S'estrena l'edició dels 'Cafès Científics. Sabadell 2016' amb la participació del Parc Taulí

Cafès Científics

L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica i la Unió Excursionista de Sabadell (UES) han iniciat aquest mes de febrer la quarta edició del programa de Cafès Científics a Sabadell.

Aquest cicle permet als assistents parlar en un ambient distès i intercanviar opinions sobre temes científics amb un expert de referència. Enguany es desenvolupa al bar del local de la UES (c/de la Salut, 14-16, Sabadell), de febrer a octubre, un dimarts al mes, a les 7 de la tarda.

Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l'objectiu de parlar de ciència fora de l'entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès Científics de Sabadell s'han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.

La primera sessió d'aquesta edició ha estat inagurada per l'ADENC, i  va tenir lloc el dimarts 16 de febrer al bar de la UES. Va anar a càrrec de l'ornitòleg Josep Ribas que va parlar de les espècies d’ocells que es troben al Montseny, àrea d’un alt valor natural i catalogada com a Reserva de la Biosfera.

La sessió del Parc Taulí tindrà lloc el 14 de juny amb la conferència 'Trastorns del son al segle XXI' que oferirà l'especialista en medicina respiratòria, pneumologia i medicina del son, Mª José Madeu.