Més de 3.500 inscrits a la cursa “Sabadell Corre pels Nens” a benefici dels infants amb malalties minoritàries del Parc Taulí

La cursa solidària i la gran festa infantil se celebrarà el proper diumenge 28 de maig al Parc Taulí. Els organitzadors agraeixen la gran resposta solidària de la ciutadania en aquesta iniciativa solidària.

Sabadell Corre pels nens, l’Associació Báilale a la Vida, el Club Natació Sabadell (CNS) i la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS), han organitzat la II Cursa Solidària “Sabadell Corre pels Nens” i la gran festa infantil, que tindrà lloc el proper 28 de maig a Sabadell, amb la participació de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) i l’Ajuntament de Sabadell.

Més de 3.500 inscrits donen el seu suport a aquesta iniciativa a benefici dels infants amb malalties minoritàries del Parc Taulí. Moltes gràcies a tothom per la vostra col·laboració!

Aquesta segona cursa solidària tindrà un recorregut de 4,2 km per la ciutat. S'iniciarà al Parc Taulí, amb un recorregut pels carrers més importants de la ciutat i acabarà al mateix Parc Taulí, on ho celebrarem amb una gran festa solidària infantil (música en directe, balls, manualitats, jocs, servei de bar...), organitzada per l'Associació Báilale a la Vida.

Els beneficis obtinguts per l’organització de les activitats esmentades es destinaran al projecte “Dóna’ls veu”, de suport a l’atenció a infants amb malalties minoritàries del Servei de Pediatria del Parc Taulí.

La jornada solidària compta amb el patrocini del Centre Comercial Baricentro i de l’establiment Galvez i amb la col•laboració de nombrosos veïns, empreses i establiments de la ciutat.

Tota la informació actualitzada sobre la cursa:

- http://sabadellcorrepelsnenss.blogspot.com.es/
- Facebook “Sabadell corre pels Nens” i “Báilale a la Vida”

El projecte solidari

Els beneficis obtinguts per l’organització de les activitats esmentades es destinaran al projecte “Dóna’ls veu”, de suport a l’atenció a infants amb malalties minoritàries del Servei de Pediatria del Parc Taulí

El projecte, liderat per la Dra. Montserrat Bosque, està adreçat a infants que pateixen malalties cròniques i/o complexes i que tenen afegides dificultats importants com una alteració dels mecanismes de deglució, o una alteració dels sistemes orgànics de producció de la veu, com la Disfunció de Cordes Vocals.

Són pacients que sovint depenen del sistema sanitari, amb una assistència freqüent a l’hospital, múltiples consultes a diferents especialitats, ingressos hospitalaris freqüents i/o prolongats.

Parlar, menjar, respirar, cantar, córrer, banyar-se a la platja... són accions habituals i repetitives que es realitzen al llarg del dia i que aquests infants i adolescents no poden realitzar de manera natural, la qual cosa afecta a la seva vida quotidiana i a la de la seva família.

Com podem ajudar a aquests pacients?


• Els pacients amb aquestes disfuncions necessiten la intervenció d'un logopeda especialitzat que treballi conjuntament amb l'equip de professionals que tracten aquestes malalties.

• Per la bona evolució del pacient és molt important oferir un tractament logopèdic integrador dins de l'àmbit hospitalari, ja que requereixen visites i ingressos hospitalaris freqüents.

• Cal complementar l’atenció que ofereix l’administració, per tal de poder oferir una atenció de qualitat a aquests menors i les seves famílies davant una situació d’impacte profund, que sumat a altres elements socioeconòmics i sociofamiliars desencadena, en molts casos, una situació d’alta vulnerabilitat.