Els finalistes del ‘Desafío e-dea Salud’ participen al Parc Taulí en un programa d’immersió de dos dies per adaptar les seves tecnologies a la realitat del pacient

L’objectiu d’aquest procés és veure l’entorn hospitalari amb els ulls del pacient i generar i dissenyar solucions innovadores per a ells. Les solucions de les tres startups finalistes busquen obtenir les opinions, valoració i expectatives dels pacients per contribuir a una millora de la seva experiència durant el procés asistencial.

Per poder desenvolupar aquesta solució resulta clau conèixer millor les necessitats dels pacients i del mateix centre; amb aquesta finalitat, els tres equips finalistes han participat al Parc Taulí en un programa d’immersió de dos dies en l’entorn real de l’hospital, per testar les seves iniciatives, seguint la metodologia design thinking.

“L’objectiu d’aquest procés és veure el món amb els ulls del pacient i generar i dissenyar solucions innovadores per a ells. Gràcies a aquest programa, els finalistes d’e-Dea Salut han aprofundit en l’experiència del pacient en l’àrea d’Hospital de Dia d’Oncologia identificant oportunitats d’innovació, i adaptant les seves tecnologies per dissenyar solucions a mida de l’hospital, a través de prototips, que finalment han compartit amb la Direcció de l’Hospital, tot això en un període de temps molt intens", afirma Ángel Alba, CEO d'Innolandia.es i dinamitzador de la trobada entre els finalistes.

L’elecció de la candidatura guanyadora es produirà després de la presentació de les propostes definitives en un esdeveniment públic. La Fundació Pfizer concedirà al projecte guanyador un premi de 1.500 € i una beca per a una estada en el programa de tres setmanes que Richi Social Entrepreneurs organitza a Boston, on l’equip podrà aprofundir en la seva proposta i adquirir els contactes i coneixements necessaris que els ajudin a desenvolupar un prototip que hauran de presentar, necessàriament, per a ser validat pel Parc Taulí.