El Parc Taulí consolida la tècnica làser en el tractament quirúrgic de la hiperplàsia benigna de pròstata

Equip de professionals del Servei d'Urologia

L’equip del Servei d’Urologia de l’Hospital de Sabadell realitza anualment unes 110 intervencions amb aquesta tècnica des de l’any 2013. Es tracta d'una teràpia menys invasiva que la intervenció quirúrgica convencional i que aporta grans avantatges al pacient. La hiperplàsia benigna de pròstata afecta a la meitat dels homes a partir dels 50 anys, i a un 80% a partir dels 80 anys.

La hiperplàsia benigna de pròstata (HPB) és una patologia de gran incidència en la població masculina, que s’incrementa amb l’edat, i que es preveu que la demanda de serveis creixi en els propers anys donat l’augment de la vida mitjana de la població. D’aquesta població, un elevat percentatge que pateix HBP requerirà tractament quirúrgic.

Els pacients amb HBP que precisen tractaments són aquells que presenten la següent simptomatologia, relacionada amb dificultats miccionals: augment de la freqüència miccional, dificultat de buidatge, infeccions urinàries, retencions urinàries, i fins i tot casos d’incontinència urinària, hematúria i insuficiència renalActualment, la primera indicació de teràpia en l’HBP és el tractament mèdic. Aquells pacients que no responen clínicament, tenen complicacions severes o no toleren el tractament mèdic, són els candidats a tractament quirúrgic.

La incorporació dels diferents tipus de làser a la pràctica quirúrgica habitual en els últims anys ha permès la utilització de dos tipus de làser: l’Holmium i el Thulium (de similars característiques al KTP – làser verd) ) en el tractament de la patologia prostàtica.

Avantatges de la tècnica làser en el tractament de l’HBP

Des de la seva implantació l’any 2013, els uròlegs de Parc Taulí han realitzat una mitjana de 110 intervencions anuals amb làser. La utilització dels tipus de làser està indicada pel volum prostàtic i la patologia associada (litiasi vesical). En pròstates de gran volum o amb complicacions severes, encara s’utilitza la tècnica quirúrgica oberta convencional (adenomectomia retropúbica)

Un elevat percentatge de pacients candidats a cirurgia es beneficien de la tècnica làser que consisteix en la utilització de la fibra làser Thulium (KTP) o bé el KTP – làser verd en pròstates de petit volum, vaporitzant el teixit hiperplàsic (HBP), és a dir, del teixit adenomatós que s’ha hipertrofiat amb l’edat; o la fibra làser Holmium que s’utilitza en pròstates de volum mitjà que consisteix en l’extirpació de tot el teixit hipertrofiat (enucleació de l’adenoma) i posterior fragmentació i extracció del mateix.

Deixa els teus comentaris

Publicar comentari com convidat

0 / 500 Restricció de caracters
El teu text ha de tenir entre 1-500 caracters