Obertes les inscripcions a la IV Cursa Solidària ‘Sabadell Corre pels Nens’ en benefici dels pacients amb Fibrosi Quística

Els beneficis de la cursa solidària que se celebrarà el proper 5 de maig i de la gran festa infantil es destinaran a millorar la qualitat de vida i la supervivència dels pacients amb Fibrosi Quística (FQ)
El Parc Taulí atén 120 pacients diagnosticats d’FQ, una malaltia genètica greu que es manifesta com una infecció que afecta principalment els pulmons, el fetge, l’intestí i el pàncrees

Sabadell Corre pels Nens, l’Associació Báilale a la Vida i la Corporació Sanitària Parc Taulí, han presentat avui en roda de premsa celebrada al Parc Taulí, la IV Cursa Solidària “Sabadell Corre pels Nens” i la gran festa infantil que organitzen conjuntament, amb la participació de l’Ajuntament de Sabadell, i que aquest any tindrà lloc el proper 5 de maig. 

En la presentació han participat el president del Parc Taulí, Modesto Custodio, el regidor de Salut, Ramon Vidal, l’organitzador de ‘Sabadell Corre pels Nens’, Toni Valverde, la presidenta de l’Associació Báilale a la Vida, Maite Fruitós, la cap del Grup de Recerca de Malalties Minoritàries de l’Institut d’Investigació i Innovació del Parc Taulí (I3PT), Montserrat Bosque, i les mares de dos pacients afectats d’FP, la Susana Araya i la Carme Berbel.

Enguany, els beneficis d’aquesta gran festa de la solidaritat a Sabadell aniran destinats al projecte ‘Donem aire, donem vida, als pacients amb Fibrosi Quística’ per a la millora de la qualitat de vida i la supervivència dels pacients amb FQ.

En la darrera edició d’aquest esdeveniment, celebrada el 27 de maig del 2018, Sabadell va batre el seu rècord històric de participants en una cursa, amb més de 6.200 inscrits i prop de 50.000 € recaptats en benefici del projecte de remodelació i transformació de la planta d’hospitalització pediàtrica del Parc Taulí, ‘Una Onada de Petits Somriures’.

IV Cursa Solidària ‘Sabadell Corre pels Nens’

En la presentació avui de la IV edició de la cursa, el president de la CSPT, Modesto Custodio, ha agraït als organitzadors, col·laboradors i entitats ciutadanes el seu esforç en portar a terme aquesta iniciativa solidària, i remarcat que “aquesta cursa és un event que lliga salut i esport, i és la manifestació esportiva més important de Sabadell”. Custodio ha remarcat que amb aquesta acció solidària “també es posa en valor el Servei de Pediatria del Parc Taulí, capdavanter en l’atenció a les malalties minoritàries i que forma part de la xarxa d’expertesa clínica dedicada a l’atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica”.

Toni Valverde, organitzador de la cursa juntament amb la Maite Fruitós, ha manifestat que “la força d’aquest projecte la tenen els nens i nenes malalts i les seves famílies”. Valverde ha fet una crida a la participació a totes les iniciatives ciutadanes que vulguin col·laborar en aconseguir un nou rècord d’inscrits i de recaptació per al projecte beneficiari. “Vull que tothom es faci seva aquesta cursa: entitats, associacions, escoles..., no només de Sabadell sinó de tota Catalunya”, ha conclòs Valverde.

La Maite Fruitós ha detallat que les activitats i la festa al voltant de la cursa inclouran, com cada edició, manualitats, balls, pallassos, mags, entre d’altres. “Serà una festa al voltant de l’aire, de l’aire que dóna vida, i estem rebent moltes propostes per incorporar noves activitats”, ha avançat Fruitós
La doctora Montserrat Bosque ha presentat el projecte beneficiari de la cursa 'Donem aire, donem vida, als pacients amb Fibrosi Quística’ i ha especificat els seus objectius: “ajudar a finançar el laboratori de recerca oer mini òrgans per personalitzar el tractament dels pacients amb FQ i per continuar donant una qualitat asistencial d’excelència a la nostra Unitat de Fibrosi Quística”. 

El valor del testimoni de les famílies afectades

Per la seva banda, la Susana Araya i la Carme Berbel, mares de dos pacients amb FQ, han deixat palesa la lluita sense interrupció d’aquests pacients i dels seus familiars per fer front a una malaltia tan cruel. Araya ha explicat que “viure amb fibrosi quística és com una cursa d’obstacles diària, és viure amb mil alertes cada dia, i la recerca és la peça clau per avançar en la seva cura”

Berbel ha destacat que “en aquesta lluita hi ha tres pilars fonamentals: les famílies i les associacions d’afectats, l’hospital i la recerca”. Ambdues han manifestat el més sincer agraïment a tots els professionals del Parc Taulí per la seva implicació professional i humana i la seva excel·lència professional.

En la cloenda de l’acte, el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha remarcat el caràcter solidari de la cursa: “Una cursa que demostra el gran capital humà que té la ciutat de Sabadell, amb la implicació de famílies, associacions, entitats i professionals”.

Aquesta quarta cursa solidària tindrà un recorregut de 4,2 km per la ciutat. La cursa és oberta a tothom, sigui quina sigui la condició física o l'edat. S’iniciarà al Parc Taulí, amb un recorregut pels carrers més importants de la ciutat i acabarà al mateix Parc Taulí, on ho celebrarem amb una gran festa solidària infantil (música en directe, balls, tallers, manualitats, jocs...), organitzada per l’Associació Báilale a la Vida. 
 

Més informació del projecte ‘Donem aire, donem vida, als pacients amb Fibrosi Quística >>>

Inscripcions a la IV Cursa Solidària ‘Sabadell Corre pels Nens’

Enllaç a les inscripcions en línia

• Inscripcions presencials: Sport Ronda, Club Malibú Esportiu, Intersport Molins, Unió Excursionista de Sabadell, Can Llobateras, Rundi, Lliberia Yoli...

Per a més informació de la Cursa: 

Facebook Sabadell Corre pels Nens
Facebook Báilale a la Vida