El Parc Taulí organitza un cicle de jornades divulgatives per a famílies sobre patologies quirúrgiques infantils

El Servei de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí acollirà el dissabte, 11 de novembre, la jornada ‘Parlem d’hipospàdies’, que inaugura un cicle divulgatiu de sessions informatives adreçat a famílies que volen resoldre dubtes sobre patologies quirúrgiques infantils. En aquesta primera jornada estan convidades a assistir-hi al voltant de 80 famílies que podran consultar amb els professionals de referència tots els dubtes relacionats amb l’hipospàdies.

L’hipospàdies és una malformació de l’uretra masculina que consisteix en un defecte de posició del meat uretral, que queda fora de la seva posició anatòmica correcta. Quan més distància hi ha entre la posició normal i la real, major gravetat. A més d’aquest defecte, el penis pot presentar una corba que també s’ha de corregir per tal de garantir la funció sexual normal a l’edat adulta. Es presenta aproximadament en el 0,5% dels nounats. Actualment, en la major part dels casos, es pot corregir quirúrgicament mitjançant tècniques que estan molt perfeccionades. El Servei de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí atén anualment una mitjana de 50 casos.

La jornada del proper dia 11 té com a finalitat respondre a les necessitats informatives de totes les famílies amb nens afectats, en una sessió informativa oberta a tothom. D’aquesta manera, les famílies coneixeran millor en què consisteix l’hipospàdies, com es diagnòstica, quines són les repercussions que té en el nen, així com les opcions terapèutiques existents. També coneixeran com és el postoperatori, quines són les complicacions més freqüents i el pronòstic.

El director de la jornada i coordinador del Servei de Cirurgia Pediàtrica del Parc Taulí, Bernardo Núñez, destaca que “la població infantil de referència del Parc Taulí i les seves famílies coneixeran millor la patologia i tot el que implica. I això, sens dubte, farà disminuir l’ansietat de l’entorn familiar del nen”.