L’Aula Hospitalària del Parc Taulí acull el primer Festival del Conte Infantil de Sabadell

Imatge festival de contes

Sabadell acollirà el proper dissabte 2 d’abril el primer Festival del Conte Infantil Vet aquí Sabadell. El certamen comptarà amb la participació d’una trentena de contacontes i rondallaires de la ciutat, que explicaran històries a la plaça del Gas, els Jardinets de l’Espai Cultura i el Racó del Campanar. El tret de sortida del festival serà el divendres 1 d’abril amb un espectacle a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí.

L’activitat que es realitzarà a l’Aula, a partir de les 11 del matí, anirà a carerc de l’escriptora Anna Fité que explicarà com van néixer els contes meravellosos, que formen part de l’imaginari col·lectiu i quin ha estat el procés ‘De la tradició oral al conte escrit’. Com a homenatge als primers grans autors de contes de fades: Perrault, Germans Grimm i Andersen, i per saber d’on vénen La Caputxeta, el Gat amb Botes, l’Aneguet Lleig, Blancaneu, els Músics de Bremen…. i tot el preciós llegat dels contes a la vora del foc. I acabarà fent entre tots els assistents el ‘joc de la tradició oral’, amb una rondalla de Joan Amades i… un molinet màgic!

Anna Fité és autora de textos teatrals per a nois i noies, guionista de programes infantils de televisió com Barri Sèsam i Los Lunnis (TVE), sèries per a TV3 (Nissaga de Poder, El Cor de la Ciutat, Olor de Colònia…), cantates per a nois i noies, contes… El 2012 va estrenar Zoomwatts, conte musical per a emocionautes, creat amb Saki Guillem. També ha publicat la novel·la Zoomwatts a l’editorial La Galera (que ja va per la tercera edició), protagonitzada pels personatges més carismàtics dels contes clàssics, que viuen en total llibertat dins d’una biblioteca embruixada des de fa cent anys.