El Parc Taulí acollirà demà divendres, 3 de novembre, la IV Jornada de Fertilitat i Reproducció de les Comarques Catalanes amb la participació de més de 150 professionals dels àmbits de la Ginecologia, l’Andrologia i la Genètica. La jornada té com a objectius establir un diàleg entre els professionals i conèixer les darreres novetats sobre diagnòstic i tractament de la fertilitat.

Les tècniques de reproducció assistida tenen actualment molta demanda. Es calcula que aproximadament un 20% de parelles tenen problemes de fertilitat, dada que ha fet incrementar la petició de serveis. D’aquest percentatge, un 40% haurà de fer tècniques de reproducció assistida.

La directora de la jornada, la doctora Laura Costa, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Parc Taulí, destaca que “entre les causes d’aquest increment es troben el retard en la recerca de descendència per part de les parelles, però també la major sensibilitat social repecte els nous models de maternitat que permeten que moltes dones soles i/o parelles del mateix sexe puguin accedir a la maternitat”. Així matex, “les expectatives creades per les noves tècniques i medicaments animen a les parelles a sol·licitar serveis de salut reproductiva”, assenyala la Dra. Costa.

Al Parc Taulí s’atenen cada any aproximadament 525 primeres visites per problemes d’esterilitat, i es realitzen unes 250 inseminacions artificials conjugals a l’any. Les pacients que han de fer fecundació in vitro son derivades a hospitals acreditats de Barcelona.

La jornada de demà està estructurada en quatres temes de debat: estat actual de la disfunció reproductiva, la funció de la genètica i el laboratori en la reproducció assistida, la estimulació ovàrica i una taula d’andrologia.
 

 

ARA DESTAQUEM

Consulta aquí tota la informació

 
 
 
 
 
 
 

AGENDA

 • 27 Sep 2021

  Màster, Postgrau i Curs d’Especialització en Intel·ligència Artificial en Salut

  Formació dirigida a clínics interessats en conèixer com s’aplica la IA en salut i fer recerca amb les dades que tenen accés als seus llocs de treball, historials clínics i altres dades que recullen als serveis on treballen.
 • 22 Sep 2021

  Potenciant la salut amb intel·ligència artificial

  L’objectiu és descobrir el potencial que té la Intel·ligència Artificial avui en dia i com la podem aprofitar per avançar el coneixement en l’àmbit de la salut. A càrrec de Laura Ruiz Dern, Grup de Digital Health Data Analytics en Medicina (Eurecat).
 • 8 Sep 2021

  Vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia

  Les persones de més de 40 anys que no estiguin vacunades podran fer-ho al Parc Taulí amb una única dosi de Janssen i sense demanar cita prèvia. Tots els dimecres, de 8 a 14 h, fins el 6 d'octubre.
 • 6 Aug 2021

  Sessió informativa per a futures mares i pares

  Sessió informativa telemàtica (aplicació Zoom) sobre el Programa d'Atenció al Part, realitzada per una llevadora de sala de parts. En la sessió es tracten temes pràctics sobre l'assistència hospitalària al final de l'embaràs, el part i el postpart, i es pot veure la sala de parts mitjançant vídeos i fotografies. Tots els divendres, de 15:30h a 17:30h.