El Parc Taulí va acollir ahir l’acte de lliurament de les beques de la Fundació Olga Torres per a treballs de recerca sobre càncer de còlon

La Fundació Olga Torres (FOT) destina 120.000 euros anuals a finançar projectes de recerca sobre càncer de còlon. La FOT ha rebut aquest any la Creu de Sant Jordi atorgada pel Govern de la GeneralitatLa Fundació Olga Torres (FOT) destina 120.000 euros anuals a finançar projectes de recerca sobre càncer de còlon. La FOT ha rebut aquest any la Creu de Sant Jordi atorgada pel Govern de la Generalitat.

L’Auditori Taulí va acollir ahir, 3 de maig, el lliurament de les beques que anualment atorga la Fundació Olga Torres (FOT) per a treballs d’investigació sobre càncer de còlon. L’acte va comptar amb el suport i la col·laboració de la Corporació Sanitària Parc Taulí i la Fundació Parc Taulí i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Els projectes guanyadors han estat atorgats al Dr. Eduard Batlle Gómez i al Dr. Francesco Paolo Marchese.

L’acte va ser presidit pel tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga, el president de la FOT, Josep Bombardó, el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, el coordinador de la Unitat de Cirurgia Colorectal de l’Hospital de Mataró i president de l’Asociación Española de Cirurgia Major, Lluís Hidalgo i pel representat de l’Acadèmia de Ciència Mèdiques, Eugeni Saigí.

El president del Parc Taulí va manifestar la satisfacció de la institució en acollir novament aquest acte i de poder col·laborar amb la FOT, una fundació que juntament amb la Fundació Parc Taulí són dos referents en recerca a l’àrea del Vallès. Custodio, i tots els membres de la taula, van felicitar la FOT per l’atorgament de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i que, justament ahir a la tarda, els membres de la fundació van recollir a Barcelona. La sol·licitud de l’atorgament del guardó a la FOT es va fer a instàncies del Parc Taulí.

En el decurs de l’acte de lliurament de les beques, el Dr. Luís Antonio Hidalgo va pronunciar la conferència “És possible un tractament no quirúrgic del càncer de recte?”. La clausura va anar a càrrec del president de la Fundació Olga Torres, Josep Bombardó, i del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Joan Berlanga.

Sobre la Fundació Olga Torres

La FOT és una fundació privada sense ànim de lucre dedicada a la investigació del càncer i ha focalitzat la seva actuació en la recerca sobre el càncer de còlon perquè és una de les patologies que avui té més incidència entre la població i afecta indiscriminadament homes i dones. Els seus objectius són promoure la investigació científica, tecnològica i social al més alt nivell, enquadrant-la en el marc universitari, centres d’investigació o instituts especialitzats.

La FOT destina els seus recursos a dotar anualment unes beques per a desenvolupar projectes de recerca sobre el càncer colorectal. En l’acte d’ahir es van lliurar les beques als guanyadors de la convocatòria 2016-2017. Ja està obert el termini per a la presentació de Projectes a la convocatòria de 2017-2018, en la qual s’ofereixen altres dues beques de 60.000 € cadascuna.

Projectes guanyadors de les beques postdoctorals de recerca sobre càncer de còlon de la Convocatòria 2015-2016
Fundació Olga Torres

Modalitat A) Investigadors consolidats

Dr. Eduard Batlle Gómez
Fundació Institut de Recerca Biomèdica. (IRB Barcelona)
Projecte “Evaluating immunotherapies in a preclinical model of metastatic colorectal cancer”
Import: 60.000 €

Modalitat B) Investigadors emergents

Dr. Francesco Paolo Marchese
Centro de Investigación Médica Aplicada. (CIMA. Universidad de Navarra. Pamplona).
Projecte: “Long noncoding RNAs as therapeutic targets in colorectal cancer””
Import: 60.000 €