El Parc Taulí aporta 130.000 euros a projectes de recerca i innovació de professionals de la institució

L’Auditori Taulí acull el dimecres, 20 de desembre, l’acte de lliurament de les Beques Taulí en la seva 20a edició. Comptarem amb la presència d’una conferenciant de prestigi, la Dra. Anna Veiga, que impartirà la conferència magistral “Cèl·lules mare pluripotents: recerca i aplicació clínica”.

L’Auditori Taulí acollirà demà dimecres, 20 de desembre, a les 13 h, l’acte de lliurament de les Beques Taulí en la seva 20a edició. En el decurs de l’acte comptarem amb una conferenciant de prestigi com és la doctora Anna Veiga. La Dra. Veiga és, des de 2005, la directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMR[B]). Doctora en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat directora del Laboratori de Fecundació In Vitro del Departament de Medicina de la Reproducció de l’Institut Universitari Dexeus (1982-2004) i és professora associada de la Universitat Pompeu Fabra.


La Dra. Veiga ha investigat sobre la reproducció i la genètica, el desenvolupament de l’embrió i l’estudi de la seva qualitat a través del diagnòstic preimplantacional. Actualment es dedica a activitats innovadores en la investigació, en l’àmbit de la derivació de línies cel·lulars de cèl·lules mare embrionàries, d’embrions congelats, que sobren dels programes de fecundació in vitro. Al Parc Taulí impartirà la conferència ‘Cèl·lules mare pluripotents: recerca i aplicació clínica’.


El lliurament de les Beques Taulí, promogut per L'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT), és un dels esdeveniments més emblemàtics de la Corporació Sanitària Parc Taulí. La dotació acumulada des de la seva creació és de més d’1,8 milions d’euros. Aquests fons estan generats per la recerca i la innovació desenvolupada pels propis professionals de la institució. Aquesta convocatòria, a la qual opten 74 projectes, té una dotació de 70.000€ que es destinaran a donar ajuts per incentivar la iniciació de la recerca i potenciar la recerca de grups de IR3PT. Alhora també s’atorguen 2 beques per a la iniciació en recerca dels estudiants de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la qual el Parc Taulí n’és Unitat Docent.


A més també es lliuren els ajuts de la Convocatòria 2019, Intensifica't al Taulí, convocatòria cofinançada amb una dotació de 60.000€ amb fons de recerca de l'Institut i de la Fundació Banc Sabadell, que té com a objectiu permetre que professional de l'Institut dediquin una part de la jornada assistencial a la recerca en favor de la millora assistencial i amb uns objectius clars de creixement.

A les convocatòries Beques Taulí poden optar tots els facultatius, llicenciats i diplomats d’Infermeria que estiguin en plantilla o contracte a les institucions de la Corporació Sanitària Parc Taulí, i els estudiants de 4t, 5è i 6è curs de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L’acte es obert a tothom.