Emotiva inauguració del Submarí del CDIAP, la primera de les accions del Projecte ‘Una Onada de Petits Somriures’ del Parc Taulí

El Submarí del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) és l’acollidor espai d’accés al centre, reconvertit en espai de joc i confort per a famílies i infants. En el decurs de l’acte s’han donat a conèixer les propers accions d’Una Onada de Petits Somriures en l’àmbit de Pediatria.

Avui hem inaugurat al Parc Taulí, en un emotiu acte, la primera de les accions del projecte ‘Una Onada de Petits Somriures’ del Parc Taulí: la reconversió de l’accés del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) en un acollidor i sorprenent submarí, al que no li falta cap detall: cabina de comandament, cuina, ulls de bou, mirador, tresors ocults… i que molts de vosaltres ja coneixeu.

En aquest acte hem comptat amb la presència d’alguna de les persones, entitats i empreses que estan fent possible que el projecte d’humanització dels espais de Pediatria del Parc Taulí sigui una realitat. Entres ells, representants de CaixaBank, de l’Associació El Sueño de Aaron, de Sabadell Corre pels Nens, d’alumnes de Batxillerat de La Vall, i de professors i alumnes de l’Escola Samuntada. Els alumnes de l’Escola Samuntada ens han ofert un magnífica lectura d’un fragment de les Vint mil llegues del viatge submarí, que és el fil conductor d’alguns dels projectes que treballen aquest curs.

El president del Parc Taulí, Modesto Custodio, ha presentat l’acte agraint a tots els que fan possible el Projecte Una Onada de Petits Somriures: entitats, empreses, Ajuntament, associacions, als organitzadors i participants de la Cursa Sabadell Corre pels Nens i a “l’àmplia participació ciutadana en un projecte tan important i que no té finançament públic”.

La coordinadora del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç, Montserrat Torras, ha explica els beneficis del Submarí per als infants i per als professionals d’aquest àmbit assistencial. “Una transformació que ha estat possible perquè algunes persones han tingut la sensibilitat de conèixer les peculiaritats dels usuaris que venen al CDIAP, i el talent de poder imaginar el canvi. Ha resultat un projecte extraordinari que posa un elegant llaç al conjunt de millores que s’ha realitzat a l’interior del CDIAP en el darrer any” ha manifestat Torras.

Els membres de l’equip d’Una Onada de Petits Somriures, Aleix Riu i Roger Sales, han explicat els orígens del projecte. “Un projecte impulsat pels propis professionals i amb excel·lent equip de voluntaris per millorar el confort dels infants i les famílies” ha dit Riu, que a més ha explicat, com a usuari del CDIAP, la seva vivència personal posant de relleu l’excel·lència humana i professional de l’equip del centre.

El Roges Sales ens ha detallat el ‘mapa dels tresors’, que recull les properes accions d’aquest projecte que tant ens il·lusiona, i que ha d’arribar als diferents àmbits d’atenció pediàtrica del Parc Taulí: Urgències (La Platja), consultes externes (El Vaixell), hospital de dia (La Cova) Centre Quirúrgic Ambulatori (L’Illa). Un projecte que culminarà amb la gran reforma de la planta d’hospitalització pediàtrica (El Fons Marí), i que a més està implicant a la ciutadania, com ha explicat Sales: “No només és transformar els espais de Pediatria sinó que és un projecte que ha donat l’oportunitat al Parc Taulí d’obrir-se a la ciutadania”.

El regidor de Salut de l’Ajuntament de Sabadell, Ramon Vidal, ha tancat l’acte destacant que projectes com els de l’Onada constaten dos fets evidents, la humanització d’espais assistencials i que els somnis es fan realitat. “Els reptes socials són reptes col·lectius i per aconseguir fer realitat els somnis també es necessària la responsabilitat social d’entitats, d’estaments i de les persones”.

Vídeo de la inauguració del Submarí del Parc Taulí