El Parc Taulí ha participat avui en l’acte de presentació d’una prova pilot de la tecnologia 5G aplicada a l’atenció sanitària d’urgències en temps real

El Parc Taulí ha participat avui en la prova pilot del projecte ‘5First Responders’, que ha volgut demostrar com la tecnologia 5G pot millorar l’atenció sanitària d’urgències. El pilot s’ha realitzat davant la comissaria de la Policia Municipal de Sabadell, on un menor ha simulat patir un atac d’epilèpsia.

Davant la crida d’auxili de la seva mare, el menor ha estat atès en un primer moment per un policia municipal, que ha iniciat el protocol d’atenció connectant-se a les urgències pediàtriques del Parc Taulí mitjançant un dispositiu equipat amb una càmera que permet compartir imatges en temps real. Així, l'agent ha pogut rebre les instruccions del Dr. Luis Renter, el pediatra que des de l'UCI de l’hospital ha pogut donar indicacions al policia per realizar una primera assistència i estabilitzar el pacient.

L’acte ha comptat amb les intervencions del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, el director de 5G de Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín, la directora territorial de relacions institucionals d’Orange, Montse Cereza, el director general de Cisco Spain, Andreu Vilamitjana, i la directora d’Organització i Sistemes d’Informació del Parc Taulí, Anna Benavent. Del Parc Taulí també han assistit el director general, Joan Martí, i la directora del Servei de Medicina Pediàtrica, Pepi Rivera.

 

Vídeo de la simulació

 

Vídeo de la intervenció de la directora d'Organització i Sistemes d'Informació, Anna Benavent