La IV Cursa ‘Sabadell Corre pels Nens’ recapta més de 31.400 € en benefici del projecte ‘Donem aire, donem vida, als pacients amb Fibrosi Quística’ del Parc Taulí

A la cursa solidària i la gran festa infantil, celebrades el passat 5 de maig, van participar més de 5.200 inscrits, més de 50 entitats i comerços de la ciutat i més de 200 voluntaris. Els organitzadors han lliurat avui al Parc Taulí el xec amb els beneficis de la cursa, que es destinaran al projecte ‘Donem aire, donem vida, als pacients amb Fibrosi Quística’ per a la millora de la qualitat de vida i la supervivència dels pacients amb FQ.

Sabadell Corre pels Nens, l’Associació Báilale a la Vida i la Corporació Sanitària Parc Taulí, han presentat avui en roda de premsa els resultats de la IV Cursa Solidària “Sabadell Corre pels Nens” i la gran festa infantil celebrada el passat 5 de maig. En la presentació han participat el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, l’organitzador de ‘Sabadell Corre pels Nens’, Toni Valverde, la presidenta de l’Associació Báilale a la Vida, Maite Fruitós, la cap del Grup de Recerca de Malalties Minoritàries de l’Institut d’Investigació i Innovació del Parc Taulí (I3PT), Montserrat Bosque, la mare d’un pacient afecta d’FP, la Susana Araya, un pacient d’FQ atès al Parc Taulí, l’Albert Galdeano, i el director de Banca Institucional de CaixaBank, Daniel Gatius.

La IV Cursa Solidària ‘Sabadell Corre pels Nens’, i la gran festa infantil que es van celebrar el passat 5 de maig al Parc Taulí, va ser tot un èxit de participació ciutadana amb més de 5.ooo inscrits, i també de recaptació, amb 31.471,86 euros. Als inscrits a la cursa cal sumar tots aquells participants que no van córrer i que van elevar, a més de 7.000, les persones que van participar als més de 40 tallers i activitats que es van celebrar al llarg de tot el matí als jardins del Parc Taulí. Tot plegat, amb el suport dels més de 200 voluntaris, provinents de diferents entitats de la ciutat, que van ajudar a fer possible un matí màgic per als infants del Parc Taulí.

En el decurs de la roda de premsa que ha tingut lloc avui, per donar comptes dels resultats de la cursa, els organitzadors han lliurat el xec a la institució per fer realitat el projecte ‘Donem aire, donem vida, als pacients amb Fibrosi Quística’. En la presentació de la recaptació i balanç de la cursa, el president de la CSPT, Modesto Custodio, ha agraït als organitzadors, col·laboradors i entitats ciutadanes el seu esforç en portar a terme aquesta iniciativa solidària, i ha remarcat “la rellevant participació ciutadana, la bona coordinació entre les entitats organitzadores i l’atenció multidisciplinària que reben aquests pacients per part dels professionals del Parc Taulí”.

Toni Valverde, promotor de la cursa juntament amb la Maite Fruitós, ha manifestat el seu agraïment a tothom que ha col·laborat en fer possible “la visibilitat de una malaltia rara com és la fibrosi quística, i em sento molt orgullós d’haver aconseguir aquest objectiu”. Valverde ha assenyalat que la recaptació de les tres edicions de la cursa ‘Sabadell Corre pels Nens’, dedicades a projectes del Parc Taulí, ha superat els 100.000€. La Maite Fruitós ha remarcat “la gran tasca de coordinació per aconseguir l’èxit de la cursa i de la festa” i ha agraït el treball excepcional de les escoles de la ciutat, especialment la gran implicació de l’escola Samuntada.

La doctora Montserrat Bosque ha posat de relleu que “l’equip d’investigació del projecte ‘Donem aire, donem vida, als pacients amb fibrosi quística’ ja està treballant en la producció d’organoids”. Aquests organoids poden servir per testar i comprovar els tractaments efectius pels pacients amb FQ amb mutacions no indicades, i si la seva administració és segura i eficaç.

La Susana Araya ha agraït molt emotivament als organitzadors i als professionals del Parc Taulí “la gran labor realitzada i per fer-me creure que els somnis es poden complir”. El testimoni en primera persona de l’Albert Galdeano ha posat de relleu la importància de la recerca i ha concretat que “l’oportunitat de participar en un assaig clínic l’any 2016 ha fet que la meva qualitat de vida hagi millorat moltíssim i la meva funció pulmonar es mantingui estable”. Finalment, Daniel Gatius ha agraït a tothom la gran iniciativa i els èxits aconseguits, “en un ambient festiu que reconforta no només a la ciutat sinó a totes les famílies afectades”.

El president del Parc Taulí, Modesto Custodio, també ha fet la presentació del vídeo de resum de la cursa, que us convidem a visualitzar.