Els infants del Parc Taulí es beneficiaran del Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació Barça

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Mària Vallès, van mantenir dimecres una trobada amb els gerents dels principals hospitals de Catalunya, entre ells amb el director general del Parc Taulí, Joan Martí, amb l'objectiu de millorar el benestar emocional de nens i nenes amb malalties greus dels diferents hospitals participants.

A la trobada, que va permetre avançar en la col·laboració dins del marc del Programa de Benestar Emocional Pediàtric, també hi van participar el director mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu, Miquel Pons; la directora de l’Hospital Germans Trias i Pujol “Can Ruti”, Beatriu Bayés; el gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Albert Salazar, el gerent de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, Vicenç Martínez; i el director general de l’Hospital de Nens de Barcelona, Javier Massaguer. Els gerents també van ser rebuts pel presidente del FC Barcelona y de la Barça Foundation, Josep Maria Bartomeu, a la Llotja del Camp Nou.

El Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació Barça i dels Hospitals que hi col·laboren té com a objectiu fomentar el benestar emocional de nens i nenes amb malalties greus, mitjançant el reforç d'emocions positives. El projecte fomenta la millora en l’hospitalització dels nens i nenes a partir de les experiències positives i il·lusionants que genera l'associació amb la marca Barça.

Conveni de col·laboració entre la Fundació Barça i el Parc Taulí


En el cas del Parc Taulí, aquesta col·laboració va quedar formalitzada el passat mes d’abril, amb la signatura d’un conveni marc de col·laboració per al programa d’atenció a la infància de la Fundació FBC, que es configura com un “catàleg obert” d’activitats, que s’anirà concretant i executant en el temps.

Entre les accions més destacades d’aquest Programa de Benestar, des de la Fundació FCB ofereixen el “Projecte Robot”, especialment ideat per als infants que no tenen la possibilitat de desplaçar-se, i que permet que aquests – mitjançant l’ús d’un robot amb connexions d’àudio i vídeo- puguin interactuar amb altres persones i viure en primera persona l’experiència Barça.

D’aquesta manera, el fet d’accedir virtualment a les instal·lacions del Camp Nou i al Museu afavoreix la percepció d’autonomia i ajuda a complir els seus somnis. Aquestes trobades virtuals es realitzen mitjançant un robot teledirigit que l’infant gestiona a través d’un ordinador amb càmera (des de l’habitació de l’hospital o des del domicili) i implica l’acompanyament per les instal·lacions del FC Barcelona i, físicament, a l’Hospital.

Els infants hospitalitzats, a més de rebre la visita dels jugadors del primer equip durant el Nadal, també gaudeixen al llarg de tot l’any de les visites que es fan amb diferents jugadors/es de les diferents seccions del Barça. Els jugadors/es reparteixen regals als nens, signen autògrafs, es fan fotos amb els infants i comparteixen un moment de trobada amb cada nen/a.

Deixa els teus comentaris

Publicar comentari com convidat

0 / 500 Restricció de caracters
El teu text ha de tenir entre 1-500 caracters