El Servei de Reumatologia del Parc Taulí promou una enquesta d’àmbit estatal per avaluar l’impacte del confinament en les dones amb osteoporosi

El doctor Enric Casado, reumatòleg del Parc Taulí, és el promotor principal de l’enquesta que s’ha llançat fa pocs dies, a tot l’Estat, amb l’objectiu de determinar quin és l’impacte del confinament per COVID-19 en la salut de les dones que pateixen osteoporosi i que es troben en tractament.

L’estudi s’emmarca en el projecte ECTO (Efecte del Confinament Temporal en pacients amb Osteoporosi), i compta amb l’aval científic de la Sociedad Española de Investigación Ósea y del Metabolismo Mineral (SEIOMM) i de l’Asociación Española para el Estudio de la Menopausia (AEEM). Al Parc Taulí també compta amb l'aprovació del Comitè d'Ètica Assistencial (CEA).

L’enquesta, que es triga menys de 5 minuts a respondre, és totalment anònima, es pot respondre mitjançant el següent enllaç: https://www.surveymonkey.com/r/ENCUESTAECTO

L'objectiu principal és avaluar l’impacte del confinament en dones amb osteoporosi sobre l’adherència i el grau de compliment del tractament antifractura, suplements de calci i vitamina D, i sobre els hàbits de vida (tabac, alcohol i dieta). També es vol valorar l’impacte del confinament sobre la salut mental, la salut global i sobre les caigudes de les dones amb osteoporosi.