El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras i el conseller de Salut, Antoni Comín visiten el Parc Taulí

Foto de la base SEM al Parc Taulí

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, el conseller de Salut, Antoni Comín, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, han realitzat aquest matí una visita al Parc Taulí, on han presidit l’acte de presentació dels nous helicòpters medicalitzats del SEM a l’heliport que, a partir del proper mes de febrer, serà la base territorial de Barcelona del SEM. Posteriorment, han visitat les noves instal·lacions de la Unitat Docent del Parc Taulí, i el conseller i l’alcalde també han fet una visita al Servei d’Urgències.

A les 10 del matí, Junqueres, Comín i Fernàndez han estat rebuts al Parc Taulí pels màxims representats del SEM: el seu president i director del CatSalut, David Elvira, el vicepresident, Jaume Estany i el seu nou gerent, Joan Sala. La comitiva de la recepció també estava encapçalada pel president del Parc Taulí, Modesto Custodio, el director general, Joan Martí, i el regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Vidal, entre d’altres directius i representants del CatSalut, municipals i del Parc Taulí.

Nova base territorial del SEM a partir del proper mes de febrer

A quarts de deu del matí ha aterrat a l’heliport del Parc Taulí el que serà el primer dels quatre helicòpters medicalitzats amb els què el SEM renova la seva flota aèria, per donar cobertura territorial a tota Catalunya en un radi d’acció de 20 minuts.

El SEM disposa de 4 helicòpters medicalitzats, ubicats estratègicament a quatre punts del territori català. A Girona, a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta; a Lleida, a la base del SEM de Tremp; a Tarragona, a la base del SEM de Móra d’Ebre; i a Barcelona, a Sant Cugat del Vallès, base aèria que properament canviarà d’ubicació per traslladar-se al Parc Taulí de Sabadell.

Tot just aquesta setmana s’han iniciat al Parc Taulí les obres d’adequació necessàries a l’heliport que, a partir del mes de febrer, acollirà la nova base territorial de Barcelona del SEM. Les obres consisteixen en l’adaptació del propi heliport i en la construcció d’un hangar.

En el decurs de la presentació dels helicòpters, i més enllà de totes les millores tecnològiques que aporta la nova flota, també s’ha posat en valor el fet que són els propis hospitals de referència dels heliports els qui aporten el professionals assistencials –equip metge/ssa i infermer/a-. De fet, el Parc Taulí ja fa anys que era l’hospital que aportava l’equip assistencial a la base SEM de Barcelona, tot i que aquesta estigués a Sant Cugat.

Visita als nous espais de la Unitat Docent

Un cop presentada la nova aeronau del SEM, la comitiva encapçalada pels polítics i directius s’ha trasllat a la Unitat Docent del Parc Taulí, on han estat rebuts per la pròpia rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix, i el degà de la Facultat de Medicina, Manuel Armengol.

De la mà del coordinador de la Unitat Docent, i vicedegà de la Facultat de Medicina, Salvador Navarro, han mantingut una trobada molt distesa i han realitzat una visita guiada a les noves instal·lacions ubicades a l’edifici VII Centenari. Al llarg de la visita, diferents grups d’estudiants han volgut aprofitar l’ocasió per intercanviar unes entranyables paraules amb els polítics visitants, amb els quals fins i tot s’han fet algun selfie.

L’acte acadèmic d’inauguració de la Unitat Docent, però, tindrà lloc el proper dilluns, 28 de novembre, a les 9.30 h, a l’Aula 2 dels nous espais.

Visita al Servei d’Urgències

El conseller i l’alcalde han volgut completar la seva estada al Parc Taulí amb una visita al Servei d’Urgències. De la mà de la directora executiva de l’Hospital de Sabadell, Cristina Carod, de la directora d’Infermeria, Carme Díaz, del coordinador del Servei, Juli Font, i de la gestora d’Infermeria de l’àmbit, Pepi Ramírez, la comitiva ha fet un recorregut pels diferents àmbits del Servei, en el decurs del qual ha quedat palesa la necessitat d’actuacions per a la millora del confort i el drenatge dels pacients.

Tot just aquesta tarda el Ple Municipal de l’Ajuntament de Sabadell porta a aprovació la partida pressupostària de 4 milions d’euros que té previst avançar per poder fer realitat l’ampliació de dues noves plantes – 2.136 metres quadrats - per al Servei d’Urgències.