Èxit de públic a la 1a Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell

Imatge de l'actuacio del Quartet Mèlt al Teatre Municipal de La Faràndula de Sabadell

Prop de 600 persones van omplir ahir el Teatre Municipal La Faràndula de Sabadell en una festa per difondre l’activitat científica de la ciutat i per recaptar fons per un projecte de Salut Mental Parc Taulí, amb un espectacle amenitzat per les excel·lent actuacions del Quartet Mèlt i el Quintet de Vent i Fusta de l’Orquestra Simfònica del Vallès

La primera edició de la Nit de la Ciència i el Coneixement, impulsada per la Fundació Parc Taulí, la Universitat Autònoma de Barcelona la Fundació Bosch i Cardellach i l’Ajuntament de Sabadell amb la col·laboració de diverses entitats sabadellenques, va comptar amb una molt bona acollida.

El presentador de l’acte, el biòleg i reporter de TV3 i Canal 33, Pere Renom, va donar les gràcies a les quatre entitats entitats organitzadores i va remarcar que aquesta gala vol donar visibilitat i fomentar l’interès dels joves per la salut mental.

L’espectacle musical va anar a càrrec del Quartet Mèlt, conegut per la seva participació al programa televisiu Oh Happy Day!, i del Quintet de Vent i Fusta de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Totes dues actuacions van entusiasmar el públic assistent.

El projecte pretén reduir el nombre de suïcidis per trastorns i el fracàs escolar per malaltia mental

El director executiu de Salut Mental, Diego J. Palao, va ser el primer en pujar a l’escenari per explicar el projecte de salut mental al què anirà destinada la recaptació, Prevenim els problemes de Salut Mental dels nostres infants i joves, i va remarcar que aquest projecte ha de servir per avançar en les tècniques de detecció de trastorns mentals en els joves. “Molts nens no es poden beneficiar dels tractaments actuals, i hem d’invertir per poder detectar si tenen problemes”, va manifestar Palao, que també va explicar que el projecte pretén reduir el nombre de suïcidis per trastorns i el fracàs escolar per malaltia mental.

Projectes guardonats a la 1a Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell

A banda de l’espectacle musical i de la presentació del projecte sobre Salut Mental, a la Nit de la Ciència i el Coneixement també es va fer entrega de tres beques del Parc Taulí d’ajut a la recerca per a estudiants de Medicina de la UAB. El director de Recerca i Innovació del Parc Taulí, Lluís Blanch, va destacar el caràcter investigador de la ciutat i va lliurar els tres ajuts als estudiats guardonats. De la mateixa manera, la doctora Pilar Dellunde va donar les tres beques la Universitat Autònoma de Barcelona i el Banc Santander per a projectes d’investigació que es van atorgar a Esteve Corbera. de l’Institut de Ciència i Tecnologia Anbiental, Carlos García de l’Institut de Neurociències i Víctor J. Yuste, del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular.

Finalment, el secretari de la Fundació Olga Torres, Jordi Carbonell, va anunciar que l’entitat crearà un Premi a la Divulgació del Càncer de Còlon especialment per a la Nit de la Ciència i que el primer guardó s’entregarà l’edició de l’any vinent.

Beques Taulí 2015. Premis de la 6a Convocatòria dels ajuts d’incentivació a la recerca per a estudiants de Medicina de la UAB

Beca de 500 €

- Sol·licitant: Sofia Gamucci Jiménez de Parga
Títol: “Eficacia de un módulo e-neurocognitivo como coadyuvante a la rehabilitación funcional para pacientes con trastorno bipolar”
Investigador principal: Narcís Cardoner Álvarez.

Beques ex-aequo de 250 €

– Sol·licitant: Marina Lobaco Soler
Títol: “Utilidad de la determinación de cortisol en saliva como marcador de insuficiencia suprarrenal secundaria en la población pediátrica”.
Investigadora principal: Raquel Corripio Collado.

- Sol·licitant: Rita Guillamon Carandell
Títol: “Estudio de la fragmentación y longitud telomérica del ADN espermático como parámetros de recuperación de la calidad seminal tras varicocelectomía microquirúrgica en pacientes infértiles con varicocele”.
Investigador principal: Naim Hannaoui Hadi.

Com es pot continuar col·laborant amb el projecte ‘Prevenim els problemes de salut mental dels infants i joves’ de Salut Mental Parc Taulí?

També podeu fer un ingrés directament al compte de la Fundació Parc Taulí: Banc Sabadell: ES02 0081 5154 2900 0181 3582Heu d’indicar en el concepte de la transferència “Nit de la Ciència” i un telèfon de contacte. Des de la Fundació Parc Taulí contactarem directament amb vosaltres per emetre el corresponent certificat de donació