El Parc Taulí rep la primera visita de ciutadans que volen conèixer els seus projectes de recerca finançats per La Marató de TV3

Visita als espais de recerca del Parc Taulí

Avui hem rebut la visita d’una vintena d’usuaris dels Casals d’Avis de Parets del Vallès que han pogut conèixer dos projectes de recerca, de la mà dels seus investigadors principals. El programa ‘Els matins’ de TV3 ha fet una connexió en directe a les instal·lacions del CEMBS on s’ha realitzat una part de la visita. Al plató del programa han entrevistat al director de Recerca i Innovació, Lluís Blanch.

La Marató de TV3 celebra 25 anys, un quart de segle en què s’han engegat més de 700 projectes de recerca mèdica. Ara, la Fundació vol mostrar en què s’inverteixen els diners recaptats i obre les portes de centres punters perquè els ciutadans vegin quins projectes financen els seus donatius. Un els centres escollits ha estat el Parc Taulí i avui hem rebut la primera de les tres visites guiades que es realitzaran a les nostres instal·lacions.

Els ciutadans que hem rebut avui han visitat les instal·lacions del Centre d’Educació Mèdica Basada en Simulació (CEMBS) on el director del Servei de Pneumologia, Eduard Monsó, ha explicat breument la importància que aquestes beques tenen per a la investigació. Seguidament s’han presentat els següents projectes:

- “Estimulació neurocognitiva precoç en pacients crítics amb dany cerebral agut adquirit” becat a la Marató de 2010 dedicada les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. La presentació serà a càrrec de Sol Fernández i Marc Turon, membres de l’equip investigador del projecte. S’ha projectat un vídeo i s’ha fet una demostració amb pacient simulat a un box de simulació annex a la sala.

- “Noves tecnologies com a eines no invasives per a la prognosi/diagnosis del càncer gàstric” becat a La Marató 2013 dedicada al càncer. La presentació ha anat a càrrec de Sergio Lario, membre de l’equip investigador del projecte.

Posterioment s’ha fet una visita al Laboratori de Recerca de l’I3PT i el seu equipament, on treballa el grup, i per últim al Laboratori de Recerca d’UDIAT a on s’ha mostrat l’equip de PCR adquirit gràcies a La Marató, i a on es desenvolupen els cultius d’Helicobacter pylori.

Els visitants s’han mostrat molt agraïts amb la visita i satisfets amb les explicacions dels nostres professionals, a més de molt col·laboradors durant la connexió en directe amb el programa ‘Els matins’ de TV3. Per la seva banda, el director de Recerca i Innovació del Parc Taulí, Lluís Blanch ha estat entrevistat en directe al mateix programa, juntament amb el director director de la Fundació de la Marató, Lluís Bernabé.

Cal destacar que al llarg de les diferents edicions de La Marató, el Parc Taulí ha rebut finançament per a 10 de projectes d’investigació per un import global de més d’1.200.000 euros.

Podeu fer clic a la imatge per visualitzar el reportatge emès avui al programa ‘Els matins de TV3′ amb l’entrevista al Dr. Blanch i la connexió amb el CEMBS .