Brot de legionel·losi de Sabadell (3)

Imatge del logotip del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Nota de premsa del Departament de Salut. Informació actualitzada a 22/09/2014 - 14.25 h

34 casos (22 ingressats, 8 altes i 4 defuncions)

L’Agència de Salut Pública de Catalunya continua la investigació dels pacients diagnosticats de legionel·losi declarats durant aquesta setmana a Sabadell.


Tal com s’està informant diàriament, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell continuen la investigació del brot de legionel·losi que s’ha produït durant els darrers dies al municipi de Sabadell. En les darreres 24 hores s’han notificat 3 casos nous, amb la qual cosa són 34 el total de persones afectades fins el moment. No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia és de deu dies com a màxim.

Per tant el total d’altes és de 8 i la resta, 22 pacients, romanen ingressats (18 a Parc Taulí, 2 a l´Hospital General de Catalunya i 2 a la Clínica del Vallès). El total de pacients ingressats tenen edats compreses entre els 45 i els 94 anys i es tracta de pacients amb factors de risc predisposants o patologia de base prèvia greu o molt greu. Els darrers casos notificats han iniciat simptomatologia entre els dies 12 i 20 de setembre, un d´ells ha requerit ingrés a la UCI.

Des de l’ASPCAT es continua amb la investigació del brot i s’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, mentre es resta a l’espera dels resultats de les analítiques practicades a totes les instal·lacions amb possible implicació. Està previst realitzar una roda de premsa el proper dia 26 de setembre per informar dels resultats de les investigacions en curs.

Informació útil per als ciutadans

  • La legionel·losi es transmet per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols.
  • La legionel·losi no es transmet de persona a persona.
  • Es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.
  • Es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.