Xerrades sobre salut bucodental al CAP Can Rull

Els nens escolten la xerrada sobre higiene bucodental al CAP Can Rull

Des del mes de gener, i com cada any des del 2002, el CAP acull els alumnes de primer, tercer i sisè de primària de les escoles públiques del barri per fer xerrades i revisions de salut bucodental.

El 2 de juny, en el marc del programa ‘Salut bucodental’ els professionals del centre han realitzat una xerrada adreçada a nens de primer de l’escola Virulet amb l’objectiu de concienciar als escolars de l’importància de tenir cura de les seves dents.

L”equip de salut bucodental realitza les revisions a la població escolar de 6 a 12 anys, quina finalitat és la prevenció de la malaltia cariogènica. Durant aquest temps, s’ha constatat un augment de càries en nens de 6 anys que visiten per primera vegada el dentista. També ha augmentat el nombre de visites de pares amb nens de 2, 3 o 4 anys que consulten, generalment derivats pel seu pediatra, per càries en la cavitat bucal dels seus fills, acompanyada o no, de maloclusió dental.

Tot això ha fet replantejar algunes qüestions, com la necessitat d’informar els pares, durant la primera infància, de la importància de certs hàbits en l’alimentació dels seus fills. És a dir, no esperar a la revisió escolar dels 6 o 7 anys, quan determinats costums ja estan establerts. Així, des del CAP, els professionals es posen en contacte amb les escoles, a on es desplacen per mantenir una xerrades amb pares de nens de P3 i informar-los sobre la prevenció de la càries i la maloclusió dental en aquestes edats.