L’equip de Pediatria del Parc Taulí s’incorpora al servei de l’helicòpter neonatològic-pediàtric del SEM i permet duplicar les hores de servei a tot Catalunya

Un equip assistencial integrat per deu pediatres i sis infermeres del Parc Taulí forma part, des de fa pocs mesos, de l’equip sanitari de l’helicòpter neonatològic-pediàtric medicalitzat del SEM, que des dels seus inicis i fins ara només estava integrat per professionals de l’Hospital de Sant Pau. La duplicació de l’equip assistencial ha fet possible doblar les hores de servei d’aquest dispositiu, que actualment està operatiu des de les 7 del matí fins a les 11 de la nit, els 365 dies de l’any, per atendre emergències neonatològiques-pediàtriques arreu de Catalunya.

El fet de tenir ubicada al Parc Taulí la Base SEM de la província de Barcelona, i l’existència d’un equip de Pediatria d’alta especialització en aquest mateix hospital, han estat claus per a l’ampliació d’aquest servei en benefici dels pacients nounats-pediàtrics que ho puguin necessitar. Així, tot i que la base de l’helicòpter sempre és la mateixa, des d’aquest mes de juny els equips de Sant Pau i el del Parc Taulí s'alternen cada 15 dies per donar cobertura al servei.

Aquest servei permet assistir pacients nounats-pediàtrics en territoris distants de Barcelona i traslladar-los als hospitals més propers en una quarta part del que costaria fer-ho en una ambulància terrestre. Tanmateix, el SEM també disposa d’altres dues bases pediàtriques col·laboradores terrestres, en aquest cas depenent dels equips assistencials dels hospitals de la Vall d’Hebron i de Sant Joan de Déu de Barcelona.