L’Equip d’Atenció Primària del CAP Can Rull rep l’acreditació del Departament de Salut per la seva bona pràctica assistencial

L’acte de lliurament dels Certificats d’Acreditació dels Centres d’Atenció Primària, va tenir lloc ahir a l’Auditori Axa de Barcelona i va comptar amb la presència de la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés. L’acreditació d’equips d’atenció primària comprèn les activitats desenvolupades per aquests equips, tant de Medicina de Família, Pediatria, Infermeria, Treball Social i Odontologia i en els vessants, tant assistencials, com preventius, educatius i de promoció de la salut. 

 

El Departament de Salut va lliurar els certificats d’acreditació a un total de 130 equips d’atenció primària (EAP) de Catalunya per la seva bona pràctica assistencial, entre ells l’EAP del CAP Can Rull. La directora executiva d’Atenció Primària Parc Taulí, Encarna Ramos, va recollir el reconeixement.

L’objectiu principal de l’acreditació és impulsar la millora contínua de la qualitat en l’atenció primària de salut. En total, s’avaluen 347 aspectes, inspirats en estàndards europeus, de bona pràctica assistencial com el lideratge, la planificació, la gestió de l’equip, la satisfacció dels pacients o les aliances i la gestió dels recursos.

Un cop assolida l’acreditació, -condició imprescindible per formar part de la xarxa pública d’atenció primària i que s’ha de renovar cada quatre anys-, els equips d’atenció primària han d’implantar plans de millora en aquelles categories que han obtingut un resultat més feble, i posteriorment es fa un seguiment de la seva evolució.

La Direcció del CAP Can Rull agraeix la col·laboració de totes les persones del centre i del Parc Taulí que han fet possible aquesta acreditació.