La primera acció d’humanització d’espais de l’Onada de Petits Somriures arriba al CDIAP

L’entrada al Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) s’ha convertit en un submarí, seguint la temàtica de fons marí de l’Onada de Petits Somriures. Cabina de comandament, cuina, ulls de bou, mirador, tresors ocults ... al submarí no li falta cap detall!

El CDIAP del Parc Taulí, ubicat al costat del Centre Quirúrgic Ambulatori, presenta la nova decoració des de la baixada d’accés, que ens submergeix dins l’aigua fins arribar a la porta d’entrada al submarí, només apta pels més petits. Ja dins del túnel, la paret frontal simula l’interior d’un submarí, combinant vinils de dibuix amb elements interactius. Alhora, s’han realitzat obres d’adequació i millora de tot aquest espai d’entrada, incloent terra, sostre, parets i una nova il·luminació que dóna vida a tota la decoració.

 

El submarí esdevé així la primera acció d’humanització d’espais del projecte “Una Onada de Petits Somriures”, que va començar el juny de 2017 amb la voluntat de transformar els espais pediàtrics del Parc Taulí en un fons marí de fantasia i joc. La planta de Pediatria és el focus principal del projecte, però hi ha altres espais d’atenció pediàtrica, com el CDIAP, que requerien atenció.

Al CDIAP s’atenen anualment més de 2.000 infants amb algun trastorn del neurodesenvolupament, sent els trastorns del llenguatge i les alteracions de la relació i la comunicació els diagnòstics més prevalents. L'àrea de cobertura del CDIAP Parc Taulí abasta 11 municipis del Vallès Occidental i la seva població de referència són els nens i nenes d’edats compreses entre els 0 i els 5 anys. Des del CDIAP s’ofereix al nen amb risc en el seu desenvolupament i a les seves famílies, les actuacions més adequades per tal d’aconseguir el seu benestar i un òptim desenvolupament, a través d’un equip de professionals especialitzat i multidisciplinar.

Des del Parc Taulí volem agrair la generositat de tots els donants, particulars i empreses, que han col·laborat amb el projecte des dels seus inicis i sense els quals no hagués estat possible aquest canvi. Aquest submarí és una petita mostra del que podrà ser la planta pediàtrica!

Actualment, l’Onada porta captats més de 110.000€ i es necessiten 400.000€ per poder realitzar la transformació completa. Si vols ajudar-nos amb la teva donació, entra al web de l’Onada i col·labora!