El projecte ‘Safety Hug’ desenvolupat pel Parc Taulí i el centre tecnològic Eurecat rep un ajut del programa CaixaImpulse, que beneficia a 79 projectes d’excel·lència nacionals i internacionals

“La Caixa” ha llliurat 28 milions d’euros a projectes d’investigació pionera i de gran impacte social. El programa CaixaImpulse té com a finalitat traslladar els resultats de la investigació biomèdica a la societat. El projecte Safety Hug consisteix en un arnès sensoritzat per a la gestió de pacients agitats.

Un total de 79 equips d’investigació de l’Estat espanyol i Portugal seleccionats entre més de 1.500 candidats van rebre el passat dilluns 16 de setembre el finançament de la Fundació Bancària La Caixa per valor de 28 milions d’euros per desenvolupar projectes científics al llarg dels propers tres anys. Un d’aquests projectes seleccionats ha estat el Safety Hug, desenvolupat pel Parc Taulí i Eurecat.

El ‘Safety Hug’ és un arnès sensoritzat que incorpora paràmetres objectius per a la pressa de decisions, amb l’objectiu d’alliberar abans els pacients, augmentant la seva seguretat. Es fa servir en pacients que presenten agitació psicomotriu/intoxicació per evitar auto-heteroagressivitat. El producte actual és un prototip que entrarà en fase d’assaig clínic durant el 2020. Aquest dispositiu aporta dades fisiològiques del pacient mitjançant un arnès sensoritzat i un dispositiu mòbil per visualitzar les dades. L’objectiu és retirar la subjectivitat en l’abordatge del pacient agitat. L’arnès té un disseny més segur, més eficaç, més ràpid i fàcil de col·locar.

Aquest projecte també va ser seleccionat recentment per format part del programa d’acceleració d’empreses emergents The Collider i va ser guardonat durant la setena edició dels premis d’emprenedoria del fòrum ‘Cafè Aventura’ de Sabadell.

Enhorabona al seu inventor, l’infermer del Servei d’Urgències, Javier Pérez Acebo, i a tots els participants en el projecte!

Més informació: