Alonso és llicenciat en Medicina i Cirurgia a l’any 1993 a la Unitat docent de Sant Pau-UAB. La seva trajectòria professional està estretament lligada a la Urgència hospitalària i a l’Emergència extrahospitalària, tant des de la vessant assistencial com de comandament.

Com a assistencial ha treballat en diferents hospitals: Calella, Bellvitge, Manresa, Granollers i sempre en el SEM (Barcelona, Bellvitge, Calella, helicòpter RACC Sant Cugat, Manresa, Sabadell), així com en el GEM de Bombers de la Generalitat i en Creu Roja Mar. Alonso es declara un ferm defensor de la reivindicada especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències, amb una àmplia formació específica al seu currículum. Per a molts professionals del Parc Taulí és una persona coneguda, perquè també va treballar al Centre de Crítics de l’Hospital de Sabadell entre els anys 2002 i 2007, com a metge del SEM.

En la vessant de la gestió és màster per ESADE (EMHOL) i ha exercit diferents tasques directives i de coordinació al SEM, a l’Hospital Bellvitge i a l’Hospital General de Granollers, d’on fins ara era el director del Servei d’Urgències.

Com a docent, des de fa dos anys és professor de l’assignatura d’Urgències del Grau de Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i ha fet molta docència lligada a la seva especialitat (postgraus, màsters, SVA, SVAT, AITP, PHTLS…)

El nou director del Servei d’Urgències del Parc Taulí és, també, vicepresident de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències (SOCMUE) i membre de la junta directiva de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias.

ARA DESTAQUEM

Consulta aquí tota la informació

 
 
 
 
 
 
 

AGENDA

 • 27 Sep 2021

  Màster, Postgrau i Curs d’Especialització en Intel·ligència Artificial en Salut

  Formació dirigida a clínics interessats en conèixer com s’aplica la IA en salut i fer recerca amb les dades que tenen accés als seus llocs de treball, historials clínics i altres dades que recullen als serveis on treballen.
 • 22 Sep 2021

  Potenciant la salut amb intel·ligència artificial

  L’objectiu és descobrir el potencial que té la Intel·ligència Artificial avui en dia i com la podem aprofitar per avançar el coneixement en l’àmbit de la salut. A càrrec de Laura Ruiz Dern, Grup de Digital Health Data Analytics en Medicina (Eurecat).
 • 8 Sep 2021

  Vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia

  Les persones de més de 40 anys que no estiguin vacunades podran fer-ho al Parc Taulí amb una única dosi de Janssen i sense demanar cita prèvia. Tots els dimecres, de 8 a 14 h, fins el 6 d'octubre.
 • 6 Aug 2021

  Sessió informativa per a futures mares i pares

  Sessió informativa telemàtica (aplicació Zoom) sobre el Programa d'Atenció al Part, realitzada per una llevadora de sala de parts. En la sessió es tracten temes pràctics sobre l'assistència hospitalària al final de l'embaràs, el part i el postpart, i es pot veure la sala de parts mitjançant vídeos i fotografies. Tots els divendres, de 15:30h a 17:30h.