La Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal del Parc Taulí va atendre l'any 2018 més de 300 nadons prematurs

Durant el 2018 van néixer al Parc Taulí 2.224 nadons, un 16% amb prematuritat menor de 37 setmanes de gestació. Els professionals de la Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal organitzen una jornada per a famílies i professionals, amb motiu del Dia Internacional del Prematur.

L’any 2018 van néixer al Parc Taulí 2.224 nadons, dels quals 359 van ser prematurs. Del total de nadons prematurs, 30 són grans prematurs, és a dir que van néixer amb menys de 32 setmanes de gestació, i la resta, 329 nadons, amb menys de 37 setmanes de gestació. 

Coincidint amb al Dia Internacional del Prematur que se celebra el diumenge, 17 de novembre, els professionals de la Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal del Parc Taulí han organitzat una jornada el divendres 15 de novembre adreçada a famílies i professionals per donar a conèixer l’activitat que es desenvolupa en aquest àmbit. 

La Unitat Neonatal de l'Hospital de Sabadell forma part del Servei de Medicina Pediàtrica i, com a una unitat de nivell IIIB, atén tots els nadons prematurs independentment de l’edat gestacional. Es tracta d’una unitat capacitada per donar suport respiratori avançat amb ventilació d’alta freqüència i administració d’òxid nítric, disposa d'hipotèrmia terapèutica i EEGa continu, i té un servei de cirurgia pediàtrica per intervencions quirúrgiques majors, tret de la cirurgia cardíaca. Està dotada amb les tecnologies més actuals, tècniques de diagnòstic per la imatge avançades i radiologia intervencionista. 

L’hospitalització neonatal té una capacitat de 24 llits: sis boxes de cures intensives neonatals, un box d’instrumentació, intervencions i atenció a la hipotèrmia, un espai comú amb capacitat de 16 llits de cures mitges i bàsiques, dues habitacions pre-alta/ingrés amb la mare. També es disposa d’una sala de pares, una sala de preparació de les preses i assessorament d’alletament, i espais per a reunions i descans del personal. Els principals motius d’ingrés a hospitalització neonatal són, a banda de la prematuritat, la patologia respiratòria, el baix pes, la icterícia i la patologia neurològica.

Els professionals de la unitat ofereixen una assistència integral al nadó i centrada en la família. L’activitat assistencial es realitza a nivell prenatal, a la sala de parts, a la planta de maternitat, a hospitalització neonatal i a consulta externa de seguiment. Es realitzen activitats de formació i suport específic adreçat a les famílies i es permeten les estades sense restricció pels pares, entre d’altres accions. 

Celebració del Dia Internacional del Prematur al Parc Taulí

Els professionals de la Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal han organitzat una jornada amb motiu del Dia Internacional del Prematur que se celebrarà el divendres 15 de novembre.
L’Auditori Taulí acollirà una jornada interdisciplinària amb el tema "El prematur a casa: primeres passes, primers reptes", oberta a tots els professionals i a les famílies, i en la que comptarem amb una taula rodona on les famílies explicaran la seva vivència com a pares durant el primer any a casa i es farà la presentació de l'associació catalana "SOM prematurs". 

Podeu fer clic a la imatge per veure el Programa de la jornada