Respostes a les consultes Any 2015
- Unitat VIH - SIDA -
 

En aquesta pàgina podreu trobar les diferents consultes que s'han anat fent a través del web, juntament amb les respostes donades. Per veure les respostes anteriors feu clic aquí.

 

 Data Publicació: 01/07/2015 12:03:56
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Doctor me voy a volver loco: - tengo elisas negativos de VIH a los 3, 6, 9, 12 y 15 meses del riesgo - hepatitis b crónica diagnosticada a los 2 meses del riesgo - la persona con quien tuve el contacto de riesgo ha dado negativo al vih a los 11 y a los 13 meses del riesgo Y sigo sin creerme que no esté también infectado por el vih. Algo falla en todo esto: he tenido a lo largo de este año todos los signos y síntomas posibles de la inmunodeficiencia propia de la infección por el vih, incluida la inflamación de ganglios linfáticos por todo el cuerpo. Yo soy una persona normal, sensata y racional, o lo era hasta hace un año. Puedo hacer algo para salir de esta situación? Hay alguna prueba más específica para posibles infecciones con subtipos raros?
 Resposta: Insisto en lo repetido en otros casos. No se obsesione. Ud. no está infectado.

 Data Publicació: 01/07/2015 12:01:51
 Nom: Esteban
 Població: Valladolid
 Pregunta: Buenos días Dr.Ferran. Lo primero agradecerle la magnífica labor que realiza y disculparme por lo largo de mi consulta pero busco un consejo lo más ajustado posible a mi situación. Hace 17 meses fui a un centro de masajes y tras un masaje cuerpo a cuerpo con una chica finalizamos con sexo vaginal protegido pero no comprobé el estado del preservativo al final y ademas no tuve una elección total por lo que puede que el preservativo se deslizara algo durante el acto. Al mes de esto presente faringitis mialgias y cansancio. Comencé a asustarme por lo que a los tres meses llame a la chica y me dijeron que estaba enferma en el hospital, les comente mi situación y me dijeron que me realizará pruebas aunque no me podía decir que tenía la chica. Entre en pánico y se dispararon mis síntomas, los cuales todavía tengo (aftas recurrentes, malestares, granitos por brazos, etc...). Me comencé a realizar todo tipo de pruebas (más de 20 elisas de laboratorio de antígeno y anticuerpo vih1,2 el ultimo a los 17 meses, unas 10 pruebas rápidas de pinchazo en el dedo de vih1,2 y cinco pruebas de naat combinadas con elisas de cuarta generación). Debido a que sigo con síntomas y que mi mujer quiere que tengamos un hijo no se que hacer ya que todavía me agarro a la posibilidad de tener un su tipo extraño o bien tener una infección seronegativa de vih2. Se que necesito psiquiatra pero es totalmente imposible que este infectado tras 17 meses con semejante batería de pruebas independientemente de que la chica fuera Vih de mis síntomas o de la mala suerte?, me realizado una par para vih2?. La chica no era de origen africano era canaria. Mil gracias y de nuevo disculpas por lo largo de mi consulta.
 Resposta: Usted ya sabe lo que le voy a contestar. NO ESTA INFECTADO PO EL VIH.

 Data Publicació: 27/06/2015 18:51:22
 Nom: josete
 Població: murcia
 Pregunta: Hola tuve un riesgo en enero con una chica que era sero negativa en septiembre. Yo me hiciera serologias anteriormente dando negativas. Pues bien, como estaba algo rayado, me hice una serologia de 4ta generacion a los 4 meses de la ultima relacion con ella, que resultó negativa... hasta aqui teoricamente bien, los dos somos seronegativos y no tendriamos vih... pero es que a ella, 2 meses despues de nuestra ultima relacion tuvo inflamacion de articulaciones y mucho cansancio generalizado... podria ser que yo estuviera infectado y las pruebas no detectarme la infeccion? Y ella este dentro de una primoinfeccion?
 Resposta: Usted no está infectado. Ella si tiene dudas que se repita la prueba.

 Data Publicació: 26/06/2015 10:59:56
 Nom: juliana
 Població: caceres
 Pregunta: cuando alguien dona sangre detectan el periodo de ventana del vih al analizar la sangre.lo digo por que puede haber gente que mienta a las preguntas y no decir la verdad.entonces detectarian la sangre infectada en el preriodo de ventana del vih.gracias
 Resposta: Logicamente no se debe mentir en un tema tan serio para la salud y menos cuando se trata de una acción altruista. Los métodos que se utilizan en los bancos de sangre son muy seguros y hace muchos años que no existe ningún caso de transmisión del virus a traves de las transfusiones

 Data Publicació: 26/06/2015 0:47:19
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Realmente después de un año de incertidumbre, con la convicción de estar infectado y las pruebas negativas, no se puede hacer nada, ninguna prueba, para acabar con esta locura? Algo a lo que podamos aferrarnos para no hundirnos en esta espiral de malestar y miedo
 Resposta: Lo que califica de locura no se cura con más pruebas, cuando no se está infectado, no se está y punto.

 Data Publicació: 25/06/2015 12:56:33
 Nom: Marti
 Població: Barcelona
 Pregunta: Doctor, el otro día tuve que saludar a una persona que por lo visto es pormiscua. El caso es que yo llevaba una herida abierta y reciente aunque no sangrante en un dedo, y ciertamente no me fijé después si quedó algo extraño en la zona, (así como tampoco me pude fijar en su mano). Usted que diría Doctor? Estoy preocupado de que exista algún riesgo.
 Resposta: Olvidese.Ningún peligro.

 Data Publicació: 25/06/2015 0:29:43
 Nom: Ernesto
 Població: Cadiz
 Pregunta: Hola Dr. Me gustaría saber si mis cálculos de estar infectado son correctos. Tuve un riesgo de VIH hace 17 meses (sexo vaginal protegido pero no comprobé el estado del preservativo), síntomas típicos de primo infección al mes y múltiples síntomas durante todo este tiempo(faringitis, aftas recurrentes, cansancio, problemas bucales, etc...). Tengo pruebas de anticuerpos y p24 mensuales desde los 3 a los 17 meses y 5 pcrs (naat) todas negativas (última a los 16 meses). En base a esto, si el preservativo fallo (1/2000) y con las pruebas negativas (falso negativo 1/10000), el riesgo de estar infectado y no haberlo detectado sería de 1 en 20 millones, es así?. O es incluso menos probable, lo digo porque tengo y he tenido tantos síntomas que no sé no que pensar o si seguir con las pruebas
 Resposta: No haga tantos cálculos ni se haga tantas pruebas, usted no está infectado 100% seguro

 Data Publicació: 23/06/2015 17:34:51
 Nom: RAMON
 Població: Bcn
 Pregunta: Perdone doctor pero no tengo varias parejas sexuales, tal vez me expresé mal pero mi actual pareja es la chica nigeriana que ejercia antes esa profesión y es con la que estoy buscando actualmente un hijo, por eso le decía si no influye en nada lo de los subtipos , etc no quiero dar vueltas en eso actualmente ella se alejo de eso y estamos juntos planificando una familia, mi pregunta es si`podemos estar tranquilos con la prueba negativa de ac vih 1 y 2 gracias muy amable y perdone si me expresé mal solo quería saber si la prueba que se realiza aquí es la misma para todas las personas osea universal independientemente de su nacionalidad , y sobre todo que me transmita tranqulidad un fuerte saludo y reitero mis disculpas por expresarme erronamente .
 Resposta: Total tranquilidad

 Data Publicació: 23/06/2015 17:05:12
 Nom: RAMON
 Població: Bcn
 Pregunta: Buenas tardes doctor le haré mi consulta no quiero hacerme mala sangre con tipos y subtipos de víh, verá mi actual pareja es de Nigeriana y cuando la conocí ejercía la prostitución actualmente llevamos juntos 5 meses y ella abandono esa profesión, el mes pasado nos hicimos una prueba de anticuerpos víh 1 y 2 ambos dimos negativos, a,partir de esa prueba tenemos sexo sin protección, le pregunto no debo preocuparme por que mi pareja sea de donde es y con la prueba negativa no debo preocuparme por esto que se comenta en su foro de tipos y subtipos tengo muy en cuenta que aquí en España van a la vanguardia en cuanto a la prueba de detección de ac víh, y que se tiene en cuenta la gran población extranjera de distintos,países, en base a todo esto puedo estar tranquilo y seguir manteniendo relaciones sin protección con mi pareja pues estamos en busca de un crió, gracias.Por favor dígame si con la prueba de detección de ac nos vale o debemos hacer otra cosa muy amable por su atención.
 Resposta: No veo ningún problema. No hace falta que recuerde que no se debe tener sexo sin protección con otras parejas.

 Data Publicació: 23/06/2015 16:54:31
 Nom: Martí
 Població: Barcelona
 Pregunta: Muy buenas Dr. Segura. Quizás le parezca una pregunta algo surrealista, pero hoy he tenido que dar la mano a muchas personas, algunas, lamentablemente, con problemas de salud. Lo que ocurre es que yo tenía una especie de ampolla en el dedo meñique que se me ha abierto. En ningún momento he visto sangre en la zona, así que no hay ningún riesgo verdad? Qué cree que debería de hacer. Muchas gracias y bona revetlla Doctor.
 Resposta: No debe hacer nada.Ningún riesgo.

 Data Publicació: 22/06/2015 0:13:56
 Nom: M.A
 Població:
 Pregunta: Hola , quizá es una tontería pero mi consulta es la siguiente :estaba en una discoteca, y una persona , me araño o me clavo la uña encima o en la superficie de la base o parte mas gordita del dedo índice , no pude percibir si me salia sangre o si estaba rojo de la propia piel del corte,ya que fui al baño lo antes posible y pase un papel por la herida pero sin mirar si habia sangre o no ,ya pasado casi un dia completo lo puedo seguir observando,no se si lo hizo sin querer o no, con todos mis respetos,a esta persona , mujer ,le gustan sexualmente hablando las personas de su sexo, hasta ahi bien, el problema es que no sé si tiene o no una vida de muchos cambios de pareja etc ,me gustaria saber si por lo que he comentado puedo haberme contagiado de vih? Muchisimas gracias
 Resposta: Ningún riesgo. No se porque comenta las tendencias sexuales de esa persona pero la homosexualidad femenina no es precisamente una conducta de riesgo

 Data Publicació: 21/06/2015 20:37:56
 Nom: Jorge
 Població:
 Pregunta: El protocolo tras accidente laboral, en el que la piel no intacta entra en contacto con la sangre de un paciente, dice que tras una correcta limpieza de la herida y si el paciente en cuestion da negativo en las pruebas que se le hacen en aquel momento de VIH, VHC y VHB , ya no se debe realizar nada mas, ni profilaxis ni seguimiento del profesional accidentado. Pero y si el paciente se encontrara en el periodo ventana? No se tiene en cuenta eso o es que en periodo ventana es menos probable el contagio? Se que si se quiere se puede realizar pruebas para quedarse mas tranquilo, pero si hay posibilidad de contagio,porque no son imprescindibles? Me encontre en una situacion de estas caracteristicas al entrar en contacto una gota de sangre de un test de glucemia de un paciente con piel no integra de un trocito de piel levantada que estaba roja pero no sangrante, y me gustaria saber porque no se tiene en cuenta el periodo ventana y si tengo aun algun riesgo de contagio aunque el paciente diera negativo. Gracias
 Resposta: Su reflexión está bien pero todos los protocolos se basan en probabilidades. Si se tiene un accidente de muy bajo riesgo con un paciente negativo ,las posibilidades son mínimas. En periodo ventana si que se contagia pero la probabilidad de estar en periodo ventana es muy baja.

 Data Publicació: 21/06/2015 20:37:49
 Nom: Jorge
 Població:
 Pregunta: El protocolo tras accidente laboral, en el que la piel no intacta entra en contacto con la sangre de un paciente, dice que tras una correcta limpieza de la herida y si el paciente en cuestion da negativo en las pruebas que se le hacen en aquel momento de VIH, VHC y VHB , ya no se debe realizar nada mas, ni profilaxis ni seguimiento del profesional accidentado. Pero y si el paciente se encontrara en el periodo ventana? No se tiene en cuenta eso o es que en periodo ventana es menos probable el contagio? Se que si se quiere se puede realizar pruebas para quedarse mas tranquilo, pero si hay posibilidad de contagio,porque no son imprescindibles? Me encontre en una situacion de estas caracteristicas al entrar en contacto una gota de sangre de un test de glucemia de un paciente con piel no integra de un trocito de piel levantada que estaba roja pero no sangrante, y me gustaria saber porque no se tiene en cuenta el periodo ventana y si tengo aun algun riesgo de contagio aunque el paciente diera negativo. Gracias
 Resposta: Su reflexión está bien pero todos los protocolos se basan en probabilidades. Si se tiene un accidente de muy bajo riesgo con un paciente negativo ,las posibilidades son mínimas. En periodo ventana si que se contagia pero la probabilidad de estar en periodo ventana es muy baja.

 Data Publicació: 21/06/2015 20:12:14
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Pero dr, hablando de subtipos raros... yo si que tengo la certeza de poder estar infectado con uno de esos subtipos... sufro poroqueratosis y tengo tan solo 38 años. Es una enfermedad rara que se activa con el vih entre otros. Tengo un sin fin de serologias de 4ta generacion hechas y todas negativas a lo largo de todos estos años. Aftas bucales semanales, dermatitis seborreica en la cara... En el 2010, hierro y ferritina bajos y forunculosis en pubis y brazo drcho, encontrandome tres bacterias diferentes. El dermatologo que me atendio entonces, me dijo que eran sintomas de vih+, me recomendo la prueba, pero me negue. Desde entonces no hago mas que hacerme serologias y siguen saliendo negativas... Han pasado ya casi 10 años de mi riesgo y veo sintomas en mi pareja e hija. Mi hija con papilas en los ojos, y los tratamientos no le funcionan, mocos constantes y tan solo tiene 8 años... y a mi pareja cada mes resequedad vaginal inespecifica... ya no se que pensar. Estoy muy quemado y asustado con todo esto. Ayudeme por favor
 Resposta: Usted no está infectado,tan solo está obsesionado

 Data Publicació: 20/06/2015 0:53:32
 Nom: Álvaro
 Població: Gandía (C.Valenciana)
 Pregunta: Hola! Tuve sexo anal con un chico donde fui yo receptivo. El chico se habia acabado de hacer las pruebas ETS y además obviamente utilizamos preservativo correctamente. Sin embargo. a los dos días, me salió una hemorroide. A todo esto he de añadir que yo sufro de hemorroides de vez en cuando. No me tengo que preocupar de nada no? Puede haberme aparecido por la misma fricción? Muchas gracias.
 Resposta: Si utilizaron correctamente el preservativo no hay ningún problema

 Data Publicació: 20/06/2015 0:52:06
 Nom: Fran
 Població: Murcia
 Pregunta: Entonces, al hilo de una de sus últimas respuestas, si te infectaras con un virus de los que no circulan habitualmente en nuestro entorno, cómo se podría diagnosticar la infección?
 Resposta: Los que circulan por aquí se detectan todos.

 Data Publicació: 19/06/2015 0:11:56
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Si la infección se produce con poca cantidad de virus puede tardarse más en generar anticuerpos?
 Resposta: No depende de la cantidad de virus

 Data Publicació: 19/06/2015 0:10:52
 Nom:
 Població:
 Pregunta: En un consultorio del Hispital Clínico sobre el sida, al responder una pregunta se dice por el médico que las pruebas de anticuerpos detectan la mayorí de tipos y subtipos del vih. Puede existir entonces algun tipo o subtipo indetectable por las mismas?
 Resposta: Ya he hablado muchas veces de este tema. Las pruebas actuales detectan los tipos y subtipos que circulan entre nosotros

 Data Publicació: 18/06/2015 19:41:34
 Nom: fernando
 Població:
 Pregunta: un amigo mio ha donado sangre 47 dias despues de una relacion de riesgo para el vih que el no sabia.ya le llegaron los resultados de las pruebas al donar sangre y a dado negativo al vih.deveria hacerse mas pruebas o con ese resultado negativo al donar sangre en definitivo.esta muy preocupado mi amigo gracias
 Resposta: Ya he contestado a esa pregunta muchas veces. No hay que dar sangre después de un situación de riesgo (siempre se sabe si se ha estado en una situación de riesgo). Seguramente no está infectado.Ya saben que yo recomiendo0 los 3 meses.

 Data Publicació: 17/06/2015 11:41:41
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Querría saber qué tipo de pruebas son las que hacen en los analisis de sangre que mandan en el CAP. Son de 3a o de 4a generación? Detectan el antigeno P24? La prueba de anticuerpos se engloba en la de 3a generacion o es de 4a? Gracias
 Resposta: No lo sé.Supongo que depende de los CAPs. Más que la generación la diferencia está en si incluyen o no el antígeno p24,aun esto solo es útil durante las primeras semanas,después todas las pruebas son útiles

 Data Publicació: 15/06/2015 19:50:52
 Nom: David
 Població: Algodonales
 Pregunta: Buenos días Doctor. Verá,mi pregunta :una csndidiasis orales a las 8 semanas del posible contagio puede ser sintoma de primoinfeccion, o consecuencia de la bajada de defensas por parte del virus. durante esas 8 semanas la verdad es que no tuve nada de fiebre ni odinofagia...nada raro,el caso es que desde entonces tengo csndidiasis orales recurrentes,desde esa primera vez y ya van 3 años...,la verdad es que el riesgo fue muy bajo,se lo comenté aquí, y fue contacto con sudor de una persona vih positiva en una farmacia, proveniente de unas monedas...yo tenía un corte de vatios días en la mano...
 Resposta: Ese tipo de contacto no tiene ningún riesgo. Tiene que ir al médico para que investigue la causa de la candidiasis oral.

 Data Publicació: 14/06/2015 23:48:39
 Nom:
 Població: lleida
 Pregunta: Fa 2 mesos i mig (10 setmanes) vaig tenir una relació esporàdica amb preservatiu. Crec que en algún moment va haber contacte penis vagina sense protecció, sense arribar a penetrar. He tingut candidiasi vaginal fa unes setmanes i tinc formigueig a les extremitats, però ja no sé si és psicosomàtic. M'he fet una serologia fa una setmana, que dóna negatiu. També s'han descartat altres ETS mitjançant anàlisis i cultius. Puc descartar la infecció per vih? Gràcies
 Resposta: Es podria descartar pero jo recomano els 3 mesos

 Data Publicació: 12/06/2015 14:05:20
 Nom: juan
 Població: granada
 Pregunta: hola despues de un riesgo hace 10 años, mi esposa 8 meses despues se hizo una serologia de 4ta generacion que dio negativa. Yo hice lo propio a lo largo de todos estos años, y todas las serologias dieron negativas... somos padres y queria saber qué posibilidades hay de estar infectados, a pesar de los sintomas? Gracias
 Resposta: Si no han habido nuevas situaciones de riesgo no hay ninguna posibilidad de estar infectado.

 Data Publicació: 12/06/2015 11:14:00
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola, soy cajera en un comercio, una chica estaba hablando por teléfono mientras se tocaba los dientes, encías la mar de tranquila como quien se toca el pelo, luego me preguntó un par de cosas y finalmente me pagó al cabo de un par de minutos, mi pregunta es si tuviese ella alguna gotita de sangre de sus encías o algo asi, cosa que no vi, por cierto, habría alguna posibilidad de contagio por haber cogido ese dinero? Gracias!!
 Resposta: Ningún peligro

 Data Publicació: 11/06/2015 13:38:32
 Nom: javier
 Població: marbella
 Pregunta: Doctor,el pinchazo /rasponazo no fue con la tarjeta,aunque esta tenia el plástico despegado,realmente fue con la bolsa de papel donde le introduje la medicación...,mi oregunta es si tuviera la mano manchada con esa sangre,me la pude introducir,me pude contagiar? y en el caso expuesto al lavarme hubo riesgo?'
 Resposta: Ya he contestado

 Data Publicació: 11/06/2015 13:36:01
 Nom: Javier
 Població: marbella
 Pregunta: Buenos días Doctor. Verá mi situación de riesgo es la siguiente: soy farmaceútico y al dipensar la medicación a un paciente asiduo a la farmacia vih positivo que recibe actualmente tratamiento,al coger su tarjeta sanitaria(aquí en Andalucia la usamos para dispensar),observé que había sangre,de hecho venía de suturarse una herida y a retirar amoxicilin 875/clavulanico 125; el caso es que yo tengo una herida en el brazo,una roxadura bastante grande que me la hize al caerme de la bici de 3 días de evolución,obviamente no puse su tarjeta sobre mi herida,pero al lavarme si me di en la herida,ademas me di un picotazo con su tarjeta ya que tenia el plástico ligeramente despegado en mi dedo,apareciendo un rasponazo e incluso salió un poco(muy poco la verdad) de sangre. Entiende usted alguna de estas 2 cicunstancias de riesgo? debo ir a un centro medico para profilaxis?? (la cantidad de sangre en la tarjeta no era mucha la verdad;
 Resposta: Profilaxis seguro que no. Yo creo que no hubo riesgo pero si Ud. no se queda tranquilo se puede hacer la prueba dentro de 3 meses.Yo creo que no es necesario.

 Data Publicació: 11/06/2015 12:28:20
 Nom: Angel
 Població: Logroño
 Pregunta: Hola Dr. En el siguiente artículo http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/15196145/ , comentan como la ranula (mucocele en el suelo de la boca) se puede asociar al VIH. Que hay de cierto en esto?, lo pregunto porque en mi caso tuve riesgo con una chica que luego resulto ser VIH+ y tras este me he realizado múltiples elisas de antígeno y anticuerpo y pcrs hasta los 14 meses, todo negativo pero hace varios meses me salió una ranula y desde entonces no vivo pensando qe tengo VIH y las pruebas no me lo detectan pasados los 14 meses. Es posible?, se trata sólo de una casualidad lo de la ranula?. Ayúdeme por favor estoy muy estresado y apenas duermo
 Resposta: Creo que ya he contestado en mil ocasiones.Ud no está infectado y lo de la ránula es una manifestación inespecífica

 Data Publicació: 10/06/2015 14:41:36
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Amb una prova Elisa de 4a generación negativa als 13 mesos del risc i una Determinació de càrrega viral per NASBA als 15 mesos < 25 còpies al plasma i indetectable al sèrum, puc descartar la infecció per VIH definitivament i al 100%?
 Resposta: al 100%

 Data Publicació: 10/06/2015 14:14:23
 Nom: Pedro
 Població: Lugo
 Pregunta: Hola Dr.Ferran y gracias por la labor que hace. Hace unos 17 meses fui a un sitio de masajes y al finalizar la sesión tuve sexo vaginal con preservativo. No hubo sexo oral ni vaginal desprotegido aunque sí roces son protección y no comprobé el estfo del condón al final y al finalizar el preservativo estaba ligeramente deslizado. Al mes de esto tuve mialgias, dolor de garganta y cansancio y me enteré que la masajista estaba enferma en el Hospital (a los 3 meses). Comencé mi periplo de pruebas, llevo unos 20 elisas de laboratorio de antígeno y anticuerpo la última a los 16 meses y tías negativas así como 6 pruebas de nat a los 4,8,11,13 y 16 meses combinadas con elisa. He tenido y tengo todos los síntomas imaginables, aftas, cansancio, dolores de garganta, amigdalitis, etc..., también he descartado con múltiples pruebas hepatitis b c sífilis clamó día y gonorrea. Es imposible que tenga VIH verdad?, tengo mujer e hijos y mi mujer me ha dado una segunda oportunidad pero tengo miedo a ponerla en riesgo, cabe alguna posibilidad de que este infectado por infinitisimal que sea?. Mil gracias dr.
 Resposta: Ya conoce mi opinión.Ud. no está infectado por el VIH. No sé porque se ha realizado tantas pruebas.

 Data Publicació: 09/06/2015 11:54:12
 Nom: marta
 Població: cuenca
 Pregunta: me realizado en un laboratorio pruebas del vih.elisa combo 4 genaracion con antigeno p24,pcr y una prueba nat y algo que pone cualitativa o algo asi.a los 46 dias despues de la practica de riesgo al vih.el laboratorio me dice que los resultados serian definitivos a esos dias.puedo estar tranquila con los resultados
 Resposta: Con todas estas pruebas puede estar razonablemente tranquila,aunque la gente que sigue este consultorio sabe que yo aconsejo hacerse las pruebas a los 3 meses

 Data Publicació: 08/06/2015 23:11:22
 Nom:
 Població: guadalajara
 Pregunta: hola doctor.una persona se callo en la calle y yo al verla la levante y toque sin querer una herida con sangre que se acababa de hacer en la caida y me manche la mano,no me pude lavar asta mas de 2 horas despues.y no se si despues me tocaria la boca o los ojos no lo se.cree que me pude infectar de vih.y si hubiera tenio yo una herida en mi mano se podria contagiar el vih
 Resposta: No se preocupe.No hay riesgo.

 Data Publicació: 08/06/2015 22:54:57
 Nom: juan
 Població: madrid
 Pregunta: me an realizado una prueba nat para el vih a los 34 dias tras la exposion al riesgo dando negativo.es definitivo el resultado
 Resposta: Ya sabe que yo opino que es mejor esperar a los 3 meses

 Data Publicació: 08/06/2015 15:48:52
 Nom: toni
 Població:
 Pregunta: doctor.he leido una consulta de una persona que a donado sangre a los 40 dias de una practica de riesgo al vih.y el vih a salio negativo a los 40 dias.mi pregunta es¿con las pruebas que te realizan al donar sangre para el vih a los 40 dias seria suficiente para descartar el vih o deverian hacer mas pruebas esa persona
 Resposta: Ya he contestado esta pregunta

 Data Publicació: 08/06/2015 12:45:49
 Nom: alfredo
 Població:
 Pregunta: he leido en estas consultas que cuando donas sangre detectarian el vih en periodo de ventana.entoces si alguien dona en periodo de ventana del vih sin saber q estuviera infectao los resustados de su analitica al donar sangre serian definitivos si donase en ese periodo al ser las pruebas mas sensibles
 Resposta: Ya he contestado este tema en otras ocasiones. Al donar sangre se hacen algunas preguntas,si la persona está en situación de riesgo,no se acepta la donación y si la persona miente puede haber consecuencias penales. Los estudios de la sangre antes de transfundirla son muy rigurosos y se utilizan técnicas muy sensibles

 Data Publicació: 07/06/2015 1:14:08
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Doctor estoy hastiado de esta situación insoportable, y quiero que me conteste con la máxima sinceridad: Ya sé que la norma general, en el 99'99 % de los casos, es que a los 3 meses de la infección por vih se hallen anticuerpos en los análisis de 4a generación, pero cabe alguna posibilidad, por ínfima que sea (por coinfección, primoinfección muy severa, respuesta anómala a la infección, procesos neoplásicos, primoinfección muy larga con sintomatología persistente, limitaciones de las técnicas o de la ciencia, ...), de que la infección sólo sea detectable por dichas pruebas pasado el año del riesgo? Para esos casos superextraordinarios, hacer una prueba de carga viral al año del riesgo puede servir para detectar o descartar la infección?
 Resposta: No me pregunten más sobre eso ,ya he dado mi opinión. Si no hay anticuerpos a partir de los 3 meses no hay infección

 Data Publicació: 04/06/2015 13:51:58
 Nom: eva
 Població: madrid
 Pregunta: doctor soy eva me a contestao a una pregunata sobre un compañero que dono sangre sin saber que habia tenio un contacto de riesgo del vih y los resultados de la donacion en vih dio negativo a los 40 dias.entonces con el resultado negativo en vih en la donacion de sangre no tiene que hacerse mas pruebas por que es negaivo en vih.puede estar tranquilo mi compañero de no estar infectado de vih
 Resposta: Ya contesté

 Data Publicació: 04/06/2015 13:50:58
 Nom: juan
 Població: sevilla
 Pregunta: Queria saber con rotundidad una cosa... si despues de tener un contacto de riesgo y se hace una serologia anti vih de anticuerpos y antigeno p24, a los tres meses de ese riesgo, y da negativo, quiere decir que no se esta infectado y que es imposible tener vih? Es asi? Gracias
 Resposta: Es así

 Data Publicació: 03/06/2015 18:12:31
 Nom: alba
 Població: barcelona
 Pregunta: Bona tarda, hi ha risc d' infecció per la introducció de dits a l' anus o vagina? i per llepar els dits que despres son iinrroduïts a l' anus o vagina? masturbar amb la ma el penis te risc? i fregar amb els llavis vaginals el penis sense penetracio? moltes gracies
 Resposta: En principi no.L'ultima situació es més dubtosa doncs es un petit contacte sexual pero en tot cas el risc sería molt baix

 Data Publicació: 03/06/2015 15:16:15
 Nom: eva
 Població: madrid
 Pregunta: buenos dias doctor.le voy hacer una consulta.un compañero fue a donar sangre despues de 40 dias despues de una practica de riesgo.le llegaron los resultados a casa por carta segun dice.el vih le salio negativo.el problema es que con la persona que estuvo tenia vih se entero despues.ahora viene mi dilema y preocupacion,esque con las tecnicas actuales que se utilizan para analizar la sangre donada detectan ese periodo de ventana.o por lo contrario no destectan en vih en periodo de ventana.muchas gracias doctor.
 Resposta: Ya he comentado que en los bancos de sangre usan pruebas muy sensibles pero no es adecuado donar sangre trá una relación de riesgo.si no se queda tranquilo que se repita la prueba.

 Data Publicació: 03/06/2015 15:13:56
 Nom: jose
 Població: murcia
 Pregunta: En enero tuve sexo anal con una chica que en septiembre tenia una serologia de vih, vhb, vhc y sifilis negativa. Me hice las mismas pruebas yo ahora en mayo y tambien salieron negativas. Puedo estar completamente seguro de que no estoy infectado de nada, aun teniendo algunos sintomas, como aftas bucales? Gracias y saludos
 Resposta: Si pasaron 3 meses desde el contacto de riesgo,puede estar tranquilo.

 Data Publicació: 03/06/2015 15:09:32
 Nom: fran
 Població: valencia
 Pregunta: soy fran de valencia.ayer me respondio a una pregunta sobre una persona con vih y sangre reciente toco una herida mia abierta solo me mancho de su sangre un poquito.y me contesto que seria improbable el contagio.entoces no tengo que realizar ninguna prueba de vih
 Resposta: Ya le contesté

 Data Publicació: 03/06/2015 11:36:32
 Nom:
 Població:
 Pregunta: si me hago una prueba de elisa de 4 generacion con antigeno p24 a las 7 semanas del riesgo de contacto al vih,seria concluyente el resultado que me den
 Resposta: Acabo de contestar

 Data Publicació: 03/06/2015 11:33:15
 Nom: manolo
 Població:
 Pregunta: una elisa 4 generacion y pcr y prueba nat para el vih seria suficiente a las 7 semanas del riesgo
 Resposta: Ya conocen mi opinión.Hay gente que lo puede considerar suficiente.Yo prefiero y aconsejo esperar a los 3 meses. No comprendo bien la obsesión de reducir el periodo de tiempo con el riesgo de tener un resultado no definitivo.

 Data Publicació: 03/06/2015 11:18:24
 Nom:
 Població:
 Pregunta: he leido en internet que ahi gente que va a donar sangre solo para que le hagan la prueba del vih.y si donan la sangre en el periodo de ventana es decir al mes o dos meses o antes podrian detectar el vih en caso que la persona lo tuviera los bancos de sangre.
 Resposta: Es bastante absurdo y poco responsable donar sangre por este motivo. Los sistemas de seguridad de las transfusiones es muy alto y por tanto se desecha la sangre de los casos dudosos

 Data Publicació: 02/06/2015 20:15:26
 Nom: fran
 Població: valencia
 Pregunta: por accidente toque una herida con sangre reciente que de una persona con vih conocida.me mancho de su sangre en mi mano,una mancha de sangre como el tamaño de una lenteja y yo tenia una herida abierta justo donde me mancho su sangre.con esa poquita mancha de sangre de la persona con vih¿con esa poquita sangre podria infectarme el vih
 Resposta: Veo improbable el contagio,si la persona estaba en tratamiento y tenia la carga viral controlada no hay riesgo.si tiene dudas hagase la prueba a los 3 meses. Si hace poco del accidente vaya a un Hospital y consulte el caso,si hace más de 3 dias no es necesario.

 Data Publicació: 02/06/2015 15:41:12
 Nom: Enric
 Població: Baleares
 Pregunta: Hola Doctor, tras 16 meses de un riesgo alto con elisas de cuarta generación mensuales desde el tercer mes hasta la actualidad y 5 pruebas nat, la última a los 16 meses, es 100% seguro que no estoy infectado de VIH tenga los síntomas que tenga?
 Resposta: 200% seguro

 Data Publicació: 02/06/2015 14:00:29
 Nom: Juan
 Població: Elche (Alicante)
 Pregunta: Buenas! Me besé con un chico del que desconozco su estado. No fueron besos demasiado profundos, apenas hubo contacto de lengua. El problema fue que yo tengo gingivitis pero solo me sangran los dientes a veces cuando me cepillo y el miércoles tengo la cita con el dentista. No hubo que yo sepa ningún contacto de sangre. Puedo estar tranquilo? Muchas gracias doctor.
 Resposta: Puedes estar tranquilo

 Data Publicació: 02/06/2015 13:52:17
 Nom:
 Població:
 Pregunta: doctor,cruz roja española dice claramente que una prueba elisa 4 generacion a partir de 45 dias tras la situacion de riesgo es concluyente y definitivo 100 por 100.usted que opina.
 Resposta: Ud. sa sabe lo que yo opino porque lo he repetido mil veces. Prefiero la seguridad que representa una prueba negativa a los 3 mese.

 Data Publicació: 02/06/2015 13:48:38
 Nom: Antonio
 Població: Almería
 Pregunta: Buenas tardes doctor. Una prostituta me realizo sexo oral sin protección. En principio fui al médico y me dijo que no hacía falta hacerse serologias. Pero después de un tiempo y consultar otras opiniones decidí hacerme una de anticuerpos para el vih a los 6 meses y otra rapida de anticuerpos a los 7 meses. Puedo descartar el vih? O me haría falta para asegurarme una prueba q mide también los antígenos. Muchas gracias
 Resposta: Con las pruebas que se ha hecho es suficiente

 Data Publicació: 02/06/2015 11:40:22
 Nom:
 Població:
 Pregunta: con 6 semanas es suficiente para descartar el vih si en las pruebas que te hacen es elisa 4 generacion y la prueba nat.gracias
 Resposta: Yo aconsejo 3 meses o 12 semanas

 Data Publicació: 02/06/2015 11:37:54
 Nom: manuel
 Població:
 Pregunta: el otro dia una persona que iba caminando delante mia se callo al suelo y yo al levantarla me manche de sangre mis manos de una herida que se habia hecho al caer.y no me lave las manos pasadas unas 2 horas.me pude contagiar de vih con algunas heridas que yo tenia en mis manos.y si me hubiera tocao los ojos,la boca o narid podria contagiarme el vih.gracias doctor
 Resposta: No hubo riesgo de contagio

 Data Publicació: 01/06/2015 23:58:13
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Por favor, doctor, un negativonal año es seguro si hubiera habido primoinfección muy severa con sarcoma de Kaposi? Dígame algo por favor
 Resposta: Ya le dije que un negativo al año es definitivo.Solo contesto una vez.No insista.

 Data Publicació: 27/05/2015 15:53:22
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Y en casos de primoinfección severa, que produjera Sarkoma de Kaposi, la seroconversión se podría demorar a causa de ese proceso neoplásico?
 Resposta: Solo respondo una vez y la pregunta es rarísima. Ya he dicho que el Kaposi se presenta en fases más avanzadas y los periodos de seroconversión son los que so.

 Data Publicació: 27/05/2015 13:41:11
 Nom:
 Població: madrid
 Pregunta: cuando alguien dona sangre detectarian con las pruebas actuales el periodo de ventana del vih.es decir si alguien dona sangre en el periodo de ventana las pruebas lo detectaran
 Resposta: En primer lugar,no se aceptan las donaciones de personas en riesgo pero además se aplican las pruebas más sensibles para detectar el virus. Todas estas medidas hacen que la sangre procedente de donaciones sea completamente segura.

 Data Publicació: 27/05/2015 12:08:11
 Nom:
 Població:
 Pregunta: La primo infección puede producir lesiones cutáneas constitutivas de sarcoma de kaposi?
 Resposta: El sarcoma de Kaposi es una enfermedad definitoria de SIDA y suele aparecer en fases muy avançadas cuando la inmunosupresión es severa. No es característica de la primoinfección pero podría suceder si hay una primoinfección muy severa.

 Data Publicació: 25/05/2015 23:27:42
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Y en el caso de coinfección con hepatitis b?
 Resposta: No conozco problemas en la coinfección por la hepatitis B.

 Data Publicació: 25/05/2015 18:16:21
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Cómo puede explicarse que usted de tres meses en cualquier caso, y en muchas páginas especializadas de internet hablen de un año o más cuándo hay coinfección con hepatitis?
 Resposta: Sobre cualquier tema hay diversas opiniones. Para el VIH,el concepto más utilizado es el de 3 meses,en el caso de la hepatitis C hay más expertos que aconsejan un plazo más prudente de 6 meses.En mi experiencia el plazo de 3 meses para el VIH es válido aunque se esté coinfectado por el virus C.

 Data Publicació: 25/05/2015 17:05:13
 Nom: arturo
 Població: madrid
 Pregunta: el otro dia fui a un taller mecanico y el mecanico me dio la mano para saludarme y me di cuenta que sangraba por una herida de la mano y me mancho con su sangre una mancha como una lenteja en mi mano.con esa pequeña mancha de su sangre en mi mano podria infectarme el vih.y como tendria que ser mi herida para que entrara su sangre en mi cuerpo
 Resposta: Jay que ser cuidadoso con la sangre pero la situación que comenta notiene ningún riesgo.Ya lo he repetido muchas veces.

 Data Publicació: 25/05/2015 16:50:08
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hay alguna infección parecida a la del vih o algo que explique la contradicción entre el resultado de las pruebas y la sintomatología y la convicción de estar infectado, al cabo de 9 meses?
 Resposta: Infección parecida al VIH no pero muchas enfermedades infecciosas o no presentan síntomas similares a los de la infección por VIH.

 Data Publicació: 25/05/2015 16:03:38
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Despues de un riesgo alto por relacio anal, con una chica que se hizo una serologia vih 1/2 +p24 de 4ta generacion dando negativa, si me hago tan solo una serologia ahora, a los 4 meses de ese riesgo y resulta negativa, habré descartado completamente el vih?
 Resposta: Si lo habrá descartado

 Data Publicació: 25/05/2015 15:49:57
 Nom: juan
 Població: guadalajara
 Pregunta: cuanta sangre debe de haber para poder infectar el vih.mucha solo un poco
 Resposta: Acabo de contestar esta pregunta

 Data Publicació: 25/05/2015 15:49:08
 Nom: pedro
 Població: madrid
 Pregunta: si una persona con vih te mancha de sangre reciente en tus manos puede contagiarte el vih.y sin darte cuenta te tocas la boca o manos o los ojos.te puede infectar el vih.y cuanta sangre deberia haber para poderte infectar el vih.gracias
 Resposta: Hay que evitar los contactos con la sangre de las personas infectadas pero es muydificil ese tipo de transmisión.No se puede concretar la cantidad.

 Data Publicació: 24/05/2015 17:15:13
 Nom: Marti
 Població: Barcelonai
 Pregunta: Hola Doctor, antes en lo del bus me ha dicho que no es tan facil.. aun asi hay algun riesgo? Debo visitarme? Muchas gracias Doctor.
 Resposta: No hay riesgo

 Data Publicació: 22/05/2015 19:15:03
 Nom: Josep
 Població: Barcelona
 Pregunta: Muy buenas Doctor. Lo paso mal con estas cosas, pero me han presentado a una chica y al darme dos besos, ha puesto su dedo en mi cara y oreja. Resulta que esta persona tenia el dedo completamente vendado, por alguna lesion. No he tenido tiempo en ver si habia sangre que pudiese entrar en mi oreja. Usted que opina? Gracias Doctor.
 Resposta: ¿que opino de que?Me parece perfecto que sus amigas le den besos.Si se refiere a riesgo de contagio,es evidente que no hay ninguno.

 Data Publicació: 22/05/2015 19:08:35
 Nom: federico
 Població: madrid
 Pregunta: hola.le di la mano a una persona con vih y el tenia una herida reciente con sangre me dejo una mancha de sangre en mi palma de la mano.pude contagiarme de vih
 Resposta: No

 Data Publicació: 22/05/2015 11:40:43
 Nom: Marti
 Població: Barcelona
 Pregunta: Muy buenas Doctor. Ante todo,gracias por su ayuda. Ayer en el autobus, estaba sentado (no paraban de entrar y salir personas, habia mucho movimiento), note un pinchazo en el dedo pequeno. No me salio sangre, pero note el pinchazo de un trozo unya mordida que habia sobre mi bolsa. Me preocupa que fuese de otra persona y pudiere tener sangre contaminada. Es posible un contagio por vih en este caso? Disculpe las faltas de ortografia, pero el teclado de mi mobil es muy malo... muchas gracias de nuevo Dr. Segura. Un cordial saludo.
 Resposta: No se preocupe,la transmisión del virus no es tan fácil.Olvidese del caso

 Data Publicació: 22/05/2015 11:31:34
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Buenas noches, He leído en alguna de sus respuestas que dice que la medicina no es una ciencia exacta: con repidas pruebas negativas de cuarta generación hasta los 14 meses el resultado se aproximaría mucho a la exactitud?
 Resposta: Evidentemente es con toda seguridad negativo

 Data Publicació: 21/05/2015 20:11:38
 Nom: adria
 Població: barcelona
 Pregunta: Mi pareja y yo nos tratamos de sifilis a razon de tres pinchazos intramusculares de penicilina g benzatina de 2.400.000 en tres semanas. La pregunta es: tras el tercer pinchazo, al dia siguiente tuvimos relaciones sin proteccion, es posible que continuemos infectados?
 Resposta: Ya le he contestado creo que no estan infectados pero debieron esperar más.Solo respondo una vez.

 Data Publicació: 21/05/2015 17:56:53
 Nom: adria
 Població: barcelona
 Pregunta: Buenas tardes, Les expongo mi caso. Mi pareja y yo nos tratamos de sifilis a razon de tres pinchazos intramusculares de penicilina g benzatina de 2.400.000 en tres semanas. La pregunta es: tras el tercer pinchazo y despues de 15 dias de iniciado el tratamiento tuvimos relaciones sin proteccion, es posible que continuemos infectados? He leido que la penicilina solo actua cuando la bacteria se reproduce y que el ciclo de reproduccion del treponema es especialmente lento. Estoy asustado pq transcurridos tres meses de finalizado el tratamiento no me encuentro nada bien.
 Resposta: Es una respuesta dificil.No comprendo bien los periodos.Dice a los 15 dias de iniciar el tratamiento aunque supongo que quiere decir a los 15 dias de acabarlo porque sino aún estarian en tratamiento. En cualquier caso deberian haber esperado más tiempo para tener relaciones sin protección. Si habian acabado el tratamiento,en principio deberian estar curados pero eso no pasa en todos los casos y en ocasiones hay que repetir el tratamiento. Si no se encuentra bien,acuda a su médico y que este valore la situación.

 Data Publicació: 21/05/2015 13:03:28
 Nom:
 Població:
 Pregunta: La angustia prolongada por el temor de estar infectado por el vih puede debilitar el sistema inmunológico de una persona y provocar sintomatologia similar a la de la infección?
 Resposta: No creo que pueda alterar el estado inmunológico pero puede provocar algunos síntomas.

 Data Publicació: 19/05/2015 15:25:39
 Nom: Ricardo
 Població: Madrid
 Pregunta: Cuál es el caso/tiempo de seroconversión más tardía que está publicado?
 Resposta: No conozco todos los casos y depende de la técnica. Creo que los más tardios pueden ser entre 10 y 12 semanas

 Data Publicació: 18/05/2015 16:24:23
 Nom: JOSEP MARIA
 Població: GIRONA
 Pregunta: Bon dia doctor. Gràcies per el seu consultori. El motiu de la meva pregunta es si hi ha risc de transmissió de vih o altres malalties si tinc una ferida que vaig fer-me fa 17 dies a la part de la pelvis, a l'alçada del melic, era una ferida prou profunda que vaig fer-me amb una caiguda de bicicleta. El dia abans de la possible infeccio ja va caure per si sola la ultima part de crostra que quedava i quedava una pell fina (no feia especial cuisor si tiraves alcohol) i evidentment no sangnava. Vaig fer-me un massatge no erotic amb un centre esteticient i es va posar en contacte durant una estona amb les mans de la massatgista. Desconec si tenia alguna petita ferida a les mans, no m'hi vaig fixar. Gràcies per anticipat.
 Resposta: Estigui tranqil.No té cap risc.

 Data Publicació: 15/05/2015 19:30:51
 Nom: Juse Andrés
 Població: Torrevieja
 Pregunta: Buenas tardes Doctor. Tenia que el sudor no transmitía el vih,que no contenía virus,pero usted dice en caso anterior que hay un riesgo bajo,entonces es vehículo o no?? Muchísimas gracias
 Resposta: El sudor no es vehículo. No recuerdo el caso que cita pero cuando detecto preocupación por un posible contagio aconsejo hacerse la prueba y eliminar el estado de ansiedad.

 Data Publicació: 15/05/2015 12:44:19
 Nom: carlos
 Població: malaga
 Pregunta: Buenas tardes. Verá doctor hace 3 años para mi tuve una relación de riesgo pues tenia una herida en la mano reciente,justo en ese momento entró en la farmacia donde trabajo una persona seropositiva conocida y drogodependiente vía parentela,es muy conocido en el barrio. El caso es que cuando le cobré las monedas estaban impregnadas de mucho sudor,pues estábamos en junio. A los 45 días de esto desarrollé una csndidiasis orales que fue lo que hizo que tras varios días de angustia fuera a un centro privado a hacerme una prueba de líquido orales(oraquick), siendo casi a las 9 semanas de ese contacto.Fue negativa y me olvidé del caso,pero ahora me atormenta pensar que en ese tiempo la prueba no es concluyente.. Después de esto he presentado varias csndidiasis más,aunque desde hace unos 9meses no la he tenido... Cierto es que he vivido situaciones de estrés a las que se lo he achacado... Me debería realizar otra vez la prueba?? Cree que el contacto fue de riesgo?? Sangre no vi,pero si sudor y bastante,eso seguro.. Gracias
 Resposta: Ya he contestado.No creo que hubiera riesgo pero repitase la prueba y quedará tranquila

 Data Publicació: 15/05/2015 12:19:13
 Nom: Alex
 Població: Ciudad Real
 Pregunta: Doctor: creo que la práctica que le voy a exponer no es una práctica de riesgo de contagio, tras consultar a otros expertos y tras leer sus respuestas en casos similares, pero no me queda del todo claro. Es posible (aunque no seguro), que una persona, al masturbarme, haya puesto en contacto con mi glande con sus dedos una mínima cantidad de su líquido preseminal. ¿Es una práctica de riesgo? En toda masturbación esta situación es muy probable (dándose uno cuenta o no) por lo que no sé si habría que hacerse la prueba muy a menudo (se sepa que haya sucedido o no, porque debe haber un criterio que diga que es práctica de riesgo o no, porque al final uno se hace pruebas que no eran necesarias, como ha sido mi caso, por prácticas "comunes" que me han explicado que no implicaban riesgo). ¿Siempre que suceda una situación como esa (contacto del glande con líquido preseminal de otra persona) debe contemplarse como situación de riesgo o no hay que darle ninguna importancia? Por favor, le ruego que me aclare esta duda en concreto. Muchas gracias.
 Resposta: Yo no considero que haya riesgo.Pero hay que entender que los riesgos no son una cosa matemática y depende de cada caso (tipo de contacto,duración etc..)

 Data Publicació: 15/05/2015 11:58:40
 Nom: Rubén
 Població: Orihuela (Alicante)
 Pregunta: Buenas! Ayer practiqué sexo anal con un chico donde yo fui el receptivo. No llegó a terminar ni nada, fue unos minutos. Usamos condón en todo momento, y no hubo ninguna rotura ya que lo comprobé luego llenándolo con agua. La cosa fue que al rato fui al baño, y de la relación anal me salió un poco de sangre con las heces. Corrí algún riesgo?
 Resposta: Si el uso del preservativo fue correcto no hay riesgo

 Data Publicació: 15/05/2015 11:51:15
 Nom: carlos
 Població: malaga
 Pregunta: Buenas tardes Doctor. Verá, ya tenía olvidado el tema...resulta que hace bastante tiempo tuve una exposición de riesgo bajo,tenía una herida en la mano y al trabajar en una farmacia cogí unas monedas impregnadas de sudor...la herida abierta y la persona seropositiva Tras 8 semanas sufrí una candidatos orales y eso hizo desesperarme,fui a un centro y me hicieron una oraquick a las 9 semanas de la exposición dando negativa... Me olvidé del tema pero el caso es que pensando he sufrido varias csndidiasis más en estos 3 años,pero sin darle importancia...., llevo más de 8 meses sin episodios... Pero el caso es que he vuelto a emparanollarme... Pensando en que la prueba de saliva no espere las 12 semanas y me angustia poder estar infectado y haberlo descartado con una prueba a las 9semanas... Que hago???
 Resposta: No se preocupe tanto.El riesgo fue muy bajo.Lo mejor es que se repita laprueba y así quedará Tranquila

 Data Publicació: 14/05/2015 19:33:53
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Mi caso es que hace casi 8 años tuve una relación sexual de alto riesgo con una prostituta, ya que tenía una herida en el pene que me había sangrado ese mismo día por la mañana. A los pocos meses empecé a encontrarme mal, muy debilitado, cansado y con mareos. Bueno, el caso es que me realicé las pruebas de VIH 1/2 + Ag P24 en bastantes ocasiones (la última a los seis años del contacto de riesgo), todas ellas negativas. Como seguía sin encontrarme bien, me realicé dos PCR del VIH a los tres meses y al año y medio, que también dieron indetectable. El problema es que los síntomas que yo tengo los empieza a presentar mi mujer: mucho cansancio, pérdida de peso, mareos, problemas estomacales y náuseas. A ambos nos han adelgazado mucho los brazos   y las piernas, con bastante acumulación de grasa en el vientre. Yo además presento heces muy sueltas y muy claras, con dolores en el costado derecho, y transaminasas elevadas, por lo que también me hicieron varias serologías del VHC (estoy vacunado del B), además de dos PCR del VHC, que dieron negativo. También me hice una ecografía de esa zona sin nada destacable. También tengo análisis de sífilis negativo. Incluso me realicé 3 recuentos de CD4 a los dos , otro a los tres años, y otro a los 4 y medio con los siguientes resultados: a los dos años, recuento de linfocitos = 1,2, CD4 = 488 (41%), CD8 = 321 (27%) y relación CD4/CD8 = 1,52; a los tres años, recuento linfocitario = 1,0, CD4 = 440 (44%), CD8 = 230 (23%) y relación CD4/CD8 = 1,91. A los 4 y medio Linffocitos=1520; cd4 =547 (36%); cd8= 365 (24%) CD4/cd8=1.5 En la actualidad sigo con mucho cansancio y poca fuerza, heces muy sueltas y muy claras, herpes recurrente, pE
 Resposta: Puede estar tranquilo respecto al VIH,virus C,etc..

 Data Publicació: 14/05/2015 18:10:05
 Nom: Jon
 Població: San Sebastián
 Pregunta: Buenas noches. Le comento una práctica que creo que no es de riesgo. Hace más de 2 días me corté ligeramente con el filo de un folio el dedo índice sin que me llegase a salir sangre. Hoy he tocado superficialmente y durante unos segundos los testículos y el pene de una persona. El corte de mi dedo en ese momento era como una raja muy superficial. En el caso de un contacto de un fluido con esa raja,¿hay peligro de contagio? ¿Puedo quedarme tranquilo y olvidarme del tema? Estoy cansado de hacerme pruebas en situaciones que después me han comentado que no tenían riesgo pero no sé qué hacer en este caso concreto. Percibo peligro en muchas conductas. Gracias doctor.
 Resposta: No perciba tantos peligros.No hay ningún riesgo.

 Data Publicació: 13/05/2015 11:34:47
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Doctor, por qué tanta insistencia en disuadir a quienes sos pechan estar infectados más allá de los 3 meses del riesgo? Es sólo para evitar angustias generalizadas o hay algún argumento científico consistente que desconozcamos que avale la imposibilidad de la detección excepcional de la infección más allá de ese plazo?
 Resposta: No tengo ningún interés en disuadir a nadie. Se me hacen preguntas y las contesto según los conocimientos de que dispongo.Todo el mundo es libre de hacer lo que quiera.

 Data Publicació: 12/05/2015 12:13:07
 Nom: Maria
 Població: Madrid
 Pregunta: Buenas Tardes Doctor, hace unos años me realicé una prueba rápida devvih en una unidad móvil de una asociación que las realizaba en una plaza en Madrid, decidí hacermela por curiosidad, me dieron un pinchazo en un dedo , pero no ví el material y llevo un tiempo dándole vueltas , he buscado información por internet y he encontrado alguna pregunta de alguien acerca de esta misma asociación y del material......el caso es, puede esto ocurrir? He corrido algún riesgo? Puede ser que alguien mal intencionado me pinchara con material usado?? Me he de hacer una prueba de vih? Muchas gracias por su ayuda
 Resposta: No conozco el caso concreto pero estas asociaciones suelen actuar correctamente.Yo me olvidaría del caso

 Data Publicació: 12/05/2015 11:39:48
 Nom: Pep
 Població: Alacant
 Pregunta: Despues de una posible exposición al virus Vih, me hicieron un ELISA a los tres meses (Creo que de 3ª) y una prueba rapida en una farmacia a los 4 meses y medio (El test rapido detectaba antigeno y anticuerpos), salió todo negativo. ¿Me olvido del tema o me hago un ELISA de 4ª al año?
 Resposta: Olvidese

 Data Publicació: 10/05/2015 19:44:31
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Mi hijo cogio sin querer un pañuelo con la sangre de una amiga que se estaba limpiando una herida. El niño se habia caido unas horas antes y tenia una herida en la mano. Hay algun riesgo??
 Resposta: No se preocupe

 Data Publicació: 10/05/2015 16:29:05
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Doctor he hecho el alegato de la pregunta anterior porque llevo 14 meses infernales, y despues de molestias e inflamacion en ganglios submandibulares, axilares e inguinales, tendo dolor en los testículos y en los ganglios del cuello. A qué, si no, puedevdeberse todo esto?
 Resposta: A muchas causas.Consulte con su médico.

 Data Publicació: 06/05/2015 12:53:57
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Doctor, llevo más de un año en un tunel negro del que no puedo salir. Una relación de riesgo y una infinidad de síntomas que se desencadenan al mes de la misma, todos ellos descritos como propios de una primoinfección por vih y relacionados con la inmunodeficiencia inherente a la misma. Es una casualidad extraordinaria que pugna con cualquier razonamiento científico. Tengo la doble sensación de estar infectado por el vih, por las señales que me lanza mi cuerpo constantemente, y la de estar siendo engañado (bienintencionadamente) por los médicos que me han tratado que me dicen que no es posible que lo esté, aunque nadie pone la mano en el fuego. Mis pruebas Elisa son negativas al año, pero no puedo dejar de pensar en ello, entre otras cosa porque desde el mes de la relación tengo dos manchas rojas con una aureola violácea en la cara. Sé que en muchos casos la gente se puede obsesionar con algo, sin fundamento. El problema es que mi obsesión tiene un fundamento sólido. Puedo hacer alguna prueba que me saque de esta horrible incertidumbre? No sería más ético en estos casos facilitar toda la información sobre las excepciones a la regla general del período ventana para que podamos obrar en consecuencia? Hay alguna actuación o argumento médico científico (aparte de la ayuda psicológica) que nos pueda ayudar a salir del tunel? Uno tiene la sensación de estar esperando a que llegue un diagnóstico cuya posibilidad se pretende negar sin más.
 Resposta: La primoinfección por el VIH puede presentarse con síntomas diversos y es hace que mucha gente relacione cualquier síntoma con esa posibilidad. Por lo que Usted me informa,NO ESTÁ INFECTADO y cualquier médico puede poner la mano en el fuego.

 Data Publicació: 04/05/2015 19:34:56
 Nom: CAROLINA
 Població: COLOMBIA
 Pregunta: BUENAS TARDES MI DUDA ES ALGO QUE ME PASO ESTABA EN MI CARRO ESTACIONADO Y DE PRONTO SENTI UNA CORRIENTE EN EL BRAZO IZQUIERDO, DE INMEDIATO MIRE PERO NO TENIA NI SANGRE NI NADA RARO PERO TENGO MIEDO QUE HAYA SIDO UN PINCHAZO,TAMPOCO VI A NADIE POR FAVOR DECIRME SI TENGO RIESGO . MUCHAS GRACIAS POR SU AYUDA
 Resposta: No tiene ningún riesgo

 Data Publicació: 03/05/2015 23:15:47
 Nom: Jaime
 Població: San Antonio de Benagéber (Valencia)
 Pregunta: Estoy pendiente de ir al dentista porque me sangran un poco los dientes al cepillarme y tal o cuando me como una manzana o algo asi.. Deberia de abstenerme se besar a alguien por miedo al contagio de VIH? o no es una situación de riesgo? Muchas gracias.
 Resposta: Por higiene no conviene contacto de sangre con otras personas pero no hay un riesgo especial

 Data Publicació: 03/05/2015 18:27:59
 Nom: peter
 Població: Valencia
 Pregunta: Ayer frecuente una discoteca de gays y me encontré una cosa en el suelo que cogí pensando que era algo que le habia caíd . Alguien y creo que era algo sexual, probablemente que se introdujera por el ano, el caso es que me acababa de hacer un cortecito en la mano, me las lavé pero no había jabón...si eso estaba manchado de semen o sangre del ano, tengo posibilidades de haberme contagiado?. Gracias.
 Resposta: Esté tranquilo,no hay riesgo

 Data Publicació: 30/04/2015 19:12:20
 Nom: CLAUDIA
 Població: COLOMBIA
 Pregunta: BUENAS TARDES MI PREGUNTA ES QUE HOY EN MI TRABAJO ME PASARON UNOS PAPELES Y LES VI COMO MANCHAS ROJAS, NO SE SI ERA SANGRE EL CASO ES QUE AL AGARRAR LAS HOJAS TOQUE ESA MANCHA Y AHORA ESTOY ASUSTADA. SI ES POSIBLE EL CONTAGIO ASI? YA ESTABAN SECAS
 Resposta: En principio no es posible.El VIH se destruye con facilidad fuera del cuerpo.El VHC resiste más. Por tanto creo que no hay ningún riesgo

 Data Publicació: 30/04/2015 18:31:22
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hay subtipos del vih o virus vih muy mutados no detectables con las técnicas actuales de laboratorio?
 Resposta: Que yo sepa no.

 Data Publicació: 30/04/2015 0:09:13
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Una prova de càrrega viral pot servir per detectar una infecció per vih no diagnosticada que s'hagi produït fa més d'un any?
 Resposta: No entenc la pregunta.La carga viral al any de l'infecció hauría de ser positiva

 Data Publicació: 29/04/2015 23:07:16
 Nom: Pedro
 Població: Lugo
 Pregunta: Hola Dr. Tengo un par de dudas que me gustaría aclarar para mi tranquilidad. Poniéndonos en la posibilidad más remota posible de tener una infección seronegativa o una seroconversion tardía, con las pruebas que combinan antígeno p24 junto con una pcr pasado el periodo de un año, se detectaría incluso estos casos tan poco probables?. Gracias!!
 Resposta: Esas pruebas negativas al año,aseguran que no se está infectado.

 Data Publicació: 29/04/2015 12:50:19
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Con una prueba elisa negativa a las 9 semanas y otra de carga viral negativa inferior a 37 copias a las 10 semanas, en que porcentaje de posibilidades cree que puede descatar la infección por vih?
 Resposta: Yo no se hablar de porcentajes pero es muy probable o casi seguro que no existe infección.

 Data Publicació: 29/04/2015 12:44:03
 Nom: jose
 Població: sevilla
 Pregunta: verá todo comenzó en 2005... tuve una relacion de riesgo. mi primera y unica prueba de vih me la hice en 2010 dando negativo. Lo que pasa es que despues, en el 2012 empezó mi calvario. Tuve una forunculosis en pubis, empeine del pie dcho y en el antebrazo dcho, en la cual me detectaron 3 bacterias distintas (staphilococo, pseudomonas y e-coli), intertrigo en las ingles, hierro y ferritina bajos, asi como dermatitis seborreica en la cara y poroqueratosis en antebrazos, piernas y pecho. El dermatologo que me atendio dijo que eran claros sintomas de vih... al cual me recomendo que me hiciera la prueba de vih, negandome porque ya habia descartado en su dia la infeccion. Mi mujer tambien porque en el embarazo le hicieron la prueba del vih y salio negativa, cuando tuvimos a nuestra hija en 2008. Pues bien, a partir de ahi no levanto cabeza... me he hecho otro eia vih 1/2 +p24 de 4ta generacion, que dio negativa en 2014 y varios quimioluminiscencias vih 1/2 +p24 de 4ta generacion dando negativo tambien... Sin embargo desde el 2014 presento aftas bucales todas las semanas, sigo con la dermatitis seborreica y con la porqueratosis que ya me acompañara toda la vida. Puede ser que tenga vih y que no se me detectara en las pruebas ni a mi esposa ni a mi? gracias
 Resposta: Ud ya ha descartado el VIH,sus médicos deben buscar otras causas

 Data Publicació: 24/04/2015 12:14:07
 Nom: Lucia
 Població: Manresa
 Pregunta: Si la persona amb la qual has mantingut una relació desprotegida dona resultat negatiu a un test del vih, quimioluminiscència 4a generació al cap d'un any de la relació, cap alguna possibilitat, per mínima o excepcional que sigui, de què t'hagués pogut contagiar el vih en la referida relació?
 Resposta: No es posible

 Data Publicació: 24/04/2015 12:13:20
 Nom: Carlos
 Població: Amuñecar
 Pregunta: Buenos días Doctor,la pregunta es si cuadro de diarrea si fiebre,de varios días a las 4 semanas puede ser primoinfeccion?? He leído que el virus primeramente actúa virulentamente en el intestino.. Gracias
 Resposta: No es una manifestación típica

 Data Publicació: 24/04/2015 12:08:49
 Nom: Marti
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Doctor. Ante todo, muchas gracias. Ayer compré la comida fuera, y al subir (5-10 mins) me corté con la bandeja de aluminio (el borde de la bandeja, al abrirla). Me preocupa que el cocinero le sucediese lo mismo y contraer algo.. Ayudéme porfavor. Gracias Doctor.
 Resposta: Ningún problema

 Data Publicació: 23/04/2015 16:51:19
 Nom: javi
 Població:
 Pregunta: Buenas doctor.le are las 2 preguntas que mas me preocupan y con las que creo que ya me quedaria tranquilo: Tiene conociemiento de algun caso de seroconversion despues de 3 meses con una prueba negativa? Sabe de algun caso de infeccion por sexo oral(me han comentado gente que entiende que ellos nunca lo han visto)? Gracias
 Resposta: No he visto ninguna seroconversión pasados los 3 meses. Respecto del sexo oral no lo he visto nunca pero es un tema más dudoso pues algunos autores consideran que el riesgo es nulo y otros opinan que es bajísimo pero no nulo.

 Data Publicació: 22/04/2015 18:07:15
 Nom: Pastor
 Població: Valencia
 Pregunta: El otro día fui a hacerme unos análisis sobre ets en una unidad móvil de una asociación que las ofrecía. Fui con mi pareja, que es reciente y queríamos estar tranquilos.. En teoría te atendía un medico, el cual nos estuvo explicando modos de contagio y los test, que los realizaban con un pinchazo en el dedo. Mi sorpresa fue mayúscula cuando nos dijo que de la hepatitis que no hacia falta porque prácticamente se contagiaba por transfusiones y sangre con sangre a herida abierta y que eso, por nuestra edad, era imposible. Yo insistí en que prefería hacermela y el me insistió en que no había motivos, por lo que desistí. Es así como me dijo o por contra intentaban ahorrar en costes?.
 Resposta: Si se trataba de una asociación posiblemente hacia una campaña de detección de VIH y no se dedicaban al tema de la hepatitis. Es cierto que la transmisión de un virus u otro es diferente aunque tienen algunos mecanismos comunes

 Data Publicació: 21/04/2015 11:09:59
 Nom: Angel
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Hola Doctor, llevo 15 meses tras un contacto de riesgo (rotura preservativo con chica VIH+), tras esto me he realizado pruebas hasta la actualidad, elisas de antígeno p24 y anticuerpo (unos 16), pruebas rápidas e incluso 4 pruebas de amplificación de ácido nucleico. El problema es que e tenido síntomas continuos y bastante específicos (erupciones cutáneas, dolor de garganta, malestar general, etc...). A pesar de mis síntomas retome el contacto sexual con mi pareja pasados los 10 meses ya que según mi médico era imposible que estuviera infectado tras tantas pruebas, a raíz de esto mi pareja ha tenido algún síntoma y recientemente presenta una eczema que jamás había tenido. Estoy desesperado, es posible que este infectado y le haya contagiado?. Ayúdeme ya que llevo varias semanas durmiendo tres horas por la ansiedad.
 Resposta: Tal como le dijo su médico,usted no está infectado

 Data Publicació: 20/04/2015 17:43:34
 Nom: Raimon
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola, El pasado jueves tuve una relación con una prostituta, 20 minutos en total Parecía limpia pero supongo que no te puedes fiar. Hicimos sexo oral con preservativo (Todo el rato), sexo vaginal (poco rato) con preservativo y al final me quité el preservativo y me corrí en su cara sin que me chupara nada. No introduje ningún dedo en la vagina en ningún momento solo un poco en el culo pero super poca cosa. Llevo desde el viernes con un "malrollo" en el cuerpo importante, poca energía, calores sobretodo en la cabeza y sin muchas ganas de hacer nada. Consideran que mi caso puede ser de riesgo de haber contraído VIH? Consideran que pudiera haber contraído una sífilis? Muchas gracias.
 Resposta: Ningún riesgo de enfermedad de transmisión sexual,ni VIH ni sífilis

 Data Publicació: 19/04/2015 23:37:20
 Nom: Antonia
 Població:
 Pregunta: Hola, es un poco rara la pregunta, iba por un barrio o una zona por la noche caminando, esa zona no es muy buena, pero tenía que pasar por ahí si o si, delante mía había un hombre que iba borracho, y cogió una chaqueta que era la parte de arriba de un chándal que se encontró por el camino por el suelo en un portal, posiblemente podría pertenecer a algún drogadicto de ese barrio, justo la lanzó en el aire con tal mala suerte que se me cayó en la cabeza y cara, ahora estoy un poco miedosa, por si esa chaqueta tenia sangre incluso alguna jeringuilla en el bolsillo, y hubiese rozado mi piel, sin darme cuenta, o que tuviera sangre la chaqueta y como se quedo totalmente enganchada en mi cabeza y cara...no se... sobretodo lo de la jeringuilla, me da mucho miedo, ¿usted que opina?muchísimas gracias
 Resposta: Opino que se puede olvidar del incidente.No hay ningún riesgo.

 Data Publicació: 19/04/2015 22:53:58
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola doctor.estoy ligeramente preocupado aunque creo que es mas de cabeza que otra cosa.me realize una prueba rapida a los 3 meses y dio negativa.ahora despues de 7meses de la prueba me encuentro con hongos en las ingles(tengo sobrepeso y sudo en cantidad) herpes en el labio (mi hijo a pasado la varicela)y una especie de resfriado que no se va....supongo que yo mismo me respondo pero me gustaria que me dijera si son sintomas aunque creo que ya a dicho que despues de los 3 meses si es que no es que no.....gracias por su paciencia
 Resposta: Ya conoce mi opinión pero hacerse una prueba o no es una decisión personal. Hay personas que tienen dudas y que prefieren repetirse la prueba.En mi opinión no es necesario.

 Data Publicació: 19/04/2015 22:41:28
 Nom: Armando
 Població: martorell
 Pregunta: hola doctor me llamo Armando y vera hace ya mas de un año y medio visite un prostíbulo , y tuve relaciones sexuales con una prostituta de africana y fueron accidentadas por que el método de protección se rompió, luego de esto recuerdo al mes haberme enfermado de una fuerte gripe con tos mucosidad etc.etc., tengo varias pruebas a lo largo de este año y medio como doce pruebas ya hechas tanto en laboratorios privados como en seguridad social pruebas de tercera y cuarta generación , osea de anticuerpos vih 1 y 2 solamente y de anticuerpos anti vih 1 y 2 con ag p24 todas ellas negativas, desde el mes de diciembre estoy padeciendo una gripe con mucha tos y no me curo mi medico internista que me ve en el hospital de martorell ya no quiere escuchar nada acerca del vih ni me deriva a ningún infectologo por que lo considera totalmente innecesario debido a que el lo descarta totalmenete por mis pruebas y me busca otra causa a mis síntomas que son muchos y variados , yo le pregunto por que usted para mi es un entendido en el tema y he visto muchas consultas que le preguntan acerca de los orígenes de la persona del riesgo si es africana o de otro continetne ,, y creamee he consulado hasta a un especialista en ets y me dijo que la prueba que se hace aquí en España es la mas completa que hay que si no me lo detecto es que no estoy infectado y por lo tanto mis síntomas son debido a otra causa le pregunto a usted doctor puedo fiarme de lo que me dicen y de mis resultados en la pruebas de vih o debo hacer algo mas con respecto al vih, ahhh me dijo el de ets que la prueba detecta todo y es la misma que se hace en todas partes incluso en africa gracias y perdone lo tedioso que soy un agradecimiento y deme su opiniopn si puedo dar carpetazo ya al vih de una vez y buscar otra causa a mis males o debo insistir en ello.
 Resposta: Haga caso a sus médicos y olvidese del VIH

 Data Publicació: 16/04/2015 19:01:39
 Nom: David
 Població: Montcada
 Pregunta: Hola Soy el chico que ha llamado antes. Puedo ir al Tauli para preguntar por el tratamiento? Debo ir a urgencias?
 Resposta: Puedes ir a Urgencias aunque lo más probable esque consideren el riesgo bajo y no te hagan ningún tipo de profilaxis.

 Data Publicació: 16/04/2015 15:02:33
 Nom: Martí
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Doctor, gracias por su ayuda. El otro dia en el bus, note de la chica que se sento al lado mio algo punzante de su bolsillo. No le di mayor importancia porque soy obsesivo y me sugestiono demasiado con estas cosas, pero al llegar a casa vi en la zona un morado (pese a no ver pinchazo) y no es de ningun golpe. Estoy asustado. Gracias.
 Resposta: Ningún riesgo

 Data Publicació: 16/04/2015 15:00:21
 Nom: David
 Població: Montcada
 Pregunta: Buenas tardes, hoy tuve relaciones con una prostituta. Ella empezo a realizar una felacion sin preservativo e introdujo mi pene en su vagina, al darme yo cuenta lo retiré rapidamente no estando mas de cinco segundos. No noté sangre ni heridas. Puedo haberme contagiado? Que debo hacer?
 Resposta: El consejo es dificil.La felación tiene muy poco riesgo ,la penetración vaginal,aunque sea corta, más. Creo que puedes hacerte la prueba a los 3 meses para estar tranquilo. La duda es si debes hacer o no profilaxis post-exposición.Eso lo debes consultar en un centro hospitalario.

 Data Publicació: 16/04/2015 11:40:42
 Nom: Pedro
 Població: Burgos
 Pregunta: Buenos días Doctor, hace 15 meses tuve un contacto de alto riesgo (sexo vaginal con persona VIH+ con rotura de preservativo), tengo múltiples elisas de antígeno y anticuerpo negativos (unos 20), el último a los 14 meses y medio, el problema es que he tenido infinidad de síntomas..., dolor de garganta muscular y firbre al mes, aftas bucales recurrentes desde los 4 meses hasta la actualidad y un mucocele recurrente en la zona ventral de la lengua (desde al mes 9 hasta la actualidad). Con todos estos síntomas sague siendo imposible que este infectado por VIH?(también me he realizado pruebas de sífilis, hepatitis, clamidia y gonorrea, todo negativo). Quiero tener un hijo y me da miedo contagiar a mi mujer y quiero estar 100% seguro pero mis múltiples síntomas me hacen temer lo peor, queda alguna posibilidad aunque sea una entré 100000 de estar infectado?, que prueba adicional me puedo hacer para estar 100% seguro? O ya lo puedo estar?. Estoy al límite ya que llevo 15 meses con ansiedad continúa
 Resposta: Ya conoce mi opinión.No está infectado.

 Data Publicació: 15/04/2015 14:01:05
 Nom: juan
 Població: castellón
 Pregunta: Dr, hay casos de gente con pruebas serologicas de anticuerpo y antigeno de 4ta generacion (eia, quimioluminiscencia, etc...) negativas más allá de los 6 meses del último contacto de riesgo y realmente estar infectadas?
 Resposta: Yo no conozco ningún caso

 Data Publicació: 15/04/2015 12:43:09
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Doctor, he realizado varias consultas aquí los ultimos meses, y espero que esta sea la última. Aprovecho para agradecerle su dedicación porque al menos a mí me ha sido de gran ayuda en este aciago periodo de mi vida. Mi caso se resume en que hace catorce meses tuve una relación con persona de serología desconocida. Al mes comencé a tener síntomas (inflamación de ganglios, molestias intestinales, alguna lesión cutánea, picores y quemazón en la boca, ...). Caí en la cuenta de que podrí ser una infección de vih y me hice pruebas a los 2 meses que arrojaron una infección por vhb pero negativo al vih. Como continuaba con los mismos síntomas y molestias me hice pruebas de vih 4 a generación a los 3, 6, 9 y 12 meses. Todas negativas, pero mi convicción de estar infectado por el vih seguía. Ahora he conseguido que la persona con quien tuve esa relación se realice la prueba del vih y es negativa a los 14 meses de aquel episodio ( aunque es muy probable que tenga tambien el vhb). La cuestión es que en esta situación ya sería rocambolesco pensar que estoy infectado por el vih, serín dos seroconversiones tardías en cadena . Qué opina?
 Resposta: Usted ya sabe lo que opino.NO ESTA INFECTADO.

 Data Publicació: 15/04/2015 12:28:15
 Nom: javi
 Població: logroño
 Pregunta: Buenos dias. Hace más de 3 meses tuve una relacion anal con una chica conocida. Fue sin proteccion y sangró un poco.Ella ya se habia hecho una serologia vih, vhb, vhc y sifilis previa que fue negativa. Ahora yo me pregunto si deberia estar preocupado y que pruebas necesitaria para descartar culaquier ets...? Ah no tengo sintomas de nada, no se si eso sirve de algo. Gracias!
 Resposta: Puedes hacerte las mismas pruebas que se hizo ella.

 Data Publicació: 15/04/2015 12:25:34
 Nom: Martí
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Doctor, gracias por su ayuda. El otro dia en el bus, note de la chica que se sento al lado mio algo punzante de su bolsillo. No le di mayor importancia porque soy obsesivo y me sugestiono demasiado con estas cosas, pero al llegar a casa vi en la zona un morado (pese a no ver pinchazo) y no es de ningun golpe. Estoy asustado. Gracias.
 Resposta: Ningún problema

 Data Publicació: 15/04/2015 12:24:47
 Nom: Felipe
 Població: A Coruña
 Pregunta: Buenas Dr. Conoce algún caso de seroconversión pasado un año o ha visto algún articulo creíble al respecto con los análisis actuales de cuarta generación?, me da la sensación que es un tema muy vivo en internet y en los foros como para no ser posible o quizá es mas un mito que otra cosa?
 Resposta: Yo no tengo noticia de ningún caso

 Data Publicació: 14/04/2015 23:46:08
 Nom: Martí
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Doctor Segura, gracias por su ayuda. El otro dia sentado en el bus note tres pinchazos proveniente del bolsillo de la persona de al lado (en la pierna. Me mire despues la zona y no vi lesion de pinchazo, y tampoco quise darle mayor importancia. Soy bastante obsesivo y ahora estoy angustiado porque al dia siguiente vi un morado pequeño en la zona..no se que hacer..gracias Doctor
 Resposta: No tiene que hacer nada

 Data Publicació: 14/04/2015 12:27:16
 Nom: Ricardo
 Població: Santander
 Pregunta: Buenas Dr, su última respuesta me ha inquietado ya que habla de no incrementar la incertidumbre mas de lo necesario y parece que no hay apoyo científico a afirmar que un test negativo a los 3 meses sea suficiente. En mi caso tengo negativos hasta el año y con infinidad de síntomas, esto es totalmente concluyente?, quiero decir que si hace falta hacerme análisis durante dos años para estar 100% seguro lo haré ya que depende de ello la salud de mi mujer y posible futuro hijo, con un año negativo es posible estar infectado y que no se detecte?(elisas anticuerpo y antígeno)
 Resposta: Creo que mi información ha sido bastante clara. En mi opinión y con los datos de que dispongo 3 mese es suficiente independientemente de los síntomas

 Data Publicació: 14/04/2015 11:13:39
 Nom: Toni
 Població: Barcelona
 Pregunta: De las últimas consultas se desprende que hay personas con síntomas sugerentes de infección al cabo de meses y hasta más de un año, que hay médicos y laboratorios que recomiendan seguimiento hasta el año del riesgo, especialmente ante la presencia de síntomas, que hay personas que manifiestan en internet haber seroconvertido pasado el año ... ante todo esto, y considerando que la medicina no es exacta y que la seroconversión está en función de cada organismo, no sería más prudente ampliar los controles de las personas que han tenido un riesgo cierto de contraer la infección y presentan síntomas más allá de los 3 meses? En qué se basan los profesionales que recomiendan hacer pruebas al año si no es en esas incertidumbres?
 Resposta: Tiene razón en que la Medicina no es exacta pero también es cierto que no hay que contribuir a la incertidumbre de las personas creando una angustia excesiva. En Internet se dicen muchas cosas y como todos sabemos muchas no son ciertas. Hace mucho tiempo se aconsejaba hacer las pruebas hasta 1 año, después se consideró que 6 meses era suficiente. Con las nuevas pruebas que incluyen detección de antígeno se consideró que de 12 a 16 semanas era lo más adecuado y algunos laboratorios consideran de 6 a 8 semanas. Yo me reafirmo en los 3 meses como plazo adecuado.

 Data Publicació: 13/04/2015 23:46:26
 Nom: mario
 Població: madrid
 Pregunta: Años despues de un riesgo tengo infinidad de eias y quimioluminiscencias +p24 de 4ta generacion negativas... el caso es que eso pasó hace casi 10 años... y presento en la piel de antebrazos, piernas y pecho poroqueratosis, dermatitis seborreica en la cara, aftas bucales constantes y piel del cuerpo seca. Mi medico dice que todo esto es por mi estres y el dermatologo que a poroqueratosis esta causada por el sol. Yo no acabo de convencerme de todo esto ya que no estuve tanto tiempo expuesto al sol y la verdad me preocupa el hecho de estar infectado de vih y que las pruebas no fueran capaces de detectarmelo. Se que hay un numero pequeño de personas en el mundo que no producen anticuerpos o que no se les detecta esto, espero no ser yo otro caso raro de estos... en internet la poroqueratosis, dermatitis seborreica y aftas constantes la atribullen a estados inmunologicos deficientes... espero que usted pueda y sepa darme calma en este calvario que llevo dentro ya que tengo pareja y una niña. Hay alguna posibilidad de estar infectado? Realmente no estoy infectado al 100%?
 Resposta: Usted no está infectado

 Data Publicació: 13/04/2015 23:43:48
 Nom: tello
 Població: barcelona
 Pregunta: Cuantos años puede sobrevivir un bebe nacido con el vih sin tratamiento?
 Resposta: No comprendo la pregunta. Los niños sobreviven menos que los adultos sin tratamiento. Pero no entiendo porque se iba a dejar de tratar a un niño infectado.

 Data Publicació: 13/04/2015 23:22:32
 Nom: Manolo
 Població: Pamplona
 Pregunta: Buenos días doctor. Soy Bombero y hace un año tuve una exposición al VIH al asistir un accidente de tráfico en el que posteriormente se supo que uno de los socorridos era VIH (estuve expuesto a su sangre). Me han realizado pruebas de cuarta generación a los 3 y 6 meses, tras estas consideré que estaba libre (negativo) y retomé la actividad sexual sin protección. El otro día volví al médico que me hace el seguimiento y este me dijo que me realizara un último examen al año por sí acaso y la responsable del laboratorio dice lo mismo y que por protocolo y xa estar seguros es mejor repetir el test y más aún si presento síntomas extraños. Mi mujer y yo estamos muertos de miedo, me voy a repetir el test, si sale negativo será ya seguro?, como es posible estas diferencias de criterio entre personal médico?, he puesto realmente en riesgo a mi mujer? ( a pesar del negativo a los 6 meses). He leído por internet gente que tenía síntomas como los míos y que asegura que seroconvirtieron pasado el año!!. Ayúdenos por pavor.
 Resposta: Usted y su mujer pueden estar completamente tranquilos

 Data Publicació: 11/04/2015 22:57:10
 Nom: Lorenz
 Població: Valladolid
 Pregunta: A los 4 meses de la exposicion al riesgo me he hecho un test mediante tira reactiva en una farmacia que incluia anticuerpos y antigeno saliendo negativa. Mi medico a quiere hacerme un ELiSa a los 6 meses aun conociendo el resultado. Me lo hare pero.....sabemos con certeza que va a salir negativo igual que el test rapido? Muchas gracias por dedicar su tipo en los demas y por la labor realizada.
 Resposta: Será igualmente negativa pero hay que respetar las indicaciones de su médico

 Data Publicació: 10/04/2015 9:40:25
 Nom: jana
 Població:
 Pregunta: Hola doctor mi pregunta es la siguiente: una persona que apenas conozco le di un clínex para que se secara una herida de los labios de la boca, el clínex que le deje quedo empapado con su sangre, posteriormente dado que estaba en la misma mesa que yo cenando, le pedí a los segundos del acto mencionado si me dejaba un mechero , para poder encenderme un cigarro fuera del restaurante, mi consulta es que cogió el mechero color oscuro y amarillo con las dos manos que tocó la sangre de su herida,`pienso que sus restos de sangre quedaron en sus dedos y consecuentemente en el mechero, dicho mechero entre que me quería encender el cigarro paso de mi mano izquierda a a mi mano derecha, encima ví como se limpiaba los labios con ambas manos,me inquieta por si la sangre se podría haber quedado por mis manos del mechero, y pasarse al cigarro aparte que tengo heriditas o cortes sin tapar por mis manos y además de esto me toqué los labios de la boca un par de veces el momento del mechero ,nunca podría haberme dado cuenta si tenía sangre porque era de noche y fuera no había luz, fue después cuando al cabo de quince minutos lo pensé ¿ve riesgo de contagio de vih?muchísimas gracias
 Resposta: Ningún riesgo. No se coma el coco con historias complejas. Los mecanismos de transmisión se conocen bien y no hay que complicarse la vida.

 Data Publicació: 09/04/2015 13:13:21
 Nom: Carlos
 Població: Gava
 Pregunta: Buenos dias doctor. Me he realizado dos test rapidos de cuarta generacion a los 54 y 84 dias porque me salpico saliva con sangre a mi boca. Son definitivas las pruebas? Gracias.
 Resposta: El de 84 dias si es definitivo

 Data Publicació: 08/04/2015 12:07:33
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Doctor, me gustaría saber si usted en su consulta tiene casos de pacientes que, como muchos de los que consultamos últimamente aquí, siguen convencidos de estar infectados a pesar de el resultado negativo de las pruebas tras muchos meses, y como se resuelven finalmente estos casos?
 Resposta: No tengo casos de este tipo en mi consulta.Tras las pruebas que realizamos quedan convencidos de que no están infectados.

 Data Publicació: 08/04/2015 12:02:10
 Nom: Félix
 Població: Cáceres
 Pregunta: Hola Dr, le solicito su opinión personal sobre el tema siempre activo en los foros de VIH sobre falsos negativos y seroconversiones pasado un año. Con las técnicas actuales es esto posible?, con múltiples pruebas realizadas en diferentes laboratorios y técnicas por un periodo de 12/13 meses es posible pasar por alto una persona infectada de VIH?. Muchas gracias
 Resposta: En mi opinión es imposible

 Data Publicació: 07/04/2015 13:24:43
 Nom: Esteban
 Població: Granada
 Pregunta: Hola Dr. Llevo como 6 meses lellendo los post para ir calmando mis miedos tras una relación de alto riesgo que tuve hace algo más de un año. El problema es que observo como muchos que le consultan han tenido y tienen los mismos síntomas que yo (problemas bucales como aftas, etc...). Esto me tiene asustado ya que o es mucha casualidad o es que es un problema común que en general pasa desapercibido y debido a la excesiva auto observación tras un episodio de riesgo pasa a tener importancia. De todos modos y a pesar de los síntomas y los típicos que estos sean, con pruebas de cuarta generación negativas a los 13 meses no es posible estar infectado verdad?, o queda alguna mínima posibilidad?, gracias por su tiempo y su paciencia.
 Resposta: Repito lo mismo de siempre, esos síntomas son comunes a muchas enfermedades y la prueba negativa a partir de los 3 meses asegura que no se está infectado

 Data Publicació: 07/04/2015 12:20:48
 Nom: Fran
 Població: Murcia
 Pregunta: Una prueba NAT tiene ventajas sobre un Elisa para el diagnóstico de la infección por VIH?
 Resposta: Las pruebas NAT basadas en la detección de ácidos nucleicos pueden reducir algo el periodo ventana y por lo que yo sé se utilizan especialmente en la sangre de donantes para futuras transfusiones. Para los casos habituales sigo recomendando las pruebas de detección de anticuerpos y antígeno p24

 Data Publicació: 07/04/2015 11:03:31
 Nom: Sonia
 Població: Cornella
 Pregunta: Buenos días, He leído sus respuestas anteriores, y sé que usted considera definitiva cualquier prueba a los 3 meses. Pero es que estoy realmente muy preocupada. Yo tuve una relación de riesgo hace ya casi 3 años y medio. A las dos semanas de la relación presenté síntomas muy relacionados con el VIH que me duraron 1 semana (ganglios inflamados, fiebre, llagas en la boca…). Me realicé varias pruebas rápidas pero solo de anticuerpos en farmacias de Barcelona, a las 9 semanas, 13 semanas, 10 meses y 15 meses. Todas con resultado negativo. Pero este año he tenido, y aún tengo, problemas de salud (bucales, cambios en la menstruación, intestinales….) que he leído en varias webs que son típicos de infección por VIH. De verdad que, dado los síntomas que presenté a las 2-3 semanas del riesgo tan característicos de VIH y mis problemas de salud de este año, ¿no me recomendaría repetirme las pruebas? Puedo estar segura de que no tengo infección por VIH? Muchísimas gracias
 Resposta: Todo el mundo puede hacerse las pruebas cuando lo considere conveniente. Es evidente que respecto a la relación de riesgo que usted comenta puede estar tranquila.

 Data Publicació: 06/04/2015 21:22:16
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Dr tengo una duda muy grande y estoy muy desesperada a ver si me puede a y usar. Estuve presente en un accidente automovilístico y entre el desespero me llene de sangre hasta en el rostro q por cuentaje hay de contraer HIV. GRACIAS
 Resposta: En principio no debería preocuparse. El riesgo es pequeño y lo más probable es que la persona no estuviese infectada. Si le queda alguna preocupación hagase la pueba a los 3 meses y listo

 Data Publicació: 06/04/2015 21:18:33
 Nom: miquel
 Població:
 Pregunta: Hola doctor.a los 3 meses de tener sexo oral sin proteccion me hice una prueba rapida creo que de cuarta generacion (me la hicieron en actua valles) y salio negativo.ya no.hace falta que me haga ninguna mas y estar tranquilo? Gracias.
 Resposta: Puede estar tranquilo

 Data Publicació: 06/04/2015 21:16:45
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Eso quiere decir que con una prueba elisa negativa al año puedo mantener relaciones con mi mujer sin temor de cotagiarla el vih?
 Resposta: Por descontado

 Data Publicació: 06/04/2015 21:13:55
 Nom: Jose
 Població: bcn
 Pregunta: Buenas doctor.me he realizado varias pruebas rapidas de 4°generacion hasta cumplir los tres meses y todas son negativas.ahora despues de 9 meses del riesgo llevo unos dias con una especie de resfriado , dolor de oido y garganta que no se van...puedo estar tranquilo y no relacionar una cosa con la otra?muchas gracias
 Resposta: No tiene ninguna relación.Esté tranquilo.

 Data Publicació: 06/04/2015 21:02:13
 Nom: Enric
 Població: Palma
 Pregunta: Buenos días, se de antemano su opinión sobre hacerse test pasados 6 meses. Personalmente opino lo mismo en general pero en mi caso no lo tengo claro. Tuve una relación con rotura de preservativo con una persona VIH+(lo supe después por lo que dudo q los síntomas fueran somatizados), tuve al mes fiebre, dolor muscular y una erupción en la piel. A los 6 meses problemas bucales (úlceras recurrentes orales) y a los 11 meses candidiasis bucal. Tengo 20 elisas de cuarta generación (Ac y agp24) negativos desde los 3 meses hasta el año. Estos resultados son totalmente definitivos a pesar de la sintomatologia tan sugestiva?. Muchas gracias
 Resposta: Los síntomas fueron sugerentes pero las pruebas son definitivas.No está infectado

 Data Publicació: 04/04/2015 0:45:30
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Tengo infección por vhb diagnosticada hace 10 meses, y durante este último año desde una relación desprotegida con una persona seropostiva he tenido (y tengo) infinidad de síntomas relacionados con la infección por vih, quiero saber, con absoluta sinceridad, si a pesar de un elisa negativo al año existe aun alguna posibilidad, por remota que sea de estar infectado por el vih. Tengo familia y quiero saber si pueden estar en riesgo mi mujer y mis hijos, aunque el riesgo sea pequeño
 Resposta: En mi opinión puede estar completamente tranquila

 Data Publicació: 04/04/2015 0:12:35
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola dr soy trabajadora de la salud y al retirar una vida descarte el equipo y al descartar lo en la papelera correspondiente salpicó sangre y me cayo en la cara y una gotica en el ojo hay riesgo de Hiv
 Resposta: Consulte al Servicio de Salud Laboral para saber si hubo o no riesgo.Depende de quien procedia la sangre pero en cualquier caso es un accidente de muy bajo riesgo

 Data Publicació: 02/04/2015 10:47:34
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola doctors, la meva situació és la següent: he quedat amb un noi i hem començat a besar-nos. Al cap d'una estona he notat que jo tenia sang als llavis i després hem comprovat que eixa sang era meua ja que ell tenia els llavis completament nets i sense cap ferida aparent. Ho hem deixat de seguida i no hi ha hagut cap tipus de penetració, ja sigui oral o anal, per tant el contacte amb altres fluïds teòricament ha estat nul. Jo m'he vist que tenia una petita ferida d'on brollava alguna goteta de sang. És això una situació de risc? Moltes gràcies per la seua atenció.
 Resposta: No crec que hagués cap risc

 Data Publicació: 01/04/2015 0:45:49
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Hola. Hace 4 meses tuve una relación de riesgo con un hombre. Hace un mes comencé a tener un ganglio inflamado en el cuello. Me realicé una prueba de anticuerpos de VIH tipo 1 y 2, y una NAT, ambas con resultados negativos. ¿Cree que puedo estar infectado, o si debería repetir las pruebas? He escuchado que puede haber seroconversiones tardías.Estoy muy asustado. Gracias
 Resposta: En mi opinión no hace falta que se haga nada más

 Data Publicació: 31/03/2015 15:06:19
 Nom: Marcos
 Població:
 Pregunta: Hola Doctor, Gracias de antemano. Hace 5 meses mantuve sexo anal con un hombre sin protección (desconozco si es VIH positivo o no). A los dos y tres meses realicé una prueba ELISA de 4a generación con resultado negativo en ambos casos. A los 4 meses realicé otra prueba de anticuerpos anti - VIH 1 y 2 (quimioluminiscencia) y una NAT, ambas con resultado negativo. ¿ Usted cree que debería repetir la prueba o es un resultado totalmente fiable. Gracias.
 Resposta: En mi opinión es completamente fiable.

 Data Publicació: 29/03/2015 21:56:55
 Nom: Lluis
 Població: Tarragona
 Pregunta: Sinceramente, si tuviera un hijo con pruebas negativas pasado el período ventana, pero con sintomatología sugestiva de la infección por vih y un episodio de riesgo alto que la hubiera podido ocasionar, qué haría, doctor?
 Resposta: Logicamente haría lo mismo que con cualquier otra persona

 Data Publicació: 27/03/2015 13:48:25
 Nom: Juan
 Població: Madrid
 Pregunta: Buenos días, Ayer un compañero tenía una herida en la mano con sangre. Estábamos desayunando juntos y le pedí una servilleta. Me la ofreció y yo la utilicé para limpiarme las manos. Posteriormente me percaté de su herida en la mano, previamente no la había visto, la cuál todavía tenía la sangre fresca. Yo también tenía un pequeño corte en mi mano. Seguramente sea una idea obsesiva, pero no puedo evitar tenerla. Si la servilleta que él me ofreció hubiera estado manchada por su sangre, y tocara con mi cortecito, podría haber algún riesgo en caso de que él estuviera enfermo?
 Resposta: No se complique la vida.No hay riesgo.

 Data Publicació: 26/03/2015 18:41:37
 Nom: Martí
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Doctor, gracias de nuevo. En un aula, en la que se pudo sentar alguien en las anteriores clases, me di ayer un golpe con el codo con la esquina de una pared estucada, justo al lado del asiento. Me hice una herida. Me preocupa poder haberme expuesto.
 Resposta: No se obsesione con cosas raras.Ninguna de esas cosas tiene riesgo

 Data Publicació: 26/03/2015 18:31:42
 Nom: Sònia
 Població: Barcelona
 Pregunta: Bona tarda, Acabo de venir de la consulta de la estheticiene i tinc un dubte. M'he fet la fotodepilació. Per fer-la, primer et rasuren amb una gillette d'un sol ús, fins aqui cap problema. Però després t'extenen com una mena de gel amb una espàtula. Quan m'ha extès el gel, jo tenia una mica de sang que m'havia fet ella mateix amb la gillette , i m'he fitxat que aquesta espàtula no és d'un sol ús. És cert que la netegen entre un client i altre amb una mica de paper, però ni l'esterilitzen ni res. Jo he vist l'espàtula neta, però pot haver algun tipus de risc en el cas que el client anterior també hagi sagnat i estigui malalt?
 Resposta: Sempre es important extremar les mesures higiéniques pero no hi ha cap perill

 Data Publicació: 25/03/2015 18:41:41
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Aunque ya conozco su opinión sobre el período ventana de 3 meses, la realización de pruebas de 4a generación durante los meses posteriores (4, 6, 10, 12 meses) con resultados negativos, tiene valor añadido para confirmar que no hay infección? Se puede considerar un dato para dar confianza a los que no la tenemos?
 Resposta: Logicamente da seguridad pero no soy partidario de repetir las pruebas y menos transcurridos más de 6 meses

 Data Publicació: 22/03/2015 0:44:38
 Nom: Angel
 Població: Logroño
 Pregunta: Ayúdeme por favor, soy angel de Logroño, hoy mismo al poco de hacerle la consulta sobre la ranula y el VIH, mi hija pequeña se ha hecho una herida y le he tenido que curar yo, he tenido una precaución extrema pero estoy histérico pensando en la posibilidad de contagio. Tengo test negativos (16 elisas de antígeno y anticuerpo desde el tercer mes hasta el mes 12 ) pero padezco de una ranula desde hace 4 meses. Ayúdeme por favor, que puedo hacer, seguro que no hay opción de que este contagiado?, mi hija tiene sólo 3 años!!
 Resposta: No me pregunte más ya le contesté y no volveré a hacerlo

 Data Publicació: 22/03/2015 0:42:13
 Nom: Cesitar
 Població: Perú
 Pregunta: Estimado Dr. le escribo porque me sucedio algo que me tiene preocupado. Sucede que fui a la casa de mi mama y mi hermana estaba con su amiga (25años aprox). Ella entro al baño y unos minutos despues yo use el baño pero estaba con restos de orina bueno hasta hi todo normal. Lo que hice fue bajar la palanca hasta que pase y limpiar con papel la taza. Luego procedi a ocuparme pero al momento de desechar los papeles observe que habia papeles con restos de sangre menstrual en en tacho, presumo que fueron de la chica (amiga de mi hermana). Tengo temor de contagiarme de vih por haber usado el mismo baño o haber usado el papel higienico. Ayudeme y disculpe la molestia.
 Resposta: No hay ningún riesgo de contagio

 Data Publicació: 22/03/2015 0:26:25
 Nom: Pedro
 Població: Lugo
 Pregunta: Hola Dr. Voy a intentar ser lo más claro posible ya que espero tener una respuesta lo más clara posible. Asumiendo que en medicina no existe el 100%, tras 13 meses y medio de un riesgo muy alto de adquirir VIH con pruebas negativas hasta la fecha (más de 15 elisas de cuarta generación y tres pcrs) queda alguna opción de estar infectado aunque sea ínfima? Tengo mujer e hijos y debido a mis síntomas sigo con miedo de retomar mi vida sexual. Muchas gracias!
 Resposta: No se cuantas veces tendré que repetir lo mismo. No está infectado.

 Data Publicació: 20/03/2015 14:03:48
 Nom: Susana
 Població: Barcelona
 Pregunta: Doctor, Tuve una relación de riesgo hace unos 4 años, y a las 3 semanas tuve síntomas que muchos sitios relacionan con el VIH (llagas en la boca y labios muy cortados). Me realicé varios test rápidos de anticuerpos en farmacias de Barcelona (el último pasado el año del riesgo). Todos dieron resultado negativo. Pero me preocupa el hecho de que estos últimos años he tenidos problemas bucales y en los labios, así como cambios en el ciclo menstrual (menor cantidad y duración). Yo estaba tranquila con mis resultados negativos, pero veo mucha gente que pregunta por riesgos que tuvo hace tiempo y que siguen dudando de sus resultados, incluso después de múltiples pruebas negativas tras los 3 meses de riesgo (inclusos tas múltiples ELISAS y PCR). Según su experiencia y conocimiento, con una prueba rápida de anticuerpos negativa al año de la relación, y si no he tenido otros riesgos ¿puedo olvidarme del VIH a pesar de los síntomas que tenga? Ahora que han pasado 4 años de la relación ¿hay algún síntoma que debiera hacerme repetir la prueba? Muchas gracias.
 Resposta: Ya he repetido lo mismo mil veces.Leer mis respuestas antes de preguntar siempre lo mismo.No hay ningún riesgo.

 Data Publicació: 19/03/2015 13:43:03
 Nom: Angel
 Població: Logroño
 Pregunta: Disculpe Dr, pero tengo mujer e hijos y ponerlos en riesgo me aterra, con pruebas negativas hasta el año (unas 16 elisas de antígeno y anticuerpo) puedo estar seguro de no estar infectado a pesar de tener una ranula desde hace meses?, he leído un estudio de Zimbaue que dice q las tabulas son un indicativo claro de VIH
 Resposta: Ya le he contestado

 Data Publicació: 19/03/2015 13:38:42
 Nom: Angel
 Població: Logroño
 Pregunta: Dr, entonces las ranulas y mucoceles no se relacionan directamente con el VIH?, porque en varios estudios lo afirman?
 Resposta: Muchas cosas pueden relacionarse con el VIH pero si no existen anticuerpos hay que buscar otras causas

 Data Publicació: 18/03/2015 17:29:42
 Nom: Angel
 Població: Logroño
 Pregunta: Hola Dr, tuve riesgo sexual alto de contraer VIH hace poco más de un año, tras tener síntomas al mes me he realizado test de antígeno y anticuerpo desde el mes 3 hasta el 13 mensualmente siendo todos negativos. Desde hace 4 meses presento una ranula superficial recurrente (mucocele) y he leído varios artículos que relacionan estas lesiones directamente con VIH. Estoy aterrado, puedo descartar al 100% la infección por VIH a pesar de mi ranula?, me hago mas test? Una pcr?
 Resposta: No hace falta que se haga ningún test más.No estáinfectado.

 Data Publicació: 18/03/2015 17:25:45
 Nom: L.N
 Població:
 Pregunta: buenas tardes, estaba desayunando en un bar, y el vaso rozo el servilletero que había apartado antes, porque tenia una servilleta algo parecido a una buena mancha de sangre, no se si era muy reciente, bebiendo con el vaso roce sin darme cuenta dicha servilleta con la mancha, y seguí en mi distracción terminando de leer el periódico, luego me di cuenta de lo ocurrido,¿ hay riesgo de contagio? ya que bebí por todos los lados de dicho vaso que éste rozo por la zona por donde se bebe, del borde la servilleta manchada del servilletero , y de ahÍ a mi boca.Gracias que tenga buen día.
 Resposta: Ningún riesgo

 Data Publicació: 18/03/2015 11:15:28
 Nom: Cati
 Població:
 Pregunta: Hola buenas tardes ,estaba bebiendo un café con leche en una terraza y una mujer que por desgracia se apreciaba que era indigente y que no estaba en plenas facultades psíquicas , me pidió un cigarro, mientras me hablaba muy cerca de mi y de la mesa, escupía o salpicaba con su saliva,cuando se fue en ese momento no caí en la cuenta y seguí bebiendo del café con leche, a lo que después de terminarme la bebida, caí en la cuenta que perfectamente su saliva cuando hablaba podría haber caído mas de alguna gota dentro de mi vaso , ya que salpicaba bastante, y estaba muy cerca de mi y del vaso, no sé si podría poseer algo de sangre esa saliva o no , ¿se puede correr algún riesgo de contagio de vih ? mil gracias doctor.
 Resposta: Ningún riesgo

 Data Publicació: 16/03/2015 16:57:38
 Nom: Martí
 Població: Barcelona
 Pregunta: Muy buenas tardes Doctor, gracias de nuevo por su más que encomiable ayuda. El otroa día estuve en un Restaurante Oriental, pedí comida para llevar. Soy aprensivo, y me fijé que la camarera tenia el borde de una uña de color rosa. Después de 12 horas (guardé la comanda y me la comí a las 12 horas) me empezó a entrar la idea de que si lo que tenia era sangre en la uña y si pudiese haber caido en la comida. La sangre si distingue no? Cree que son paranoias mías? Gracias Doctor.
 Resposta: No sé si son paranoias pero si exageraciones.No hay ningún riesgo.

 Data Publicació: 16/03/2015 15:39:53
 Nom: Andrés
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola Doctor, hace unos 14 meses tuve un riesgo sexual con una chica VIH+, al mes tuve síntomas y he ido teniendo síntomas persistentes bucales (aftas recurrentes, sensación de quemazón, etc...), debido a que tengo pareja y por el temor a contagiarle evité contacto sexual desprotegido y me he realizado pruebas hasta el año ( unos 15 elisas de antígeno y anticuerpo de cuarta generación desde los tres meses al año y cuatro pcrs a los 4 6 11 y 12 meses) todo negativo. A partir de los 8 meses retomé el contacto sexual desprotegido con mi mujer y ahora a comenzado con síntomas grupales y dolor muscular lumbar, estoy aterrorizado y pensando que le he contagiado, es posible que yo tenga VIH y no me ha detectado por alguna causa?, estoy al límite de nervios y ansiedad, ayúdeme por favor, hay alguna otra prueba que me pueda hacer para estar 100% seguro de no este infectado?
 Resposta: No se haga más pruebas.No está infectado.

 Data Publicació: 15/03/2015 0:29:22
 Nom: Esteban
 Població: Granada
 Pregunta: Perdona, pero quiere decir que es seguro que no estoy infectado independientemente de los síntomas que tenga verdad?. Si es así este es el mejor día de mi vida. Mil gracias doctor!!
 Resposta: Eso mismo

 Data Publicació: 13/03/2015 12:43:20
 Nom: Esteban
 Població: Granada
 Pregunta: Hola Dr. Tuve un riesgo alto de contraer VIH hace un año. Al mes presente síntomas y actualmente los sigo presentando aunque mis pruebas salen negativas (elisas de anticuerpos y antígeno a los 3,6,9 y 12 meses. Queremos tener hijos y mi médico de familia me dice que yo soy el q asume el riesgo y que nunca puedo descartar al 100% la infección. Piensa lo mismo? O tras 4 elisas hasta el año e incluso una pcr negativa q me hice el otro día puedo estar 100% seguro e ir a por un niño sin poner en riesgo a mi mujer? Gracias
 Resposta: En este caso concreto no estoy de acuerdo con su médico.Puede estar tranquilo y tomar las decisiones que considere oportunas

 Data Publicació: 12/03/2015 18:09:19
 Nom: Sergio
 Població: St. coloma
 Pregunta: Doctor con una prueba de anticuerpos vih 1,2 negativa a los 4 meses sexo anal con prostituta subsahariana puedo estar tranquilo a pesar de síntomas y malestares, dígame que si por favor.
 Resposta: Si puede estar tranquilo pero sea prudente en próximas situaciones

 Data Publicació: 12/03/2015 12:19:23
 Nom: H.
 Població:
 Pregunta: Buenas doctor, soy una chica, estaba en una tienda de cosmética, cuando una pareja de novios del mismo sexo ,hombres,manipulaban una bolsa de jabón efervescente,la dejaron en su sitio y luego a los 3 o 4 segundos fui a coger el mismo producto que habían dejado,cortándome con el envoltorio y haciéndome sangre en la parte superior del dedo pulgar , ya que salía por ambos lados de dicho envoltorio para hacerle que este fuera mas bonito,unas hileras en forma de triángulos puntiagudos de algún material parecido a plástico con papel de plata, bastante punzantes y duras por ser ,digamos, plástico.Ahora pienso que si les hubiera pasado lo mismo a estos chicos, segundos antes de yo cogerlo, si me podría haber entrado sangre en mi herida de ellos,sangre que hubieran dejado por en el envoltorio , ya que no me he fijado , porque al cortarme lo he soltado enseguida¿cree que es posible un contagio de vih?muchas gracias!!!!
 Resposta: Ningún peligro.No se obsesione por esas cosas

 Data Publicació: 11/03/2015 22:53:32
 Nom: fer
 Població: bcn
 Pregunta: Doctor veo que usted insiste en la prueba de vih 1,2 más Agp24, mi caso es riesgo sexual con chica africana, y a los Tres meses y poco de dicho riesgo, tan solo me realizó mi médico de familia una prueba serum ac anti vih1,2 dándome negativa, he vivido bajo muchísimo stress y presente varios síntomas pero mi prueba de anticuerpos dio negativa y no contenía ag p24, tengo entendido que este solo esta presente las primeras semanas luego se vuelve indectetable,En fin solo quiero saber si con la prueba que me hizo mi médico por el cap dando negativa y a pesar de varios síntomas puedo descartar vih a pesar de que la prueba no tuviera ag p24.
 Resposta: Es mejor determinar el antígeno pero de todas formas 3 meses son suficiente

 Data Publicació: 11/03/2015 22:50:30
 Nom: Pep
 Població: Alacant
 Pregunta: La prueba que me he realizado a los 3 meses CMIA, no indica que incluya detección del antígeno p24. La realicé en el Centros de Información y Prevención del Sida de la Consellería de Sanidad. Ante la duda ¿debería hacerme una prueba rapida que si detecta antigeno en una farmacia?
 Resposta: No hace falta.3 meses es suficiente.

 Data Publicació: 11/03/2015 18:41:04
 Nom:
 Població: barcelona
 Pregunta: Buenos días, Le explico mi caso. Hace unos 5 años tuve una relación de riesgo, tras la cual (a las 2-3 semanas) tuve síntomas típicos de primoinfección por vih. Me realicé varias pruebas rápidas solo de anticuerpos en farmacias (la última a los 14 meses del riesgo), todas con resultado negativo. El problema es que durante estos últimos años he tenido problemas de salud que podrían relacionarse con el vih. Usted en sus respuestas recomienda una prueba de anticuerpos + antígeno para descartar la infencción. En mi caso las pruebas fueron SOLO rápidas de anticuerpos y hace ya 4 años. Dado mis síntomas, ¿debería repetir las pruebas con las técnicas actuales? ¿debería hacerme una pcr o un elisa con detección de antígeno, o con las pruebas rápidas que me hice en su día puedo descartar completamente la infección por vih? Gracias
 Resposta: No hace falta que se haga ninguna prueba más.Ud. no está infectado

 Data Publicació: 11/03/2015 18:30:10
 Nom: Mari
 Població:
 Pregunta: Hola doctor, estoy muy preocupada, ayer fui al baño de un bar, justo después de orinar, al secarme mi vagina con un clinex que saque de mi bolso, este por lo visto había rozado la tapa del wc y vi que tenía sangre, de otra persona obviamente, ahora estoy asustada, porque como ya le he comentado, me seque con el clinex con sangre (parecía bastante reciente la sangre,es decir fresca) ,acto seguido , después de secarme fue cuando vi eso y me asuste, observe la tapa del water y efectivamente habia restos de sangre de otra persona.Cree que hay mucho riesgo de contagio por secarme con papel con sangre (,ya que puede haberme en entrado por alguna heridita por depilación o por el interior de mi zona genital) muchas gracias por la ayuda.
 Resposta: Creo que no hay ningún riesgo

 Data Publicació: 11/03/2015 18:21:51
 Nom: Pep
 Població: Alacant
 Pregunta: Después de justo 3 meses de una relación de riesgo me he realizado una prueba mediante extracción de sangre con resultado negativo. Fue una prueba conjunta CMIA para sifilis y VIH. Puedo descartar las infecciones o debo realizar otra prueba mas adelante? ¿Podría decirme, con los datos que le doy si es de 3ª o 4ª generación? Muchas gracias.
 Resposta: En principio es suficiente aunque es mejor que la prueba incluya la detección del antígeno p24 y no sé si es su caso

 Data Publicació: 11/03/2015 12:57:07
 Nom: Felipe
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Hola doctor. Es posible estar infectado por el Vih y que las pruebas no le detecten a los 14 meses?. En mi caso tengo unos 16 elisas de cuarta generación negativos desde los tres hasta los 14 meses pero he tenido un sinfín de síntomas, dolores musculares, garganta, aftas bucales e incluso una cándidas is oral. A pesar de estos síntomas, puedo descartar por completo el Vih?. Muchas gracias!
 Resposta: Ya lo he explicado mil veces,no hace falta hacerse tantas pruebas,es un gasto inutil,con la primera que se hizo ya tenia bastante para comprobar que no está infectado.

 Data Publicació: 11/03/2015 12:14:55
 Nom: Víctor
 Població: Bilbao
 Pregunta: Hola Dr. Hace ya 12 meses que tuve un riesgo con una chica positiva (sexo vaginal no protegido por rotura ), tras esto tuve síntomas al mes (dolor garganta y diarrea) y me realice pruebas desde los 3 meses hasta el año (elisas de anticuerpo y antígeno mensualmente en los meses 3,4,5,6,9,10,11 y 12) todos negativos. El problema es que desde hace tres meses presento una ranula (ampolla en el piso de la boca que se forma y se rompe semanalmente). Me han dicho que puede ser debido a algún pequeño traumatismo (estuve en el dentista justo antes de esto) aunque he leído que también se produce en personas con enfermedades autoinmunes como VIH. Estoy muerto de miedo y tomando ansioliticos. Puedo descartar al 100% la infección, es posible que este infectado con algún subtipo extraño o que sea un caso de seroconversion tardia?
 Resposta: No está infectado por el VIH

 Data Publicació: 11/03/2015 12:11:19
 Nom: Silvia
 Població: Girona
 Pregunta: Buenos días, Hace unos seis meses he iniciado una relación. Desde hace un mes aprox. dejamos de utilizar preservativo, ya que después de hablar de nuestra salud sexual así lo decidimos. A mi me han surgido dudas ahora ya que él se hizo análiticas en su ambulatorio de barrio después de transcurridos dos meses y medio después de su ultima relación sexual. Las analíticas le salieron correctas. Ahora veo que el periodo ventana es de tres meses, y el esperó tan sólo 2 y medio. Se lo he comentado y me dice que su médico consideró ese periodo correcto para hacerse las pruebas. Yo soy muy obsesiva con este tema, y ahora no acabo de estar tranquila. Se puede considerar correcto un periodo ventana de 2,5 meses ? Muchísimas gracias.
 Resposta: 2 meses y medio es bastante seguro, hay gente que considera 12 semanas en lugar de los 3 meses. En su caso son 10 o 11 semanas.Yo prefiero los 3 meses. Es importante que se tratase de una prueba de 4ª generación que incluya el antígeno. Por otra parte,dejar de usar el preservativo es una decisión personal que respeto pero que representa asumir rriesgos

 Data Publicació: 11/03/2015 11:55:03
 Nom: Alfonso
 Població: Salou
 Pregunta: Hola Dr, hace un año tuve un riesgo sexual con una chica VIH+, al mes tuve síntomas típicos de primo infección, a los 9 meses comencé a tener más aftas bucales de lo normal y ahora al año tengo un poco de dermatitis seborreica en el cuello. La cuestión es que tengo mas de 10 elisas de anticuerpos y antígeno negativos hasta el año e incluso 4 pcrs también negativas. Soy negativo seguro? Mis síntomas me hacen pensar lo peor
 Resposta: Es negativo seguro

 Data Publicació: 11/03/2015 11:48:57
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Doctor, como podemos acabar con esta pesadilla los que llevamos 8, 10, 12 meses o más con este sinvivir? Conforme a su experiencia, como consiguen salir de este laberinto los pacientes que a pesar de pruebas negativas siguen sintiendo que tienen el vih, porque, como en mi caso, notan que su cuerpo les lanza permanentemente mensajes de que es así?
 Resposta: Yo no puedo hacer má para convencerles.Esto acaba siendo un problema psicológico como el que tiene miedo a otras enfermedades o a otras situaciones.Quizás en algunos casos conviene pedir ayuda a un psicólogo

 Data Publicació: 09/03/2015 23:32:59
 Nom:
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenos días, Le expongo mi caso. Hace unos 5 años tuve una situación de riesgo. A las 2-3 semanas presenté varios síntomas característicos de primoinfección. Pasados los 3 meses me realicé varias pruebas rápidas (solo de anticuerpos) de vih en farmacias de Barcelona, la última a los 15 meses del riesgo. Todas dieron resultado negativo. El problema es que estos últimos años he tenido problemas de salud que pueden relacionarse con el vih. He leído en sus respuestas que usted recomienda una prueba de anticuerpos + detección de antígeno a los 3 meses del riesgo. Teniendo en cuenta mis síntomas y que mis pruebas fueron hace 4 años y SOLO de anticuerpos, ¿cree usted que debería repetirme las pruebas con las técnicas actuales? ¿Debería realizarme un ELISA+antígeno o un PRC o con los resultados que tengo puedo ya descartar totalmente la infección por VIH? Muchas gracias.
 Resposta: Con los resultados que tiene es más que suficiente para estar tranquilo

 Data Publicació: 09/03/2015 23:30:38
 Nom: Mari
 Població:
 Pregunta: Buenos días, le escribí con anterioridad, lo que no veo la respuesta, quizá sea algún error mio, y no lo halla mandado bien, estoy preocupada, soy una mujer, que fui a un baño público, tras orinar saque un clinex de mi bolso, y me sequé el pubis, en ese movimiento mientras me secaba, el papel rozo por lo visto unas manchas de sangre frescas, en estado liquido totalmente ,que se encontraban por la tapadera y parte de la base del wc, me di por lo tanto cuenta tras secarme que había sangre en el pañuelo, ya que había sido en el trascurso de la acción de secado , siento una gran preocupación, ya que no sé si eso es suficiente para que pueda infectarme al haber entrado en contacto con mi área genital,y haber entrado en el interior de mi organismo ,aparte debido a una depilacion tengo pequeñas heriditas en esa zona,¿cree que existe riesgo de contagio de vih? Agradecida por su respuesta, saludos!
 Resposta: Yo creo que no hay ningún riesgo

 Data Publicació: 09/03/2015 23:28:32
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: En ningún caso indica a sus pacientes una prueba de anticuerpos más allá de los 3 meses si ya tienen una prueba negativa a los 3 meses del riesgo? Aunque tengan síntomas de primoinfección, posible coinfección o en otras circunstancias?
 Resposta: Yo en ningún caso pero respeto que otros lo hagan. Para asegurar que los 3 meses es suficiente es mejor que sea una prueba de cuarta generación que incluya la detección del antígeno

 Data Publicació: 08/03/2015 19:49:31
 Nom: Marco
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola buenas tardes Dr., tuve cierto riesgo como insertivo en sexo anal sin preservativo, con duración de segundos o algo menos de 1 minuto, el de 10 de Febrero. Me realicé las pruebas de anticuerpos y antígenos p24 el día 27 de Febrero (realizadas en Hospital 12 de Octubre). Hoy día 6 de Marzo recogí los resultados con negativo en todas las ETS. En el caso de haberme infectado, ¿es posible o con seguridad que ya entre los 10-15 días hubiera aparecido un resultado positivo en los antígenos p24? ¿Qué porcentaje o fiabilidad tendrían las pruebas? Me realizaré otras pruebas en 3 meses. Agradecería respuesta a las preguntas. Muchas gracias y saludos.
 Resposta: 17 dias es muy pronto,a veces puede detectarse el antígeno pero debe esperar a los 3 meses

 Data Publicació: 08/03/2015 19:49:30
 Nom: Marco
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola buenas tardes Dr., tuve cierto riesgo como insertivo en sexo anal sin preservativo, con duración de segundos o algo menos de 1 minuto, el de 10 de Febrero. Me realicé las pruebas de anticuerpos y antígenos p24 el día 27 de Febrero (realizadas en Hospital 12 de Octubre). Hoy día 6 de Marzo recogí los resultados con negativo en todas las ETS. En el caso de haberme infectado, ¿es posible o con seguridad que ya entre los 10-15 días hubiera aparecido un resultado positivo en los antígenos p24? ¿Qué porcentaje o fiabilidad tendrían las pruebas? Me realizaré otras pruebas en 3 meses. Agradecería respuesta a las preguntas. Muchas gracias y saludos.
 Resposta: 17 dias es muy pronto,a veces puede detectarse el antígeno pero debe esperar a los 3 meses

 Data Publicació: 06/03/2015 11:49:38
 Nom: Didac
 Població: Tarragona
 Pregunta: Bona tarda: A la meva parella i a mi ens han detectat la sifilis: la meva parella 1/64, jo 1/128. El tractament ha estat 3 dosis de 2,4 milions penicilina g en tres setmanes, a raó de dosi per setmana. La pregunta és: darrera de l' última dosi, quina és la possibilitat de que la bacteria continuï activa i contagiosa al nostre cos?
 Resposta: El tractament es correcte i en principi tot anirà bé si bé es cert que poden produirse casos de reactivació posteriors.Parli amb el seu metge.

 Data Publicació: 06/03/2015 11:44:40
 Nom: Roque
 Població: Madrid
 Pregunta: Las personas con hepatitis b crónica, y en tanto que la infección afecta a su sidtema inmunitario, pueden tardar más de 3 meses en hacer la seroconversión al vih?
 Resposta: Ya he dicho mi opinión en este tema,la prueba con detección de antígeno y anticuerpo a los 3 meses es suficiente en todos los casos

 Data Publicació: 05/03/2015 10:12:09
 Nom: Rosa
 Població: Bcn
 Pregunta: Bona nit, voldría saber en quina de les fases del vhi / sida es pot donar més freqüentment la infecció per protozoos, paràsits...etc. També si coneix associació entre entamoeba histolyca y vhi. Moltes gràcies.
 Resposta: En la fase inicial de l'infecció la carga viral es molt alta i poden disminuir temporalment els CD4 i poden apareixer algunes infeccions per paràsits i protozoos pero aquestes infeccions apareixen sobre tot en les fases avançades amb els CD4 molt baixos. L'amebiasi no es autoctona del nostre pais i per tant es raro que aparegui en els nostres pacients

 Data Publicació: 04/03/2015 18:58:02
 Nom: Pedro
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenos días, estoy en una situación similar a la de muchos, con síntomas que achaco al vih y analíticas Elisa negativas hasta el año. Sé qué lo ha repetido mil veces y que en su opinión a los tres meses el resultado es totalmente definitivo pero me gustaría saber para quedarme más tranquilo en que basa su opinión, me explico. Entiendo que su experiencia profesional es amplísima en este campo pero al margen de su experiencia entiendo que en las reuniones médicas a las que ha acudido en los últimos años y/o últimas publicaciones no hay evidencia o casos conocidos de falsos negativos más allá de los tres meses con los elidas actuales. Es esto así?, muchas gracias y disculpas por la insistencia que tenemos en el tema pero tras un riesgo alto y con síntomas cuesta mucho no pensar en que el resultado puede no ser fiable.
 Resposta: Yo me baso en las publicaciones científicas,en mi experiencia personal y en los estudios que evaluan las pruebas diagnósticas.Mi opinión ya la conoce.

 Data Publicació: 04/03/2015 18:25:18
 Nom: Adrián
 Població: Tudela
 Pregunta: Buenos días Dr. Tras tres 4 meses de un riesgo alto con persona vih+ me realicé pruebas de anticuerpos y antígeno junto con una pcr a los 4,8 y 12 meses. Tras esto conseguí una consulta con un médico de infecciosas debido a que seguía con síntomas susceptibles de vih. El médico me explicó que tras este periodo es imposible dar negativo en anticuerpos y virus en sí (agp24 o prueba pcr) ya que si estuviera infectado daría positivo en anticuerpos antígeno o en ambos ya que el antígeno o en su defecto la carga viral se podría llegar a hacer indetectable pero sólo debido a la presencia de anticuerpos por lo que se detecta uno u otro. Esto es así?, puedo descartar al 100% la infección sean cuales sean mis síntomas?
 Resposta: Puede estar tranquilo al 100% y con la determinación de anticuerpo basta

 Data Publicació: 03/03/2015 18:59:13
 Nom: ferran
 Població: manresa
 Pregunta: Una prueba rápida a los 3 meses es definitiva para el VIH 2 o no es tan confiable como el VIH 1 ?
 Resposta: Es igual

 Data Publicació: 03/03/2015 10:05:28
 Nom: BIBI
 Població: VALENCIA
 Pregunta: BUENAS NOCHES DOCTOR MI PREGUNTA ES SI TENGO EL PERIODO Y RESULTE MANCHADA EL JEAN, DE PRONTO LA SANGRE NO ES MIA HAY POSIBILIDAD DE CONTAGIARME ASI DE VIH POR EL JEAN QUE ESA SANGRE LLEGUE A MIS GENITALES, GRACIAS
 Resposta: No entiendo como la sangre va a ser de otra persona pero en cualquier caso veo muy dificil que haya riesgo

 Data Publicació: 03/03/2015 9:58:20
 Nom: Roberto
 Població: México
 Pregunta: Que tal Dr. Tengo una consulta acerca de un posible riesgo. La situacion es la siguiente: Hace un mes aproximadamente he ido de marcha y acabe teneiendo sexo con una Escort (acompañante) la cual me hizo una felacion breve sin preservativo y en seguida tuvimos sexo con preservativo. Paré al sentir que el preservativo se deslizaba hacia mi glande, me retire y efectivamente el arillo del preservativo estaba justo en la punta. revise y no estaba roto pero si parte de los fluidos estaban sobre la parte descubierta de mi pene. Tenia otro preservativo nuevo que me coloque para terminar la relación. A un mes de esta situacion no he tenido lesiones ni síntomas de ninguna especie en el área genital. La unico es que por haber bebido de mas se me han alterado las hemorroides y mi colon esta irritado con estreñimiento y diarrea. Podría decirme si estoy en riesgo y debo de realizarme exámenes de laboratorio. Muchas Gracias por su tiempo.
 Resposta: La felación tiene un riesgo no bien definido,pero en todo caso es mínimo.Sobre el tema del preservativo es dificil saber si hubo algún contacto de riesgo. En resumen,el riesgo es mínimo y no debería preocuparse pero yo en su caso me haria una prueba a los 3 meses y me olvidaría del asunto.

 Data Publicació: 02/03/2015 13:36:27
 Nom: Carlos
 Població: Gava
 Pregunta: Buenos dias. He estado leyendo las consultas para ver si encontraba respuesta para mi duda y estoy dudoso. Cuando una persona seropositiva al hablar escupe saliva con sangre y esta cae en los labios y se chupa sin querer con la parte de abajo de la lengua, una gotita como la cabeza de un alfiler. Esta cantidad de sangre absorbida por la mucosa es suficiente para contraer el virus.? Gracias por su labor.
 Resposta: Esta situación es muy hipotética pero en principio no habría riesgo

 Data Publicació: 01/03/2015 20:32:55
 Nom: Pedro
 Població: Gijon
 Pregunta: Buenos días, he leído por varios foros Post sobre casos de sexo conversiones tardáis y falsos negativos que aseguran no se detectó la infección más allá del año. Estos casos con las técnicas actuales pueden ocurrir?, es decir, alguien con elíseas de antígeno y anticuerpo junto con pcr negativas a los 3 y 6 meses negativos es seguro al 100% que no está infectado no?. Quiero decir si no tienes anticuerpos ni se detecta virus (p24 o amplificación por técnica nat) pasados los 3 y 6 meses es imposible que estés infectado verdad?. gracias y disculpe mi posible paranoia con el tema
 Resposta: Yo doy mi opinión y ya la he repetido mil veces con una prueba negativa a los 3 meses se puede asegurar que no hay infección

 Data Publicació: 01/03/2015 19:57:46
 Nom: Marti
 Població:
 Pregunta: Hola Doctor, gracias por su ayda, hoy he ido a hacerme un test rapido de vih. Ha salido bien, pero ahora estoy preocupado porque era un pinchazo en el dedo, y el capilar o tubito que ponen en la herida no estaba cerrado hermeticamente,estaba junto con los otros en un tipo de recipiente, m preocupa que los de la asociacion donde ha sido la prueba hayan puesto un tubo no esteril dentro por error.. un amigo infermero dice que esos capilares no se venden hermeticos, sino que es norml que vayan asi, sabe si es cierto? Muchas gracias, Doctor.
 Resposta: No le dé vueltas a todo y no se preocupe más

 Data Publicació: 27/02/2015 10:57:18
 Nom: Mery
 Població:
 Pregunta: hola, estaba tomando un café en la terraza de un bar, un hombre cuya apariencia era de drogadicto, se acercó a mi para pedirme un cigarro, se agacho y se acerco tanto a mi(a medio palmo su cara de mi cara) que su saliva fue a parar en mi café y en mi cara.Tengo como un herpes debajo del labio inferior (no en el labio) ahora pienso que si su saliva podría aparte haber entrado en mi ojo y mi herpes, y si esta podría tener sangre¿cree que hay riesgo de algun tipo de contagio? Gracias de antemano Saludos
 Resposta: No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 26/02/2015 18:19:19
 Nom: Miguel Ángel
 Població: Valencia
 Pregunta: Hola Dr. solicito su ayuda urgente ya que hace poco más de un año cometí el error de tener una relación con una prostituta con la que se me rompió el condón. Tras esto me realicé pruebas de cuarta generación junto con pruebas de amplificación génica NAAT para vih y hepatitis b y C a los 4, 8 y 13 meses. Siendo todo negativo. A partir de los 8 meses retome las relaciones sexuales con mi pareja ya que mi médico me dijo que era imposible que con todas las pruebas realizadas estuviera infectado a pesar de mis continuos síntomas. El problema es que mi mujer tiene desde hace algún tiempo cansancio y ha padecido algún dolor de garganta. Esto hizo que me asustara y me realizase nuevas pruebas hasta los 13 meses (a los 8,9,10,11,12 y 13 meses) todo negativo. Es posible que este infectado y haya contagiado a mi mujer?, estoy muy asustado y leo casos por internet extraños de gente que afirma que se les detecto la infección al año y medio, dos años, etc..., con mis pruebas combinadas es posible?, puedo estar tranquilo al 100%? Gracias por su labor y ayuda
 Resposta: Usted no está infectado y por tanto no puede infectar a nadie

 Data Publicació: 26/02/2015 18:10:56
 Nom: jorge
 Població: sabadell
 Pregunta: Doctor cual es la mejor prueba de vih que me puedo realizar para descartar la infección en cualquier caso de riesgo y con cual quier persona independiente de su raza y sexo y cuanto tiempo debo esperar para quw sea definitiva.
 Resposta: 3 meses.Serología con detección de antígeno p24.

 Data Publicació: 26/02/2015 11:56:10
 Nom: Vicente
 Població: bcn
 Pregunta: Hola buen día veo en este consultorio varias preguntas sobre tipos y subtipos y las personas de distintas zonas africa, Asia, sudamericana, etc. Doctor teniendo en cuenta todo se puede descartar el vih cómo infección si he tenido riesgo con cualquier persona más allá de donde sea se puede descartar con seguridad después de un año con una prueba de anticuerpos vih1 y vih2. Negativa, se puede descartar con seguridad teniendo en cuenta lo mencionado y que he presentado síntomas que nunca antes había experimentado como gripes y sinusitis agudas con febriculas y sudores nocturnos por más de dos meses a pesar de esto prueba de anticuerpos vih negativa al año, y riesgo con personas de otros Lugares, puedo quedarme tranquilo de que no me infecte de vih se lo agradezco.
 Resposta: En mi opinión puede estar tranquilo

 Data Publicació: 25/02/2015 19:24:20
 Nom: Esteban
 Població: Granada
 Pregunta: Buenas tardes, tuve un riesgo alto de contraer VIH hace poco más de un año (rotura preservativo con VIH+) he tenido multitud de síntomas que perduran a día de hoy, dolores de garganta, dolores musculares, aftas bucales, recurrentes, etc... . Todos mis test de VIH hepatitis sífilis, etc... Salen negativos (test de cuarta generación mensuales desde los 3 hasta los 13 meses). Debido a mis múltiples síntomas sigo pensando en que estoy infectado por VIH. Esto es posible?, puede estar totalmente seguro de que el VIH, hepatitis o sífilis no son mi problema? Gracias
 Resposta: Seguro que no está infectado

 Data Publicació: 25/02/2015 13:06:41
 Nom: Alfonso
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola doctor:Le comento,tengo que hacerme unos analisis en un reconocimiento medico,al que iremos varios trabajadores simultaneamente,es decir entrando uno a otro a que te extraigan sangre.Si la persona que hace la extracion,usa con todos los mismos guantes,(que sera ese caso)puede darse el caso de que haya tocado sangre de cualquier otra persona anterior,o por contacto con su herida al poner el algodon,y al repetir conmigo la prueba,quede algun resto de sangre,en sus guantes y coincida con mi pinchazo,o simplemente al ponerme el algodon a mi,y pueda haber riesgo?Por que tampoco le vas a decir que se cambien los guantes con cada uno,claro.Es grande el riesgo?Como lo ve usted?Muchas gracias por su respuesta.
 Resposta: Los profesionales siguen las noemas de seguridad aprobadas por lo que no debe tener ningún temor

 Data Publicació: 25/02/2015 12:23:47
 Nom: Paula
 Població: Madrid
 Pregunta: Buenas tardes, hace un año mi marido tuvo una relación extra marital con una prostituta y posteriormente se realizo pruebas de VIH (antígeno y anticuerpo) hasta los 10 meses. Todo resulto negativo, el problema es que yo he tenido síntomas (dolor garganta, musculares, aftas, etc...) tras retomar las relaciones con el. Es posible que tuviera VIH y no se lo hayan detectado?
 Resposta: No no es posible

 Data Publicació: 24/02/2015 13:17:52
 Nom: Angel
 Població: Barcelona
 Pregunta: Acabo de leer como le recomienda a una perdona a la que le ha salpicado saliva de un VIH hacerse la prueba a los 6 meses. Yo tengo un negativo a los 4 meses tras riesgo con VIH+ (cuarta generación). He de repetir la prueba a los 6 meses?, han vuelto todos mía miedos
 Resposta: No tiene que repetir nada.No está infectado.

 Data Publicació: 24/02/2015 13:00:30
 Nom:
 Població: València
 Pregunta: hola doctor, ¿piensa que la toma de prednisona, 1 comprimido al dia de 30 mg durante 7 dias, puede influir en el resultado de la serologia o puedo estar tranquilo? Solo es una pauta corta puntual de 7 dias e interrupcion de la misma. Gracias.
 Resposta: No puede influir

 Data Publicació: 24/02/2015 12:58:44
 Nom:
 Població:
 Pregunta: Buenos días doctor. Hace 6 semanas me salpicó a labios, lengua y boca saliva con sangre de persona seropositva, intervenida por curetaje dental y extraccion de raiz de muelas, mientras este hablaba. A las 6 semanas he tenido 2 días de sudores nocturnos y gingivitis ¿son sintomas de primoinfeccion? ¿Si cae sangre en la boca, aunque sean pequeñas particulas, es posible la transmisión? ¿Debo hacerme as pruebas? Gracias doctor.
 Resposta: En principio se trata de un riesgo bajo pero si quiere quedarse tranquilo,hagase una prueba a los 6 meses del accidente

 Data Publicació: 23/02/2015 19:39:47
 Nom: Ricardo
 Població: Madrid
 Pregunta: Cómo puede establecerse científicamente el periodo ventana si uno de los términos de la ecuación (la fecha del riesgo) no es un dato científico, ni cierto?
 Resposta: No entiendo bien el comentario.No se trata de un tema unicamente científico sino basado en miles de experiencias de como se produce la infección y el tiempo en que aparecen los antígenos y los anticuerpos.

 Data Publicació: 23/02/2015 16:57:41
 Nom: Ramón
 Població: Logroño
 Pregunta: Buenas tardes Dr. Soy trabajador sanitario (enfermero) y hace unos 14 meses tuve un percance con un paciente en el que me pinché con la vía. El paciente en cuestión era vih+ (Se confirmó después) y por un fallo en el protocolo no pude acceder a la terapia post exposición (pep). Tras un año infernal sin atreverme a tocar a mi mujer y con múltiples síntomas (supongo que por el estrés) he tenido todas las analíticas de vih negativas, la última a las 55 semanas (poco mas de un año). Aunque me han dicho que puedo estar totalmente tranquilo y volver a mi vida conyugal sigo con miedo ya que el riesgo fue muy alto y he tenido síntomas. Acudo a usted por su gran experiencia en el tema y para preguntarle si con controles de antígeno y anticuerpo al mes, tres meses, 6 meses y al año, todos negativos (también me han ido haciendo los de hepatitis c y b) puedo dscartar la infección por completo y al 100% o puedo hacer algún otro test o prueba ya que me aterra el poder contagiar a mi mujer o poner en riesgo a mis hijos. Mil gracias
 Resposta: Pierda el miedo.USTED NO ESTA INFECTADO

 Data Publicació: 23/02/2015 14:12:04
 Nom: Juan
 Població: Valencia
 Pregunta: Hola Doctor.Hace 3 meses tuve una relación de sexo oral, con una prostituta. Ella hizo la felación con preservativo y toque su vagina con los dedos. A los 3 meses me he relizado un prueba rápida dando negativo.Seguido de un aális de sangre vih 1/2 +p24 4 generacion elisa, dando negativo en vih, sifilis y hepatitis C. Es necesario volver a repetir las pruebas? o puedo descartar totalmente el riego y quedarme tranquilo? Gracias por la labor que desempeña.
 Resposta: No hace falta que se haga más pruebas.Puede estar tranquilo,además su relación fue de riesgo muy bajo o nulo

 Data Publicació: 22/02/2015 23:27:41
 Nom: Juan
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenas tardes. Soy donante de sangre y llevo un año y medio sin donar debido a que hace 13 meses tuve una relación sexual de riesgo. Me he ido realizando test de la seguridad social de VIH (cuarta generación creo) mensualmente hasta los 13 meses siendo todos negativos. Según las condiciones del banco de sangre podría donar una vez pasados los 4 meses pero prefiero estar totalmente seguro. Puedo ir ya a donar tras 13 meses con pruebas negativas sin poner en riesgo a nadie?. Muchas gracias
 Resposta: Puede donar sangre con total tranquilidad

 Data Publicació: 20/02/2015 12:28:05
 Nom: David
 Població: Tarragona
 Pregunta: Buenos días Dr.Ferran. Llevo bastante tiempo leyendo sus Post y el de otros sitios especializados en VIH debido a que tuve un riesgo alto hace más de un año y experimente múltiples síntomas por lo que me he ido realizando pruebas hasta los 13 meses (múltiples pruebas de cuarta generación, todas negativas). Sé qué tengo más que descartada la infección pero me sigue quedando una duda que espero pueda esclarecer. Fuera del periodo ventana una prueba que detecta anticuerpos y p24 (o pcr combinada con anticuerpos) es prácticamente imposible que no detecte una infección no?, el razonamiento que he sacado de lo mucho que he leído es que el p24 desaparece debido a su unión con los anticuerpos generados, es decir, qué o se detecta virus (p24, o el propio virus por pcr) o anticuerpos o ambos pero si no se detecta ninguna de las dos cosas pasados los tres meses es que no hay infección. Es correcto?, hay alguna excepción a lo que le comento? Muchas gracias por su magnífica labor y ayuda, jamás estaré lo suficientemente agradecido por disipar nuestras dudas y miedos. Un abrazo.
 Resposta: De hecho lo más seguro es determinar los anticuerpos a los 3 meses.El antígeno p24 es útil porque aparece antes pero después desaparece.La pcr es útil en determinadas situaciones de transmisión materno-infantil y también porque puede preceder a los anticuerpos pero no aporta mucho en la práctica.

 Data Publicació: 19/02/2015 14:59:59
 Nom: Armando
 Població: Palleja
 Pregunta: hola buenas tardes quería saber si hay algún síntoma específico que obligue a repetir una prueba de vih más allá de los tres meses y seis meses, y si a pesar de presentar muchos síntomas y la situación de riesgo allá sido con una persona de otro país y continente la prueba de vih del cap a los tres y seis meses sirve para decir con seguridad no tengo vih, gracias.
 Resposta: En mi opinión,una prueba negativa a los 3 meses es suficiente para descartar la infección po VIH en todos los casos

 Data Publicació: 19/02/2015 13:03:17
 Nom: gerardo
 Població: sabadell
 Pregunta: Perdone Doctor una pregunta leo su consultorio y hay una consulta que me deja dudas es del día de ayer, un chico llamando Joan de sabadell que le comenta que tiene hongos en la faringe y una prueba de vih 1/2 negativa a los 91 días, y que usted le sugiere una consulta con infecciosas del tauli, mi pregunta es más allá de cualquier síntoma a los 91 días con una prueba negativa Para vih se puede descartar concretamente el vih si o no, o quedan dudas como en esta consulta gracias.
 Resposta: La prueba descarta la infección por VIH pero hay que conocer la causa de es infección por hongos

 Data Publicació: 18/02/2015 21:29:50
 Nom: marc
 Població: terrassa
 Pregunta: El estrés puede causar hongo en la faringe o otra enfermedad de readmisiónsexual? O otros factores porfavor
 Resposta: El estres puede modificar las defensas pero debe acudir al médico paraque estudio las causas

 Data Publicació: 18/02/2015 12:56:06
 Nom: Joan
 Població: sabadell
 Pregunta: Buenas doctor , mira mi caso es que vivo en Sabadell y hace 91 dias 13 semanas me realizè una prueba VIH rápida en farmacia , en caso es que en la parte de la faringe cavum me han salido hongos , una doctora del tauli me dijo que las pruebas rápidas para el vih1 vih2 antígeno p24 no son igual de fiables que una serología , porque no sabe que otras enfermedades puede haber o como tengo las defensas yo pensaba que estaba descartado y vuelvo a estar ansioso necesito su opinión como especialista en el sector.
 Resposta: Las pruebas son fiables pero habría que aclarar la causa de la infección por hongos en la faringe.Deberias acudir al médico de cabecera y si el lo considera necesario pedir una consulta a infecciosas del Taulí.

 Data Publicació: 16/02/2015 17:37:32
 Nom: Fani
 Població:
 Pregunta: Hola doctor, el otro día salude a un chico, con todos mi respeto, le comentaré que éste, sé que tiene una vida sexual muy intensa con otras personas de su mismo género masculino , al darme dos besos me habló a la vez, lo que noté salpicaduras en el interior de mi boca, ahora pienso que podría también ir mezcladas con sangre esas salpicaduras,o podría ser sangre directamente a saber,yo llevaba los labios pintados de rojo, y mas tarde escupí en un papel,el caso es que es si en sus salpicaduras de saliva, hubiera sangre, al entrarme en el interior de mi boca, ¿hay riesgo de contargiarme de vih? muchas gracias doctor
 Resposta: No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 16/02/2015 16:50:21
 Nom: Alberto
 Població: Logroño
 Pregunta: Hace un año mantuve una relación sexual vaginal protegida pero no comprobé al final el estado del preservativo. Al tiempo tuve síntomas y además me entere de que la chica era VIH+. Desde los tres meses hasta el año me he realizado unos 12 elisas de cuarta generación en laboratorios distintos siendo todos negativos. Sigo con síntomas de todo tipo. Se qué en medicina nada es al 100% pero después de mas de 10 elisas negativos hasta el año puedo descartar al 99,9% la infección o al 100%?, puedo hacerme alguna prueba para estar 100% seguro a pesar de los síntomas?
 Resposta: Ya puede estar 100% seguro

 Data Publicació: 16/02/2015 16:31:33
 Nom: toño
 Població: zaragoza
 Pregunta: Dr, es que hace 2 años fui al dermatologo por poroqueratosis en brazos y piernas, forunculosis en pubis, brazo y pie encontrandome 3 bacterias (e.coli, staphilicoco aereus y pseudomona aeruginosa), hongos entre los dedos de los pies, dermatitis seborreica, aftas bucales semanales...y me dijo que eran claros sintomas de personas vih+... mi mujer con sequedad vaginal despues de la menstruacion siempre. Nuestra hija de 7 años siempre con mocos, picor de garganta tos y picor de ojos, rojez y picor vaginal... puede ser que las pruebas serologicas no nos detectaran la infeccion de vih? Tengo mucho miedo
 Resposta: Si se hicieron las pruebas cuando correspondia y fueron negativas puede descartar esa infección

 Data Publicació: 16/02/2015 16:23:22
 Nom: Enrique
 Població: Mallorca
 Pregunta: Hola doctor, tengo un par de dudas. Respecto a los llamados elite controlers, estos se podrían detectar a través de una prueba de anticuerpos? Y las infecciones seronegativas se detectan a través del p24 o de pruebas de pcr?. En resumen combinando pruebas de anticuerpos con pcr o con detección de p24 fuera del periodo ventana, es posible no detectar a alguien infectado aún estando en estos casos?
 Resposta: Los contoladores de elite tienen anticuerpos contra el VIH como todos.La diferencia es que mantienen la carga viral indetectable sin tratamiento y sin descenso de los CD4

 Data Publicació: 16/02/2015 10:09:53
 Nom:
 Població: Valencia
 Pregunta: Hola doctor, queria saber si es frecuente que la vacunacion del VHB arroje un resultado falso positivo en la serologia frente a vih. Me refiero a las pruebas de sangre que van al laboratorio de microbiologia, no a las pruebas rapidas. Se que las pruebas que salen positivas se confirman con otra prueba, pero me refiero a si es habitual que la vacunacion VHB dé falsos positivos en el cribado del ELISA de laboratorio. Y en caso afirmativo, durante qué periodo postvacunal ocurre con mas facilidad?. Mil gracias.
 Resposta: Es muy infrecuente que esto pase y para ello se hace un western blot de confirmación.No sé el periodo en que puede pasar pero insisto en que es excepcional que eso pase.

 Data Publicació: 13/02/2015 11:41:57
 Nom: toño
 Població: zaragoza
 Pregunta: Hola dr Ferran, en 2005 tuve un riesgo y desde 2010 tengo multiples eias y quimioluminiacencias de 4ta generacion vih 1/2 +p24 y todas negativas... me gustaria de una vez por todas quitarme esto del vih de la cabeza, pero sufro poroqueratosis en antebrazos y piernas, aftas bucales semanales,dermatitis seborreica en la cara, nariz y cejas... el dr Tornedo del cips de valencia dice que no estoy infectado a pesar de mis sintomas pero el mismo reconoce que en una revision de hace 2 años hay 25 casos registrados en todo el mundo de gente que no crea anticuerpos... a mi esposa en el embarazo eia de 4ta tambien le salio negativo y de eso ya hace algo mas de 7 años... me recomendaria hacer otro tipo de pruebas? Estamos mi esposa, mi hija y yo infectados?
 Resposta: No conozco la revisión a la que se refiere ese Dr. pero Ud y su familia no estan infectado

 Data Publicació: 13/02/2015 11:37:34
 Nom: ivan
 Població: sabadell
 Pregunta: Hola buenas tardes a las 13 semanas tengo una prueba realizada en farmacia test rápido aleare determine combo vih1 VIH 2 antígeno p24 , no se si puedo estar tranquilo porque me salen aftas muy seguidas y esto es debido al VIH? O otra ets?_ puede ser que este en fase de seroconversion tsrdida ? O puede haber un fallo con el reactivo? Puede ser un subtipo de VIH que no hubiese sido detectado porfavor tengo mucha ansiedad.
 Resposta: No está infectado por el VIH.Otra cosa es que pueda tener un herpes u otro tipo de infección para lo que debe consultar a su médico.

 Data Publicació: 12/02/2015 16:08:38
 Nom: Mikel
 Població: Bilbao
 Pregunta: Buenas tardes Doctor, estoy al límite. Hace un año tuve una relación de riesgo para el VIH y como tuve síntomas prolongados me eh realizado todo tipo de test. Elisas rápidos de tercera generación (unos 7), elisas de cuarta generación en laboratorio (meses 3,4,5,6,7,8,9,10,11 y 12) y dos pruebas NAAT a los 6 y 11 meses (junto a elisas de cuarta generación). Todos los test han salido negativos, el problema es que llevo 3 meses con una ampolla en la base de la boca(zona Ventura, de la lengua) que se me forma cada semana y se revienta, he leído que se trata de un mucocele o ranula y que el diagnóstico diferencial incluye VIH. Esto me tiene desquiciado pensando en que tengo VIH. Queda alguna posibilidad de que esté infectado aunque sea mínima?. Ayude a por favor estoy al límite de ansiedad.
 Resposta: No comprendo su ansiedad,usted ya ha descartado el estar infectada por el VIH

 Data Publicació: 11/02/2015 11:55:54
 Nom: Ernesto
 Població: Cáceres
 Pregunta: Buenos días, tuve una rotura de preservativo con una persona de la que me enteré al tiempo que era VIH+, tras esto comencé a realizarme elisas hasta los 12 meses (4,8 y 12 meses) todos de cuarta generación y todos negativos. Desde los 6 meses he tenido síntomas (aftas bucales, cansancio, malestar general, etc...) a pesar de los síntomas y de saber que el riesgo fue con alguien VIH+ puedo descartar por completo la infección con las pruebas que le comento?, he leído en algún foro que sí hay síntomas no explicables es mejor repetir la prueba pero hasta cuándo?, como le digo tengo el último negativo a los 12 meses. Muchas Gracias!
 Resposta: No puedo entrar a discutir lo que digan en otros foros.Ya conocen mi opinión.Puede descarta completamenteque está infectado.

 Data Publicació: 11/02/2015 11:15:04
 Nom: Luis
 Població: Gijón
 Pregunta: En caso de tener una hepatitis b o c cuando se puede descartar la infección por vih? Tratan muchos pacientes coinfectados?
 Resposta: Los plazos son los mismos que para los que no tienen hepatitis,es decir 3 meses. Si tratamos muchos pacientes coinfectados,puede oscilar entre un 25 y un 50% según los centros

 Data Publicació: 10/02/2015 19:34:29
 Nom: Raúl
 Població: Oviedo
 Pregunta: Hola Dr. estoy en la situación de muchos, intentando asimilar mi resultado negativo a pesar de tener síntomas continuos. En mi caso llevo leídas de cuarta generación negativos a los 3,4,5 y 6 meses pero entre los síntomas y lo que loé en internet sobre serio conversiones tardáis cepas raras, etc..., digamos que no me lo quito de la cabeza sobre todo por los síntomas. En su experiencia y en base a la información que comparten en sus congresos sobre VIH con sus colegas, se han dado casos de infecciones no detectadas tras 6 meses en los últimos años con las técnicas actuales?
 Resposta: Yo no conozco ningún caso

 Data Publicació: 10/02/2015 19:33:14
 Nom: Pedro
 Població: Lugo
 Pregunta: Hola Dr. Un elisa de cuarta generación combinado con una prueba nat pasados los 6 meses detectaría cualquier infección por VIH y sería capaz de detectar las llamadas infecciones seronegativas (gracias al p24 y a la prueba nat) o bien una seroconversion tardía??, en resumen con esta combinación de test sería casi imposible no detectar a alguien infectado pasados 6 meses?
 Resposta: Seria imposible

 Data Publicació: 10/02/2015 19:11:53
 Nom: Lucía
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola buenas tardes, hace algún tiempo ( 7 años ) me hice por curiosidad una prueba de vih en una caravana de una Ong que la tenia en una placita de Madrid, llevo dándole vueltas bastante tiempo, pero no me fijé de donde sacaron el material y no sé si he corrido algún riesgo de vih, q creé que debo hacer? Me hago alguna prueba de vih? Puedo esto ocurrir? Me mata la duda.... Muchas gracias d antemano.
 Resposta: Que no te mate la duda porque no pasa nada.Olvidate.

 Data Publicació: 10/02/2015 12:35:26
 Nom: Angel
 Població: Vitoria
 Pregunta: Gracias Dr, pero no queda ninguna posibilidad?, pensando en tener hijos y pensar en poder contagiar a mi mujer y a la criatura que viniese quiero estar seguro y que no queda opción alguna con todos los test realizados hasta el año, no es posible pasado un año verdad?
 Resposta: Solo respondo una vez y con total claridad

 Data Publicació: 10/02/2015 11:58:32
 Nom: Agustina
 Població:
 Pregunta: hola,soy una mujer , hice pipi en un baño público, limpiándome mi zona púbica con un rollo de papel que estaba suelto,es decir , no estaba colocado en el soporte destinado a los rollos de papel que se encuentran alado del wc,ahora pienso que el rollo podría haberse caido a cualquier persona que fuera al baño, antes ,y que podría haber sangre en dicho papel, ya que la luz del baño era muy tenue y no podía distinguir bien si eran sombras o una mancha de sangre en el trozo de papel que cojí, en ese caso ,si fuera sangre,¿puedo contagiarme del vih al haberme limpiado la vagina con el papel?gracias
 Resposta: No de vueltas extrañas a estas cosas.No hay ningún riesgo de contagio en estas situaciones.

 Data Publicació: 10/02/2015 11:16:39
 Nom: Angel
 Població: Vitoria
 Pregunta: Buenas tardes, tuve un riesgo alto de contraer VIH hace 13 meses. Tras este me he ido realizando pruebas de cuarta generación mensualmente hasta el año. El problema es que sigo con síntomas extraños y que además queremos tener hijos. Mi médico me dice que tranquilamente puedo comenzar a tener relaciones sin protección para ello pero mis síntomas y los casos que leo por internet de seroconversiones tardías me tienen asustado además de mis síntomas. Acudo a usted por su experiencia en VIH. Puedo descartar al 100% la infección con elisas al año a pesar de síntomas?, puedo iniciar las relaciones sin protección?. Me hago alguna prueba especial que descarté al 100% la infección o ya está descartada del todo. Mil gracias
 Resposta: Ya está descartada del todo.Olvidese del tema.

 Data Publicació: 09/02/2015 19:12:10
 Nom:
 Població: España
 Pregunta: Hola doctor, soy la que era voluntaria en el hospital, otra vez.Eso fue hace dos semanas y ahora tengo un catarro. Mi padre lo tiene también y empezó antes que yo, además soy propensa a tener catarros. ¿ Debería preocuparme? Muchas gracias
 Resposta: No.Solo respondo una vez

 Data Publicació: 09/02/2015 17:45:51
 Nom:
 Població: España
 Pregunta: Soy voluntaria en un hospital infantil y una niña (no sé si tenía VIH) tenía sangre seca bajo la gasa y el esparadrapo que se ponen en las vias( interior del codo). También tenía sangre seca en la manga del camisón.Yo tengo pellejitos en los dedos y en uno de ellos había, no sangre, pero como un poco de carne viva. Si tuviera sangre seca en las manos, aun que yo no lo viera, y tocase esta herida, seria preocupante? Además, me tapó la boca con la mano para callarme en un juego, ¿algún riesgo si hubiese sangre seca?(tenia cacao en los labios y estaba un poco acatarrada, ¿influye? Creo que estoy siendo paranoica, pero por si acaso.
 Resposta: Siempre hay que ser cuidadoso y especialmente en el contacto con los enfermos pero no detecto nada especialmente preocupante en las situaciones que comenta

 Data Publicació: 09/02/2015 17:42:37
 Nom: David José
 Població: Aljama de Granada
 Pregunta: hola Doctor,he leído en posteriores anteriores que el herpes labial es signo probable de primoinfeccion, sólo o acompañado de algún otro síntoma. Muchas gracias.
 Resposta: El herpes labial es una infección muy frecuente que puede tambien asociarse a diferentes procesos de inmunosupresión

 Data Publicació: 09/02/2015 14:02:24
 Nom: Raúl
 Població: Mallorca
 Pregunta: Hola Dr. Hace poco más de un año tuve un riesgo alto de contraer VIH. Me he realizado pruebas durante un año completo debido a la persistencia de síntomas sobre todo orales, siendo todas las pruebas de cuarta generación negativas (7 pruebas, la última al año). Hace una semana me diagnosticaron Penfigo Ampollar y estoy con un ataque de ansiedad ya que creo puede ser debido a que tengo VIH y las pruebas no me lo hayan detectado. Es posible?. No he tenido relación sexual alguna desde el riesgo y como le digo tengo 7 pruebas de cuarta generación negativas siendo la última al año. Me vuelvo a hacer otro test?. Estoy histérico
 Resposta: No hay que relacionarlo todo con el VIH.Usted no está infectado y no hace falta que se haga más pruebas

 Data Publicació: 09/02/2015 13:23:35
 Nom: María
 Població:
 Pregunta: Hola Docotor, buenas tardes. Soy una chica que trabaja en un dentista y siempre llevo puesto el equipo de protección (guantes, mascarilla y una pantalla para cubrirme los ojos y parte de la cara). Le explico: el pasado jueves 5 de febrero, haciendo una limpieza de boca y llevando el equipo de protección, no sé como pasó que me saltó dentro del ojo derecho supongo que saliva y agua (lo que no sé si pudo entrar algo de sangre por más mínima gota que sea). Ya sé que es muy dificil que saltara pero tuve esa mala suerte que aun llevando la pantalla protectora, me fuese directamente dentro del ojo. Estoy muy muy angustiada doctor ya que no sé si puedo estar infectada por vih y/o hepatitis (b o c) pues no sé si sólamente saltó saliva, saliva con alguna mínima partícula de sangre, etc... Aunque estoy vacunada de la hepatitis b, tengo mucho miedo por haberme podido infectar ya sea por estas dos enfermedades y por la ausencia y o presencia de sangre en saliva. ¿Los síntomas de vih o hepatitis cuando se manifiestan? Espero su respuesta con la mayor brevedad posible por favor. Estoy muy muy angustiada y con un ataque de ansiedad terrible (pues no duermo ni como desde ese día) Gracias por todo.
 Resposta: Parece muy improbable ningún tipo de contagio y supongo que ni siquiera sabe si la persona tenía ningún tipo de infección.Creo que puede estar completamente tranquila

 Data Publicació: 09/02/2015 13:20:26
 Nom: Gabriel
 Població: Mondoñedo
 Pregunta: hola Doctor. Mi pregunta es si es posible una primoinfeccion sin fiebre,con herpes labial,e inflamación de garganta y ruidos intestinales. Gracias
 Resposta: Si es posible pero son manifestaciones frecuentes en otras muchas enfermedades

 Data Publicació: 09/02/2015 13:16:17
 Nom: Pablo
 Població: Pizarra
 Pregunta: buenos días Doctor. Verá, el pasado jueves fui a un cajero a sacar dinero.El cliente anterior,es conocido en el pueblo por su serpositividad desde hace muchos,muchos años.. El caso es que le vi como se daba con saliva en un corte que tenia en su mano derecha,posiblemente debido al frío tenia las manos con rayas sangrantes.. Sinceramente pensé en irme pero cuando lo iba a hacer, él acabó y me cedió el turno,a lo cual me dio palo hacer el feo. El caso es que ya opere en el cajero sobre la pantalla táctil,y observé marchitas de sangre fresca,..yo sólo usé un dedo y al Llegar a casa observé en esa mano pequeños cortes debido al frío de estos días,desde entonces no vivo doctor...yo obviamente no me llevé el dedo a la boca ni nada... Pude contagiarme así el vih doctor?? Estoy angustiado..
 Resposta: Puede vivir tranquilo.No se ha podido contagiar

 Data Publicació: 09/02/2015 13:11:55
 Nom: Enrique
 Població: Toledo
 Pregunta: Hola Dr. Hay alguna situación o enfermedad concomitante en la que se recomiende ampliar el periodo ventana más allá de 3-6 meses?. Ya que me he realizado elisas hasta los 6 meses y estoy pendiente de los resultados para hepatitis C y me ha dicho el médico que si sale positivo tendré que seguir el control de VIH hasta el año. He leído que hace años si que se recomendaba esto xo actualmente es necesario?
 Resposta: En mi opinión no es necesario prolongar el periodo

 Data Publicació: 09/02/2015 0:18:54
 Nom: -P-
 Població:
 Pregunta: Buenas doctor, fumé un cigarro, vi que tenía una mancha roja de un par de milímetros en la parte blanca que se consume, no le di importancia, hasta que luego después de fumarlo, pensé que podría ser sangre ,sangré que me ''fume'' con la combustión y absorción del cigarro, doctor,¿ es imposible que se efectúe un contagio de dicha manera tanto si la sangre es reciente, es decir fresca o con la sangre seca? Gracias
 Resposta: Sea lo que sea no hay riesgo

 Data Publicació: 09/02/2015 0:16:41
 Nom: Ezequiel
 Població: Montero(Córdoba)
 Pregunta: Buenas tardes Doctor, mi pregunta es si es posible que aparezcan síntomas de primoinfeccion a los 2 días de la situación de riesgo?si no es así,que mínimo de tiempo ha de pasar?? Gracias
 Resposta: Suelen aparecer durante las 3 primeras semanas.2 dias es muy pronto pero no es imposible

 Data Publicació: 08/02/2015 19:34:51
 Nom: jose
 Població:
 Pregunta: buenas pues hace 4 mese tube una situacion de riesgo y como a los 2 meses me dio catarro pero sin fiebre solo congestion nasal y me duro como 10 dias un poco de tos y ahora a las 4 mese me a dado lo mismo llevo 3 dias con congestion nasal y tos muy poca nada de fiebre en los dos casos nunca me a dado fiebre hasta ahora no e tanido sintomas como diarreas,perdida de apetito o sueño ni erupciones ni sudores por las noches o perdida de peso pude ser eso sintomas de contagio...
 Resposta: No parecen síntomas de contagio. A los 4 meses del riesgo debe hacerse la prueba y si sale negativa olvidarse

 Data Publicació: 08/02/2015 19:20:40
 Nom: Francesc
 Població: Avinyó
 Pregunta: Bona tarda Doctor. La meva consulta ve referent a una prova 4a generació que m'he fet després de 45 dies. El resultat d'aquesta ha estat no reactiu. Però m'he fixat que la persona que em feia la prova tenia una mica de tall (sense sang) en el dit de la mà. Hi hauria algun risc de contagi des d'aquesta persona cap a mi? Pel contacte del tall o de pell "aixecada" amb la meva punxada? La persona no ha fet servir guants. Gràcies.
 Resposta: Cap risc de contagi

 Data Publicació: 08/02/2015 19:13:17
 Nom: María
 Població:
 Pregunta: Estimado doctor, lo que voy a contar paso muy rápidamente,puede que sea muy absurda mi pregunta,pero me dejó un poco intranquila,pasó en cuestión de segundos,compré un paquete de fideos, al llegar a casa para hacer la comida, vi en el paquete una mancha roja líquida en la parte de arriba del paquete, por donde se suele abrir, e inconscientemente porque tenia mucha prisa estiré del plástico del paquete con la boca y los dientes para abrirlo, empapándome así los labios de la sustancia roja (seguro que me tragué la sangre)seguidamente en esos segundos, probé la comida que estaba haciendo, lo que conlleva que la ''sangre'' en los labios me la tragaría aun más. Al cabo de un minuto reaccioné y vi que la mancha roja del paquete, no era líquido de algún alimento,ya que no usé ningún producto rojo etc.Pasé una servilleta por el plástico del paquete,al analizarlo no tuve duda de que era sangre y que empapó un poco mi boca ,porque una parte de la mancha roja estaba mas esparcida en el plástico por ese mismo motivo,osea por tocar mi boca. Analizando la servilleta, pensé que lo mas seguro como he dicho anteriormente era sangre y ademas de que ésta no estaba seca, con lo que la servilleta quedó manchada y aparte se veían varios puntos de unos 2 mm con un color rojo brillante .Compré en el súper el paquete de fideos, 10 minutos antes de hacerlo, por lo tanto si pertenece a algún individuo que este enfermo,¿ podría infectarme de vih?( ya que la sangre fue a parar a mi boca y algo caería en el interior) Gracias!
 Resposta: No tenga ningún miedo.No hay ningún peligro de contagio

 Data Publicació: 07/02/2015 23:29:48
 Nom: David
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenos días, tuive una relacion de riesgo hace 10 meses y llevo elisas de cuarta generacion (antigeno y anticuerpo) negativos a los 3,6 y 10 meses negativos pero sigo con sintomas de todo tipo. Aunque intento tranquilizar,e, he leido que el CDC dice por un lado que como máximo hay que hacerse test hasta los 6 meses pero que no hay garantias de lo que cada uno puede tardar en generar anticuerpos. Entiendo que no hay nada al 100% seguro en medicina pero con multiples elisas hasta los 10 meses que detectan anticuerpos y antígeno p24 queda alguna posibilidad de estar infectado y que no se me detecte?. Una entre 1000? 10000=
 Resposta: En mi opinión no hay ninguna posibilidad de que esté infectado

 Data Publicació: 07/02/2015 21:22:40
 Nom: Felix
 Població: Valencia
 Pregunta: Hola Dr. Tras un riesgo alto de contraer VIH me he realizado múltiples pruebas (elisas tercera y cuarta y pcrs) siendo el último elisa de cuarta al año del riesgo. El problema es que mantengo síntomas bucales raros que nunca había tenido (aftas, pequeñas lesiones recurrentes...). Veo que hay varias personas que han consultado con situaciones similares y me preocupa. Pueden descartar del todo la infección? Hay algún síntoma que haga que sea recomendable repetir el test?. Tengo unos 15 test negativos hasta el año pero los síntomas me hacen pensar en lo peor o que sea algún caso raro. Ayúdeme por favor
 Resposta: No está infectado.No se haga más pruebas

 Data Publicació: 05/02/2015 16:36:01
 Nom: Nata
 Població:
 Pregunta: Hola , buenas tardes, ayer estaba en casa de unos conocidos, el chico se cortó un dedo en el cual le salió sangre(ya que pegó un grito) seguidamente (sin pausa) sin curárselo ,ni siquiera se puso agua, lo estaba viendo en primera persona,me sirvió el café en una taza de color negro,ahora pienso que podría haber sangre perfectamente en la taza y haber tocado mi boca y habermela tragado mientras me tomaba el café ,tampoco se si esta persona esta sana o no, ¿ hay riesgo de contagio? Mil gracias
 Resposta: Ningún riesgo de contagio

 Data Publicació: 05/02/2015 13:35:26
 Nom: Miquel
 Població: Barcelona
 Pregunta: Dilluns em van començar a sortir uns granets i l'endemà a urgències em van dir que era una sospita de varicel·la, amb 26 anys! La qüestió és que fa dos anys vaig mantenir relació de risc i em van comentar i vaig llegir que podien aparèixer erupcions. Estic espantat. Fa poc vaig fer-me una prova ràpida i va donar negatiu de VIH. Doctor, el que tinc és una erupció per VIH? No he tingut febre, només astènia i el cap carregat
 Resposta: La varicela es una infecció pel virus Varicela-zoster i pot presentarse a l'edat adulta. Si te una prova negativa i fa tant temps de la relació de risc es que no està infectat pel VIH.

 Data Publicació: 05/02/2015 13:23:04
 Nom: Naiara
 Població: Ávila
 Pregunta: Hoy he ido a hacerme análisis de sangre y el enfermero no ha conseguido pincharme bien, por lo que me ha sacado la aguja del brazo para intentarlo en el otro, pero al hacer esto me ha tocado y presionado el pinchazo recién hecho con el guante que llevaba puesto y que por lo que me he fijado no se cambian de un paciente a otro, no se si esto lo ha hecho solo conmigo de forma excepcional o si lo hace con todos los pacientes, pero de ser así ¿habría algún riesgo de contagio de VIH?.
 Resposta: No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 05/02/2015 13:13:08
 Nom: Alberto
 Població: Murcia
 Pregunta: Hola. Hace cosa de 1 año me operaron y al leer ahora mi historial médico he comprobado que en la analítica que me hicieron antes de la operación pone lo siguiente SEROLOGÍA: Hepatitis C en Suero Ag. Superficie Hepatitis B VIH 1/2 en Suero. BIOQUÍMICA INMUNOLOGÍA: Mioglobina, BIOQUÍMICA SUERO: Potasio 4,1 Sodio 138, Calcio Iónico 5,05 Albumina 4,6 Fosfatasa Alcalina 74 Bilirrubina Directa 0,04 Bilirrubina Indirecta 0,41 Bilirrubina Total 0,45 Glucosa 133 Transaminasa Got (Asat) 25 Transaminasa GPT (Alat) 30 Creatinkinasa 191 Colesterol 173 Colinesterasa 17727 Creatinina 0,61 Fósforo 2,57 Lactato Desidrogenasa 363 Urea 29 Proteínas Totales Suero 6,1 Trigliceridos 311. COAGULACIÓN: Tiempo de Protombina, 11.1 INR, 1.01 INDICE DE QUICK, 97.82 TTPA,34.1 y por último pone Basófilos Absolutos 0.1. Mi pregunta es ¿Tengo VIH, Hepatitis B y Hepatitis C? Porque a mi no me dijeron nada en el Hospital. Estoy realmente preocupado. Agradecería que me contestaran.
 Resposta: Aixó ho hauria de preguntar al Hospital.En els resultats qur comenta no constan els resultats del virus,per tant no l'hi puc respondre

 Data Publicació: 04/02/2015 23:49:13
 Nom: Ernesto
 Població: terrasa
 Pregunta: Influye o no que la mujer con la que tuve riesgo sexual sea proveniente del continente africano, pues tengo dos pruebas de anticuerpos vih 1/2 ambas negativas a los tres meses y a,los seis meses y padeci muchos síntomas por eso le pido consejo son definitivas mis pruebas negativas a pesar de cualquier síntoma y la mujer africana, pues le syo sincero necesito estar tranquilo respecto a vih gracias
 Resposta: Ya lo he comentado muchas veces. Esté tranquilo,no está infectado.

 Data Publicació: 04/02/2015 19:32:46
 Nom: Camila
 Població:
 Pregunta: Hola doctor he cogido un trozo de papel , de un rollo de papel higiénico, y me lo he introducido en mis fosas nasales,dentro, con el dedo, cuando me he dado cuenta por un lado del papel, había sangre roja brillante de origen desconocido,a saber a que persona pertenecia, por lo tanto no era mía,podría perfectamente haber introducido otra mancha al meterme el papel en el interior de mi nariz,se notaba que era súper reciente.Ahora padezco , porque pienso que puedo haberme contagiado de algo, ya que como bien digo no me soné, me metí el dedo con el papel en el interior de la nariz ,porque tengo alergia y me crea crostas de mocos, para poder quitarmelas. Hay riesgo de contagio?un saludo muchas gracias
 Resposta: Ningún riesgo

 Data Publicació: 04/02/2015 19:13:49
 Nom: Luis
 Població: Gijón
 Pregunta: Alguna vez, alguno de estos pacientes que se han hecho pruebas negativas a lo largo de 8 o 10 meses, les han comunicado que hayan acabado dando positivo más tarde?
 Resposta: No conozco ningún caso

 Data Publicació: 04/02/2015 19:09:09
 Nom: Albert
 Població: Girona
 Pregunta: Hola Doctor, necesito su ayuda ya que tras un riesgo alto de contraer VIH y a pesar de tener más de 10 test negativos de anticuerpos y antígeno p24 durante un año (mensualmente desde el tercer mes hasta el año), sigo teniendo múltiples síntomas, dolores, diarreas, ganglios inflamados, aftas bucales, etc... . Es posible que sea VIH y no lo detecte?. He descartado tbm sífilis y hepatitis b y c. Puedo descartarlo por completo?. Estoy desesperado
 Resposta: Si puede descartarlo

 Data Publicació: 02/02/2015 22:11:37
 Nom: Cesitar
 Població: Perú
 Pregunta: Estimado Dr. Estoy preocupado el dia de ayer fui al centro comercial donde vende articulos para el hogar (tipo ferreteria u otros) y estaba con mi esposa y mi hijita de 4 años cuando caminabamos por el pasillo divise una botella de coca cola que tenia un poco de producto. pero cuando veiamos las cosas con mi esposa en un descuido mi hijita habia cogido esta botella y habia bebido un poco de esta gaseosa que no se de quien era. Mi pregunta es si puede contagiarse de vih, estoy preocupado. Gracias y disculpe la molestia.
 Resposta: De ninguna manera se puede contagiar de nada

 Data Publicació: 02/02/2015 22:07:16
 Nom: Esteban
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Hola Dr. Tuve una relación de riesgo para VIH hace un año y como tuve bastantes síntomas me he realizado elisas de cuarta generación a los 3,6, 9 y 12 meses. Pasado el año y como soy donante de sangre fui a donar y en la entrevista le comenté al enfermero lo sucedido y mis analíticas negativas y no me dejó donar diciéndome que esto de negativo nunca es seguro del todo y que por sí acaso no doné en unos años. Ahora estoy muerto de miedo. No puedo descartar con total seguridad la infección al año??, puedo entender que exista algún caso extrañísimo pasados los tres meses pero al año?. Puede ayudarme?
 Resposta: No se preocupe,usted no está infectado. servicios de transfusión tienen unas normativas muy estrictas que no correlacionan con la realidad científica

 Data Publicació: 30/01/2015 23:30:49
 Nom: Pedro
 Població: Málaga
 Pregunta: Disculpe Dr, pero puedo descartar la infección por VIH por completo? O hace falta que me has alguna otra prueba (también me he realizado de hepatitis b y c a los 3 y 6 meses). Gracias!
 Resposta: Ya le he contestado

 Data Publicació: 30/01/2015 18:39:28
 Nom: Pedro
 Població: Málaga
 Pregunta: Buenas tardes. Hace casi un año tuve una relación sexual con prostituta con rotura de preservativo y me he realizado elisas a los 3, 6 y 10 meses de antígeno y anticuerpos vih1 y 2. todo negativo. El problema es que hace tres meses me diagnosticaron liquen plano oral y eh leído que es frecuente en pacientes vih. Estoy muy asustado. Puedo confiar en mis resultados negativos independientemente del liquen plano?, no he tenido relación sexual alguna desde la rotura del preservativo hace casi un año.
 Resposta: Puedes estar tranquilo,además el liquen plano no es habitual en la infección por VIH

 Data Publicació: 30/01/2015 14:12:53
 Nom: Alberto
 Població: Murcia
 Pregunta: Hola Dr. Veo como hay personas que siguen dudando de sus negativos al año debido a síntomas que presentan. En un intento de disipar dudas y miedos me gustaría saber si con resultados negativos tras los 3/6 meses se puede descartar por completo la infección independientemente de los síntomas?
 Resposta: Ya he dicho 100 veces que si

 Data Publicació: 30/01/2015 12:53:02
 Nom: Asier
 Població: Vitoria
 Pregunta: Buenos días Dr. Necesito ayuda ya que esta situación está llevándome al límite debido al miedo y la ansiedad que padezco desde hace un año. Tuve un riesgo importante de adquirir VIH y tras el mismo he.venido padeciendo síntomas que relaciono con VIH, dolor garganta, malestar general y problemas bucales crónicos. La cuestión es que llevo 14 elisas de cuarta generación negativos desde los 3 meses hasta el año (el último). Queda alguna posibilidad de que esté infectado y los test no me lo detecten?
 Resposta: Olvidese,no está infectado.

 Data Publicació: 29/01/2015 11:37:48
 Nom: pedro
 Població: Almería
 Pregunta: Buenos días Dr. Me gustaría saber si hay alguna publicación o metaanalisis hecho que refleje el número de casos de seroconversiones tardías o falsos negativos pasado el año. Entiendo que deben ser pocos y aún menos desde la entrada de los elidas de tercera generación pero me gustaría saberlo para poder descansar tras un año de pruebas.
 Resposta: No conozco ningún estudio de este tipo ni creo que exista

 Data Publicació: 29/01/2015 11:29:34
 Nom: Ángel
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Con una prueba negativa a los diez meses de un riesgo cierto y elevado, ganglios que me molestan y siguen inflamados, infecci?n por hepatitis b, y otras molestias (bucales, sequedad de piel, ruidos intestinales, ...) Cabe aun alguna posibilidad de estar infectado por el vih?
 Resposta: No cabe ninguna posibilidad

 Data Publicació: 29/01/2015 11:06:03
 Nom: Carlos
 Població: Gava
 Pregunta: Al cobrar la visita a un paciente VIH+, intervenido por extracción dental, me han salpicado unas gotas (fluido con saliva y/o sangre)a mis labios, no se si también en la boca. Como yo también estaba hablando, al humedecerme los labios con mi lengua, he notado que chupaba saliva que no era mia (como una gotita). Mi compañera dice que la mucosa oral y sobre todo la zona sublingual son permeables al virus. ¿Hay riesgo?
 Resposta: No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 28/01/2015 19:29:14
 Nom: Fernando Aguilar
 Població: Bajeza(Jaén)
 Pregunta: Hola doctor,gracias por su tiempo. Mi pregunta es que de aparecer la primoinfeccion,esta puede aparecer a los 10 días del contacto.Dolor articular y abdominal solamente puede ser asociada a ésta? Gracias
 Resposta: Si que puede aparecer a los 10 dias pero las manifestaciones que explica no son muy caacterísticas de infección

 Data Publicació: 27/01/2015 20:20:38
 Nom: Marcelo
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Buenas tardes. Queria saber si algunas pruebas de deteccion son mas fiables o aconsejadas que otras dependiendo del tiempo que haya pasado desde una situacion de riesgo. Es decir, por ejemplo: si han pasado tres meses una de tercera, si cinco meses mejor una de cuarta con antigeno, no se. En mi caso tengo una duda sobre una situacion de riesgo de hace siete meses. Será por la Seguridad Social de Aragon. ¿Es necesario que le diga al medico que sucedio hace siete meses? Muchas gracias
 Resposta: Todo esto de tercera o cuarta no marca grandes diferencias,todas son útiles a los 3 meses. Si determinan anticuerpos y antígenos mejor

 Data Publicació: 27/01/2015 20:14:25
 Nom: Caro
 Població: bcn
 Pregunta: Doctor si en mi comida había una aguja y me la trague puede haber contagio de vih? Gracias
 Resposta: En principio no pero seria importante conocer el origen de la aguja.El único motivo de preocupación es que se hubiese utilizado en la inyección endovenosa de drogas.

 Data Publicació: 27/01/2015 10:50:36
 Nom: Juan Andrés
 Població: Tarragona
 Pregunta: Hola Dr, tengo una pregunta ya que tengo miedo de haber contraído el VIH. En mi caso la situación de riesgo fue hace casi un año y tengo múltiples elisas de cuarta generación negativos hasta casi el año. La cuestión es que he experimentado múltiples síntomas a las semanas del contacto y unos más preocupantes recientemente (aftas bucales, cansancio general...). Mi pregunta es si los elisas negativos fuera del periodo ventana se superponen a cualquier síntoma, es decir, si los síntomas son debidos a la seroconversión o a estar con sida, los elisas deberían salir positivos no?.
 Resposta: Ya he dicho muchas veces que pasados los 3 meses,un ELISa negativo descarta la infección

 Data Publicació: 27/01/2015 10:45:29
 Nom: gloria
 Població: colombia
 Pregunta: Doctor quisiera saber si me aplicado en un pequeño raspón alcohol puede haber contagio si el alcohol tenía restos de sangre¿ gracias por sus respuestas
 Resposta: No puede haber contagio

 Data Publicació: 27/01/2015 10:43:45
 Nom: Vanessa
 Població: Colombia
 Pregunta: Buenas noches Doctor quisiera saber si sentí algo en mi cola pero no vi nada extraño es posible la transmisión por el ano? Gracias
 Resposta: No comprendo la pregunta

 Data Publicació: 27/01/2015 0:00:29
 Nom: Rosa
 Població: Bcn
 Pregunta: Bona tarda, doctor. Voldría saber quina relació té el malde genolls amb el vhi i sobretot en quin estadi es pot fer més evident. Gràcies.
 Resposta: El mal de genolls no té relació amb el VIH. En la primoinfecció pot apareixer dolor a les articulacions de forma generalitzada

 Data Publicació: 26/01/2015 17:30:16
 Nom: Carlos
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenas tardes, estoy pendiente de que me intervengan quirúrgicamente y es probable que requiera una transfusión sanguínea, al leer Post he observado como hay riesgo de que alguien doné sangre sin saber que ha adquirido recientemente el virus y estando en ese periodo ventana pueda transmitirlo al receptor. Mi pregunta es si en los bancos de sangre utilizan analíticas especiales que permiten detectar el virus enseguida para reducir ese periodo ventana? Ya que veo que hay gente que incluso tras un año dice que puede estar infectada y que no se detecte, esto es posible?. Soy un poco hipocondriaco. Gracias por el servicio que da a los que no entendemos del tema
 Resposta: Las transfusiones estan completamente garantizadas y antes de ser administradas se garantiza de forma total la no existencia de ningún tipo de virus. El otro comentario ya lo he aclarado en múltiples ocasiones

 Data Publicació: 26/01/2015 17:19:59
 Nom: Ángel
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Doctor, una infección por vhb puede provocar una hipogammaglobulinemia que retrase la seroconversión al vih en caso de coinfección?
 Resposta: No que yo sepa

 Data Publicació: 26/01/2015 11:06:41
 Nom: yaiza
 Població:
 Pregunta: hola doctor, estaba en un restaurante, un vaso de mi mesa, se rompió, para no cortarme mientras venia la camarera, lo recogí un poco,justo cuando llegó la camarera las dos fuimos a coger el mismo trozo y me corte superficialmente,salió un poco de sangre , no sé si ella también se cortó, el asunto es que al ver el aspecto de la camarera me asuste,no quiero prejuzgar ni mucho menos, pero ahora pienso que podría haberme entrado insitu su sangre en mi sangre, ¿ve mucho riesgo? gracias doctor
 Resposta: No veo ningún riesgo

 Data Publicació: 25/01/2015 21:29:55
 Nom: carlos
 Població: colombia
 Pregunta: Hola quisiera saber iba por la calle y sentí un chuzon en la mano y veo q no tenía sangre visible puede haber riesgo. Gracias
 Resposta: No hay riesgo

 Data Publicació: 25/01/2015 20:34:20
 Nom: Antonia
 Població:
 Pregunta: Hola doctor, un desconocido en una discoteca, se acercó y me dio sin ton ni son un mordisco en la zona situada entre el antebrazo y la mano, me duele y tengo las marcas , estoy un poco preocupada ahora,por el hecho de que en alguna parte de la marca sea mas profunda,y sea vía de entrada de cualquier virus,ya que no se si sangraba su boca etc ¿hay riesgo de contagio ? mil gracias
 Resposta: Acabo de contestar a este tema. No parece haber riesgo pero hay que evitar estas situaciones.

 Data Publicació: 25/01/2015 19:52:24
 Nom: Pedro
 Població: Madrid
 Pregunta: Hola doctor. Estoy muy preocupado por una situación que creo que no es de riesgo porque creo que no hay ningún caso de contagio por mordedura. En una discoteca por la noche me besé con un chico. Al llegar a casa, al día siguiente descubrí que tenía en los 2 codos señales de 2 mordeduras, una de ellas sangrando y la otra ya más pequeña y seca. Es cierto que durante los besos me mordió un poco pero no pensé que hubiese esa magnitud. ¿He sufrido una situación de riesgo? ¿Debo hacerme la prueba? (me la he hecho más veces en situaciones que me han comentado que no eran de riesgo, como beso con mordisco). Gracias.
 Resposta: No es un situación habitual por tanto no se conoce el riesgo. Sería prudente hacerse la prueba a los 3 meses

 Data Publicació: 23/01/2015 23:36:44
 Nom: CLAUDIA
 Població: BCN
 Pregunta: BUENAS TARDES DOCTOR QUISIERA SABER SI TOQUE UN GRANO A ALGUIEN QUE NO TENIA SANGRE O NO VI NADA Y LUEGO ME TOQUE EL OJO POR DENTRO PUEDE HABER CONTAGIO. GRACIAS
 Resposta: No puede haber contagio

 Data Publicació: 23/01/2015 23:16:03
 Nom: Esteban
 Població: Cuenca
 Pregunta: Buenas tardes Dr. Estoy bastante inquieto ya que eh leído múltiples consultas de gente que con negativos a los 10/12 meses siguen pensando en la posibilidad de estar contagiados debido a sus síntomas. Mi solicitud es si hay algún dato al que agarrarse para estar tranquilo en cuanto a no estar infectado con negativos a los 11/12 meses. En resumen, ¿hay constancia de falsos negativos con los elisas actuales tras el periodo ventana de 3/6 meses?, algún dato que nos pueda tranquilizar a todos?
 Resposta: Yo no tengo ninguna constancia de seroconversiones después de los 3 meses y no creo que existan

 Data Publicació: 23/01/2015 11:54:13
 Nom: Antoni
 Població: Sabadell
 Pregunta: Hola bon dia, , El meu novio te el VIH. I es indetectable a mi m agradaria ferli sexe oral , ell diu k el metge que li porta el risc de contagi amb sexe oral es molt poc probable , jo li dic de fero amb preservatiu pero a ell no li agrada Si li practico abans de que lubriqui i estigui humida hi ha risc zero? Ahir ja li vaig fer pero nomes 15 segons i ja hem vaig quedar amb mal cos Merci :)
 Resposta: No puc donar una resposta definiiva.El risc del sexe oral està en discusió.Es segur que es un risc molt baix i altres creuen que nul. Si la persona infectada es indetectable encara es més baix. Per tant amb l'informació actual es tracta d'una decisió personal.

 Data Publicació: 21/01/2015 12:28:23
 Nom: Marco
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola. ¿Existe alguna clase de riesgo por usar papel higiénico caído en un baño de un prostíbulo después de que el rollo rodara un poco? El suelo no estaba especialmente limpio. Muchas gracias.
 Resposta: No

 Data Publicació: 20/01/2015 12:08:16
 Nom: Antonio
 Població: Almería
 Pregunta: Buenos días doctor. Yo tuve una relación de riesgo hace un año. Concretamente una prostituta me realizo sexo oral sin protección. Me he realizado pruebas de sangre a los 3, 6, 7 meses y al año de vih con resultado negativo todos. Sin embargo en la analítica tengo los linfocitos muy bajos, sólo un 11%, con un 83 % de neutro filos. Además de tener unos niveles muy altos de alt-gpt (84). Todos estos son resultados indicativos de tener sida? Gracias
 Resposta: Usted no tiene infección por VIH.Su médico ya buscará la causa de sus alteraciones analíticas.

 Data Publicació: 20/01/2015 0:30:54
 Nom: jose
 Població: barcelona
 Pregunta: Doctor después hace semana y medio vengo con gripe, mocos, malestar gral.,fiebre. La práctica fue que una chica mw hizo sexo oral con preservativo en todo momento, le pregunto mis síntomas no tienen nada que ver y o hace falta la prueba estoy seguro que use protección durante todo el sexo oral.
 Resposta: No tiene ningun riesgo

 Data Publicació: 19/01/2015 23:33:29
 Nom: ESTEBAN
 Població: MOLINS
 Pregunta: Hola muy buenas tardes Doctor. queria hacerle tres preguntas y estaria muy agradecido y aliviado pudiese responderlas. En el verano pasado estuve con un colega en un bar de copas y tuve sexo con una chica africana que trabajaba allí me puse condon y tuvimos sexo vaginal y sexo anal, el problema sobrevino cuando yo acabe que al ver el condon este se habia roto, muy bien el problema es que yo soy un chico creame que nunca cogo gripes y da la casualidad de que a las semanas de este riesgo me vino una fuerte gripe con malestar general fiebre sudores, etc, tambien he buscado mucha informacion acerca de la infeccion aguda y sus sintomas, no se si somatize sintomas o que pero le juro presente casi todos los sintomas de los cualés leei, espere tres meses que fueron una muerte para mi y me realice con mi medico una prueba de anticuerpos vih 1/2 que gracias a dios me salio negativa seguí buscandole explicacion logica a esa gripe y los sintomas que tuve y termine con una fuerte depresion y ataques de ansiedad que al dia de hoy me tratan tanto un psicologo como un `siquiatra , segui con el tema de la mujer africana y el condon roto hasta que pasaron casi seis meses y repeti la prueba de anticuerpos vih 1/2 , dando negativa , mi pregunta es Doctor a pesar de esta relacion de riesgo con esta mujer del africa y los sintomas que tuve incluso la fuertye gripe en verano a despues del riesgo las dos pruebas que me hice con mi medico que son solo de anticuerpos a a lso 3 y casi 6 meses puede descartarse vih en mi caso a pesar de todo lo que vivi en cuanto a sintomas, etc, o debo esperar mas tiempo y volver a repetir la prueba op no hace falta ya que me haga mas pruebas agradesco me aconseje en esto que me tiene muy mal. Lo segundo es saber si es cierto que las depresiones, ansiedad , y estres bajan nuestras defensas. y ya para terminar si el sexo oral con proteccion tiene riesgo una p`rueba por este tipo de practica gracias, POR FAVOR LE AGRADECERIA ME CONTESTAR A TODO AGRADZCO SU ATENCION TENGA USTED BUENAS TARDES.
 Resposta: El sexo oral con protección,logicamente no tiene riesgo.Si tiene una prueba negativa a los 3 meses,no está infectado.

 Data Publicació: 19/01/2015 22:12:52
 Nom: César
 Població: Perú
 Pregunta: Estimado Dr.una consulta hace 2 dias compre un mueble(comoda) el cual lleve a mi casa con la ayuda de 2 ayudantes que no conozco, pero resulta que uno de ellos cuando se lastimo el brazo con un pequeña herida fresca, no le sangraba mucho pero se notaba los 2 rasgullos rojos el los toco con su mano y luego agarro el mueble(comoda)a los pocos minutos (que no preciso) cuanto mi esposa pasaba su mano por esta zona porque esta limpiando luego cuando pasaba el trapo por las ventanas de mi cuarto observe que mi esposa se paso el dedo de su mano a su lengua para sacar una mancha, Previo a esto yo le habia dicho a mi esposa cuando observe al muchacho con su toque en su heridilla pero mi esposa no me hizo caso. Tiene riesgo de contagiarse de Vih. Estoy muy preocupado.
 Resposta: Ningún riesgo

 Data Publicació: 19/01/2015 22:10:08
 Nom: Pablo
 Població: Murcia
 Pregunta: Buenos días Dr. Por favor ayúdeme, sé que no mantiene diálogos pero le pido humildemente su respuesta y prometo no volver a molestar. Sigo con mi ampolla bucal recidivante (semanalmente se forma y se explota). Seguro que este tipo de problema no tiene relación con el VIH? Hace un año del riesgo y mi último elisa fue a los 11,5 meses (elisa cuarta generación negativo) . He hecho recuento y llevo 26 pruebas negativas en este tiempo. Estoy al límite, necesito que alguien con su experiencia me indique que hacer, mi mujer quiere tener hijos y no me atrevo por miedo a contagiarle VIH y que no se me haya detectado. Ayúdeme, estoy en un infierno. Muchas gracias Dr.
 Resposta: No veo el infierno por ningún lado.Usted no está infectado pero tiene un problema psicológico. No me haga perder el tiempo.

 Data Publicació: 19/01/2015 21:48:07
 Nom: Ángel
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Buenas tardes doctor, Muchas consultas son de gente en mi situación, que después de una relación de claro riesgo, hemos tenido síntomas que se asocian a la primoinfección, y que continuamos teniendo el convencimiento ineludible de estar contagiados, a pesar de tener varias pruebas negativas al cabo de 6 u 8 meses. En esta situación la más mínima probabilidad de que las pruebas no hayan detectado nuestra posible infección no nos deja vivir. En mi caso se da la circunstancia adicional de que a las 6 semanas me detectaron infección por vhb, lo que me hace pensar que puedo ser un caso especial de coinfección no suficientemente estudiado o conocido en la práctica clínica. Con la mano en el corazón, doctor, hay alguna prueba diferente que pueda (podamos) hacer para salir de este laberinto, algun argumento adicional a los que utilizan habitualmente que nos pueda aportar tranquilidad? No soy partidario del bienintencionado paternalismo que puede guiar los consejos médicos en este tipo de situaciones. Sé que esta cuestión es difícil pero creo que cualquiera en mi dituación seguiría haciéndose pruebas y me gustaría saber si se puede descartar la infección al 100 % en estos casos. El mío es de ocho meses de sinvivir con una familia que pende de este hilo. Muchas gracias por anticipado, porque ustedes don prácticamente los únicos con quienes puedo hablar
 Resposta: Si alguien està convencido que està infectado por muchas pruebas que se haga cuesta convencerle de lo contrario.Una prueba negativa a los 6 meses es definitiva.

 Data Publicació: 19/01/2015 21:42:22
 Nom: josep manel
 Població: Girona
 Pregunta: Tinc plena confiança amb el meu metge,però una segona opinió em deixaria millor malgrat la poca informació sobre la meva evolució.El fet és que després de 15 mesos de Truvada-Norvir.Prezista, tinc càrrega viral de 85. Estic lluny d'un fracàs virològic de més de 200, però no estic indetectable com la majoria.Les pujades i baixades de càrrega viral no han estat significatives,i més aviat sempre de baixada.Vaig començar tractament amb 510.000 còpies i 143 de CD4.Els meus Cd4 avui estan a 16% (350) però a l'agost estava a 21% (777) (he estat operat pel mig de càncer d'amígdala i la radioteràpia podria ser la causa de la baixada de CD4). No m'haig de preocupar - em diuen-, continuar el tractament amb normalitat,i em faran una densitometria, una rectoscòpia (per segon any), i estarem al tanto que no tingui símptomes d'alguna malaltia provocada per IRIS... Confiança amb el meu doctor,doncs. Però no estar indetectable em preocupa. M'haig de preocupar Doctor??
 Resposta: Tingui confiança. Si la carga viral puja més ja decidirà el seu doctor si s'ha de fer canvis.

 Data Publicació: 18/01/2015 23:46:00
 Nom: heid
 Població:
 Pregunta: hola doctor, estaba en un bar ,saque un clinex para sonarme.lo puse sobre la mesa,en ésta aún no habían quitado los vasos de los comensales anteriores, en un despiste,en vez de coger mi pañuelo, cogí un clinex que había ya en la mesa, y me soné y escupí, luego me di cuenta que no erael mio,era de a saber de quien, el problema es que tenia sangre roja , no se.. median las manchas unos centimentros, lo malo que no estaba seca, por lo tanto seria de alguien había estado pocos minutos antes que yo , sentado en ese sitio, cuando me di cuenta ya era tarde, ahora tengo miedo que por sonarme y escupir el contacto con la sangre del clinex con mi boca y nariz haya propiciado un contagio , ya que restregué el pañuelo en ambas partes el pañuelo para limpiarme , espero su opinión Saludos Muchas gracias
 Resposta: Ninguna preocupación,ningún riesgo.

 Data Publicació: 15/01/2015 18:45:29
 Nom: Pep
 Població: Alacant
 Pregunta: Muchas gracias por su pronta respuesta, pero no me queda claro si ¿Sería valida cualquier prueba rápida (En farmacia o centros ITS) de saliva o gota de sangre? o ¿tiene que ser por la SS un analisis de sangre? Gracias nuevamente.
 Resposta: Cualquiera

 Data Publicació: 15/01/2015 18:36:52
 Nom: Pep
 Població: Alacant
 Pregunta: La SS me ha hecho sobre una muestra "a suero único", una prueba de cribado mediante CLIA quimioluminiscencia, inmunoanálisis de 4ª generación con detección de anticuerpos y antigeno p24. (A los 45 días del riesgo). Resultando negativa. Le he comentado lo de los tres meses y me ha dicho que era suficiente. Así que, como yo quiero seguir sus recomendaciones y hacerme un test a los tres meses, ¿Sería valida cualquier prueba rápida (En farmacia o centros ITS) de saliva o gota de sangre ya sea de anticuerpos solo o debe ser con antígeno?. Muchísimas gracias.
 Resposta: Es evidente que Ud. con la prueba negativa a los 45 dias no debe estar infectado aunque yo para más seguridad prefiero realizarla a los 3 meses.No es necesario repetir el antígeno.

 Data Publicació: 15/01/2015 11:33:32
 Nom: manuel
 Població: paris
 Pregunta: Ola.soi medico trabajo en francia laprueba 4 jeneracio duo alas semanas es definitiva. AvalAdo por las AutoridADES Sanitadias sanitarias la jente sabe a akeatenerse.
 Resposta: Supongo que es un comentario aunque no se entiende bien.Todos los lectores conocen mi opinión al respecto.

 Data Publicació: 15/01/2015 11:30:11
 Nom: Pedro
 Població: Bilbao
 Pregunta: Hola Dr.Ferran. He leído gran parte de los mensajes de su foro para intentar mitigar mi miedos estar contagiado por VIH. Hace un año mantuve un contacto de riesgo en lo que fue el mayor error de mi vida. Tras el mismo tuve varios síntomas a las 4 semanas y de nuevo pasados los 10 meses. Estoy aterrado ya que tengo mujer e hijos y a pesar de las pruebas realizadas hasta los 11 meses (elísas de tercera y cuarta generación negativos) sigo al igual que he leído en algún otro Post con síntomas bucales (llagas, etc...). Es posible aunque sea de forma remota que este infectado con pruebas negativas pasados los 11 meses?, hay algún caso descrito en la literatura con los elíseas actuales de infección no detectada en este tiempo?. Por favor le pido una respuesta sincera ya que esto va a acabar con mi familia. Muchísimas gracias
 Resposta: No se obsesione.Con toda seguridad usted no está infectado

 Data Publicació: 15/01/2015 11:28:31
 Nom: Lidia
 Població: Mataro
 Pregunta: Hace dos noches fui al hospital por un dolor abdominal. Me pusieron una via. La via que era como una aguja de plastico se salio un poco de la vena al notar algo raro toque ese trocito de via sin darme cuenta cono dedo. Llame a la enfermera y la metio otra vez en la vena y me puso mas esparadrapo. Ella no llevaba guantes y yo tampoco. No vi sangre en mi mano ni en la suya pero las dos tocamos ese trozo de tubito que va a la vena.Luego pense que al estar tocando el asiento o algo de alli podria haber tenido contacto con sangre y luego al tocar ese trozo de via que va a la sangre me podria haber contagiado. Yo no vi sangre en mi dedo pero me surge esa duda.
 Resposta: No se preocupe.Es una cosa habitual y sin riesgo.

 Data Publicació: 14/01/2015 23:37:31
 Nom: Antonio
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenas tardes. Estas navidades, de celebración, encontré en la calle una bufanda. Me la puse. Mi amigo me dijo que se le había caído a una persona con sida que, la vimos, estaba por ahí. ¿Es posible que me haya infectado al estar en contacto mi piel recién afeitada, boca y mucosas con esa bufanda, ante la posibilidad de que sus mucosas u otros fluidos estuvieran presentes en dicha prenda recientemente? ¿Debo hacerme alguna prueba? Muchas gracias.
 Resposta: Pregunta un poco rara. Como es lógico no hay ningún riesgo

 Data Publicació: 14/01/2015 17:25:55
 Nom: KAREN
 Població: BCN
 Pregunta: BUENAS TARDES TENGO UNA DUDA EL DIA DE AYER RESULTE CON UNA PARTE DE MI JEAN MOJADO EN LA PARTE DE ATRAS ME TOQUE Y NO PARECIA SANGRE ADEMAS LA SANGRE ES VISIBLE PERO SIENDO EL CASO PODRIA HABER CONTAGIO DE VIH SI FUERA SANGRE? PODRIA HABER CONTAGIO POR EL ANO? GRACIAS POR SU PRONTA RESPUESTA
 Resposta: Ningún peligro de contagio

 Data Publicació: 14/01/2015 17:24:59
 Nom: Benito
 Població: lleida
 Pregunta: Buenas tardes, leo como muchas personas se preocupan por tener síntomas pasados los 6 meses del riesgo y es aquí donde me surge la duda. Tras la primo infección y sus posibles síntomas, hay algún síntoma característico de VIH que pueda aparecer a los 6/9 meses?, ya que observo que en varias preguntas le comentan síntoma teología bucal, aftas, etc..., esto no sería más típico de primo infección (primer mes) o fase sida?, a los años?
 Resposta: Los síntomas de primoinfección son variados e inespecíficos y aparecen en las primeras semanas,no a partir de los 3 meses

 Data Publicació: 14/01/2015 13:59:50
 Nom: Roberto
 Població: el rabal ( bcn)
 Pregunta: Doctor disculpe la insistencia en esto pero verá soy un tuve sexo anal sin pretención con una prostituta de África que trabaja en la calle, de esto hará 5 meses aproximadamente. En estos tiempos de espera he tenido muchas cosas, muchos síntomas, tanbien busque mucha información en Internet, entonces decidí ir al cap de drassanes a los cuatro meses y hacerme por medio de ellos una prueba de hiv 1/2 ac totales + ag p24, el resultado fue negativo a los cuatro meses, le pregunto a pesar de la procedencia de la chica y los sintomas que haya tenido con este resultado negativo de cuatro meses después del riesgo puedo estar confiado en que estoy bien para hiv?????
 Resposta: Si puede estar confiado

 Data Publicació: 14/01/2015 13:58:15
 Nom: Alberto
 Població: Asturias
 Pregunta: Buenos días Dr. Tras tener un riesgo sexual de contagio de VIH si las pruebas de Elisa salen negativas hasta casi el año, esto descarta absolutamente la infección independientemente de tener síntomas que se puedan relacionar con VIH?. Muchas gracias.
 Resposta: Si lo descarta,ya lo he repetido muchas veces

 Data Publicació: 13/01/2015 18:11:52
 Nom: Maria
 Població: Barcelona
 Pregunta: Buenos dias, la astenia y el dolor muscular en brazos y piernas durante un mes mas o menos ¿podria ser un sintoma de vih?
 Resposta: No es un síntoma típico

 Data Publicació: 13/01/2015 18:08:22
 Nom: Pablo
 Població: Murcia
 Pregunta: Estimado Dr. Siento molestarle de nuevo pero he leído que el tema de las ránulas se da en pacientes con inmunodeficiencias, a mí me salió una recidivante(se forma y se explota casa semana) a los 9 meses del riesgo y ahora casi al año sigo con ella pero con elisas negativos de cuarta ( llevo más de 10). Puedo descartar totalmente el VIH??? Estoy al borde del abismo y no tengo fuerzas para seguir con esta angustia.
 Resposta: Ya contesté.

 Data Publicació: 13/01/2015 18:07:13
 Nom: Martin
 Població: Bcn
 Pregunta: Gracias doctor por la respuesta de esta mañana. Me queda la duda si en todos los paises la tecnica de los laboratorios en la elisa de 4 es la misma? Conoce usted algun caso negativo con elisa de 4 generacion a los 28/45 dias y se haya positivado posteriormente? Muchas gracias.
 Resposta: No mantengo dialogos y solo contesto una vez.No recuerdo casos como el que comenta pero no es frecuente porque yo aconsejo hacer solo la prueba a los 3 meses

 Data Publicació: 13/01/2015 11:40:06
 Nom: Martin
 Població: Bcn
 Pregunta: Buenos dias doctor y muchas gracias por este servicio que presta. Suelo seguir sus respuestas y leer otros articulos e informaciones y tengo una duda sobre las pruebas combinadas de 4 generacion. Tengo entendido que la sanidad de UK la da por concluyente a los 28 dias, la francesa a los 45 dias y la americana a los 3 meses. En españa a los 3 meses tambien aunque tambien hay cada vez mas informacion avalando los 45 dias (por ejemplo el servicio de cruz roja española y ministerio de sanidad). Mi pregunta es si los laboratorios de todos estos paises trabajan con las mismas tecnicas? Es una cuestion de protocolo sanitario que varia en funcion del "conservadorismo" de cada pais? Si se reconoce que esta tecnica es altamente fiable al mes (he leido estudios que practicamente no hay casos pasado los 28 dias)o 45 dias porque no se recomienda su uso con el doble objetivo de detectar casos precozmente y mejorar su pronostico y de minimzar la angustia de la espera del periodo de ventana de 3 meses tradicional? En cualquier caso se podria repetir a los 3 meses. He leido que usted recomienda tambien los 3 meses pero me gustaria conocer su opinion al respecto de todo lo comentado y si la informacion es cierta. Muchas gracias.
 Resposta: Hace Ud. un razonamiento muy lógico. Piense que hace unos años se hacia repetir la prueba al año,después se pasó a los 6 y ahora a los 3 meses.Es evidente que con las técnicas actuales la mayor parte de positivos ya lo son a los 45 dias. A mi me gusta ser prudente y defiendo los 3 meses. Si alguien va a estar más tranquilo haciendose una prueba previa a los 45 dias,no le veo ningún problema pero yo sigo aconsejando que se repita a los 3 meses

 Data Publicació: 13/01/2015 0:04:44
 Nom: Rosa
 Població:
 Pregunta: Hola era de noche estaba en un bar, un desconocido que creo que iba ebrio o no puedo especificar su estado concreto,me cogió la mano y esta la empezó a zarandear , la cosa es que no lo conozco de nada ,cuando me dio la mano note algo húmedo, pensé que era sudor, tengo un corte en la mano así que me fui al baño y vi que lo húmedo no era, sudor, sino sangre(sangre de este individuo) sobre la herida aun sin cicatrizar y otros puntos mas de la mano,la herida es del tamaño de la letra ''L'' y el ancho es como casi la base de la letra, me lave histericamente la mano con papel y agua,quitandome asi la sangre de la herida y la mano, ahora tengo miedo de que me haya contagiado una enfermedad,¿hay riesgo de trasmisión de vih? que debo hacer?millones de gracias
 Resposta: No veo ningún riesgo

 Data Publicació: 12/01/2015 23:51:25
 Nom: jesus
 Població: salou.
 Pregunta: Tuve una relacio con una prostitua.paso esto fue en un cuarto con poca luz le toke la vajina ella m masturvo con crema lubricante para terminar lo ice yo unrato no eyecule lo ice con la misma mano k l toke la vajina abian pasado unos 5 minutos dese k toke la vajna al labarbe las manos vi una cantidad mui pekena como la cabeza d dos alfileres no era mia,gracias
 Resposta: No se puede analizar cada tipo de relación y hay que ser más prudente. En principio no veo ningún riesgo

 Data Publicació: 12/01/2015 15:56:44
 Nom: Jeronima
 Població:
 Pregunta: Hola me sabe mal volverle a escribir, pero me he quedado con un sentimiento de intranquilidad al no concretarle a mi parecer algo importante,le recuerdo la pregunta : ayer en un evento en un jardín cogí una de las sillas de plástico, cuando me di cuenta vi que tenía la silla sangre fresca por donde la había cogido,(por donde apoyas el brazo) . La cuestión es que a los invitados no los conocía de nada ,y la sangre al coger la silla justo se esparció o cayó encima de la herida que tengo en el dedo por la parte de la palma de la mano, eso quería concretar,que la vi encima o esparcida sobre la herida o corte y había bastante sangre, no excesiva, pero tampoco poca. La herida mide como 1 cm de largo y 2 mm de ancho posee un agujero, el cual se ve que tiene que subir la carne,por que esta sin cicatrizar y aun me escuece un poquito, como pude me limpie el dedo y la mano con el jersey, ya que no tenía otra opción hasta horas mas tarde que pude limpiarmela.¿ Sigue sin a ver riesgo a pesar de que la sangre fresca ajena, estuviera justo encima de mi herida o corte? Muchas gracias por su labor altruista brindando información y ayuda a personas que lo requieren.
 Resposta: Solo respondo una vez y ya lo hice

 Data Publicació: 12/01/2015 15:53:56
 Nom: Josep
 Població: Girona
 Pregunta: Gracies dr. Amb la meva practica (tocar fluids vaginals amb ferida oberta no sangnant activament sobre els pits d'una prostituta que s'acabava de masturrbar vaginalment i tocar els pits) hi hauria risc de qualsevol altre ets (per exemple hepatitis?). Gracies.
 Resposta: NO

 Data Publicació: 12/01/2015 15:53:02
 Nom: Ángel
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Entonces doctor, y perdone por el abuso, debería hacerme más pruebas, aunque hayan pasado 7 meses, dada la persistencia de síntomas de posible infección de vih (además de la de hepatitis b) o lo considera innecesario?
 Resposta: Ya he dicho que NO

 Data Publicació: 12/01/2015 14:01:55
 Nom: Carlos
 Població: Bcn
 Pregunta: Buenos dias. He leido que el sintoma mas frecuente en la primoinfeccion es la fiebre. Como suele presenarse la fiebre en la primoinfeccion? En que periodo es mas frecuente? Suele durar dias? Gracias.
 Resposta: Nada particular puede ser febrícula (menos de 38) o fiebre alta y durar 2-3 dias o más de una semana

 Data Publicació: 12/01/2015 13:51:54
 Nom: Jeronima
 Població:
 Pregunta: Hola doctor , estoy ansiosa y asustada, ayer en un evento,con personas que no conocía, había sillas de plástico en el jardin , cuando me di cuenta toque el mango de una en la cual había sangre que parecía bastante fresca, el susto es porque justamente en esta mano tengo un corte de un 1 cm de largo y como 2 mm de ancho, el cual se aprecía como un agujero interior,el cual tiene que subir la carne o la piel, la herida aun no está cicatrizada, por eso enseguida al tocar la silla, reaccioné limpiándome la mano disimuladamente con el jersey,hasta que no pasaron horas no tuve la oportunidad de ir a asearla.Debo preocuparme?en el caso de que sea sangre contaminada, hay mucho riesgo de contagiarme de vih? acudo a un centro hospitalario?muchas gracias saludos
 Resposta: No hay riesgo.No se preocupe

 Data Publicació: 12/01/2015 13:46:45
 Nom: Eneko
 Població: donostia
 Pregunta: Buenos días tengo una duda respecto al famosos periodo ventana. Entiendo que este se establece en base a los conocimientos que se tienen y la experiencia clínica, es decir, si como dice hace bastantes años que no ven casos de serio conversiones pasados los 3 meses, no tienen sentido extender este plazo de pruebas y aún en el caso de que queden dudas, entiendo que actualmente con el agp24 y con las pcrs se detectaría aunque el paciente no desarrolle anticuerpos no?. Muchas gracias!
 Resposta: Si tiene razón pero los infectados siempre desarrollan anticuerpos

 Data Publicació: 12/01/2015 13:44:27
 Nom: Josep
 Població: Girona
 Pregunta: Bon dia doctor. Soc en josep de girona. Fa 6 setmanes (41 dies) vaig tenir una relacio amb una prostituta. Vaig tocar els seus pits despres de que ella sels toques despres de haverse masturbat vaginalment. Hi havien fluids vaginals que vaig notar i jo tenia una ferida al dit oberta pero no sagnava activament (me lavia fet amb unes tisores). Fa 2 dies que tinc vomits i diarrea liquida i he arribat a tenir 37.7 de temperatura, avui ja no tinc. Podria ser sintomes de primpinfeccio? Gracies.
 Resposta: No ho crec perque en principi el contacte no va ser de risc

 Data Publicació: 12/01/2015 13:43:04
 Nom: Angel
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Hola doctor, hace 8 meses tuve una relación con una seropositiva, a partirn de los 15 dias tuve inflamación de ganglios, moco en la garganta, fatiga extrema, me salieron unas manchas rojas con una aureola violeta en la cara ( que sigo teniendo al cabo del tiempo, sudoración nocturna, picor en la lengua y en los dedos, micción muy frecuente y abundante de forma episódica, molestias gastrointestinales, ... Síntomas que algunos perduran y se alternan en su mayor o menor intensidad. A las seis semanas me hice pruebas y me dtectaron infeccion por vhb. Tengo elisas vih negativos a las 6 semanas, a los 3 meses y a los 7 meses, pero sigo teniendo la convicción de estar infectado también por vih. Realmente hay datos científicos que permiten descartar tajantemente la infección por vih a los 3 meses en supuestos de posible coinfección? En algunas páginas especializadas de internet se habla de ampliación del período ventana hasta un año en estos casos? En su experiencia clínica las coinfecciones afectan al momento del diagnóstico de la infección por vih?
 Resposta: La información de que dispongo ,ni mi experiencia me dice que la coinfección alargue el periodo ventana más allá de los 3 meses

 Data Publicació: 12/01/2015 13:22:03
 Nom: Dani
 Població: sitges
 Pregunta: Tuve sexo anal con una persona y al acabar me di cuenta de que estaba roto el condon, el me confesó que era positivo, por ignorancia seré sincero no tome tratamiento preventivo, lo más preocupante es que no se si por nervios o estres o ansiedad durante los tres meses que espere para realizarme la prueba tuve sududores por la noche en la zona del pecho, fabricula de 37 llagas en la boca y mucho escalofrío a parte de sentirme agotado, mi prueba me la hizo mi doctor de familia a los tres meses pasados el riesgo era de anticuerpos para el tipo 1 y 2 y fue negativa. Si mi prueba fue negativa y no estoy infectado puede decirme debido a que estoy muy precupero por mi salud a que se deben mis síntomas si mi.prueba pasado periodo ventana fue negativa es normal sudores, escalofríos y llagas y fabricula y ser negativo deme un consejo que hago me olvido o me repito la prueba mi meducó dice que tengo que seguir probando hasta el año para descartar tengo mucho miedo le confieso saludos y espero ansioso su respuesta.
 Resposta: Si es negativo ya está.Los síntomas que tuvo fueron debidos a otra causa y probablemente infliyo el stress

 Data Publicació: 12/01/2015 13:19:05
 Nom: raul
 Població: girona
 Pregunta: Doctor yo no se como se maneja el protocolo en estos casos lo que no entiendo es que yo por ejemplo, voy a mi médico de cabecera le digo que tuve riesgo con una mujer africana me hagan la prueba de negativo le consulte sobre los subtipos y me conteste que piensa que la prueba es negativa y listo qye de subtipos no entiende pero me quede tranquilo, a ver como nos pidea tranquilidad en esto es un tema delicado doctor por que hablamos de salud y de acceder a un tratamiento usted dice que las Certezas no existen entonces unacpersona que tuvo riesgo con alguien de africa y no tomo tratamiento posteriormente preventivo y presentó muchos síntomas al poco tiempo y su prueba da negativa a los tres meses, se entiende lo que quiero decirle yo a,los tres meses necesito saber con una prueba negativa si soy negativo o no y poder acceder a tiempo al tratamiento que salve mi vida por eso me angustio, entiendo su punto de vista por en esta vida nada es seguro pero entonces le pregunto si tuve riesgo y mi.prueba dio negativo para una persona del continente africano ya está soy negativo, o no basta y debo esperar a que se me desarrolle la enfermedad y sea tarde ya, entiendame estoy muy nervioso y entiendo su postira como médico y agradezco realmente usted cada día se tome parte de su tiempo en aclarar nuestras dudas eso no.lo hace cualquier profesional sino alguien con verodadura vocación por su profeSión como usted,gracias y por favor arrojenos tranquilidad en este tema.
 Resposta: Tengo que insistir que un negativo a los 3 meses puede despreocuparse

 Data Publicació: 12/01/2015 13:07:58
 Nom: gerardo
 Població: poblé sec
 Pregunta: He estado mirando sus respuestas del año 2007 y hay un chico que le comenta que a los seis meses y medio de una relacion vaina de riesgo con una prostituta subsahariana se había hecho una prueba EIA vih 1 y vih2 y le había dado negativo y le preguntaba por los subtipos raros que no se detectaban.usted le respondía que es cierto que había subtipos raros africanos difíciles de detectar y todo con una prueba negativa a los seis meses y medio este chico también comentaba que había presentado síntomas, yo le pregunto esta consulta se la formularon en 2007 al día de hoy en una situación como esta las pruebas han cambiado con respecto al 2007 y si me caso de mismo riesgo con una persona del mismo lugar una prueba de anticuerpos vih 1 y 2 con resultado negativo puede decirnos que no hay infección por vih agradecería me conteste sobre estas cuestiones y si las pruebas han sido actualizadas.
 Resposta: Algunas pruebas han mejorado pero en el 2007 ya eran muy fiables. Un negativo a los 6 meses es negativo entonces y ahora, no le den más vueltas al tema de los subtipos

 Data Publicació: 11/01/2015 18:54:13
 Nom: ignacio
 Població: bcn
 Pregunta: Valore si puede mo riesgo estuve con una chica vih positiva, ella fue al lavabo y luego de volver me masturbo con su mano, luego me coloque un preservativo y me hizo sexo oral hasta evacuar con preservactivo todo el sexo que me hizo fue con protección, menos la masturvacíos con su mano, esto fue el 1 de enero hoy hace dos días tengo fabricula y escalofríos cree que me haya infectado de vih en caso de que esta chica después de ir al lavabo me haya masturbado gracias.
 Resposta: La masturbación no tiene riesgo

 Data Publicació: 11/01/2015 18:46:28
 Nom: alicia
 Població:
 Pregunta: Buenos dias doctor, hace un par de meses le hice jna consulta, estabamos en casa de unos amigos llego un familiar seropositivo desde hace muchos años con una tele y mi hijo de 3 años pues fue a la puerta a ver quien venia, y esta persona le toco a modo de saludo en la zona de la barbilla o moflete, el caso es que usted me dijo que aunque hubiese tenido esta persona un arañazo en su mano no había riesgo, al cabo de un par de semanas el nene se puso con fiebre, le llevamos al medico y nos dijo que tenía placas en la garganta, le dieron antibiotico y en dos dias estaba perfecto y hasta ahora, pero no puedo dejar de preguntarme si era algun tipo de señal demque si hubo riesgo, o simple sentido de culpabilidad de no haber evitado el contacto, aunque sea horrible decirlo.... muchisimas gracias de antemano.
 Resposta: No hay que evitar para nada estos contactos porque no comportan ningún riesgo

 Data Publicació: 11/01/2015 18:42:23
 Nom: Pablo
 Població: Murcia
 Pregunta: Estimado Dr. Ferran, siento el molestarle de nuevo, le comento que una ranula es un mucocele que aparece en el suelo de la boca. El tema es que he leído que son frecuentes en personas con VIH y esto me ha desequilibrado. En resumen, esta manifestación es típica de VIH?, independientemente de esto un múltiples elisas negativos desbancarían el VIH como posibilidad?. Muchas gracias por su paciencia con nuestra obsesión
 Resposta: Ya le contesté,ni es típico ni usted está infectado

 Data Publicació: 11/01/2015 18:29:32
 Nom: Pepe
 Població: Alicante
 Pregunta: En los test de laboratorio realizados en Centros de Salud españoles se busca ademas de anticuerpos Vih1y2 antigeno de vih1 y del 2? O solo antigeno del 1? Muchas gracias.
 Resposta: En general se detecta el antígeno p24 que es característico del vih 1

 Data Publicació: 11/01/2015 1:17:37
 Nom: Lluís
 Població: Manresa
 Pregunta: Si, como dice en una de las últimas consultas, en medicina no hay certezas absolutas. Se puede descartar de forma absoluta la infección a los 3 meses o no? Y en caso negativo, cuanto tiempo habría que esperar? Mientras haya síntomas de la misma?
 Resposta: Ya he dicho que 3 meses es suficiente

 Data Publicació: 11/01/2015 1:15:09
 Nom: Mariano
 Població: bcn
 Pregunta: Hola Sr.Ferran sabría decirme a a donde puedo llamar donde alguien especivilizado en vih me pueda asesorar sobre la prueba del vih y contestar todas mis dudas vía telefónica.
 Resposta: No conozco nadie que haga este servicio por via telefónica

 Data Publicació: 11/01/2015 0:51:46
 Nom: Pablo
 Població: Murcia
 Pregunta: Estimado Dr, tengo una duda que me tiene angustiado. Tuve un riesgo de contagio hace un año y tengo múltiples elisas negativos de cuarta generación pasados los 6 meses. Hace unos meses me salió una pequeña ránula y he leído que se relaciona con VIH sobre todo en niños. Que hay de cierto en esto?, puedo descarta que tengo VIH con mis elisas pasados 6/9 meses apesar de la ranula?, cualquier síntoma que leo lo relaciono con VIH...
 Resposta: No sé que es un ranula pero me es igual.Ud. no está infectado.

 Data Publicació: 11/01/2015 0:48:14
 Nom: X@
 Població:
 Pregunta: Hola doctor soy una chica y tengo un amigo,que me estaba contando que esa misma tarde en la que estaba hablando conmigo, había ido a un spa enfocado al género homosexual, la cuestión es que en dicho spa no había nadie y tuvo relaciones sexuales con otro chico que es el dueño del spa por la zona de la piscina etc,hasta ahí vale, lo que me repercute a mi,es que después de que le dijera que hay que tener precaución,él en una especie de broma, me metió mientras bostezaba la manga de su chaqueta en el interior de mi boca ,cosa que no me hizo gracia,ya que me seguidamente me dijo:asi aprenderás!(esa afirmación no me gusta),ya que sé por la historia que me contaba,que al despojarse de su ropa en el spa no la dejó en ninguna taquilla...ya me entiende..cree que si hubiera algún fluido como semen etc , ¿de esa manera puedo haberme contagiado de vih? muchas gracias! Saludos
 Resposta: No se complique la vida.No hay riesgo.

 Data Publicació: 11/01/2015 0:46:06
 Nom: sabi
 Població:
 Pregunta: Buenas doctor, pedí a una mujer si me podía prestar un mechero para encederme un cigarro, cuando se lo devolvi me dí cuenta de dos cosas, la primera que yo tenía un corte en la mano ya que cuando lo cojí me escocia , con la piel levantada, (como los que salen pero mas profundo, del frio,puede que sangrase un poco) y lo segundo, que la mujer a la cual se lo pedí bebía alcohol y su apariencia me impactó un poco, como no sé su seriología y era de noche, en el caso que hubiera algo de sangre en el mechero,¿ puedo haberme infectado de algo, a traves de mi corte o de mis pellejos que poseo en los dedos? gracias
 Resposta: No se complique la vida.No hay ningún riesgo

 Data Publicació: 11/01/2015 0:41:19
 Nom: jose
 Població: lleida
 Pregunta: Tuve una relacion con una prostituta paso esto Le puse dos dedos en la vajina al cabo d unos 5 minutos m masturbe. Ai riesgo?
 Resposta: No hay riesgo

 Data Publicació: 09/01/2015 16:38:12
 Nom: Lluís
 Població: Manresa
 Pregunta: Si, como dice en una de las últimas consultas, en medicina no hay certezas absolutas. Se puede descartar de forma absoluta la infección a los 3 meses o no? Y en caso negativo, cuanto tiempo habría que esperar? Mientras haya síntomas de la misma?
 Resposta: Ya he supuesto que alguien pensaria eso.Solo hay que esperar 3 meses.Solo quería expresar que no hay certezas absolutas en ningún tema biológico y que debemos actuar según los conocimientos que tenemos.

 Data Publicació: 09/01/2015 13:51:03
 Nom: niki
 Població:
 Pregunta: Disculpe le pediría si usted puede especificar se lo agradecería por que necedido en mi caso descartar absolutamente el vih debido a quw tuve riesgo alto con disintáis personas las pruebas de anticuerpos hasta ahora son negativas entonces le estaría muy agradecido me sea muy franco y me dijera como puedo descargarlo absolutamente y su correspondiente prueba para realizarlo pues necesito plena tranquiludad entonces le estaría muy agradecido me respondiese con total sinceridad no quiero tener ninguna duda de si estoy o no infectado por una relación de riesgo con alguien de distinta procedencia si es que esto influye muy amable por su atencion.
 Resposta: Ya he contestado mil veces.

 Data Publicació: 09/01/2015 11:51:33
 Nom: Carolina
 Població: medellin
 Pregunta: Tengo una duda si toque dinero q pueda tener sangre y mas tarde me toque los ojos puede haber contagio de vih? Gracias
 Resposta: No

 Data Publicació: 09/01/2015 11:18:19
 Nom: Carolina
 Població: medellin
 Pregunta: Tengo una duda si toque dinero q pueda tener sangre y mas tarde me toque los ojos puede haber contagio de vih? Gracias
 Resposta: No

 Data Publicació: 09/01/2015 11:15:47
 Nom: niki
 Població: madrid
 Pregunta: /Doctor las pruebas mas alla de tipos y subtipos raros lo que busca es la reaccion de nuestro cuerpo len forma de anticuerpos osea en lo practico mas alla de distintas variedades y subtipos la prueba los tres meses no distingue de esto sino de los ac del vih osea si o si, si se produce infeccion por vih a los tres meses detectaria los anticuerpos del vih y si no es asi es que no hay infeccion, si no es asi desmientamelo , y gracias por su labor.
 Resposta: Ya he dado mi opinión sobre este tema mil veces.En el caso del VIH si a los 3 meses no hay anticuerpos ,no hay infección.Lo que supongo que cuesta entender para los que no son profesionales de las ciencias biomédicas e que esto no son matemátias y las certezas nunca son absolutas.

 Data Publicació: 09/01/2015 10:54:39
 Nom: Gabriela
 Població:
 Pregunta: Hola doctor mi pregunta roza un poco la absurdez, me da hasta vergüenza preguntarle ,pero hace 5 dias tuve un contacto sexual, mediante masturbación,la eyaculación salpicó mis zapatos,hoy me he puesto esos zapatos, el problema que tengo una herida profunda en mi pie en la parte del talón y el lateral, con las prisas , aunque me duelan,se me ha olvidado ponerles unas tiritas,¿supongo que es imposible que si existiera vih en ese semen, (espero que no) pueda infectarme después de tantos días por el roce del zapato en el caso que hubiera en la zona donde (no llevaba calcetin ni media) tengo la herida(es un poco grande) ya que el semen supongo que después de esos dias debe estar seco(no se cuanto tarda en secarse) ?riesgo nulo no? Gracias doctor!
 Resposta: Riesgo nulo

 Data Publicació: 08/01/2015 19:52:00
 Nom: Hugo
 Població: santa Andrés de la barca
 Pregunta: Doctor Perdóneme estoy al borde de la locura y de verdad estoy muy desesperado sino no.lo.molestaría de verdad se lo juro por lo más sagrado necesito tener una certeza verdadera de que no me infecte por,la relación de hace más de un año que ya le comente por favor entiendo usted ya me detecte por pesado pero solo le pido que me de una palabra de ánimo y me diga que realmente la prueba es segura llevo varias y necesito recuperar mi vida que la estoy desperdiciando y no salgo de esto por favor se lo ruego digame que realmente puedo estar sano a pesar de quw mo salud no sea la misma pero las pruebas tienen que detectar todo le juro si pudiera volver el tiempo.atrás deme una respuesta esperforadora en cuanto a mis negativos el riesgo qyw tuve con la chica de otro lugar y mis miedos, perdone tanta insistencia pero mi mayor miedo es que no se me detecte en las pruebas y no acceder a tratamiwnto a tiempo puede sonarle a locura total con tantas pruebas negativas pero tenfo miedo de que no se me detecte tengo miedo a enfermamos y no saberlo disculpe lo penosa de mo exposición estoy realmente tocando fondo y usted es el único que me da esperanzas gracias.
 Resposta: Ya le he dicho muchas veces que usted no está infectado y punto.

 Data Publicació: 08/01/2015 10:12:11
 Nom: migue
 Població: barcelona
 Pregunta: Hola quiserá saber si uno da,positivo en una prueba rapida, luego es correcto confirmarlo por una prueba de detección de anticuerpos hecha por mi médico de cabecera y si esta dierá negativa,hablando siempre luego de los tres meses considero suficiente esta prueba negativa como confirmación o no.
 Resposta: Si eso es lo correcto.Una prueba rápida positiva debe confirmarse por la prueba habitual.Si está es negativa es que se trataba de un falso positivo.

 Data Publicació: 08/01/2015 10:02:18
 Nom: Lucia
 Població: Sabadell
 Pregunta: Un vecino seropositivo justo venia del dentista de extraerse una muela. He notado que al hablar conmigo una minuscula gotita de saliva suya, quizas con restos de sangre por la intervención, me ha salpicado en mi labio ¿hay riesgo o debería ser mucha más cantidad de sangre directa en mi boca?
 Resposta: No hay riesgo

 Data Publicació: 08/01/2015 9:48:22
 Nom: Jose
 Població: Madrid
 Pregunta: Soy José le escribí para saber si usted está de acuerdo con lo que dice cruz roja, les consulte sobre esto de lo subtipos raros y si en el momento de hacerse la prueba importaba la nacionalidad o procedencia de una persona y me dijeron que las técnicas actuales no importa para Nada la procedencia u origen de la persona sea de donde sea,y que las pruebas actuales abarcan todas las variantes de vih y es la prueba que se hace en cualquier parte del mundo y que no se escapa ninguna variante a la deteccion de anticuerpos y se respaldan en en protocolo del ministerio de sanidad. Me gustaría que me dijese si esta de acuerdo y le da fiabilidad a,lo que me contestaron.
 Resposta: Ya le contesté y solo contesto una vez.Ya he expresado mi opinión sobre el tema en varias ocasiones

 Data Publicació: 07/01/2015 22:22:43
 Nom: BIBIANA
 Població: COLOMBIA
 Pregunta: HOLA UNA PREGUNTA SENTI UN PINCHAZO EN MI NALGA CUANDO ME SENTE PERO NO HABIA NADA NI SANGRE NI NADA PUEDE HABER RIESGO GRACIAS POR SU PRONTA RESPUESTA
 Resposta: Ningún riesgo

 Data Publicació: 07/01/2015 17:44:21
 Nom: Arturo
 Població: sabadell
 Pregunta: Creo que todos los que preguntamos por los tipos y subtipos de vih, contribuimos un poco al nerviosismo general, pero entienda doctor yo tuve un riesgo real con una chica africana y presente todos los síntomas al mes, ahora no se trata de creer yo como muchos creemos Habernos expuesto y por eso buscamos alivio en sus respuestas por que usted es un especialista,cualificado en vih se que hay varios muchísimos subtipos raros y no raros, ahora doctor sinceramente con una mano en el corazón si un paciente se presenta ante usted y le dice tuve riesgo con una persona de africa y al mes presente síntomas, sinceramente cual es la mejor prueba que usted le mandaría hacer para descartar cualquier riesgo y tener la verdadera certeza de que esa persona no se contagio.simplemente digame usted que prueba recomendaria.Y yo no busco crear alarma social ni nada solo que usted evale mi situacion como la de tantos y en particular a mi me transmita tranquilidad por que créame Doctor yovvaloro todas y Cada una de sus respuestas, muchas gracias y espero me conteste sobre la prueba que mejor convenga en estos casos.
 Resposta: Me parece muy razonable su exposición.Yo evidentemente aconsejo a mis pacientes lo mismo que contesto en este consultorio.En primer lugar que eviten contactos de riesgo,que si se producen acudan rapidamente a su hospital por si està indicado hacer algún tipo de tratamiento preventivo,que se hagan las pruebas serológicas correspondientes y las repitan a los 3 meses. El tema de los subtipos y grupos genera muchas opiniones pero tiene poca incidencia real.

 Data Publicació: 07/01/2015 13:48:46
 Nom: Sort
 Població: Valladolid
 Pregunta: Que hay de cierto en los falsos negativos del subgrupo C del test Alere Determine Combo? Precisamente es el que me he hecho yo. Y la posible transmision fue con una persona surafricana. debo repetirlo?
 Resposta: El subgrupo C es muy raro y no conozco la información sobre ese test

 Data Publicació: 07/01/2015 13:44:35
 Nom: omar
 Població: Barcelona
 Pregunta: Hola buenas mire le consulto una duda, soy un hombre que suele recurrir muy seguido al uso de la prostitucion, y me gusta mucho la variedad , he estado con chicas de varias nacionalidades, rumania , rusia de diferentes partes de africa, china y españolas claro esta , quiero decirle con esto que he consumido prostitucion de varias nacionalidades, siempre use proteccion, siempre, pero reconozco que en alguna ocasion se me ha roto. Yo por normal general como soy consumidor habitual de sexo de pago , cada seis meses me hago pruebas de anticuerpos contra el vih 1 y el vih2 , esto sidmpre cada seis meses y por medio de mi medico, ahora veo en internet mucha controversia y consultas de todo tipo con respecto a tipos y subtipos raros del virus que no se detectan en las pruebas, tambien veo que estas consultas datan de años como 2008 y 2011 yo supongo que las pruebas de vih se van actualizando. Voy al grano doctor, por ser consumidor habitual de sexo de pago y haber estado con chicas de varios lugares del mundo y con las pruebas que me hago de anticuerpos para vih 1y vih 2 con mi medico , y hablando de como actulmente se ha avazado en las pruebas , puedo estar tranquilo de mi status de negativo con estas pruebas de anticuerpos cada seis meses teniendomen cuenta la variedad que he probado , digame si puedo estar tranquilo y confiado en mis resultados negativos.
 Resposta: Si puede estar tranquilo pero sea cuidadoso con las medidas de protección

 Data Publicació: 07/01/2015 13:42:07
 Nom: Álvaro
 Població: Valencia, España
 Pregunta: Buenas, acudí al centro CIPS del Hospital Doctor Peset de Valencia para hacerme las pruebas ETS. Todo me salió bien pero me recomendaron que me aplicase las vacunas de la Hepatitis B y A. La de la Hepatitis B consta de 3 aplicaciones (ese día, al mes, y a los seis meses) y la de la Hepatitis A de 2 aplicaciones (ese día y a los seis meses). Es todo correcto? Puedo confiar en este centro para todo? Muchas gracias doctor.
 Resposta: La información es correcta y puede fiarse completamente

 Data Publicació: 07/01/2015 13:40:33
 Nom: jose
 Població: madrid
 Pregunta: Quisiera me diera su opinión al respecto de la información que brinda cruz rojalá vih a través del ministerio de sanidad español usted le da credibilidad a la información osea usted cree que es una entidad seria y de opinión creíble la que brinda cruz roja.
 Resposta: Claro que es una entidad seria aunque ignoro la información que da al respecto

 Data Publicació: 07/01/2015 13:39:18
 Nom: Marta
 Població: Girona
 Pregunta: Bon dia. Avui passejant amb el nen he vist que al terra del carrer hi havien gotes de sang fresca. El nen anava mes endevant que jo per tant, quan jo les he vist el nen ja havia passat. Em preocupa que les hagi pogut tocar amb les mans (no ho crec)i possar-se les mans a la boca o que les hagi trepitjat i s'hagi tocat despres les sabates. Hi ha algun risc de contraure vih?Quan viu vih fora de l'organisme en gotes de sang??
 Resposta: No hi ha cap risc.El virus viu poc i cal un contacte molt directe per transmetre'l

 Data Publicació: 07/01/2015 13:32:22
 Nom: Lucía
 Població: Mataró
 Pregunta: Feliz año y muchas gracias por el servicio altruista que prestan a través de este consultorio, mi pregunta tiene que ver con uno de los temas más discutidos del diagnóstico de la infección por el vih: existen datos o registros de casos de seroconveriones tardías al acceso de especialistas como ustedes y, en caso afirmativo, con qué situaciones se relacionan las mismas y de qué epoca datan las últimas que usted conoce?
 Resposta: Nosotros conocemos los casos que se publican o que conocemos en nuestro ambiente profesional. Logicamente no podemos conocer dposibles datos que no son accesibles.Desde hace muchos años no tengo noticias de casos de seroconversiones tardías (pasados los 3 meses)

 Data Publicació: 07/01/2015 13:28:13
 Nom: Marc
 Població: Almenar
 Pregunta: Hola dr la meva pregunta es que si una persona infectada vih sense vole te esgarrapa ja alguna manera de pugues infecta o es totalment imposible tendria k porta sang a les ungles o tb es imposible aixi merci
 Resposta: Per una esgarrapada normal es imposible,només hauría risc si fos amb un intercanvi de sang per les dues parts

 Data Publicació: 07/01/2015 13:25:48
 Nom: Io
 Població: Arroyo
 Pregunta: Es posible que la fiebre de la primoinfeccion se controle a 37 con 650mg de ibuprofeno cada 8 horas? O sube la fiebre mas? Llevo 6 dias con fiebre Dolor a ambos lados de las cervicales dolor de garganta, zonas rojas y con puntos blancos en la boca y una tos bronquios. Pueden ser sintomas de primoinfeccion? Muchas gracias por la labor que haceis. Es elogiable.
 Resposta: Si pueden ser síntomas de primoinfección pero jay muchas otras causas de estas molestias

 Data Publicació: 07/01/2015 13:22:45
 Nom: Carlos
 Població: Zaragoza
 Pregunta: Buenos días Dr. Siento el molestarle con un tipo de pregunta que veo que se repite pero llevo casi un año sin vida. El tema es que hace 11 meses y medio tuve un contacto de riesgo y tuve algún síntoma que me hizo pensar en vih, llevo más de 25 pruebas negativas (Elisa tercera, cuarta, pcrs...) la última fue un Elisa de cuarta generación a los 11 meses y medio. Lo que más me preocupa es que llevo arrastrando desde hace un par de meses síntomas bucales (llagas y una pequeña ampolla bucal recurrente) y además os estamos planteando tener hijos. Es posible o queda alguna posibilidad de que esté infectado y mis múltiples pruebas hasta los 11,5 meses no lo detecten a pesar de los síntomas? (También he descartado Sífilis, Hepatitis b y c, gonorrea y clamidia con múltiples pruebas). Ayúdeme por favor estoy desesperado y muy estresado.
 Resposta: Olvidese completamente del tema.Para sus molestias contacte con un médico.

 Data Publicació: 07/01/2015 13:18:00
 Nom: irene
 Població:
 Pregunta: Hola doctor,alomejor la pregunta le parece absurda, pero debido a mi desconocimiento debo realizarla, ayer a una amiga, salió del wc de un restaurante y me dijo que tenia ''una cosa'' en la cara, me la quito con su dedo , me pase un pañuelo y me encontré como con puntitos de sangre, yo antes había ido a ese baño y estaba muy sucio con sangre supongo mestrual , de alguna mujer,la cuestión es que me limpió la cara con su dedo y yo me encontré con puntitos de sangre al pasarme seguidamente la zona con un clinex , ahora tengo un poco de manias,ya que al llegar a casa no vi un grano sino un puntito en la cara liso,al mismo nivel de la piel, (como una peca)¿ puedes contagiarte de vih por un grano abierto o un protuberancia en la piel que sangra, (como una pequita de grande), si te salpica sangre ajena ?muchisimas gracias!
 Resposta: No se imagine historias extrañas.Así no se transmite el VIH.

 Data Publicació: 07/01/2015 13:15:32
 Nom: Josep
 Població: Girona
 Pregunta: Bon dia doctor i bon any nou. Soc en Josep de Girona. Fa 5 setmanes vaig tenir un contacte amb una prostituta de serologia deconeguda. Vaig tocar amb els meus dits fluids vaginals (a fora del cos ja que ella es va tocar els pits i jo acte seguit vaig tocar els pits) pero jo tenia una ferida oberta a un dels dits que havia sangrat poques hores abans. Als 20 dies vaig ferme una prova rapida de 4 generacio que els de la ong de girona ACAS va dir que era altament fiable. Estava bastant tranquil pero en els darrers dies m'ha sortit una verruga a la cara (com un granet de pus pero que no es reventa) he llegit que les verruges d'aigua son tipiques de la gent amb primoinfeccio o portadores del vih i estic força espantat. No he tingut febre. Que opina del risc? Moltisimes gracies!
 Resposta: No veig cap risc. aquest tipus de verruga no es típica de la primoinfecció

 Data Publicació: