Els alumnes de 5è de Primària de l’Escola la Trama ens han visitat per fer una donació a un projecte de recerca sobre càncer de pulmó

Alumnes de 5è de l'Escola La Trama de Sabadell

La visita ha estat una iniciativa de la mateixa escola i dels alumnes que han aportat una recaptació econòmica, fruit d’una activitat escolar, per col·laborar amb el Parc Taulí en l’ajuda a la recerca oncològica. Els infants han pogut conèixer els detalls del projecte de la mà dels seus investigadors.

Un grup de 25 alumnes de l’Escola La Trama de Sabadell va realitzar ahir una visita al Parc Taulí amb la finalitat de conèixer ‘in situ’ el projecte ‘Caracterització del microbioma i metaboloma en pacients amb càncer de pulmó: nova eina per predir l’eficàcia de l’immnutoràpia’ de les doctores Laia Vilà, Elsa Dalmau, Yolanda García i Anna Brunet, al qual han lliurat un ajut gràcies a una activitat de venda de sabons i clauers elaborats pels mateixos infants.

L’activitat va ser conduïda per la Laia Vilà i l’Anna Brunet que van explicar, de manera molt gràfica i clarificadora, la finalitat del projecte. Els infants es van mostrar molt interessats a conèixer les funcions dels bacteris per al bon funcionament del nostre sistema immune i la importància del bon equilibri nutricional, seguint molt atens i encuriosits les explicacions de les doctores. Van visitar el laboratori de recerca per conèixer de prop i de manera pràctica els detalls de la feina investigadora.

L’experiència va ser molt gratificant per a tothom, alumnes, mestres i professionals. El director del Servei d’Oncologia, Eugeni Saigí, i les investigadores del projecte, van agrair aquesta iniciativa solidària i van engrescar els alumnes a continuar apostant pels hàbits de vida saludables i per tenir interès i curiositat per la ciència i la investigació.

Moltes gràcies als alumnes de l’Escola La Trama per aquesta acció solidària en benefici de la recerca!