'Activa’t per la Salut Mental' inicia dos cursos per a dinamitzadors de Grups d'Ajuda Mútua de persones amb trastorn mental i familiars

Des de la Federació Salut Mental Catalunya, i en el marc del projecte Activa’t per la Salut Mental, amb el qual col·labora Salut Mental Parc Taulí, es posen en marxa Grups d’Ajuda Mútua (GAMs) conjuntament amb les associacions locals, els proveïdors sanitaris territorials i l’Associació ActivaMent.

Els GAMs són espais d’auto-suport continuat, dirigits a persones que hagin viscut o estiguin vivint una experiència de patiment psicològic i siguin capaces de participar d’una dinàmica grupal, i també a familiars de persones amb problemes de salut mental per oferir un espai de desenvolupament d’estratègies d’apoderament que serveixen pel maneig quotidià d’un trastorn mental. L’objectiu és oferir suport mutu, fomentar l’apoderament, lluitar contra l’estigma i l’autoestigma, refer i/o enfortir la xarxa de relacions socials.

Per garantir el bon funcionament dels GAMs, la Federació SMC ofereix, conjuntament amb l’associació al territori, dos Cicles formatius de Dinamitzadors de Grups d’Ajuda Mútua, un per a persones amb trastorn mental i un per a familiars. Aquests GAMs són espais d’auto-suport continuat, dirigits a persones que hagin viscut o estiguin vivint una experiència de patiment psicològic i siguin capaces de participar d’una dinàmica grupal.

A Sabadell els cursos s'inicien el proper 30 de setembre a l'Associació Salut Mental Sabadell, c/Leonaro da Vinci, 81 - 08204

Més informació: