Roda de premsa de presentació dels actes del 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Càncer el proper 4 de febrer, les entitats que treballen en relació amb la malaltia a Sabadell, la Corporació Sanitària Parc Taulí i l’Ajuntament han organitzat un programa conjunt d’activitats. Amb les propostes, es volen crear espais per donar a conèixer la malaltia, desestigmatitzar-la, facilitar l’accés als recursos que milloren la qualitat de vida de les persones afectades i conscienciar la població sobre la necessitat d’adoptar estils de vida saludables per enfortir la prevenció.

Coincidint amb el Dia Mundial s’ha editat una guia breu amb informació sobre les entitats de la ciutat que treballen en relació amb el càncer, el seu camp concret d’acció i les dades de contacte. Amb la publicació, es vol posar a l’abast de la població una nova eina pràctica i de suport, així com reconèixer la tasca que fan aquestes associacions i el seu compromís en el tractament de la malaltia i en l’acompanyament de les persones afectades i les seves famílies.

Programa


Amb motiu del Dia Mundial, com a part del programa de commemoració el dilluns 4 de febrer (de 10 a 13 h, a la plaça del Dr. Robert), l’Associació Mama Ovari Hereditari, l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer, El Far, Oncolliga, Oncovida, PICAM i el Servei d’Oncologia del Parc Taulí participaran en una carpa informativa d’entitats.

A la tarda, de 17 a 20 h, el Casal Pere Quart acollirà la taula oberta “La vida amb càncer”, presentada pel Dr. Saigí, on professionals i persones afectades compartiran punts de vista sobre la malaltia i els reptes que planteja. Hi haurà actuacions de Joaquin Teruel i de la Coral Noves Veus de Larengitomitzats d’Oncolliga. L’entrada serà gratuïta.

Durant la presentació avui del programa i la guia, el regidor de Salut, Ramon Vidal ha destacat que “el dia 4 farem un activitat sorgida d’una proposta única, a càrrec de tots els agents implicats: Ajuntament, el Parc Taulí i les entitats ciutadanes que treballen en l’àmbit del càncer”

Per la seva part, director del Servei d’Oncologia Mèdica del Parc Taulí, el doctor Eugeni Saigí, ha assenyalat que “afrontar una malaltia com el càncer és treball de tots els implicats i aquesta iniciativa és un bon exemple. Parlar de càncer no és parlar de mort, sinó de vida, de fer front per part dels reptes que planteja, d’involucrar la societat en aquesta lluita”.

El càncer


Segons WorldCancerDay, cada any, 9,6 milions de persones moren de càncer, xifra que supera les morts provocades pel VIH/SIDA, la malària i la tuberculosi en conjunt. Per a l’any 2040, els experts apunten que les morts per càncer s’elevaran a 16,5 milions. Molts dels casos es poden prevenir i les taxes de curació cada cop són més elevades, sobretot si es detecten de manera precoç.

L’any 2016, a Catalunya, el càncer va ser la causa del 28% de totes les morts. I segons les dades referides a Sabadell, l’any 2016 els tumors van causar 491 defuncions. En aquest marc, és important adoptar estils de vida saludables que redueixin significativament el risc de patir la malaltia i evitar hàbits nocius que puguin incrementar les possibilitats que hi aparegui.

ARA DESTAQUEM

Consulta aquí tota la informació

 
 
 
 
 
 
 

AGENDA

 • 27 Sep 2021

  Màster, Postgrau i Curs d’Especialització en Intel·ligència Artificial en Salut

  Formació dirigida a clínics interessats en conèixer com s’aplica la IA en salut i fer recerca amb les dades que tenen accés als seus llocs de treball, historials clínics i altres dades que recullen als serveis on treballen.
 • 22 Sep 2021

  Potenciant la salut amb intel·ligència artificial

  L’objectiu és descobrir el potencial que té la Intel·ligència Artificial avui en dia i com la podem aprofitar per avançar el coneixement en l’àmbit de la salut. A càrrec de Laura Ruiz Dern, Grup de Digital Health Data Analytics en Medicina (Eurecat).
 • 8 Sep 2021

  Vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia

  Les persones de més de 40 anys que no estiguin vacunades podran fer-ho al Parc Taulí amb una única dosi de Janssen i sense demanar cita prèvia. Tots els dimecres, de 8 a 14 h, fins el 6 d'octubre.
 • 6 Aug 2021

  Sessió informativa per a futures mares i pares

  Sessió informativa telemàtica (aplicació Zoom) sobre el Programa d'Atenció al Part, realitzada per una llevadora de sala de parts. En la sessió es tracten temes pràctics sobre l'assistència hospitalària al final de l'embaràs, el part i el postpart, i es pot veure la sala de parts mitjançant vídeos i fotografies. Tots els divendres, de 15:30h a 17:30h.