Corporació Sanitària Parc Taulí

Patir un càncer colorectal predisposa a patir una infecció greu per la COVID-19

L’estudi Mrisk-Covid, elaborat al Parc Taulí,  rebel·la que entre els pacients amb càncer colorectal i Covid-19, un 21% van passar la malaltia de forma greu, fet que es va donar en un 9,4% del total que van resultar infectats o van tenir símptomes compatibles amb el SARS-Cov2. L’anàlisi s’ha dut a terme amb una mostra de més de 14.280 pacients amb Covid o sospitosos de tenir-la detectats entre finals de febrer i mitjans de juny del 2020.

En el Dia Mundial del Càncer Colorectal, aquests resultats avalen la importància de la detecció precoç d’aquest tipus de càncer i, per tant, la importància de participar en els programes de cribatge.

Llegeix més...

Es crea la Unitat Mixta 'Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia' formada per professionals del Parc Taulí i l'Escola d'Enginyeria de la UAB

La Comissió d'Investigació de la UAB ha aprovat la constitució de la Unitat Mixta Intel·ligència Artificial aplicada a la Nefrologia en la que hi participen el grup de recerca A9G4 de Nefrologia clínica, intervencionista i computacional liderat pel Dr. José Ibeas i el grup Wireless Information Networking de l'Escola d'Enginyeria de la UAB liderat pel professor Javier Serrano.

Llegeix més...

Consulta preliminar de mercat per a la implantació d’una nova intranet al Parc Taulí

El Parc Taulí està immers en la transformació de la seva intranet i, per aquest motiu, es realitza aquesta Consulta Preliminar de Mercat per definir quina estructura de costos i sota quin cronograma aproximat s’hauria de plantejar una futura contractació d’un projecte de desenvolupament i implantació d’una intranet corporativa que substitueixi l’actual plataforma, de manera que resulti viable sota les condicions de qualitat i seguretat que es persegueixen.

Llegeix més...

El Parc Taulí participa en un assaig internacional per millorar la simptomatologia dels pacients amb síndrome d’Angelman

El Servei de Pediatria del Parc Taulí participa, des del passat mes d’agost, en un assaig clínic internacional que té l’objectiu de revertir l’expressió del defecte genètic dels infants amb síndrome d’Angelman, la qual cosa podria comportar una important millora de la simptomatologia dels pacients diagnosticats amb aquesta malaltia minoritària. Es tracta d’un projecte promogut per la farmacèutica F. Hoffman-La Roche, que comptarà amb uns 60 pacients de tot el món, entre els quals ja s’hi han incorporat 3 pacients del Parc Taulí, amb la previsió d’incorporar-ne 3 més al llarg dels pròxims mesos.

Llegeix més...

L’I3PT, membre de la nova Xarxa de Fotònica Mèdica de Barcelona

El passat 18 de febrer va tenir lloc l’acte d’inauguració de la Barcelona Medical Photonics Network. Aquesta xarxa neix amb la missió de promoure les activitats de recerca i desenvolupament en fotònica que es duen a terme a la regió de Barcelona mitjançant col·laboracions de llarga durada entre l’ICFO i els seus socis biomèdics i clínics. L’I3PT és un dels 8 instituts de recerca de l’àmbit sanitari que, com a institut associat a l’Hospital Parc Taulí, forma part d’aquesta xarxa.

Llegeix més...