Les especialitats quirúrgiques del Parc Taulí fan un salt qualitatiu amb la incorporació del robot Da Vinci a les intervencions d’alta complexitat

Els professionals de les diferents especialitats quirúrgiques del Parc Taulí estrenen aquests dies el sistema quirúrgic Da Vinci, que ha arribat al quiròfan per incorporar una important millora qualitativa a les intervencions quirúrgiques d’alta complexitat.

L’equip del Servei d’Urologia ja l’ha estrenat aquesta mateixa setmana en dues intervencions de pròstata (prostatectomies). També s'ha realitzat una intervenció d'extirpació de l'esòfag (esofaguectomia) i una intervenció per l'obesitat mòrbida (cirurgia bariàtrica).

El robot Da Vinci és un sofisticat instrument quirúrgic que potencia les habilitats del cirurgià perquè ofereix una major visió, precisió dels moviments i control de la intervenció en relació a la tècnica laparoscòpica. El dispositiu està controlat per un cirurgià que opera assegut des d’una consola, des d’on té una visió tridimensional del camp quirúrgic i una millor accessibilitat a àrees anatòmiques de difícil accés.

Al Parc Taulí, el Da Vinci ja està disponible per ser utilitzat pels serveis de Cirurgia General i Digestiva, Urologia i Ginecologia en diferents intervencions quirúrgiques d'alta complexitat.

El director del Departament de Cirurgia, Salvador Navarro, avança que tot i que s’ha començat per aquestes intervencions, l’ús del Da Vinci s’anirà desplegant de manera progressiva a altres especialitats i patologies.