La realitat virtual arriba a l’àmbit pediàtric del Parc Taulí

Un projecte de final de grau de l’Andrea Asensi, alumna de l’Escola Superior de Disseny Industrial de Sabadell (ESDi), apropa la realitat virtual als pacients pediàtrics hospitalitzats.

Les ulleres de realitat virtual arriben a l’àmbit de Pediatria per fer més agradable l’estada hospitalària dels seus usuaris. L’experiència virtual està tenint molt bona acollida, gràcies a l’Andrea, alumna de l’ESDi que va tenir la iniciativa d’incorporar-la a la planta pediàtrica amb la finalitat que els nens visquin els dies d’hospitalització de manera distreta.

Els infants poden gaudir d’una estona de distracció endinsant-se en un viatge virtual amb vídeos de curta durada on podran relaxar-se, fer una sessió de risoteràpia o de canalització de l’aire. El director del Servei de Cirurgia Pediàtrica, Bernardo Núñez, ha explicat que amb la incorporació d’aquests dispositius de realitat virtual s’obtenen múltiples beneficis en infants intervinguts quirúrgicament i que han de estar hospitalitzats durant dies: “Es redueix l’estrès dels nostres pacients, desconnecten de la seva hospitalització i aconseguim treure’ls un somriure a ells i les seves famílies “.

La iniciativa de la Andrea ha comptat amb el recolzament de la Unitat d’Innovació del Parc Taulí i està previst establir un conveni de col·laboració amb l’ESDi per desenvolupar altres projectes de realitat virtual.

Gràcies a l'ESDi per ajudar-nos a humanitzar els nostres espais!