'Què ens ha deixat la COVID-19?', a càrrec del Dr. Manel Cervantes i la Dra. Amàlia Moreno, al proper Cafè Científic de Sabadell

El proper dimarts, 15 de juny a les 19h, se celebrarà el Cafè Científic “Què ens ha deixat la COVID-19?”, a càrrec del Dr. Manel Cervantes, especialista en Malalties Infeccioses, president del Comitè d’Infeccions i coordinador de la Unitat Funcional Post-COVID del Parc Taulí, i de la Dra. Amàlia Moreno, especialista en Pneumologia i membre de la mateixa Unitat.

Quan ja fa 16 mesos de l'esclat de la pandèmia que ens ha canviat la vida, els dos especialistes ens aportaran una mirada a tot allò que ens ha deixat la Covid-19, en base a la seva visió i a la seva experiència. Tots dos ens oferiran les seves respostes als dubtes més freqüents amb els quals es troben en relació a l’abordatge de les seqüeles post-Covid-19, i als que puguin plantejar els participants en un ambient distès i de conversa: De què parlem quan ens referim a les seqüeles post COVID?, Quines són les seqüeles inesperades més freqüents, i com les podem abordar?, Quines són les seqüeles imprevistes greus, i què hi podem fer? Quina és la porta d’entrada dels pacients a la Unitat Funcional Post Covid del Parc Taulí? En quin punt podem situar les expectatives? Què estem aprenent d’aquesta pandèmia?...

Aquesta xerrada forma part del cicle de Cafès Científics d’aquest 2021 a Sabadell, un conjunt de sessions informals que organitzen vuit entitats de la ciutat dedicades a la recerca i a la seva divulgació.


Cafès científics Sabadell 2021


L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques inicien aquest mes de febrer la novena edició del programa de Cafès Científics a Sabadell.

Tot i que el calendari de l’any passat es va veure alterat per la situació de pandèmia causada per la COVID-19, l’èxit de públic de les edicions anteriors i la voluntat de consolidar aquest cicle a la ciutat ha dut les entitats organitzadores a repetir la iniciativa un any més.

Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica que se celebra a molts llocs del món que té com a objectiu estimular la conversa i l’esperit crític, debatre, interactuar i dialogar fora de l'entorn acadèmic. Els Cafès Científics de Sabadell estan adherits des de la primera edició a la xarxa internacional de Cafès Científics.


El calendari dels pròxims Cafès és el següent:


21 de setembre – Filial Vallès Occidental. Acadèmia de Ciències Mèdiques.

• Una mirada social a la malaltia crònica complexe. A càrrec de Ester Cortés i Ruth Muñoz, Treballadores socials.

El Treball Social es una professió poc coneguda però experta en donar suport i acompanyament en aquests moments tan fràgils. Com ho fem? Com acompanyem? Com ajudem? Parlem-ne!


26 d’octubre – Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC)

• Gestió i conservació de la biodiversitat al Parc Catalunya. A càrrec de Joan Cuscó, Biòleg ambiental.

Cada vegada és fa més clar que a les ciutats els parcs i zones verdes són essencials per millora la qualitat de vida de la seva població. Però com gestionar aquests espais per potenciar-ne la biodiversitat i fer-los més sostenibles? Al Parc Catalunya de Sabadell s'ha fer un estudi i una proposta de gestió per tal de millorar-lo des del punt de vista ecològic


23 de novembre – L’Astronòmica de Sabadell

• Vida en el Sistema Solar. A càrrec d’Albert Morral, Director científic AAS

Potser no estem sols en el nostre Sistema Solar ja que hi ha varis astres on la possibilitat que hi hagi vida no és nul·la. No podem descartar la vida en els dos planetes més propers a nosaltres: Venus i Mart; i hi ha varis satèl·lits favorables o sospitosos per a la vida: Europa, Tità, Encèlad, i Tritó.