Prop de 70 residents han participat en el curs sobre malalties metabòliques òssies celebrat al Parc Taulí

El curs, organitzat conjuntament per la SEIOMM (Societat Espanyola d’Investigació Òssia i del Metabolisme Mineral) i el Servei de Reumatologia del Parc Taulí, va tenir una gran acollida en aquesta segona edició que va comptar amb ponents de diversos hospitals catalans i residents inscrits de diverses especialitats.

El “2º Curso de Osteoporosis y otras Enfermedades Metabólicas Óseas para Médicos Residentes”, celebrat el dimecres 9 de maig a l’Auditori Taulí, ha estat coordinat pel Dr. Enrique Casado Burgos, reumatòleg del Parc Taulí i, alhora, secretari de la Junta Directiva de la SEIOMM. El curs estava dirigit a metges residents de qualsevol especialitat amb interès en les malalties òssies que organitza la SEIOMM en diferents seus del territori espanyol, sent Sabadell la seu triada per a Catalunya.

Prop de 70 residents de diferents especialitats (Reumatologia, Medicina Interna, Medicina de Família, Endocrinologia, Geriatria, entre d’altres) van participar-hi activament. Experts en metabolisme ossi de diversos hospitals de Catalunya van realitzar una àmplia revisió del maneig diagnòstic i terapèutic de les malalties metabòliques òssies més prevalents, amb atenció especial a l’osteoporosi i les fractures per fragilitat.

Els ponents van destacar l’impacte que té sobre la morbiditat, mortalitat i costos sanitaris les fractures osteoporòtiques, especialment les fractures vertebrals i les de maluc. També es va parlar de la malaltia òssia de Paget, de l’hiperparatirodisme primari o de la importància de la vitamina D. Els residents van fer nombroses preguntes als ponents i van poder aclarir tots els seus dubtes, posant de manifest que cursos com aquest són necessaris per estimular la formació dels nostres metges residents, que van aplaudir la iniciativa i ja esperen una nova edició.

Després de les ponències els alumnes van poder participar en un “Osteotrivial”, on havien de respondre per equips les preguntes plantejades sobre metabolisme ossi, amb premi per l’equip guanyador.

Un moment de la inauguració del curs

 

 

Deixa els teus comentaris

Publicar comentari com convidat

0 / 500 Restricció de caracters
El teu text ha de tenir entre 1-500 caracters