Del total de les urgències ateses, un 25% són pediàtriques. De les urgències d’adults, un 60% són pacients amb malalties cròniques avançades, amb complicacions agreujades pels virus hivernals, molts d’ells d’edat avançada.

Una altra dada a destacar és l’increment d’un 17% dels pacients atesos que requereixen quedar ingressats, respecte la mitjana anual. El mes de febrer s’estan registrant una mitjana de 33 ingressos al dia a l’Hospital des d’Urgències, dels quals 29 són adults i 4 són pacients pediàtrics.

Com sempre, els professionals i els gestors de l’Hospital continuen posant tots els recursos disponibles al servei dels usuaris, amb l’objectiu de donar-los la millor resposta possible en aquesta època d’especials dificultats a tots els dispositius sanitaris.

Mesures del Pla Integral d’Urgències de Catalunya

Entre d’altres accions previstes al Pla Integral d’Urgències de Catalunya (PIUC), durant aquests mesos es mantenen oberts 32 llits addicionals d’adults, amb un increment de la dotació de professionals a Urgències, Hospitalització i Hospital de Dia de Pneumologia. També s’han reforçat les consultes d’activitat diagnòstica i terapèutica post-urgències, i s’ha incrementat la capacitat d’atenció o els horaris d’altres serveis.

A Pediatria també es mantenen oberts 10 llits més addicionals, a la 2a planta, i altres 4 a la UCI Pediàtrica, amb la corresponent dotació de professionals, entre d’altres accions orientades a ampliar la capacitat d’atenció.

Per als casos menys greus, els ciutadans també poden adreçar-se als dispositius d'atenció primària alternatius

Una de les accions recollides en el PIUC és l’enfortiment de les mesures de coordinació entre els dispositius d’urgències hospitalaris i els de l’atenció primària. En aquest sentit es recorda que, per als casos menys greus, els ciutadans també tenen a la seva disposició els dispositius d’atenció primària alternatius: els Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Sant Fèlix, a Sabadell, i de Cerdanyola-Ripollet, en funcionament les 24 hores del dia, i els Punts d’Atenció Continuada (PAC) de Badia, Ca n’Oriac i Castellar del Vallès.
 

ARA DESTAQUEM

Consulta aquí tota la informació

 
 
 
 
 
 
 

AGENDA

 • 27 Sep 2021

  Màster, Postgrau i Curs d’Especialització en Intel·ligència Artificial en Salut

  Formació dirigida a clínics interessats en conèixer com s’aplica la IA en salut i fer recerca amb les dades que tenen accés als seus llocs de treball, historials clínics i altres dades que recullen als serveis on treballen.
 • 22 Sep 2021

  Potenciant la salut amb intel·ligència artificial

  L’objectiu és descobrir el potencial que té la Intel·ligència Artificial avui en dia i com la podem aprofitar per avançar el coneixement en l’àmbit de la salut. A càrrec de Laura Ruiz Dern, Grup de Digital Health Data Analytics en Medicina (Eurecat).
 • 8 Sep 2021

  Vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia

  Les persones de més de 40 anys que no estiguin vacunades podran fer-ho al Parc Taulí amb una única dosi de Janssen i sense demanar cita prèvia. Tots els dimecres, de 8 a 14 h, fins el 6 d'octubre.
 • 6 Aug 2021

  Sessió informativa per a futures mares i pares

  Sessió informativa telemàtica (aplicació Zoom) sobre el Programa d'Atenció al Part, realitzada per una llevadora de sala de parts. En la sessió es tracten temes pràctics sobre l'assistència hospitalària al final de l'embaràs, el part i el postpart, i es pot veure la sala de parts mitjançant vídeos i fotografies. Tots els divendres, de 15:30h a 17:30h.