El Parc Taulí reobre tota la 6a planta d’hospitalització després de la seva reforma integral al llarg dels darrers mesos

Els 26 llits de l’ala dreta de la 6a planta d’hospitalització de l’edifici Taulí quedaran oberts la tarda d'avui divendres, 10 de novembre, després de la reforma integral que s’ha portat a terme a tota la planta al llarg dels darrers mesos.

Les obres s’han fet en el marc del pla de millora de l’àrea d’hospitalització que es va portant a terme cada any a les diferents plantes, amb l’objectiu d’oferir un millor confort tant a pacients com als professionals, i que des d'aquest estiu també ha beneficiat a la 2a planta d'hospitalització del VIIè Centenari.

Les obres s’han fet en el marc del pla de millora de l’àrea d’hospitalització que es va portant a terme cada any a les diferents plantes, amb l’objectiu d’oferir un millor confort tant a pacients com als professionals, i que des d'aquest estiu també ha beneficiat a la 2a planta d'hospitalització del VIIè Centenari.

Reforma integral

La reforma integral de la 6a planta - destinada principalment a pacients de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) - ha consistit en la renovació i adaptació de tots els banys - inclosa la porta d’accés-, el canvi de les finestres, l'emplafonat de les parets els capçals dels llits, la pintura de sostres i de les altres parets, la substitució del sistema d’il·luminació per leds, la renovació d’una part del mobiliari, la millora de la sala d’espera de familiars i la modernització dels controls d’infermeria, entre d’altres.

A destacar, també, la renovació de tots els gasos medicinals i el nou sistema d’avisos a infermeria, amb uns senyals acústics menys estridents, que afavoreixen el silenci a la planta, i amb un circuit que permet generar trucades d’emergència entre els professionals assistencials que estan a l’habitació i els que estan a fora, entre d’altres.

Per tal d’intentar reduir al màxim l’impacte de les obres en l’activitat assistencial, les obres de la planta s’han fet en dues fases. En primer lloc es va rehabilitar l’ala esquerra, ja oberta als pacients des de mitjans de setembre i, posteriorment, s’ha portat a terme la reforma de l’ala dreta. La planta té un total de 52 llits d’hospitalització.

Reforma de la 2a planta d’hospitalització del VIIè Centenari

De manera paral·lela, els darrers mesos també s’ha portat a terme la reforma de la 2a planta d’hospitalització del VIIè Centenari – destinada principalment a pacients de convalescència -, amb 40 llits.

En aquest cas, s’han instal·lat dutxes als banys de totes les habitacions, s’han emplafonat les parets fins a mitja alçada, s’han pintat la resta de parets i sostres, s’han millorat els controls d’infermeria, s’ha renovat el sistema d’il·luminació dels passadissos amb leds, i s’ha instal·lat el mateix nou sistema d’avisos a infermeria que a la 6a planta de l’edifici Taulí.

Tot plegat, per oferir una estada amb un millor confort per als usuaris i professionals, en un marc també de notable millora amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Durant els propers estius és previst continuar amb les obres de millora a les plantes d'hospitalització pendents de reforma, entre elles la 2a planta de Pediatria, en la qual, a més a més, s'espera poder portar a terme la transformació de la planta en un fons marí de fantasia i joc, gràcies a l'Onada de Petits Somriures (http://www.unaonadadepetitssomriures.cat/)