El Servei de Cirurgia Pediàtrica organitza el primer workshop internacional en pectus excavatum

Ahir es va celebrar a l’Auditori Taulí el I International Workshop in Pectus Up sobre la tècnica de la Taulinoplàstia, la innovadora tècnica quirúrgica per tractar el pectus excavatum desenvolupada al Parc Taulí. En el decurs de la jornada, en la què van participar una cinquantena de professionals d’arreu del món, es va retransmetre una intervenció quirúrgica en directe.

El workshop està organitzat pels coordinadors del Servei de Cirurgia Pediàtrica, Bernardo Núñez i Núria Brun, amb la col·laboració del cap de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Clínic de Barcelona i de l’Hospital Sagrat Cor del Grup QuirónSalud, Laureano Molins.

L’objectiu d’aquesta jornada va ser donar a conèixer l’àmplia experiència quirúrgica del nostre equip de Cirurgia Pediàtrica en el maneig clínic dels pacients afectats de pectus excavatum, divulgar la tècnica de la Taulinoplàstia per facilitar la seva expansió davant la demanda de múltiples cirurgians toràcics i, en definitiva, comentar i discutir entre companys de professió les seves indicacions.

Es va realitzar una sessió formativa sobre el Pectus Up, l’implant extratoràcic utilitzat en aquesta nova tècnica per al tractament quirúrgic molt poc invasiu del pectus excavatum desenvolupat per Ventura Medical Technologies, arran d’una idea original que va sorgir al Parc Taulí i que ara s’està expandint a tot el món.

Durant la jornada es va descriure la tècnica de la qual som pioners, pas a pas, realitzant una cirurgia en directe a un pacient afecte de pectus excavatum i es van presentar els resultats des del 2012, data en què es va realitzar la primera Taulinoplàstia. Es van emetre gravacions en vídeo de diverses cirurgies prèvies i en acabar la sessió, es va impartir un taller sobre model animal per practicar amb el material instrumental emprat en aquesta tècnica, el Pectus Up Surgery Kit.