El Parc Taulí es consolida com a centre de referència territorial per a càncer d’ovari, de cap i coll i melanoma

Cada any, el Parc Taulí atén entre 1.500 i 1.600 nous casos de càncer, dels quals la majoria son de mama (en dones), de pròstata (en homes), digestius i de pulmó.

 

El Parc Taulí es consolida, aquest any 2020, com a centre de referència territorial - per a tot el Vallès Occidental- per al tractament de càncer d’ovari, de cap i coll i melanoma, per designació del Servei Català de la Salut, i en col·laboració amb la resta de serveis d'oncologia del territori.

A efectes pràctics, aquest fet ha derivat en una reestructuració del Servei, que al llarg dels darrers mesos s’ha reorganitzat en comitès interdisciplinaris de tumors i ha ampliat les unitats funcionals de tumors, amb l’objectiu de donar la millor resposta a l’increment d’activitat assistencial que això comporta. També s’està treballant per incrementar les línies de recerca clínica, on actualment hi ha quatre línies d’investigació actives vinculades al càncer de mama, càncer de pulmó, tumors urològics i tumors gastrointestinals.

Entre 1500 i 1600 nous casos de càncer anuals al Parc Taulí

El Servei d’Oncologia mèdica del Parc Taulí també dona resposta als pacients amb altres tipus de càncer provinents de l’àrea pròpia de referència, que inclou Sabadell i altres 8 municipis del Vallès Occidental (Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Polinyà, Ripollet, Sant Llorenç Savall, Sentmenat i Polinyà). Anualment, s’atenen entre 1.500 i 1.600 nous casos de càncer, dels quals la majoria son de mama (en dones), de pròstata (en homes), digestius i de pulmó.

D’altra banda, el Parc Taulí manté una estreta col·laboració amb les entitats socials vinculades al càncer, com l’Associació Mama Ovari Hereditari (AMOH), l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer, El Far Associació per a Persones amb Càncer, Oncolliga-Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica i l’Associació Oncovida.

En aquest marc de col·laboració, també amb l'Ajuntament de Sabadell, i coincidint amb el Dia Mundial del Càncer, el director del Servei d'Oncologia Mèdica del Parc Taulí, Eugeni Saigí, pronunciarà avui la conferència 'Càncer: descobriment, coneixement, investigació'. Serà a les 6 de la tarda, al Casal Pere Quart de Sabadell.