El director executiu de Salut Mental, Diego J. Palao i el coordinador de l’àrea de recerca en Neurociències i Salut Mental, Narcís Cardoner, participen com a investigadors en el projecte “Noves tecnologies per a la innovació en estimulació i rehabilitació cognitiva” (INNOBRAIN), una iniciativa impulsada per l’Institut Guttmann amb la col•laboració d’altres membres de l’Esfera UAB i la participació d’altres socis del sector sanitari, de les TIC, o de la innovació en serveis orientats a la promoció de salut mental (Sky&Earth, Starlab, Eurecat, Institut d’Intel·ligència Artificial - CSIC-IIIA, Centre de visió per Computador - CVC i Consorci Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer - IDIBAPS)

Les Comunitats RIS3CAT és una de les actuacions impulsades des del Govern català davant l’exigència de la Comissió Europea que els estats i les regions de la Unió Europea elaborin estratègies de recerca i innovació per a l'especialització intel•ligent, per mitjà del finançament FEDER - Fondo Europeo de Desarrollo Regional.

En aquest marc, la comunitat NEXTHEALTH impulsa projectes de R+D+i que desenvolupin solucions multidisciplinàries per potenciar un sistema de salut competitiu i sostenible, fomentant l’excel·lència en recerca, desenvolupament i innovació, generant un alt impacte econòmic i social millorant la qualitat de vida i la salut del ciutadà.

Des del Parc Taulí es treballa l’aplicació de les TIC en rehabilitació, monitoritzant a l’usuari a nivell conductual i neurobiològic a temps real realitzant activitats de la vida diària de manera virtual. Paral·lelament, s’està desenvolupant estratègies d’interacció multi-tàctil, tecnologies d’intel•ligència artificial i vídeos interactius que seran validats de manera clínica fent un seguiment de la rehabilitació en pacients amb DCA, esquizofrènia, trastorn bipolar i demència.


                

 

ARA DESTAQUEM

Consulta aquí tota la informació

 
 
 
 
 
 
 

AGENDA

 • 27 Sep 2021

  Màster, Postgrau i Curs d’Especialització en Intel·ligència Artificial en Salut

  Formació dirigida a clínics interessats en conèixer com s’aplica la IA en salut i fer recerca amb les dades que tenen accés als seus llocs de treball, historials clínics i altres dades que recullen als serveis on treballen.
 • 22 Sep 2021

  Potenciant la salut amb intel·ligència artificial

  L’objectiu és descobrir el potencial que té la Intel·ligència Artificial avui en dia i com la podem aprofitar per avançar el coneixement en l’àmbit de la salut. A càrrec de Laura Ruiz Dern, Grup de Digital Health Data Analytics en Medicina (Eurecat).
 • 8 Sep 2021

  Vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia

  Les persones de més de 40 anys que no estiguin vacunades podran fer-ho al Parc Taulí amb una única dosi de Janssen i sense demanar cita prèvia. Tots els dimecres, de 8 a 14 h, fins el 6 d'octubre.
 • 6 Aug 2021

  Sessió informativa per a futures mares i pares

  Sessió informativa telemàtica (aplicació Zoom) sobre el Programa d'Atenció al Part, realitzada per una llevadora de sala de parts. En la sessió es tracten temes pràctics sobre l'assistència hospitalària al final de l'embaràs, el part i el postpart, i es pot veure la sala de parts mitjançant vídeos i fotografies. Tots els divendres, de 15:30h a 17:30h.