La Unitat del Son del Parc Taulí, reacreditada per la SEPAR com a Unitat Multidisciplinària d’Alta Complexitat

El Comitè d’Acreditació de la ‘Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica’ (SEPAR) ha reacreditat recentment a la Unitat del Son del Parc Taulí com a Unitat Multidisciplinària d’Alta Complexitat amb nivell d’execel·lència. Aquesta acreditació és el reconeixement del compliment del estàndards de qualitat establerts per la pròpia SEPAR.

La Unitat va ser acreditada com a Unitat Multidisciplinària el 2011 per un període de 4 anys i ha estat reacreditada els anys 2014 i el 2019 com a Unitat Miltidisciplinària d’Alta Complexitat, en les tres ocasions amb la qualificació d’excel·lent. Coordinada pel Servei de Pneumologia hi formen part els serveis de Neurologia, Pediatria, Psiquiatria, Cirurgia Maxil·lofacial i Otorinolaringologia. D’altra banda, les doctores M. J. Masdeu i Laura Vigil, del Servei de Pneumologia, i la doctora Gemma Sansa del Servei de Neurologia, estan acreditades dels del 2012 pel ‘Comité Español de Acreditación en Medicina del Sueño’ com a metgesses expertes en Medicina del Son.

Cada any es fan 1600 estudis del son. La Unitat disposa d’un laboratori on es poden fer cada dia fins a tres estudis del son simultanis (dues polisommnografies convencionals i una simplificada) vigilats per un tècnic durant tota la nit. A la unitat es disposa d’equipament tecnològic avançat per a l’estudi de tot tipus de trastorns del son. Des de juny de 2006 també es fan estudis del son a domicili, fet que permet optimitzar els recursos de la unitat.