb me preocupa que su pene rozara por ahí ... Hay riesgo en estas situaciones que le comento ? Gracias!
 Resposta: Un roce no representa situación de riesgo

 Data Publicació: 11/02/2014 11:31:00
 Nom: Nacho
 Població: Madrid
 Pregunta: Buenas noches. hace un mes practique sexo con una chica sin protección. no tenia constancia alguna de que podria estar infectada, pero resulta que puede ser que si. contacte con ella y me enseño unos analisis que ponia VIH ac negativo del mes de noviembre de 2013. querria saber si deberia hacerme las pruebas y en que perido si pasados 3 meses o ahora. un saludo y gracias
 Resposta: Si no tiene la certeza de que sea negativa,hagase la prueba a los 3 meses de la relación

 Data Publicació: 10/02/2014 22:07:21
 Nom:
 Població: València
 Pregunta: Vaig tenir fa 18 dies una relació amb una persona desconeguda.Va ser sexe oral i vaginal amb distints preservatius, pero amb protecció sempre. El vaginal, que em preocupa, el preservatiu no se'n va sortir, i diria que no es va trencar. En acavar, no estava el membre per fora, i no vaig apreciar res extrany al retirar-lo. Ahir vaig començar amb febre prou alta, y la gola molt vermella i molta tos. Tinc molta ansietat per si són símptomes d'infecció, i sempre tinc aquella imatge al cap, que no em deixa tranquil. Gràcies per tot
 Resposta: En principi el que comenta no té cap risc

 Data Publicació: 10/02/2014 22:03:18
 Nom: Arnau
 Població: Badalona
 Pregunta: Doctor, hace 8-9 días tuve una relación fuera de mi pareja... hubo solo tocamientos (sin sexo oral) y penetración con preservativo desde el primer al último momento. En ningún momento el glande quedo descubierto y ni siquiera se deslizó del tronco del pene. Al terminar me lo quité y no parecía roto pero no lo comprobé aunque estoy casi seguro que estaba perfectamente. Cree que puedo correr riesgo de alguna ETS en especial el VIH? Si estoy seguro de mi estado antes a la relación me debo hacer la prueba?
 Resposta: La relación que me comenta no tiene ningún riesgo

 Data Publicació: 10/02/2014 20:05:03
 Nom: Dsprt
 Població: Argentona
 Pregunta: Hola doctor, no sé per on començar. Fa 7 setmanes vaig tenir relacions vaginals amb preservatiu amb una prostituta que no van finalitzar, de manera que desconec si el preservatiu estava trencat o no. No estava molt preocupat fins que a la setmana 4 em va sortir un envermelliment intens de l'abdomen que anava i venia durant alguns dies, especialment desprès d'estar en contacte amb alguna superficie com el llit, cadina, etc. A la setmana 6 m'apareix un bultet com un pessol on acaven les costelles a la part dreta que no em fa mal però no sé que coi és i ahir, se m'inflama una mica la part del coll, a sota la tràque.....estic mort en vida, desesperat, a punt pel pitjor, que em deixi la meva dona i tement que no pugui disfrutar de la meva filla quan em diagnostiquin el VIH, perque em moriré aviat...això es insuportable. Tinc una lleu esperança que crec que és infundada atesos els símptomes que descric #pensi que a mi mai se m'havia inflamat cap gangli#...i és un negatiu de anticossos i p24 als 46 dies...que curiosament a llocs com la Creu Roja ho donen com a definitiu...Estan bojos....jo estic segur de que el tinc amb aquests simptomes i si fos per ells l'hi podria passar a la meva dona...Deu meu senyor no tinc anims per fer la meva vida...
 Resposta: Una relació amb preservatiu no te risc. Estigui tranquil i es fa la prova als3 mesos i es quedarà tranquil.

 Data Publicació: 09/02/2014 11:01:38
 Nom: Teresa
 Població:
 Pregunta: Buenos días, hace unos días tuve que sustituir una enfermera para hacer dos pruebas de esfuerzo. En el primer caso tuve que rasurar al paciente, las rasuradoras que utilizamos en el hospital son como maquinilllas de afeitar que pueden dejar alguna herida. Cuando tengo que rasurar siempre me pongo guantes, ademas tenia una herida en los nudillos y me la tape con una tirita. Al segundo paciente no lo tuve que rasurar. No se si utilice guantes pero creo que si que me tape la herida por que suelo ser muy cuidadosa. Cada vez que termino con un paciente tiro todo lo utilizado por ese paciente pero en este caso en el primer paciente no me acuerdo si antes de tiararlo lo puse emcima de la mesa que utilizamos que es de color blanco. Hasta aqui todo fue bien, el problema vino que cuando me disponia a guardar todas las cosas que no habiamos utilizado me di cuenta que encima de la mesa habia una mancha de lo que parecia sangre seca pero como si alguien la hubiera rozado. No me acuerdo de si en ese momento llavaba guantes o la herida tapada. En ese momento no me parecio imporatnte porque no vi que tuviera sangre en las manos cuando me lave. Entre paciente y paciente me lave tambien las manos y me tape la herida. No vi en ningun momento sangre y la herida que tenia estaba abierta pero no salia sangre. Despues de unos dias me he empezado a preocupar sobre todo porque tengo un hijo. Soy la persona que le escribi ayer hacerca de un beso que le habia dado a mi hijo, el problema es que mi hijo se suele realizar heridas en la boca con los dientes o en los labios por el frio del invierno. La verdad qes que ahora estoy muy preocupada y no se que hacer. Le agradeceria una respuesta. Gracias.
 Resposta: Solo contesto una vez y ya lo hice. No se obsesione,no hay ningún riesgo en nada de lo que explica

 Data Publicació: 09/02/2014 0:55:54
 Nom: Teresa
 Població:
 Pregunta: Hola, l'altre dia vaig donar- li una besada a la galta al mue fill mentre dormia. El nen es va moure i li vaig roçar els llavis. Hem va donar la sensacio que jo tenia saliva als llavis. Estic preocpada per que soc infermera i estic esperant el periode de finestra per sabre si estic infectada per un accident qie vaig tenir. La preocupacio es perque al migdia vaig sentir que tenia com una ferida a la boca. Es posible un contagi d'aquesta manera? No se si la tenia al mati quan vaig donar-li la besada al meu fill.
 Resposta: No es preocupi ,cap risc.

 Data Publicació: 09/02/2014 0:50:16
 Nom: thiago
 Població: barcelona
 Pregunta: Doctor hace ya tres semanas tuve sexo oral con una prostituta ella me coloco el preservativo y la frlacion siempre fue con proteccion no hubo ninguna otra relacion el problema es desde ese dia tengo mucha culpa y miedo pues soy casado y he leido sobre muchos sintomas de primoinfeccion por vih estoy muy estressado y cansado a la la semana primera y segunda he presentado picor general en todo el cuerpo principalmente en la cara malestar estomacal con drposiciones muy blandas escslofrios sin presentar fiebre estornudos nariz tapada un poco de moquillo poco y me ha salido un afta bucal mi ansiedad y nervios por mis sintomas y todo lo que he leido en internet me empujaron a ir a una farmacia cumplidas exactamente tres semanas de la relacion que repito fue solo sexo oral con preservativo la prueba fue una prueba rapuda de antigeno p 24 y anticuerpos dando esta negativa por favor le suplico no me eche bronca se que hay que esperar tres meses pero estoy muy estressado y no sr ya como ocultar todo lp que me pasa a mi esposa me gustaria mucho valorara mi situacion y me diera una respuesta gracias doctor y perdoneme estoy muy mal y gracias...
 Resposta: Creo que ya le conteste. La relación que tuvo no tiene ningún riesgo,asi que olvidese

 Data Publicació: 07/02/2014 20:24:09
 Nom: Felipe
 Població: Badalona
 Pregunta: Se que los sintomas de la primo infección son muy inespefificos y entiendo que por ello no se pueden achacar sintomas a una infección . Pero en una página de una clínica dedicada a las infecciones sexuales he leído que los sintomas de resfriado como por ejemplo mucosidad, estornudos, tos, etc no surgen en una primoinfeccion. A usted como médico especialista le parece cierta esta información ? Gracias
 Resposta: Estos síntomas que comenta no son típicos de primoinfección

 Data Publicació: 07/02/2014 20:19:54
 Nom: Ricardo
 Població: Sevilla
 Pregunta: Hola doctor, tuve una situación de riesgo hace dos meses, tuve sexo con un transexual, el tema fue que yo le hice sexo oral sin protección, en efecto solo fue una vez pero sentí su líquido pre-eyaculatorio y paré, no se sí tenía heridas en la boca, en caso fue que pocos minutos después le coloqué el condón y le hice una felacion corta, quisiera saber si esta situación representa un riesgo real puesto que con mi boca pude haber infectado el condón que a posteriori ella uso para penetrarme? Semanas después con una amiga tuvimos un encuentro erótico donde no hubo penetración pero ella froto mi pene con su vagina yo le dije que no, pero note que mi glande estaba húmedo por sus secreciones, existe un riesgo para ella? Y para mi según la situación anterior.
 Resposta: Es dificil definirse en estas situaciones. Yo diría que en el segundo caso no hubo riesgo para ella. En el primer caso si que hubo riesgo pero bajo

 Data Publicació: 07/02/2014 20:12:05
 Nom:
 Població: Mataro
 Pregunta: Hola doctor Tinc un negatiu d anticossos i p24 a les 6 setmanes i mitja, i esti desesperat i no puc mes amb el periode finestra de 3 mesos ja que hem fa molta por que em surti positiu aleshores...ja se que he d esperar pero es bona senyal o molt bona senyal aquest negatiu a aquestes alçades? Hi ha llocs que ho donarien com a definitiu....moltisimes gracies
 Resposta: Evidentment es molt bona senyal i es molt probable que als 3 mesos torni a ser negatiu pero cal esperar

 Data Publicació: 06/02/2014 23:19:45
 Nom: Fernando
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola buenas tardes. El otro día tuve sexo con un chico vih+. Todo fue con preservativo y no hubo ni siquiera sexo oral. El caso es que tiene un flemon en una encía por un diente. Al besarnos puede que mi lengua le tocara en el flemon . Yo no note nada de sangre ni nada, pero si he pasado mi lengua por ahí encima hay riesgo? A los días me acosté una noche con muchos mocos y tuve fiebre por la noche, q me duro un día junto a mucosidad , estornudos , etc..la fiebre solo fueron unas horas pero el resto de sintomas como de resfriado me duraron 2 o 3. Gracias !!
 Resposta: Si me preguntas por el riesgo de transmisión del VIH, no hubo riesgo

 Data Publicació: 06/02/2014 23:10:53
 Nom: Carlos
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Buenas noches: Hace unos días, limpié una mancha seca de sangre con un algodón empapado en agua oxigenada. Al tirar ese algodón, lo cogí con un dedo donde tenía un pinchazo que había sangrado, y sangró al apretarlo de nuevo. ¿Existe riesgo de contagio? Muchas gracias por su tiempo.
 Resposta: No,puede estar tranquilo

 Data Publicació: 06/02/2014 14:04:36
 Nom: Manuel
 Població: Madrid
 Pregunta: Soy de Madrid. El otro dia acudi a donar sangre al hospital de la paz. No mire el proceso porque soy muy aprensivo con las agujas. ¿Existe algun riesgo de contagio hacia mi con la aguja que utilizaron?
 Resposta: Ninguno

 Data Publicació: 06/02/2014 13:10:28
 Nom: Juan
 Població: Barcelona
 Pregunta: Ayer nos dimos besos con una chica durante un par de minutos, no vi sangre en mi boca ni en la suya (aunque como comprenderá difícilmente la pude ver) pero al llegar a casa vi que en mi mejilla había como una heridita,similar a un grano cuando se revienta. Al rascarla un poco sangro mínmamente ,antes de rascar parecía que no sangraba aunque no estoy seguro. Hay algun riesgo de transmisión de VIH para mi? Debo hacerme la prueba por esto? Estoy muy angustiado.
 Resposta: No se preocupe,no hay riesgo

 Data Publicació: 06/02/2014 13:09:33
 Nom: anónim
 Població: Barcelona
 Pregunta: Una duda, En un centro de masajes, dos masajistas me hicieron un masaje y masturbación, con algunos besos y caricias. No hubo ni penetración ni sexo oral ni vaginal. Debo preocuparme por el vih o alguna otra ETS? Gracias.
 Resposta: Si fue tal como lo explica no hubo riesgo

 Data Publicació: 05/02/2014 19:28:33
 Nom: enric
 Població: manlleu
 Pregunta: Hola,hace 4 meses tuve una relación sexo anal sin preservativo,me hice una prueba al mes y medio en farmacia(negativo)una a los dos meses elsa(negativo)y una a los 4 meses en farmacia(negativo)pero e leído que asta los 6 meses hay a personas que no se les detecta el virus,estoy bastante angustiado por este tema.
 Resposta: Co 4 meses puede estar más que tranquilo

 Data Publicació: 05/02/2014 12:39:11
 Nom: CARLES
 Població: BARCELONA
 Pregunta: HOLA, M'agrada fer-li aquesta consulta i gràcies per endavant. dia 13 de Gener contacte dalt risc, jo passiu-anal sense protecció amb persona molt possiblement amb hiv. 13 dies després del contacte ( 26 DE GENER) diarrea de duracío 2 dies, que la vaig tallar amb fortasec i no ha tornat, sensació de malat molt cansat, sense energies, palid ( res de febre) despres del 28 de GENER al 2 de febrer 5 dies seguits amb algo molt extrany picor a la cara molt empipador que no em deixar casi ni dormir, sense lesions i potser si una mica de vermellor a la cara pero molt poc ni es veía si no t'hi fixabes molt. no lessions, pràcticament només a la cara i el cap em picaba , alguna de tant en tant a la resta del cos pero casi res. 5 DIES avui dia 4 de febrer han marxat les picos de la cara, i la sensació de cansat i malat pero fa 2 dies que noto certes molesties als ganglis inguinal i del coll sota madibula, pero molt poc, mno els noto inflamats, noto un dolor sord.. clar que pensó que part d'aquest dolor de ganglis igual es psicològoic doncs porto 2 setmanes molt nerviós pensat que m'he infectat. No hi ha hagut febre, ni costipat, mucositats , tos tampoc. ni faringitis.. la pregunta es, el que s'enten per el Prurito de la primoinfecció te alguna particulariat en especial? sol anar acompanyat de febre i lessions cutanes? creo que aquest sintomes son bastans clars d'una primoinfecció del hiv? moltes gràcies per avançat i espero alguna respota seva.
 Resposta: En primer lloc recordarte que has de ser prudent en les teves relacions. En segon lloc recordar que al tenir una relació de risc s'ha d'anar al Hospital per fer tractament preventiu si cal els primers dies. Els simptomes que tens poden ser de primoinfecció o no perque son poc especifics. T'has de fer la prova als 3 mesos. Si estas molt nervios et pots fer una prova a les 6 setmanes pero no serà definitiva

 Data Publicació: 05/02/2014 12:32:15
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Si he rebut sexe oral amb preservatiu durant tota l'estona, puc estar tranquil?
 Resposta: Si

 Data Publicació: 04/02/2014 18:57:54
 Nom: Jordi
 Població: Alicante
 Pregunta: Doctor, le felicito por su labor, leyendo un poco las preguntas y respuestas en su web me ha surgido una duda: ¿Cual es la diferencia entre la prueba de carga viral PCR y la prueba DNA?, ¿Cual de las dos sería mejor hacerse en caso confirmación?, ¿Puede dar una positiva y la otra negativa o un resultado negativo en la una implica que la otra prueba también será negativa?.
 Resposta: Esta pregunta es muy técnica y dificil incluso para los profesionales.La PCR se refiere a la carga viral (RNA viral). Las 2 técnicas son muy específicas y la PCR es Más habitual y por ello más barata. En teoria puede haber un paciente con infección VIH y PCR indetectablem incluso sin tratamiento.El DNA es una prueba indiscutible pero en la práctica con la PCR es suficiente

 Data Publicació: 04/02/2014 17:35:22
 Nom:
 Població: Sant Pol de Mar
 Pregunta: Bona tarda doctor, és vostè molt amable. En relació al bultet que li he esmentat, no es pot tractar d'un gangli inflamat?
 Resposta: Només responc un cop

 Data Publicació: 04/02/2014 17:08:52
 Nom:
 Població: Sant Pol de Mar
 Pregunta: Hola doctor, Fa unes 6-7 setmanes vaig estar amb una prostituta i vam practicar la penetració vaginal amb preservatiu, tot i que no vaig finalitzar la relació al preservatiu i desconec si aquest es va trencar o estava en mal estat. I aquí ve la meva por: farà unes 2 setmanes he anat experimentant puntualment un envermelliment intens de la part de l'abdomen i també de l'esquena (una vegada de part del braç), especialment desprès d'estar en contacte certa estona amb el sofà, el llit, etc. a més fa un parell de dies m'ha sortit un bultet al final de les costelles de la part dreta que es més aviat dur i indolor...estic acollonit i no puc més...em fa una por terrible que suguin simptomes de primoinfecció...
 Resposta: En primer lloc,si no es va trencar el preservatiu no hi ha risc. Els simptomes que presenta no semblen de primoinfecció. Si a pesar d'aixó no es queda tranquil es pot fer la prova als 3 mesos de la relació

 Data Publicació: 03/02/2014 23:43:04
 Nom: Albert
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola DR., No ho acostumo a fer però fa dos dies vaig estar amb una prostituta, la relació va consistir en que ella em va fer sexe oral amb preservatiu des del primer moment, després el cam canviar i vam fer sexe vaginal durant 5-6 minuts amb preservatiu. Per acabar em va masturbar sense preservatiu. Vaig comprovar (bufant aire sobre el preservatiu) amb el que havíem tingut penetració i no sortia aire per la part que recobria el penis, especialment el glande, entenc llavors que és segur no es va trencar. Creu que m'he de preocupar? Creu que va haver algún risc? Gràcies i Records.
 Resposta: Tal com ho explica no va haver cap risc

 Data Publicació: 03/02/2014 23:23:10
 Nom:
 Població:
 Pregunta: ¿Los roces entre genitales (pene-vagina)sin preservativo, pero sin penetración, suponen mucho riesgo de infección o no?
 Resposta: Si es solo roce,no hay riesgo

 Data Publicació: 03/02/2014 23:21:28
 Nom: Alex
 Població: Madrid
 Pregunta: Buen día Doctor, muchas gracias por su respuesta, usted considera que con el resultado positivo inicial en anticuerpos de la prueba rápida, los dos resultados negatrivos en anticuerpos posteriores(en otra prueba rápida y en una prueba en laboratorio que que me dieron el resultado en 1 día) y más el resultado NO DETECTADO de la prueba DNA todo esto a las 6 semanas y 3 días de la exposición(sexo oral sin protección), el resultado negativo es concluyente?, le pregunto porque al tercer día de esta exposición me inició una candidiasis bucal que no me termina de pasar ni con tratamiento y solo va de mal en peor, por lo que estoy muy angustiado aún, le agradezco nuevamente su ayuda y paciencia, es que estoy muy angustiado. Aunque el médico me ha dicho que la candidiasis puede ser también causada por que se me han bajado las defensas por la preocupación y la falta de sueño no puedo sacarme de la cabeza la idea de una posible infección, nuevamente muchas gracias por su respuesta.
 Resposta: Lo siento pero solo respondo una vez y ya lo hice

 Data Publicació: 03/02/2014 21:10:31
 Nom: Andrés
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Doctor, muchas gracias por su ayuda. Quería consultarle, el médico usó un otoscopio que creo que no le cambió lo que entra en el odio, me preocupa que sea una fuente de contagio. Supongo que estaría ya previamente esterelizado no? Le escribo desde Barcelona. Muchas gracias, Doctor.
 Resposta: No tenga manias de situaciones normales

 Data Publicació: 01/02/2014 23:38:49
 Nom:
 Població: Castellón
 Pregunta: Tuve una relación vaginal y oral con una chica que desconozco su estado, todo con preservativo. La duda que tengo es que al estar los dos acostados sin ropa, si hubo algún o algunos roces involuntarios entre el pene y la vagina sin preservativo mientras jugábamos, sin penetrar, claro. No estoy seguro de que se diese el caso, pero me angustia la posibilidad. ¿habría mucho riesgo?
 Resposta: Si usted no recuerda el tipo de contacto es difícil dar una opinión pero por lo que explica no parece que hubiera riesgo

 Data Publicació: 01/02/2014 23:00:32
 Nom: Esteban
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola estimado doctor le comento mi caso hace ya un par o tres de semanas estuvimos en la casa de una amiga, esta chica es muy promiscua y se que ha tenido muchas relaciones y es un poco alocada mi miedo es por que tengo una niña de 4 años que cuando fuimos a su casa estaban jugando y mi hija le dio un mordisco en su brazo a esta chica esta chica llevaba el brazo descubierto osea no había ropa cubriendo sus brazos no vi si mi hija le habría provocado una herida pero bueno hay veces que los mordiscos dejan pequeñas heridas con algo de sangre supongo como todo mordisco en su momento le reste importancia pero ahora no paro de darle vueltas a mi cabeza de que si la chica tuviera algo y que soy un mal padre por haber expuesto a mi hija le pregunto doctor que riesgo valora usted para mi hija por este accidente esto que no duermo y la cabeza no me da paz muy amable de su parte saludos cordiales
 Resposta: De ninguna manera es un mal padre.No se preocupe porque no hay riesgo.

 Data Publicació: 01/02/2014 22:52:07
 Nom: Josep
 Població:
 Pregunta: Hola, muy buenas Doctor, y muchas gracias por su labor. Esta mañana he estado en el dentista, y estoy preocupado porqué la higienista (sin guantes, acto seguido se los ha puesto) le ha dado al dentista que si llevaba guantes, el carton que se pone en la boca del paciente para las radiografias. Nose si esta practica es peligrosa o no para el vih o enfermedades graves. ¿Qué opina Doctor? Muchas gracias.
 Resposta: No tiene riesgo

 Data Publicació: 01/02/2014 22:18:01
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Una prueba combo ¿es de cuarta generacion.
 Resposta: No conozco el significado exacto. Una prueba combo creo que es la que combina anticuerpo y antígeno. La 4ª generación se refiere más a la mejora de las técnicas pero yo no domino los temas de laboratorio

 Data Publicació: 31/01/2014 11:16:57
 Nom: Alex
 Població: Madrid
 Pregunta: Buen dia Doctor, hace un tiepmo le hice una consulta, resumo aqui mi historia, hace 3 meses y medio relaciones vaginales sin protección y hace 8 semanas relaciones protegidas pero la chica me hizo sexo oral sin protección. Por mi preocupación a las 6 semanas del segundo contacto (sexo oral sin protección) me hice una prueba rápida Determine en un centro privado, que dio positiva en anticuerpos, enseguida me hicieron otra de marca Insti que salió negativa, por mi preocupación a las 3 dias de esto me hice otra prueba pero ya en un laboratorio de las que tardan de 1 a 2 dias en dar el resultado y salio nuevamente negativa en anticuerpos, al mismo tiempo me hice la prueba de carga viral DNA que me habian pedido de confirmación y ya me han dado el resultado, el resultado es NO DETECTADO. Esto quiere decir que ya puedo estar tranquilo Doctor?, el primero fue un falso positivo y no me he infectado en las relaciones que le comento?. De antemano le agradezco por su ayuda.
 Resposta: `Si puede estar tranquilo. En las pruebas rápidas hay algun falso positivo

 Data Publicació: 30/01/2014 12:26:56
 Nom:
 Població:
 Pregunta: ¿Que significa el periodo ventana? ¿Me puede explicar exactamente que es? ¿Si el vih hubiera entrado en mi organismo, durante el periodo ventana, seria posible que mi sistema immmunologico lo matara y no me convirtiera en sero positiva o por el contrario si ya ha entrado el vih en tu organismo hagas lo que hagas y sea el periodo ventana mas largo o mas corto siempre llegara un momento que el resultado de las pruebas sea positivo?
 Resposta: El periodo ventana es tiempo que transcurre entre el momento de la infección y el momento en que ya se detectan los anticuerpos

 Data Publicació: 30/01/2014 12:22:46
 Nom: jordi
 Població: barcelona
 Pregunta: durante el año 2013 , he frecuentado señoras de pago , he tenido como unas 4 relaciones , la ultima en noviembre. en todas ellas a sido una felacion sin goma , no les he practicado sexo oral a ellas, ni tampoco penetracion , solo ellas a mi sexo oral. tras el ultimo encuentro no he tenido relacion de riesgo alguna. me he realizado el test rapido de vih en oficina de farmacia , a las 11 semanas justas, dando como resultado negativo. es necesario volver a repetir la prueba o se considera un resultado negativo fiable a las 11 semanas justas , desde la utlima relacion de riesgo hasta el test en total han pasado 76 dias. gracias de antemano
 Resposta: No sé porque se lo ha hecho a las 11 semanas,como sabe yo aconsejo los 3 meses y como mínimo las 12 semanas. En su caso ,como el riesgo es muy bajo no se si vale la pena que se lo repita pero para próximas ocasiones le aconsejo esperar a los 3 meses

 Data Publicació: 29/01/2014 13:35:23
 Nom: javi
 Població: bcn
 Pregunta: buenos dias agradezco vuestra labor que realizais gracias a vuestra web estais ayudando a mucha gente muchas gracias queria saber cuando pondran las consultas del 2013 en la web que aún no estan puestas gracias
 Resposta: Gracias. Lo antes posible tendran disponibles las consultas del 2013.

 Data Publicació: 28/01/2014 12:49:26
 Nom: Enrique
 Població: Segovia
 Pregunta: Una prueba rápida "determine alere 1/2" de las que se hacen en las farmacias, a los cuantas semanas comienza a arrojar un resultado orientativo? ya se que hay que esperar el periodo de ventana, y si se hacen antes repetirlo a las 12 semanas, pero he leido q tienen una buena sensibilidad. Tengo un negativo en la semana 4.
 Resposta: Es demasiado pronto

 Data Publicació: 28/01/2014 12:40:05
 Nom: Juan
 Població: Madrid
 Pregunta: Una Prueba determine 1/2 de tercera generación a las cuantas semanas comienza a positivizar? Ya se q hay q esperar el periodo de ventana, pero tengo curiosidad en saber cuanto tarda en dar positivo aproximadamente después del contagio
 Resposta: Puede ser positiva a partir de la 3ª semana

 Data Publicació: 28/01/2014 12:36:33
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Estoy en proceso de saber si me he infectado por vih. La duda que tengo es que me cure una herida con una solucion de iodo que tengo en casa. Un poco mas tarde cure una herida a mi hijo. ¿Podria haber algun peligro para mi hijo?
 Resposta: NO

 Data Publicació: 28/01/2014 12:07:46
 Nom: Saul
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenos dias. Quisiera saber si usted considera un período ventana adecuado el correspondiente del 17 de Febrero al 20 de Mayo (día que me hice los análisis), sabiendo que febrero tiene 28 días. He contado 92 días. Mi preocupación viene del concepto de "tres meses" que unos sitúan en menos (84 días) y mi médico, al ir yo preocupado a que me hicieran los análisis nada más transcurrir los 90 días, me dijo de buena fe "vamos a esperar unos días mas" y me alarmó. Muchas gracias.
 Resposta: Si es un periodo adecuado

 Data Publicació: 27/01/2014 18:10:55
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola, Fa 5 setmanes i poc vaig mantenir relacions sexuals (penetració vaginal amb preservatiu) amb una prostituta que no van finalitzar. Fins ara estava tranquil, però fa just una setmana i també ahir a la nit abans d'anar a dormir se'm va posar part de l'abdomen bastant vermell i, tot i que de moment no presento cap símptoma més, ara no sé si això és rash que ve i se'n va o són els nervis o què sé jo...al no culminar dins el preservatiu estic emparanoiat amb que es va trencar....és això rash, senyor?? cal que em faci la prova?? si vaig utilitzar preservatiu hauria d'estar tranquil però no ho estic per aquesta simptomatologia. Moltes gràcies pel seu temps...
 Resposta: Si va fer servir el preservatiu pot estar tranquil

 Data Publicació: 26/01/2014 15:03:14
 Nom: Teresa
 Població:
 Pregunta: Aunque sea tarde para vacunarse, si estuviera en el principio de una infección por vih ¿seria adecuado vacunarse.
 Resposta: No hay información sobre esto pero en principio la infección por VIH no es una contraindicación para vacunarse,más bien al contrario.

 Data Publicació: 26/01/2014 14:54:14
 Nom: Jordi
 Població: Valencia
 Pregunta: Resulta que el dia 23 vaig tenir sexe oral y vaginal amb distints preservatius. Tot amb protecció. El dubte que plantege es que al colocar-lo, la parella ho va fer estirant una mica l'anell i ajustant-lo cap a la base del membre. Semblant a quan algú t'ajuda a colocar-te un guant de làtex. Quedava ajustat i el dipòsit lliure. La penetració va durar un minut o poc més i en acabar no ho vaig comprobar massa. Pressionant el reservori no sortia fluid de l'interior, però em fa por que s'hagi trencat. No ho semblava. Si s'hagués trencat , hauria sigut evident, o m'he de fer la prova?
 Resposta: No cal que es faci la prova.

 Data Publicació: 26/01/2014 14:52:12
 Nom: Maria
 Població:
 Pregunta: Bueons dias, soy enfermera y tuve un acccidente con una persona de la que no sabemos si era o no vih. Estoy preocupada por la conviviencia en casa. Sobretodo por mi hhijo. La semana pasada estaba con la menstruacón y solo tenemos una ducha en casa. El caso es que yo me duche y evidentemente con la menstruacion va saliendo un poco de sangre cuando te duchas. A las tres horas mas o menos se ducho mi hijo. Mi preocupacion es por que varios dias mas tarde me entere que mi hijo tenia una herida en el pie. ¿Hay alguna posibilidad de que se haya infectado si yo lo estuviera? Hay una alfombra en la bañera para no patinar y siempre la paso de agua caliente cuando he salido de la ducha.
 Resposta: Esté tranquila.No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 25/01/2014 23:46:32
 Nom: José
 Població: Barcelona
 Pregunta: Mientras practicaba sexo vaginal con una prostituta se salió el preservativo. Ella lo cogió con la mano e prácticamente de forma inmediata me puso otro y seguimos. Que riesgo de infección existe ?
 Resposta: En principio el riesgo es muy bajo pero si existió contacto sexual sin preservativo no es nulo

 Data Publicació: 25/01/2014 23:28:55
 Nom: Carla
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola. Yo entendia que el 99 por 100 de fiabilidad que te dan unas pruebas se refiere a que 1 de 100 sale positivo, o falso negativo o falso positivo. Pero que TODOS los que salen negativo son totalmente fiables. Vamos, que TODOS los negativos despues del periodo ventana son 100 por 100 fiables, no 99. ¿Es cierto? ¿O es lo que dice de ese pequeño porcentaje que en biologia siempre se guardan para cualquier clase de resultado, positivo o negativo?
 Resposta: Si se respetan los periodos un negativo es completamente seguro

 Data Publicació: 25/01/2014 23:19:12
 Nom: Teresa
 Població:
 Pregunta: Buenos días, tengo varias preguntas. Soy enfermera este año no me acorde de ponerme la vacuna de la gripe, durante las navidades tuve un accidente en el trabajo y dentro de dos semanas me toca la primera analítica que se hace a los 45 días. Estoy preocupada por que si tuviera el vih ¿seria personal de riesgo y tendría que haberme puesto la vacuna antigripal ?¿podria ponermela aun o es mejor que no? Y por otra parte siendo personal sanitario ¿podemos quedarnos tranquilos si una prueba de cuarta generacion nos da negativo a los tres meses o tenemos que repetirla?
 Resposta: No se que accidente tuvo. Respecto a la vacuna,el personal sanitario debe vacunarse pero ahora ya es un poco tarde porque estamos en plena epidemia. Si una prueba a los 3 meses es suficiente

 Data Publicació: 25/01/2014 23:11:41
 Nom: Diego
 Població: Mataro
 Pregunta: Hola Doctor. El sabado me hice un pequeño corte sangrante afeitandome. Dos horas después me presentaron a una mujer y nos dimos dos besos en la cara. Sus labios tocaron mi herida. ¿Es posible que me haya infectado si en sus labios había sangre, o se requeriría una cantidad signifcativa de sangre? por su saliva no, creo. Muchas gracias.
 Resposta: No se complique.No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 24/01/2014 13:42:09
 Nom: vicens carreny
 Població: arenys
 Pregunta: Hola, Si fa 5 setmanes vaig mantenir una penetració vaginal amb preservatiu amb una persona que podria tenir el VIH i un dia d'aquests, de sobte, se'm va posar la panxa i el lateral de l'esquena completament vermella durant una mica menys d'una hora, i un altre vegada desprès de tenir els braços creuats, se'm va quedar la pell vermella d'un braç on havia tingut el contacte amb l'altre..es sintoma de primoinfecció?? m'hauria de preocupar?? estic una mica desesperat ...
 Resposta: En principi no sembla que tingui que veure amb la primoinfecció i si el preservatiu s'utilitza correctament no hi ha cap ric

 Data Publicació: 24/01/2014 11:28:33
 Nom: JONAS...!! CS
 Població: Argentina
 Pregunta: Hoy tuve practicas de Inmunología..! En la practica no contaba con guantes, pero una gotita de suero de un paciente positivo para sifilis me callo en la mano, en esa zona no tengo ninguna herida, luego de que me callo me lave y desinfecte con alcohol..! Existe algun riesgo ..?
 Resposta: No hay riesgo pero hay que ser cuidadoso en las prácticas de laboratorio

 Data Publicació: 24/01/2014 11:26:37
 Nom: Saul
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenas noches. En webs de renombre dicen que unos resultados negativos en pruebas tanto de tercera como de cuarta generación son definitivos y concluyentes. Pero en las mismas u otras también se dice que es válido para el 97-99% de la población. Pero nadie explica por qué para alguien no son concluyentes. Yo tuve dos relaciones de riesgo, y me hice dos pruebas (no sé si de tercera o cuarta)una a las tres semanas, y otra a los tres meses (concretamente 92 días). Todo fue bien. ¿Es cierto que realmente son 84 días, 12 semanas, en lugar de los tres meses? ¿Me puedo quedar tranquilo al 100% y no al 97%? ¿Cómo puedo quedarme tranquilo al 100% y no al 97%? ¿Ya debería? ¿Por qué? Muchas gracias.
 Resposta: Hay que saber que en temas de biologia no hay temas de seguridad absoluta ni estudios suficientes de todos los periodos de tiempo pero yo ,como sabe, aconsejo el periodo de 3 meses (otros utilizan las 12 semanas). En resumen,con una prueba negativa a los 3 meses puede estar tranquilo y olvidarse del asunto

 Data Publicació: 21/01/2014 22:32:54
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola, Fa un mes vaig tenir una relació amb una persona de serologia desconeguda. Li vaig practicar la penetració vaginal amb preservatiu i al no culminar va acabar amb masturbació. Fa dos dies he experimentat un envermelliment de la zona del abdomen i part de l'esquena que em va durar minuts i m'ha agafat molta por, tot i que no tinc febre ni ganglis inflamats....penso que potser es va trencar el preservatiu i no em vaig adonar o que potser abans de masturbar-me ella es va tocar la vagina amb els dits i desprès al tocar-me el penis em va contagiar...
 Resposta: Tal com ho explica no sembla que hagues cap risc

 Data Publicació: 21/01/2014 13:30:40
 Nom: francisco
 Població: rubi
 Pregunta: Doctor este sabado pasado estuve con una prostituta de carretera y me hizo srxo oral con preservativo luego de acabar con la felacion no me fije el estado del preservativo no vi nada raro al cabo de dos dias presento una picazon general en todo el cuerpoy estoy acojonado no se si son nervios o que digame que riesgo corri en ningun momento del acto no hubo proteccion toda fue protegida....
 Resposta: En principio por lo que me explica no hubo ningún riesgo

 Data Publicació: 20/01/2014 18:15:14
 Nom: Hugo
 Població: Ripollet
 Pregunta: Doctor si una mujer con vih me practica sexo oral con preservativo existe riesgo de contagio o no el preservativo es realmente eficaz en la lucha contra el sida gracias...
 Resposta: Si se utiliza el preservativo correctamente es completamente eficaz

 Data Publicació: 19/01/2014 0:09:08
 Nom: Teresa
 Població:
 Pregunta: Buenos dias, tengo una pregunta. ¿Las lagrimas de una persona infectada que aun no lo sepa podria infectar a otra persona?
 Resposta: No

 Data Publicació: 19/01/2014 0:02:52
 Nom: Juan
 Població: Madrid
 Pregunta: Buen día doctor, he tenido dos situaciones de riesgo, hace tres meses relaciones vaginales sin protección con una chica que luego se hizo una prueba de VIH la cual resulto negativa, y hace 6 semanas con una chica con la que tuve relaciones con preservativo pero ella me dio sexo oral sin protección, ella era la parte activa, bien hoy me he realizado una prueba rápida de VIH en sangre en un laboratorio de madrid, me hicieron la prueba de detección de antígeno P24 y anticuerpos para VIH 1-2 Determine (Alere healthcare S.A.U), tardó 15 minuto , la cual me dijeron dió positivo para anticuerpos, pero me dijeron que no les cuadraba mucho y me hicieron otra prueba confirmatoria en sangre también de detección de anticuerpos de VIH 1 y 2 - INSTI (BioLytical Laboraories Inc.), que tardó como 2 minutos, que dio negativa, por lo que me dijeron que se debía hacer una prueba específica de carga viral para comprobar los resultado, pero tarda 15 días, bajo su experiencia doctor y teniendo en cuenta el riesgo de mis relaciones cree que pueda tratarse de un falso positivo?, o lo mas probable es que la prueba de carga viral confirme los resultados?, he visto que estas pruebas pueden arrojar falsos positivos por varios motivos, puede haberse visto afectada por haber estado tomando una medicina natural llamada trasfactor (factor de tranferencia) para aumentar las defensas del cuerpo, me han dicho que los falsos positivos pasan 1 en 3000, estoy muy angustiado doctor, le suplico me de su opinión bajo su experiencia porque no se como poder esperar 15 días y lo peor si llega a confirmarse, me siento morir, le ruego su consejo.
 Resposta: En principio lo lógico era esperar que la prueba fuese negativa por las situaciones que comenta. Puede ser un falso positivo o bien un positivo en fase de infección reciente.Yo me inclino a pensar que sea un falso positivo. Se puede hacer una carga viral (RNA viral) o determinar el DNA viral. Aunque son pruebas que tardan más pueden estar en una semana.

 Data Publicació: 18/01/2014 23:54:10
 Nom: Josep
 Població: Barcelona
 Pregunta: Per què en la Seguretat Social segueixen fent ús de proves de tercera generació i no fan tests ràpids com els de farmàcia (es diuen de 4a generació?). No són igual de fiables? És una cosa que no entenc...
 Resposta: Els test ràpids son més cars i els positius s'han de confirmar pels tests tradicionals. Son estrategias diferents.

 Data Publicació: 18/01/2014 23:04:57
 Nom: Francisco
 Població: Mallorca
 Pregunta: Hola doctor. Le comentó una práctica que hice que pienso que no es de riesgo pero añado unas circunstancias. Un hombre acarició por fuera del pantalón mi culo y después metió su mano dentro de mi calzoncillo. Durante unos segundos, con alguno de sus dedos masajeó mi ano e intentó introducir bruscamente uno de sus dedos en mi recto. Unos 10 minutos antes yo había defecado (a veces tengo hemorroides pero en esa defecación no vi sangre) y él, momentos antes, había tocado su pene, sin que hubiese restos visibles de fluidos en sus dedos. ¿Es práctica de riesgo y debo hacerme la prueba (me la he hecho en otras ocasiones por situaciones que me comentaron que no eran de riesgo y estoy cansado)? En el caso de que él tuviese algún resto de fluido en sus dedos por esa manipulación que le he comentado (aunque como le dije, estuvo unos momentos acariciando por fuera del pantalón mi culo, con lo cual ese fluido lo hubiese "secado"), ¿constituye un riesgo o puedo olvidarme totalmente de tema y estar tranquilo? Muchas gracias por su valiosísima ayuda.
 Resposta: Puede estar tranquilo no hay ningún riesgo

 Data Publicació: 16/01/2014 12:10:40
 Nom: Jordi
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Doctor, en primer lugar agradecerle enormemente su labor. Le escribo para comentarle que el otro día mi novia fué a un centro de estética y me dijo que las chica que les enseñó a maquillarse, usó un lapiz de ojos ya empezado: ¿Podría ser esta una situación de riesgo si pensamos que una persona infectada lo ha usado previamente? Muchas garcias Doctor.
 Resposta: De ninguna manera.No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 14/01/2014 11:20:04
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Buenas, os cuento un poco mi historia...hace unas semanas me hice un test "Determine vih 1/2" a las 9 semanas de un contacto de bajo riesgo en una farmacia, dio negativo. Lo que ocurre es que en mitad de esas 9 semanas, en la 5ta, estuve con una persona que me contagio de ladillas, usamos preservativo y el único riesgo que pude correr fue sexo oral y saliva, la cuestión es que haber contraído ladillas me dejó muy muy traumado, en la vida habia visto un parásito de estos...y me asusté muchísimo.. (ese problema en cuanto lo detecté lo solucioné). En esta relación usamos condón, lo que ocurre es que la paranoia de que si el condón no funcionó, si la persona tenía algo más o si la prueba rápida arrojó un falso resultado estuvieron latentes, hasta mucho tiempo después, es por eso que hace ya una semana me volví a repetir la prueba rápida "Determine 1/2"en farmacia, esta vez habían pasado 18 semanas del primer contacto y 13 semanas del segundo contacto, donde contraje ladillas, ésta prueba dio negativo denuevo, por un lado me quedé muy tranquilo, relajado, pero desde hace dos días, el fantasma y miedo de esta enfermedad planea de nuevo en mi mente. Es como si no quisiese aceptar el resultado de las pruebas, tengo una mancha en mi cabeza difícil de sacar,la cuestión es que es un poco complicado olvidar estas cosas, no se como hacerlo... y me da miedo en caer en un círculo visioso dificil de salir, por un lado si lo pienso friamente el riesgo de mi primer contacto fue bajo (es lo q me dijeron en CESIDA), recibí penetración anal de dos minutos, lo que motivó mi preocupación fue el segundo contacto,ya que las ladillas me asustaron mucho. Como he mencionado acudí a cesida en busca de apoyo psicológico,incluso con alguna amiga, pero ese miedo sigue latente
 Resposta: No se que puedo hacer para quitarle esa obsesión pero la prueba que se realizó a las 13 semanas es completamente fiable por lo que puede estar tranquilo ya que Ud. no está infectado y debe ser más cuidadoso en nuevas relaciones

 Data Publicació: 14/01/2014 11:15:21
 Nom: Alba
 Població:
 Pregunta: ¿ El vih podria sobrevivir en una solucion de povidona iodada?
 Resposta: No dispongo de esta información pero aunque los antisépticos tienen poca acción frente a los virus,el VIH no sobrevive fuera de la célula y del organismo durante mucho tiempo

 Data Publicació: 10/01/2014 11:26:33
 Nom: Eduardo
 Població: Tarragona
 Pregunta: Estimado doctor: Me hicieron sexo oral con condón. Al finalizar vi en la parte de fuera del depósito del preservativo una gota y me alarmé porque no sabía si era saliva de la otra persona o semen mío (no sabía si se me había roto el preservativo). Limpié la gota y hasta en cuatro ocasiones presioné el depósito. No detecté ni rotura visible ni agujero; es decir, al apretar el depósito el semen no traspasó el látex, -éste permaneció "seco"-, por lo que deduzco que el líquido sería la saliva del la otra persona. Mis dudas son: ¿es posible que hubiese un agujero minúsculo y yo no lo detectase (nunca se me ha roto un preservativo y no sé si la ruptura es muy visible)? ¿Solamente hay que alarmarse por una ruptura evidente y visible del condón? ¿Tengo motivos para preocuparme y debo hacerme la prueba o no he corrido ningún riesgo? Estoy preocupado. Gracias por su amabilidad.
 Resposta: Esté tranquilo,no hay ningún riesgo

 Data Publicació: 09/01/2014 12:04:22
 Nom: Carlos
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola muy buenas noches dr feliz año nuevo. Mi pregunta es la siguiente hace dos días recibi sexo oral de una prostituta durante dos minutos mas o menos sin protection . Me diriji al hospital clinico y le comente el caso a una compañera suya la Dr Francisca Nazaret infectologa y me dijo que el riesgo era nulo y me dijo que no hacia falta hacerme la prueba. Pero estoy muy preocupado y me trato con una inyección de ceftriaxona u dos pastillas deazitromecina. El problemas es que me entro diarrea justo dos días después y tengo miedo que sea la promoinfección. A no ser que sea por dicha medicacion mencionada antes. Agradeceria una respuesta rapida ya que me estoy volviendo loco. Muchas gracias de antemano.
 Resposta: Debe estar tranquilo ya que el cuadro de diarrea no tiene relación con la primoinfección porque no es una manifestación típica y además se produjo demasiado pronto. Por otra parte estoy de acuerdo en que la relación que tuvo es de un riesgo bajísimo pero no nulo. El hacerse o no la prueba lo dejo a su eleccón ya que insisto en que el riesgo fue bajísimo.

 Data Publicació: 09/01/2014 11:39:40
 Nom: Antonio
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola doctor. Me realizaron sexo oral con preservativo. En un par de momentos el preservativo se desplazó menos de 2 centímetros de tal forma que la lengua y la saliva de la persona que me practicaba la felación entró en contacto con la base del pene cercana al vello púbico (en cuanto me percaté de ello, densenrollé el preservativo del todo de nuevo, pero en todo momento éste cubría el glande y la práctica totalidad del miembro). ¿Ha sido una situación de riesgo? ¿Debo hacerme la prueba? Por favor, contésteme a estas preguntas planteadas. (Siempre uso preservativo. Aun así me he hecho en alguna ocasión la prueba por las consideraciones ambiguas que existen en torno a determinadas prácticas. Al final veo riesgo en todo y pienso que debo hacerme la prueba si me muerden cuando me besan o si se mueve ligeramente el preservativo, dejando al descubierto una mínima parte del miembro que entra en contacto con saliva, lo que resulta agotador y angustiante). Muchas gracias por su ayuda.
 Resposta: No hay ningún riesgo y no se obsesione por situaciones que no tienen ningún riesgo

 Data Publicació: 08/01/2014 11:35:44
 Nom: Raúl
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola doctor. El otro día fui a donar sangre por primera vez. Existe algún riesgo de contagio con la aguja con la que me sacan la sangre? No miré el proceso porque me mareo. Un saludo.
 Resposta: Ningún riesgo

 Data Publicació: 07/01/2014 21:58:38
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Soy la chica de la mancha de lo que parecía sangre en el rollo de papel. Cuando me refiero a si me tocó o no me refería a mis partes íntimas al limpiarme al hacer pipi. Perdone mi insistencia, pero llevo unos días dándole vueltas y no sé si ha quedado claro cuando lo he explicado. Muchas gracias.
 Resposta: Solo respondo una vez y ya lo hice con claridad

 Data Publicació: 07/01/2014 12:24:32
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hace unos días estaba en casa de una amiga en una cena. Fui al baño a hacer pipi. Cuando fui a lavarme las manos me dí cuenta de que en el rollo de papel había en una esquina del papel una mancha pequeña que parecía sangre, aunque el color no era rojizo, como si se hubiera mezclado con agua. como mínimo habían pasado 2 horas y media o 3 que nadie había entrado en el baño. Estoy intranquila, pues ya de por sí soy bastante aprensiva, porque no sé si esa mancha era sangre o no y si hay algún riesgo por haberme limpiado después de hacer pipi con el papel aún sin saber si esa mancha me tocó o no. agradecería su respuesta.
 Resposta: No se preocupe por estas situaciones. No hay ningún riesgo.

 Data Publicació: 06/01/2014 20:07:33
 Nom: Román
 Població: VLC
 Pregunta: Buenas tardes! Me hice la prueba del VIH respetando el periodo ventana de tres meses en un centro de análisis privado de Valencia. Mi duda es, en la analítica ponía "srm anti vih ac" o algo muy similar y me daba negativo. ¿Ahí se analizan los dos tipos de VIH, que creo que hay dos? ¿O se requiere otra prueba específica?¿Puedo estar tranquilo con la prueba que me hice?
 Resposta: Puede estar tranquilo,la prueba es correcta

 Data Publicació: 05/01/2014 13:43:07
 Nom: Marcos
 Població: Torrevieja (Alicante, Comunidad Valenciana)
 Pregunta: Buenos días! Mi pregunta es acerca del sexo oral, sexo que la mayoría de la gente practica sin usar preservativo... Es cierto que existe riesgo? Hasta que punto existe? El riesgo incluye a ambos participantes o solo a quien realiza la felación? Tiene que haber un contacto con semen? O basta con que la lengua o labios toquen el pene? En caso de usar preservativo, de recomiendan algunos en especial? Muchas gracias creo que es una duda que tiene mucha gente ya que el resto de vías de contagio están más aclaradas.
 Resposta: La respuesta no es fácil pues son pocos los estudios existentes. Todos los estudios aceptan que el sexo oral sin protección tiene riesgo aunque bajo y que aumenta en quien lo practica y más si hay semen o secreción de líquido seminal.Se utilizan los mismos preservativos.

 Data Publicació: 02/01/2014 12:29:52
 Nom: Albert
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola, Al mes i pocs dies em vaig realitzar la proba ràpida del VIH (Alere Determine Ab/Ag Combo) sent aquesta negativa. A la creu roja m'han dit que als 45 dies els protocols diuen que ja es 100% confiable. És cert, he d'esperar als 3 mesos, amb el negatiu actual ja és suficient?
 Resposta: Ja he respos moltes vegades aquesta pregunta. Jo aconsello repetir la prova als 3 mesos

 Data Publicació: 01/01/2014 20:29:19
 Nom: Bruno
 Població: Benidorm (Alicante)
 Pregunta: Hola! Pues resulta que un amigo mio se dejó en mi casa hará un par de semanas un neceser (la semana de antes de navidad), y he utilizado su cortauñas.. No había restos de sangre y hacía ya un tiempo.. Hay riesgo? Muchas gracias!
 Resposta: No hay riesgo

 Data Publicació: 01/01/2014 16:36:28
 Nom: José
 Població: España
 Pregunta: Hola si un enfermo te toca la cara y toca ligeramente tus ojos que riesgo existe?
 Resposta: Ninguno

 Data Publicació: 01/01/2014 13:04:59
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Buenos dias, tengo una pregunta ¿el vertigo o inflamacion del oido puede ser sintoma de primoinfección? ¿I el dolor en los huesos? ¿Cuales sonlos sintomas de la primo infeccion?. Gracias.
 Resposta: No son síntomas de primoinfección. Los síntomas más frecuentes son fiebre,exantema y ganglios imflamados en la región cervical

 

Els continguts del Web de la Corporació Parc Taulí constitueixen una informació "en línia" i un servei de comunicació
amb altres professionals i ciutadans amb finalitats INFORMATIVES i EDUCATIVES
i en
cap cas pretenen ser un substitutiu
del consell médic professional
. Res del que hi ha publicat en aquest Web té doncs per finalitat ser emprat per al diagnòstic
ni per al tractament mèdic