El conseller de Salut, Antoni Comín, assumeix la presidència de tots els consorcis i entitats públiques del sector sanitari

Conseller Antoni Comín

En el marc de les decisions polítiques que s’estan prenent aquests dies, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, ha assumit la presidència de tots els consorcis i entitats públiques del sector sanitari, entre elles la del Parc Taulí.

Concretament, a la nostra institució han estat cessats temporalment el president del Consell de Govern, Modest Custodio, així com els altres cinc consellers representants de la Generalitat de Catalunya: Manel Balcells, Enric Blasco, Concepció Cabanes, Eusebi Cima i Josep Simó. Entre els nous membres designats, destaca el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, o el subdirector, Josep Maria Argimon.

Segons declaracions del Departament de Salut a l’Agència Catalana de Notícies, la mesura es pren a pocs dies de l’1-O per garantir el dret de vot dels treballadors sanitaris aquell dia, i no té a veure amb el fet que alguns centres d’assistència primària (CAP) siguin centres de votació el dia del referèndum. Comín ha assumit la presidència d’un total de 29 consorcis o entitats públiques, entre les quals també hi ha l’Institut Català de la Salut (ICS), el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o el Banc de Sang i Teixits.

Segons fonts de Salut, l’objectiu d’aquesta mesura passa perquè Comín sigui l’últim responsable dels permisos que es donin al personal sanitaris que aquell dia hagi de treballar per poder anar a votar. El relleu al capdavant dels consorcis i les entitats és efectiu des del 22 de setembre.

Aquest és un pas similar al que fa unes setmanes va fer la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, que es va posar al capdavant del Consorci d’Educació de Barcelona a poques setmanes de la celebració del referèndum.