Al Parc Taulí celebrem el Dia Mundial d’Higiene de Mans amb un escape room i un vídeo de promoció de mindfulness

Al Parc Taulí celebrarem el Dia Mundial d’Higiene de Mans, que tindrà lloc aquest diumenge 5 de maig, amb dues innovadores activitats promogudes per les professionals de Control d’Infeccions i Seguretat del Pacient: l’escape room ‘Salvem el Taulí dels multirresistents”, i un vídeo de mindfulness en Higiene de Mans. Les dues activitats, innovadores en aquesta celebració, han estat promogudes per les professionals de Control d’Infeccions i Seguretat del Pacient.

Des de l’any 2009, que és des de quan l’OMS celebra aquest Dia Mundial, el Parc Taulí ha estat molt actiu amb l’organització de diferents campanyes de sensibilització, amb l’objectiu de conscienciar als professionals sanitaris i a la població en la prevenció de les infecciones relacionades amb l’assistència sanitària, amb una mesura tan senzilla i eficaç com la higiene de mans.

Aquest any l’objectiu la campanya té com a lema «Una atenció neta per a tots està a les vostres mans»” i fa una crida a tot l’entorn sanitari per aconseguir la cobertura universal en salut.

‘Salvem el Taulí dels multirresistents’

L’escape room que s’ha preparat al Parc Taulí per aquest Dia Mundial està adreçat principalment als professionals assistencials, que hauran de resoldre tota una sèrie de proves per demostrar que són el millor equip de prevenció d’infeccions.

“Amb aquesta activitat volem reforçar la higiene de mans com a aspecte clau en la prevenció d’infeccions, d’una manera lúdica i innovadora, per motivar els professionals i augmentar el compliment d’higiene de mans” explica la infermera de Control d’Infeccions del Parc Taulí, i impulsora d’aquesta activitat, Marta Piriz.

L’escape room, que promet ser tot un èxit, es portarà a terme els dies 8 i 10 de maig a l’Aula de Simulació, des de les 8 del matí fins a les 8 del vespre, en torns de 50 minuts. Els professionals participaran en equips de 6 persones. El millor equip de control d’infeccions rebrà, com a premi, un Smart box per cadascun dels seus components.

Mindfulness en higiene de mans

D’altra banda, i també coincidint amb el Dia Mundial, les professionals de Seguretat del Pacient i Control d’Infeccions ens donen a conèixer un vídeo de producció pròpia amb l’objectiu de promocionar la pràctica de mindfulness en Higiene de Mans.

Els darrers estudis en Higiene de Mans han posat de relleu que realitzar mini-meditacions durant el procediment del rentat de mans és eficaç per reduir l’estrès i incrementar el benestar, així com per millorar encara més la manera en què es relacionen els professionals amb els pacients.

Campanya al vestíbul de l’edifici Taulí

El dimarts 7 de maig, de 10 a 13 h, les professionals de Control d’Infeccions i Seguretat del Pacient estaran al vestíbul per informar a professionals i usuaris sobre la importància de la Higiene de Mans, amb diferents activitats.