Obertes les inscripcions a la III Cursa Solidària ‘Sabadell Corre pels Nens’ a benefici del projecte ‘Una Onada de Petits Somriures’

Els beneficis de la cursa solidària que se celebrarà el proper 27 de maig i de la gran festa infantil es destinaran a la reforma i millora de la planta pediàtrica del Parc Taulí.

Sabadell Corre pels Nens, l’Associació Báilale a la Vida, el Club Natació Sabadell, la Joventut Atlètica de Sabadell i la Corporació Sanitària Parc Taulí, han presentat avui en roda de premsa celebrada al Parc Taulí, la III Cursa Solidària “Sabadell Corre pels Nens” i la gran festa infantil, que organitzen conjuntament, amb la participació de l’Ajuntament de Sabadell, i que aquest any tindrà lloc el proper 27 de maig.

En la presentació han participat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, la tinenta d’alcalde de promoció de la ciutat i regidora d’Esports, Marisol Martínez, el regidor de Salut, Ramon Vidal, l’organitzador de ‘Sabadell Corre pels Nens’, Toni Valverde, el representant de la Joventut Atlètica de Sabadell, Ernest Aguilar, la representant de la junta directiva del Club Natació Sabadell, Carme Valero, la presidenta de l’Associació Báilale a la Vida, Maite Fruitós, la directora del Servei de Pediatria, Pepi Rivera, i el director de banca d’institucions de Barcelona de CaixaBank, Daniel Gatius.

Enguany, els beneficis d’aquesta gran festa de la solidaritat a Sabadell aniran destinats al projecte que vol transformar i convertir la planta de Pediatria del Parc Taulí en “Una Onada de Petits Somriures del Parc Taulí”, que té l’objectiu de recaptar 400.000 euros per poder fer realitat el projecte.

En la darrera edició d’aquest esdeveniment, celebrada el 28 de maig de 2017, Sabadell va batre el seu rècord històric de participants en una cursa, amb més de 4.200 inscrits i una recaptació de 22.380 euros. En aquesta ocasió, els beneficis es van destinar al projecte de malalties minoritàries Dòna’ls veu del Parc Taulí.

En la presentació de la cursa, el president de la CSPT, Modesto Custodio, ha agraït als organitzadors, col·laboradors i entitats ciutadanes el seu esforç en portar a terme aquesta iniciativa solidària, i remarcat que “el Parc Taulí sen sent orgullós d’aquesta participació massiva d’entitats de la ciutat de forma coordinada i segur que augmentarem la xifra de participants de l’any passat que ja va batre rècord d’inscripcions amb 4.214 participants”.

Toni Valverde, promotor de la cursa juntament amb la Maite Fruitós, ha manifestat que volen aconseguir arribar als 8.000 inscrits i per aconseguir-ho implicaran a totes les entitats de la ciutat. “Demano a tota la ciutat de Sabadell que s’hi sumi al projecte, entre tots ho podem aconseguir”. La Maite Fruitós ha detallat que “les activitats i la festa al voltant de la cursa inclouran manualitats, balls, pallassos, mags, entre d’altres, per convertir el Parc Taulí en una onada de somriures”

Per la seva banda, la regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha remarcat el caràcter solidari de la cursa: “Una cursa voluntària i totalment altruista. Sabadell és una ciutat de primera línia en esport solidari”. El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha explicat que aquest any, com a novetat, “la regidoria aportarà dos corredors amb petites motxilles que portaran desfibril·ladors”.

La directora del Servei de Pediatria, Pepi Rivera ha agraït a organitzadors, col·laboradors i patrocionados el seu esforç: “Saber que sou tants els que esteu al costat dels nostres nens i adolescents és un motor i un orgull per a nosaltres”.

En la cloenda de l’acte, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha destacat “l ’orgull que hi hagi tanta gent i tantes entitats implicades en una causa solidària, i també és una oportunitat per reconèixer com el Parc Taulí se situa com un espai de ciutat quotidià”.

Els membres de la JAS, del Club Natació Sabadell i de CaixaBank, entitats col·laboradores de la cursa, han deixat palès tot el seu suport en l’organització d’aquest esdeveniment, i el seu agraïment per poder participar.

Aquesta tercera cursa solidària tindrà un recorregut de 4,2 km per la ciutat. La cursa és oberta a tothom, sigui quina sigui la condició física o l’edat. S’iniciarà al Parc Taulí, amb un recorregut pels carrers més importants de la ciutat i acabarà al mateix Parc Taulí, on ho celebrarem amb una gran festa solidària infantil (música en directe, balls, tallers, manualitats, jocs…), organitzada per l’Associació Báilale a la Vida.

La jornada solidària compta amb el patrocini del Centre Comercial Baricentro i de l’establiment Gálvez, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” i la col·laboració de nombrosos veïns, empreses i AMPA’s de la ciutat.

El Projecte beneficiari

El projecte de remodelació afectarà tant el passadís com les habitacions, que s’ambientaran amb un animal del fons marí.

Al passadís, s’alternaran pòrtics de colors per emmarcar les habitacions, i a les zones intermèdies hi haurà jocs i murals interactius per pintar. Els infants podran personalitzar la identificació de les habitacions, que per dins renovaran tot el mobiliari.

Una de les necessitats més urgents és la creació d’una habitació blanca que protegeixi els infants immunodeprimits dels agents externs.

Per a més informació: www.unaonadadepetitssomriures.cat

Inscripcions a la cursa

  • Inscripcions en línia

www.sabadellcorrepelsnens.cat

  • Inscripcions presencials
    Club Natació Sabadell, Club Malibú Esportiu, Joventut Atlètica de Sabadell, Intersport Molins, Unió Excursionista de Sabadell, Llobateras, Sushiroll, Rundi…

Per a més informació